mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 02:29:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Burzitis
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Burzitis  (Prebrano 5175 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gloria27
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : torek, 08.12.2009 : 12:24:56 »

Imam 6 mesecev starega psa, ki se mu je dobesedno čez noč na desni prednji nogi v sklepu pojavila za mandarino velika bula. Pri veterinarju so mi povedali, da je to burzitis (vnetje sluznika), ki se pojavlja pri velih pasmah, da se pravzaprav zdraviti ne da, ker operacija zaradi zoprne rehabilitacije (popolno mirovanje) ne pride v poštev, kaj drugega se pa tudi ne da naredit. Bula naj bi bila moteča predvsem za lastnika (zaradi izgleda), za psa pa niti ne, ker naj bi ne ovirala njegove funkcionalnosti. Bula je v roku 1 meseca narasla na velikost pomaranče in izgleda prav nagravžno, ko mu opleta okoli noge. Boleča ni, tudi giba se normalno. Malo sem gledala po netu in našla neke odgovore, da se to da punktirati in zdraviti in da niti ni tako nedolžna zadeva, ker lahko pripelje tudi do delne ohromelosti okončine. Sedaj sem malo v dvomih, kaj narediti. Ima kdo izkušnje s tem, ali mogoče kakšen nasvet? Sem že razmišljala o tem, da bi poskusila s kakšnimi domačimi zdravili (obkladki), ki se priporočajo za ljudi (ker se tudi pri ljudeh lahko pojavi burzitis).
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #1 : torek, 08.12.2009 : 13:45:12 »

Naj bi se pojavljalo predvsem pri psih močnega okostja, tako so mi rekli pred štirimi leti. Veterinarka mi je svetovala, da naj pes vedno leži na mehkem in smo dejansko nekaj mesecev leteli za psičko, ki je takrat vztrajala pri ležanju na tleh, in ji pod sprednje nogice tlačili brisače pa odeje. Naše bule sicer niso bile tako velike, pač pa v velikosti oreha in so po "mehko-brisačni" terapiji same od sebe izginile. Če je v velikosti pomaranče bi rekla da ne odlašate več in se magari napotite po drugo mnenje, ampak nekaj je treba ukrepati takoj. Srečno!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #2 : torek, 08.12.2009 : 14:08:51 »

na katerem sklepu? Na komolcu?
Logiran
gloria27
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #3 : torek, 08.12.2009 : 14:14:44 »

ja, na komolcu. Pa še to: leži vedno na mehkem, trda tla ne morejo biti razlog. Ker je diagnozo in napotke za (ne)terapijo dal veterinar, ki je zelo izkušen (ortoped, profesor na kliniki) ne vem prav dobro, kam po drugo mnenje...Ali poznate koga, ki bi se tudi ukvarjal s tem?
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4 : torek, 08.12.2009 : 14:19:08 »

na katerem sklepu? Na komolcu?
Jaz sem mnenje dobila od veterinarke na Gorkičevi, kjer je mala bila sterilizirana in sem avtomatično šla tam po nasvet še za to. Se ji je pa ravno tako pojavilo pri cca petih-šestih mesecih in izginilo v približno enem mesecu. Ko sem takrat iskala nasvete na raznih spletnih straneh sem dobila dokaj nasprotujoča si mnenja glede posegov, zato bi vseeno poiskala mnenje še kakega ortopeda. Več glav...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #5 : torek, 08.12.2009 : 14:20:46 »

Sem napačno citirala, se opravičujem sram
Logiran
Babi23
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #6 : torek, 14.02.2012 : 13:37:04 »

Tudi pri mojem berncu se je pojavil burzitis pri 4 ih mesecih pa smo ga uspesno pozdravili s punktiranjem in steroidi, ker je bilo precej hudo. Sedaj pa se mu je ponovilo pri 8ih mesecih (ima ze 45kg). Tudi tokrat smo zadevo sanirali do neke mere, ostala mu je zatrdlina v komolcu, ki jo vsak dan mazem s posebno kremo po nasvetu veterinarke. Ampak se mi zdi da ga boli in ovira pri gibanju. Baje bi naj bilo s casom bolje, da tako zdravljenje traja. Ima kdo podobne izkusnje s tem? Prosim za nasvet...
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: Burzitis
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines