mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:37:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Kdaj kopati mladicka
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdaj kopati mladicka  (Prebrano 21610 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KANA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 8


« : ponedeljek, 26.07.2004 : 09:38:04 »

Kolikor sem pregledala tele strani, nisem nikjer zasledila, kdaj je priporocljivo zaceti kopati psa (mladicka). Zanima me tudi, ali je za mladicke potrebno uporabiti kak poseben sampon (ne samo glede na dlako)? Ima kdo kaksen nasvet, kako pristopiti h kopanju, da se pes ne bo bal vode, ampak bo v njej uzival?

Hvala in lep dan!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 26.07.2004 : 10:01:04 »

Jaz svojih nisem kopala z šamponom, razen če sta bila tako umazana, da ni šlo drugače. Za mladičke obstaja poseben, nežen šampon. Pred kopanjem ga seznani z bano, odpri tuš čisto na minimum in probaj da se bo malo igral z njim. Moji so vedno lovili curek in potem sami skočili v bano, da so ga ujeli. Mogoče bi bilo še njabolj fajn, da ti kdo pomaga, psa miri, ti ga pa previdno z mlačno vodo splahuješ.
Logiran
Jure
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 141


« Odgovor #2 : sreda, 28.07.2004 : 15:37:59 »

Jaz sem psa moral okopati takoj ko sem ga pripeljal domov, saj je smrdel po gnoju ( je bil pač na kmetiji) Grin

Drugače pa imaš posebne šampone za mladičke, vendar je vsakega psa priporočljivo čim manj kopat tako tudi mladičke, saj jim spereš njihov naraven vonj in njihovo naravno mastnost dlake...
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #3 : sreda, 25.05.2005 : 23:35:09 »

Ojla!

Doma imam dobra dva meseca staro maltežanko, ki je zaradi valjanja povsod Tongue potrebovala kopanje, če ne bi bila umazana, bi s kopanjem sigurno še počakala... Pa sem jo tudi najprej počasi seznanila s tuš kabino, odprla vodo, ona jo je pila, potem je skočila v kabino in kmalu tudi ven Wink. A sem vztrajala in je bila lepo stuširana. Uporabila pa sem samo vodo, ker je še preveč živahna in se je non-stop zraven še sama lizala...Če bi jo šamponirala, bi pojedla še tisti šampon Huh...

Na dno kadi oziroma kabine pa položi kakšno brisačo ali kaj drugega, da kužku ne bo drselo.

Pozdravček, Tjaša&Šia
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #4 : četrtek, 26.05.2005 : 18:10:44 »

Jaz sem v literaturi večkrat zasledila kdaj bi naj prvič skopal psa, podatki za moje pojme niso bili realni, gibalo se je med 6 in 9 mesecev. Jaz se tega niti približno nisem držala in sem mojo skopala kakšen mesec po tem ko sem jo dobila, ker je bil december in blato in svinjarija. Skopala sem jo doma v majhni banjici za dojenčke in ni protestirala, tudi se ni pritoževala. Sicer pa je terier in te bi naj čim manj kopal, tak da šparamo kolko se da!
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #5 : četrtek, 26.05.2005 : 20:26:30 »

Mi pa smo našega prvič skopali pri 4 mesecih.Imamo njufkota in problemov z vodo ni bilo.Jo je imel v banjci za dojenčke in je vedno hodil notri "pljuskati".V poletni vročini mu je bilo všeč.
Opozorila bi te le na naslednje.Pazi na ušeska in učke.Zelo hitro se pri mladih psih vnamejo Wink.

Lp in zabavno kopanje
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #6 : petek, 27.05.2005 : 08:45:45 »

Ker imam mojega psa v vrtu in v hiši, in ker moj ljubljenček spi na kavču in tudi v postelji mi je zelo pomembno da je čist. Takoj ko sem ga pripeljala domov (2 mes. starega) sem ga takoj skopala, ker je smerdel po "leglu". Uporablala sem šampon za mladičke, katerega še vedno uporabljam ker je bolj nežen. Vedno ko je pes umazan in z krtačenem ne gre ven ga skopam. Pri prejšnih sem to tudi počela in nisem nikoli imela probleme zaradi "preveč" kopanja. (pozimi zaradi blata se skorej vsak dan moramo kopati). Pomebno je samo, da se uporablja čim manj šampona oz. če ni preveč umazan se  psa samo splahne.
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #7 : ponedeljek, 30.05.2005 : 11:04:48 »

Jaz vsekakor ne bi se sla kopati 2meseca starega psa. Ivanhoe: ne vem, zakaj bi tvoj pes smrdel 'po leglu' - psice so namrec dokaj vestne in lizejo pse, da so cisti. Mi smo nasega skopali pri priblizno 3mesecih - in prvic brez sampona - potem smo bili malo na morju, kjer je cofotal in se igral v vodi - postopoma pa sem ga navajala na kad - sedaj pri 2letih mu je umivanje nog rutina - ko pridemo iz sprehoda, najprej v kopanico in se malo ocedimo. Nikamor hitet:) Mogoce bi poizkusila kar z vodo v razprsilki, pri tem pa ga se sceses vredu zraven (lahko dodas kapljico ali dve balzama) - ce je voda hladna, mu bos v teh vrocih dneh naredila dvojno korist:)!
Lp
Nina
Logiran
Wega
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 02.06.2005 : 08:01:43 »

Nekaj mi ni čisto jasno: vzreditelj mi je večkrat povdaril da mladička ne smem kopati. (Gre za zlatega prinašalca). Ali potemtakem škoduje tudi močenje na splošno (tuš na vrtu, dež ipd) ali pa je šlo le za opozorilo pred kopanjem s šamponi in podobnem.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #9 : četrtek, 02.06.2005 : 08:11:19 »

Alix, tudi jaz sem svojo Bino skopala takoj, ko je prišla domov. Je pač smrdela, bila je umazana (pred odhodom so dobili za jest in potem so imeli hrano povsod, samo v želodčku ne ;D). Kupila sem šampon za mladičke in jo skopala. Bilo je to junija, ko je bilo toplo in sončno. Po tistem sem jo spet kopala čez cca. pol leta.

Lp Jana
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #10 : četrtek, 02.06.2005 : 08:50:51 »

Kaj pomei smrdeti po leglu: veliko mladiščov je bilo v leglu, tekli so na prostem, tudi po blatu, kotalili so se v senu, pesku, travniku, seveda mali kuža se še ne odmakne, če se slučajno uleže ali skotali v kak drekec, lušičo,.. poslinjeni so bili od igre, da ne govorimo od hrane, ker ko je bil čas hrane so se vsi "vrgli" v skledo..itd. Takšnega "umazančka" se mora počistiti! In kot že rečeno,  imela sem dosti psov in poznam dosti psov, ki so redno kopani z ali brez šampona in nobenemu ni škodilo, zakaj naj tudi bi, če imamo psa na prostem bo tudi od dežja ali snega moker, in ne mi govoriti, da je dež "čist, brez kemikalij..."  Wink ! Šampon moramo uprabljati pač samo tiskrat ko drugače ne moremo odstaniti madeža ali vonja, to je to.
Logiran
elle
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #11 : petek, 22.07.2005 : 10:29:55 »

Mene pa zanima kako pogosto kopate svoje kuzke s samponom ( v stevilkah, npr. vsake 3 mesece ipd.). Namrec vsakega ko vprasam mi rece drugace, veterinar mi je celo rekel, da naj ga ne kopam vec kot 2krat na leto, ampak meni se to ne zdi dovolj.
Hvala za odgovore!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #12 : sobota, 23.07.2005 : 07:41:08 »

Odvisno kakšne pasme je pes. Jaz mojega maltežana kopam vsak teden, ali pa na 14 dni.
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #13 : sobota, 23.07.2005 : 09:34:14 »

Sama mojega papillona večkrat stuširam (recimo 1x tedensko), ker ima neznansko rad luže in blato. Prav s šamponom pa sem ga do zdaj (star je 4.5 mesece) kopala samo 2x - enkrat ko je imel bližnje srečanje s kompostom in enkrat pred prvo razstavo.

Drugače pa umivanje stoično prenaša. Prvič se je kar upiral, zdaj pa se hitro vda v usodo.

Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #14 : sobota, 23.07.2005 : 10:01:09 »

Veterinar ti je kar prav povedal. Drži se njegovega nasveta. Tisto kopanje, ki presega veterinarjev nasvet, pa naj bo le takrat, ko se bo pes res umazan ali se bo povaljal v kakšnem "pasjem Chanel 5".
Pretirano kopanje in šamponiranje ni nič kaj dobro niti za dlako niti za kožo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Rosa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #15 : nedelja, 09.10.2005 : 21:45:27 »

Moj veterinar mi je rekel, da naj svojega mladicka skopam z razmikom najmanj mesec in pol, in to s samponom, ki ne izsusi tako dlake.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #16 : torek, 11.10.2005 : 14:37:52 »

Jaz sem mojo odkar sem jo dobila ze dvakrat skopala. Stara pa je dva meseca. Pazit je potrebno samo, da imas nezen sampon in da ga mesas z vodo .

Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #17 : torek, 11.10.2005 : 14:46:26 »

Mladička sploh ne bi kopal - še zlasti pa ne s šamponom. Pasji šamponi so proizvod industrije, ki s takimi in podobnimi preparati služi na naivnosti kupcev, lastnikov živali.


Mokra krpa, krtača za četkanje in če je res nujno - kopanje. tak je vrstni red. Dlaka pa se ne bo svetila zaradi šampona - ravno nasprotno.
Je pa za dlako zelo pomembna pravilno izbrana prehrana.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #18 : torek, 11.10.2005 : 20:36:49 »

klovn- kratkodlakega psa jaz res ne bi kopala. Whippet, ki ima sedaj 1 leto ni bil še NIKOLI v svojem življenju skopan. nekajkrat sem mu z mokro krpo očistila noge ker je bil blaten in to je to. Nima vonja in je vedno čist.
Geri- papillonka pa je bila prvič skopana še preden je šla iz legla. Pač bila je jesen in mladičkov vzrediteljica nima zaprtih v hiši ampak podnevi tudi spuščene z ostalimi psi na vrtu, ki je bilo zaradi predhodnega dežja takrat mokro. Mladički so bili mokri, smrdeli po raznoraznih substancah, Geri in še 2 bratca pa so se veselo povaljali v kakcu.. kaj narediti? Naj vzreditelj pusti smrdljive mladičke neokopane v hiši? Ali naj jih raje ima zaprte v hiši da bodo čisti? Tako da je bilo kopanje takrat nujno. Je pa res da je bila od takrat okopana (s šamponom) samo še 2x, 2x pa samo z vodo umita, pa ima že več kot eno leto.

Lp, Mojca
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #19 : torek, 11.10.2005 : 20:39:58 »

Ja, saj se strinjam, nenazadnje sem zato tudi izbral kratkodlakega psa. Rekel pa sem, da ne maram šamponov, kar seveda ne pomeni, da jih odsvetujem. Vsak za svojega kužona pač najbolje ve.
Logiran
schylla
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 146


« Odgovor #20 : torek, 18.10.2005 : 21:04:01 »

mene pa zanima,  kdaj in kako pogosto kopate vaše yorkije...?
Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #21 : četrtek, 20.10.2005 : 20:34:15 »

Tudi moja psička se boji kopat v bani. Morje pa obožuje. S tem, da se je najprej bala valov in ni hotel v vodo. Vendar je nismo silili. Kar naenkrat pa je sama zaplavala. In od takrat naprej pa moramo paziti, da nam ne gre v vodo, ko to nočemo! Naprimer na sprehodu! Smiley
Logiran
icor01
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #22 : ponedeljek, 02.10.2006 : 18:25:32 »

lep pozdrav

zanima me kdaj se lahko prvič skopa mladiča(pri kateri starosti)?

hvala za odgovore
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #23 : torek, 03.10.2006 : 02:00:46 »

Takrat , ko ti bo pes res oreng smrdel Smiley  Ali pa zelis nasvet v stilu,ko bo pes 6 mesecev star,ce pa se ti bo slucajno povaljal v drek pri njegovih treh mesecih,bos pa potem cakala 3 mesece na njegovo kopanje? Smiley
Nic bati,samo po oceh ne,ter pazi , da ne bo slo v usesa,kajti ce ne, bos moker Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #24 : torek, 03.10.2006 : 09:33:43 »

icor01, odvisno, katero pasmo imaš. Če gre za dolgodlako družno pasmo, se kopa bolj pogosto in prej, ampak s kvalitetnim šamponom, primernim za mladičke in za tip dlake.
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #25 : torek, 03.10.2006 : 09:56:52 »

Hja jaz mam pa smolo, da moji starši živijo na kmetiji in ko greva s kastrotom na obisk, se seveda naleze vonja domačih psov, ki pa obvezno smrdijo po gnoju, tako da mu kopanje s šamponom 1 krat na mesec ne uide.  Shocked
Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #26 : torek, 03.10.2006 : 13:29:29 »

Kopanje je odvisno tudi od pasme! Shih tuji se morajo kopati 1x na mesec!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #27 : torek, 03.10.2006 : 14:32:26 »

Vsaj 1x na mesec. Če je shih tzu v dolgi dlaki, ga je treba kopati vsake 14 dni, da ga imaš v razstavni kondiciji, pa 1x na teden. Wink

Seveda pa gre za specifično dlako in uporabljati je treba ustrezne šampone in balzame.

Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #28 : torek, 03.10.2006 : 16:12:12 »

Kalsang: A bi mi lahko povedala kakšne šampone uporabljaš ti? In kateri sprej imaš za razčesavanje?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #29 : torek, 03.10.2006 : 18:48:47 »

Šampon in balzam Iv San Bernard zeleno jabolko za dolgodlake pse in Iv San Bernard sprej za razčesavanje iz profesionalne linije Atami Smiley
Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #30 : torek, 03.10.2006 : 19:45:29 »

Hvala!
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #31 : sreda, 18.07.2007 : 12:50:12 »

Mene pa zanima, kdaj bi lahko prvič skopala mladička dolgodlake čivave.? Od vzrediteljice ne bo prišel ravno umazan zato neke potrebe po kopanju (vsaj za enkrat) ne bo.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #32 : sreda, 18.07.2007 : 13:27:41 »

Skopaš ga, ko je umazan oz. ko se ti zdi umazan... Lahko tut prvi dan, če se povalja v kak gnoj recimo... Shocked  Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #33 : sreda, 18.07.2007 : 14:56:14 »

Vprašaj vzrediteljico kako - se pravi kdaj prvic, kolikokrat, kako pogosto, s katerim šamponom ji kopa ona, to je najzanesljivejši podatek, če si izbrala dobrega vzreditelja.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #34 : sreda, 18.07.2007 : 16:04:53 »

Jaz imam meddrugim tudi yorkija in moram povedati, da ga kopam s šamponom vsaj 1x na teden. Mali pesjan spi v postelji, ponavadi praktično skoraj na moji glavi, včasih se mi še z ritjo ponoči dobesedno na faco uleže in glede na to mi je pomembno, da je pesjanko čist. Ima tudi dovoljenje za gibanje po stanovanju povsod kjer mu paše od kavča do vseh postelj. Sigurno pa po vsakem sprehodu sledi splakovanje podvozja saj mali s svojo dlako pobere in pobriše prav vso svinjarijo. Psico bullmastifko pa kopamo približno 1x na pol leta. Po vsakem sprehodu ji obrišem ali splaknem tace in gobec. Res pa je da si ona večinoma umaže samo podplatke že zato ker ima kratko dlako pa tudi zato, ker je gospodična zelo pedantna in zelo pazi, da slučajno ne stopi v kakšno lužico ali blato razen če je neizogibno. Psica tudi ne spi v postelji, ker ima raje svojo gromozansko košaro. Pa še to, moja bullmastifka se zelo slini in zaradi tega je yorki večkrat čisto sprijet in slinast, kadar se igrata ali kadar spita skupaj. Včasih pa dobi tudi kakšen nepričakovani pljunek kadar se psica otrese recimo po pitju vode. Tako da je v mojem primeru in čudni kombinaciji pri izbiri pasem kopanje dolgodlakega majhnega psa potrebno. Uporabljam pa zelo kvalitetne šampone in balzame.
Logiran
Pia F.
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #35 : ponedeljek, 29.10.2007 : 17:00:08 »

Lp vsem skupaj!

Doma imam psičko mešanko, staro 2 meseca, ki sem jo dobila iz azila. Psičko je ugriznil večji pes, imela je dokaj veliko ranico, ki je sedaj suha, tudi kraste ni več na njej. Psička ima zelo neprijeten vonj, ker v azilu pač nihče ni mogel temeljito poskrbeti za njeno higieno in me zato zanima- če je ranica suha, lahko psičko skopam in umijem s pasjim šamponom?

  Najlepša hvala za vaše odgovore!
Logiran
*Sandra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 44


« Odgovor #36 : nedelja, 16.12.2007 : 13:29:04 »

Zdravo Pia F. pomoje, da lahko umiješ kužija če se je rana res povsem zacelila drugače pa se posvetuj z veterinarjem. Za kužata pa uporabi šampon za občutljivo kožo, naredi zelo mehko in lepo dlako Wink
Logiran
lyraa
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #37 : nedelja, 27.01.2008 : 17:56:17 »

moi goldi je star 3mesce pa pol! kdaj ga lahko prvič skopam?pa priporočate kakšn posebn šampon ali...? Cool  a mu dam 1x na dan za jest al zjutraj in zvečer? Smiley
Logiran
lyraa
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #38 : nedelja, 27.01.2008 : 17:58:27 »

aia pa kakšne krtače naj uporabljam? naj ga vsak dan skrtačim? vbistvu ni moj prvi pes samo sm že malo ven in tega ker je 2leti od tega kar nimamo ovčarja
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #39 : nedelja, 27.01.2008 : 18:58:23 »

Vse te stvari bi ti moral povedati vzreditelj. Najbolje, da vprašaš njega.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #40 : nedelja, 27.01.2008 : 19:41:47 »

Mi smo našega ZP skopali pri približno slabih 4mesecih, pred tem smo vprašali veterinarja za nasvet in je rekel, da ni problema, da ga lahko skopamo. Tako, da mislim , da bi ga tudi ti lahko skopala, razen če seveda nisi dobila drugačna navodila od vzreditelja.
Obvezno moraš uporabiti šampon za mladička, saj manj draži kožo in je posebej prilagojen za mladičke.
Mi smo do 8ga meseca starosti našega oskarja hranili trikrat na dan po naročilo veterinarja.
Zdaj pri devetih mesecih ga hranimo dvakrat na dan.
Za krtačo najbolje da uprašaš prodajalca, ki dela v trgovini z živalmi, saj ti bo znal najbolje svetovati. Ko bo njegov rep postal košat, mu morate kupiti tudi krtačo, ki je namenjena posebej za rep. Mi ga krtačimo dvakrat na teden.
upam, da sem kaj pomagala.
lp Teja. Smiley
Logiran
matiček
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #41 : petek, 20.11.2009 : 15:43:37 »

Živijo

Zanima me, če so kakšne posebnosti glede kopanja mladičev. Načelno psa raje obrišem z vlažno ali suho krpo, če gre, tudi skrtačim, ravnokar pa se je kužika (border collie, 10 tednov) povaljala v zverinsko smrdljivem mačjem dreku  >:(in mislim, da se kopanju ne bomo mogli izogniti.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #42 : petek, 20.11.2009 : 15:44:41 »

Šampon za mladiče, pa dobro sprat in dobro posušit. Pa nos zatisnit zraven  Grin Grin Grin
Logiran
matiček
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #43 : petek, 20.11.2009 : 19:43:34 »

Opravljeno. Zdaj šele vidim, da so to RES črnobeli in ne črnosvetlosivi psi.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #44 : sobota, 21.11.2009 : 11:17:20 »

 Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega dlake  |  Tema: Kdaj kopati mladicka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines