mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:15:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 298315 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1260 : sreda, 07.02.2018 : 12:55:03 »

Največ stadionov, kjer potekajo hrtje hitrostne dirke je v Angliji, vendar pa je Irska tista država, kjer vsako leto vzredijo največ greyhoundov, ki jih potem prodajo v druge države za namene hrtjih dirk. Čeprav še vedno govorimo o greyhoundih, se na Irskem ločujeta dve vzreji - pri prvi govorimo o greyhoundih, ki so namenjeni za hrtje dirke, pri drugi pa o greyhoundih, ki so vzrejeni za coursing. Slednji so precej večji in močnejši od prvih (tako samci kot samice) in zaradi svoje velikosti ne bi bili primerni za hrtje dirke (in obratno). Veliko je lastnikov, ki vzrejajo greyhounde za obe dejavnosti in imajo tako "v ognju kar dva žezla". In čeprav se greyhoundi po svoji konstituciji razlikujejo, jim je enako eno - tisti, ki ne dosežejo željenih rezultatov, postanejo za svoje lastnike in trenerje "nekoristno blago" in jih v mnogih primerih brez pomislekov ubijejo.



Na Irskem je 80 coursing klubov, ki od jeseni do zgodnje pomladi organizirajo veliko manjših tekem. Vsi udeleženci pa najbolj težko čakajo in se vse leto pripravljajo na glavno tekmo, ki se prične zadnji teden januarja ali prvi teden februarja. Letos se je v irskem mestu Clonmel zbralo kar 40 000 obiskovalcev. Trajalo je tri dni ... začelo se je v soboto in končalo v ponedeljek. Nagrade za zmagovalca so visoke, od 40 000€, do glavne 200 000€. Ljudje se veselijo, popivajo, stavijo na svoje hrtje favorite (vplača se na stotisoče evrov) ... mnogi ostanejo v mestu še ves teden in se zabavajo. Vsi hoteli, restavracije, pub-i so polno zasedeni. Ocenjujejo, da je ves "karneval" v mestu vreden 16 mio evrov. Zmagovalni hrti zamenjajo svoje lastnike za ceno 50 000€ in še več, že vnaprej se rezervirajo njihovi potomci ... In tako se spet vse vrti okoli denarja.

Dejstvo pa je, da je coursing na Irskem zelo krut in krvav "šport", tako za greyhounde, kot za zajce. Sicer je od leta 1993 zakonsko predpisano, da mora imeti greyhound nadet nagobčnik, vendar še vedno veliko zajcev umre, ali jih greyhoundi poškodujejo. Podporniki coursinga trdijo, da pri coursingu ne gre za ubijanje zajcev, saj imajo zajci veliko sposobnosti, da psu ubežijo - 360 stopinjski vid, stereofonski sluh, lahko se obrnejo v enem samem koraku, imajo izjemno hitrost, vzdržljivost in agilnost. Vendar pa aktivisti, ki se borijo za ukinitev coursinga vidijo te stvari drugače. Nesprejemljivo je, da hrti lovijo živa bitja, ki jih lahko poškodujejo tudi z nagobčnikom, porinejo pod ograjo, kjer se ravno tako poškodujejo, zajce je na smrt strah ... Pri treningih, kjer greyhounde spustijo na polja, da lovijo zajce, pa umre letno vsaj 7000 zajcev. Na največji tekmi sodeluje 64 najboljših samic in 64 najboljših samcev greyhoundov. Na koncu je seveda zmagovalec le eden. Veliko poražencev na koncu čaka evtanazija. Coursing zato ne more biti šport, ampak je le še ena vrsta izkoriščanja tako zajcev, kot greyhoundov.

Za irsko organizacija GHIN, preko katere prihajajo naši greyhoundi v Slovenijo je to obdobje še posebej težko, saj so locirani blizu mesta, kjer se dogaja coursing. Pripovedujejo o velikem številu evtanaziranih greyhoundov, kar nekaj od tistih hrtjih srečnežev, ki jih bodo uspeli rešiti in bodo dobili še eno priložnost v življenju, pa bo iskalo lep dom tudi preko našega društva. Če razmišljate o posvojitvi greyhouda, nam pišite na info@hrtjisvet.org in potrudili se bomo, da bomo za vas poiskali pravega greyhounda, ki bo postal ljubeč član vaše družine.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1261 : sobota, 10.02.2018 : 17:28:17 »

ZAVETIŠČE SCOOBY IŠČE PROSTOVOLJCE!

Zavetišče Scooby Medina je največje zavetišče za živali v Španiji, locirano v kraju Medina del Campo, 160 km severozahodno od Madrida.
Je privatno zavetišče, njegovi začetki segajo v leto 1987. Najprej je bilo zgolj majhno zatočišče za lokalne mačke in pse, večinoma galge, danes pa je to ogromno poslopje, ki nudi ves čas začasni dom vsaj 450 psom, cca. 50 mačkom, 70 konjem, oslom, ovcam, kozam, govedu, pujsom, gosem, kokošim, rakunom ... skratka, resnično zavetišče v pravem pomenu besede.
Ves čas ga vodi Fermin Perez, ki je hkrati vodja zavetišča in učitelj v lokalni osnovni šoli.
Scooby sestavlja ekipa zaposlenih in prostovoljcev, lokalnih in internacionalnih.
V zavetišču je ogromno dela - od osnovne skrbi za pse in mačke (čiščenje ograd in mačjakov, priprava hrane, osnovna nega), delo z rejnimi živalmi, veterinarsko delo, popravljanje ograd, zidanje novih objektov ... vsak dan pa prinese še mnoge popestritve.



V zavetišču so ves čas izredno veseli prostovoljcev, večina se tja odpravi za 7-10 dni, nekateri pa tudi za več mesecev.
Skoraj vsi, ki smo zavetišče obiskali enkrat, se tja vračamo, vsako leto znova, če nam le čas dopušča.

V zavetišču je mogoče živeti, na voljo je večje skupno ležišče s kopalnico ali bivalne prikolice, dodatna kopalnica je v sklopu zavetišča. Prav tako je na voljo kuhinja, kjer si lahko skuhamo topel obrok.

Zavetišče Scooby je v večini odvisno od prostovoljnih donacij, od prostovoljcev, ki se po Evropi trudimo, da psom, predvsem galgom, najdemo odgovorne posvojitelje.
Lahko jim pomagate s finančno donacijo, s posvojitvijo galga preko društva HRTJI SVET Slovenije, ogromna pomoč, tako za živali v zavetišču kot za zaposlene, pa je prostovoljno delo v zavetišču.
Takšne odprave so naporne, tako fizično kot psihično, saj so razmere v zavetišču, kljub trudu vseh nas, za marsikaterega psa zelo težavne.

Če kdorkoli razmišlja, da bi se odpravil na prostovoljno delo v zavetišče, naj nas kontaktira, podali bomo vse potrebne informacije, prav tako smo lahko v pomoč pri planiranju odhoda, nakupu kart, itd.

Če je kdo pripravljen za posebno dogodivščino, naj nam piše na info@hrtjisvet.org. Smiley
Vas pa opozarjamo - velika verjetnost je, da boste postali navdušeni nad Scoobyem in zaljubljeni v galge. Opozorili smo vas! <3

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1262 : četrtek, 01.03.2018 : 20:56:24 »

Tudi letos sodelujemo v akciji podjetja Dormeo Objem topline!
Vsak dan, do konec meseca marca, nam lahko podarite objem s klikom na http://objemtopline.dormeo.net/, najdete nas pod zaporedno številko 4.
Samo ob prvi prijavi morate vpisati email, ki ga potrebujejo preprečevanje goljufanja.



Iskrena hvala vsem, ki nam boste pomagali, da bomo zbrali čim več objemov in s tem denarja - izkupiček akcije bomo namenili pokritju stroškov večje operacije ali za kakšnega galga/podenca v španskem zavetišču Scooby ali za greyhounda/lurcherja pri irski organizaciji Great Hounds In Need.

Iskrena hvala! <3

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1263 : sobota, 03.03.2018 : 17:58:18 »

V oddaji O živalih in ljudeh so se danes predstavile naše Mojca, Missy in Kelly. Mojca je krasno povedala njihovo zgodbo, vidi se, kako skupaj uživajo.
Res super prispevek, ogled priporočamo vsem, ki razmišljate o posvojitvi ter tistim, ki svojega hrtka že imate - verjamemo, da se boste o marsičem strinjali s povedanim. <3

Iskrena hvala ekipi oddaje O živalih in ljudeh, da ste bili glas hrtkov.

Če razmišljate o posvojitvi, nam pišite na info@hrtjisvet.org in skupaj bomo našli pravega hrta za vas.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/o-zivalih-in-ljudeh/174523685

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1264 : ponedeljek, 05.03.2018 : 19:48:56 »

Dragi naši podporniki, simpatizerji, posvojitelji in člani!



V mesecu marcu bi radi odprli licitacijo, katere izkupiček bo namenjen nakupu briketirane hrane, s katero bomo galgom in podencem olajšali življenje v zavetišču in jim omogočili vsakodnevne obroke hrane.

Verjamemo, da nam s skupnimi močmi lahko uspe, skupaj smo močnejši in že v preteklosti se je izkazalo, da lahko skupaj z vami dosežemo res veliko. Dražbe ne moremo izpeljati brez vas, zato vas prosimo za pomoč. Zbiramo predmete ali storitve, ki jih bomo ponudili na dobrodelni dražbi. Imate ročne spretnosti in izpod vaših rok nastajajo prisrčne stvari? Morda kaj za sladokusce? Imate doma novo stvar, ki je ne uporabljate in ste nam jo pripravljeni donirati? Opravljate storitve, ki bi bile zanimive za licitatorje? Z veseljem bomo na našo licitacijo uvrstili vsak predmet ali storitev, ki nam ga boste donirali. Smile

Če si tudi vi želite biti del tega mozaika, nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org, ali na našo FB stran, da se dogovorimo za pošiljanje ali prevzem doniranega. V vašem sporočilu navedite kaj želite donirati, opis doniranega in predlagano izklicno ceno. V kolikor boste donirali predmet, vas prosimo tudi za njegovo fotografijo.

Donirane predmete in storitve zbiramo do četrtka, 15. marca. Po tem datumu bomo predmete uvrstili na našo FB stran, ter vam sporočili, do kdaj bo licitacija trajala.
V kolikor želite zavetišču Scooby Medina donirati denarni znesek za nakup hrane, vas prosimo, da donacijo nakažete na TRR društva z naslednjimi podatki.

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija - Scooby Medina
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: PRCP

Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpeljati še eno uspešno dražbo, ki bo hrtom in podencem, ki še čakajo zavetišču na svoje domove, olajšala bivanje v zavetišču. Iskrena hvala, ker nam stojite ob strani. Hvala v imenu hrtov, podencev in v imenu našega društva Hrtji svet Slovenije.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1265 : nedelja, 18.03.2018 : 21:51:09 »


Zavetišče Scooby Medina je največje zavetišče za živali v Španiji in se skoraj vedno kritično sooča s primanjkovanjem hrane. Odločili smo se, da se tudi tokrat ne obrnemo stran - skušamo jim priskočiti na pomoč in z vašo pomočjo pomagati zavetišču pri nakupu hrane. Spomladanska dobrodelna licitacijo bo v celoti namenjena nakupu hrane, s katero bomo tamkajšnjim smrčkom olajšali življenje v zavetišču. Dražba se prične v nedeljo, 18.3.2018, in traja do torka, 27 .03. 2018 do 21.ure.

Kako sodelujete? Kliknete na fotografijo predmeta, ki ga želite licitirati. Pod komentar vpišete znesek oziroma svojo ponudbo - znesek mora biti višji od predhodne ponudbe za vsaj 1 evro, drugih omejitev ni. Najboljši ponudnik dne 27.03.2018, ki odda ponudbo do 20:59:59 bo postal lastnik predmeta. Ponosni novi lastnik svojo zadnjo in kot dobitno potrjeno ponudbo nakaže na račun društva HRTJI SVET Slovenije z naslednjimi podatki: Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje IBAN SI56 6100 0000 1714 143 SWIFT (BIC) HDELSI22 namen: donacija - Scooby Medina sklic oz. referenca: 00 111 koda namena plačila: OTHR - DONACIJA LICITACIJA Naziv banke: Delavska hranilnica d.d. PE Maribor Glavni trg 25 2000 Maribor

Po opravljenem nakazilu ponudnik pod svojo zadnjo ponudbo navede datum izvedenega nakazila in počaka na osebni kontakt članice društva, s katero se dogovorita za prevzem oziroma poštno pošiljanje predmeta. V primeru poštnega pošiljanja ponudnik krije tudi stroške poštnine (znesek se prišteje k znesku donacije). V kolikor zlicitirani znesek ne bo vplačan na račun društva v roku 3. dni od zaključka licitacije, postane lastnik predmeta drugi najboljši ponudnik, ki bo o takem izidu licitacije tudi pravočasno obveščen.

Najlepša zahvala vsem, ki ste darovali predmete in vsem, ki boste sodelovali na licitacijah!
Verjamemo, da nam s skupnimi močmi lahko uspe, skupaj smo močnejši in že v preteklosti se je izkazalo, da lahko skupaj z vami dosežemo res veliko. Na povezavi najdete album z izdelki, ki jih lahko licitirate https://www.facebook.com/pg/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1643094179106959

In na koncu zaključimo z besedami... Hvala, ker vam ni vseeno. ♥

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1266 : nedelja, 18.03.2018 : 21:53:22 »

Ravno pravi čas za objem, potem pa hitro spat. Smiley

Klik na http://objemtopline.dormeo.net, najdete nas pod zaporedno številko 4.

Hvala v imenu vseh hrtov, ki na svoje tople, varne domove še čakajo.



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1267 : sobota, 15.09.2018 : 18:41:58 »

Izogibanje konfliktov (praktična delavnica)

Ker si v društvu prizadevamo, da tudi po sami posvojitvi nudimo podporo vam, dragim posvojiteljem, smo se odločili, da za vas pripravimo praktično delavnico. Zajemala bo temo, ki jo sami posvojitelji velikokrat »izvlečemo na plano« med našimi pogovori.

TEME DELAVNICE:
-   Miritveni signali
-   Opazovanje interakcij med psi
-   Spoznavanje psov
-   pravila pasjega bontona na sprehodu

KDAJ: V četrtek, 20. septembra 2018, ob 18:00

KJE: Šolska veterinarska ambulanta (Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana)

Ponovno bo z nami Petra Mohar, univ. dipl. biologinja, certificirana pasja trenerka, članica Pet Dog Trainers of Eureope in blogerka. Izkušnje si je pridobila z delom v zavetišču, pasjem hotelu in pasji šoli. Izobraževala se je tudi v tujini, pri Sari Fisher in Turid Ruugas, s čimer je pridobila naziv certificiranega pasjega trenerja. Je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe. Trenutno si izkušnje nabira v tujini, kjer jo spremlja pasji norček Diego. Njemu in reševanju njegovih težav s svetom je posvečen njen izobraževalni blog “Diegov brlog” (http://diegovbrlog.blogspot.si/).

Menimo, da je delavnica več kot koristna za vse nas, posvojitelje, ki si želimo kakovostnega življenja z našim posvojenčkom. Vabljeni vsi posvojitelji hrtov, podencev in lurcherjev, vabljeni tudi tisti, ki vas hrti zanimajo, oziroma potiho razmišljate o posvojitvi.

Ker bo tema praktične delavnice spoznavanje psov med seboj, bi vas prosili, da se psi ne spoznavajo med seboj, ko bomo čakali pred Šolsko veterinarsko ambulanto na začetek delavnice.
Vsak prisoten bo dobil tudi izroček, ki ga je pripravila Petra Mohar.
Prijave zbiramo na info@hrtjisvet.org.

Upam, da se vidimo v čim večjem številu.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines