mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 10:56:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 299814 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #15 : ponedeljek, 25.01.2010 : 22:04:17 »

Na spodnji povezavi je dostopen osnutek zloženke, ki predstavlja poslanstvo našega društva in podaja nekaj informacij o sami problematiki hrtov.

V kolikor želite pomagati k večji prepoznavnosti našega poslanstva društva in s tem posredovati osnovne informacije o možnosti posvojitve hrtkov preko našega društva, ste pijazno vabljeni, da zloženke obojestransko sprintate in jih pustite na mestih, kjer se giblje populacija ljudi, ki bi jih posvojitev hrtka morda zanimala ...veterinarske postaje, butiki za male živali, trgovine, ...

Napotek kako pregibati zloženko:
Smernica naj bo sredinjska sličica (hrti v diru), nato desno stran lista prepogniti do levega roba sličice, nato levo stran prepogniti proti desni in potem pride »ven« tako kot mora.

Tukaj je še nekaj napotkov za tiste, ki bi želeli zloženko natisniti na barvni papir:
Bolj živahna izpade zloženka na papirju svetlih barv, saj je bolj razločno brati tekst v zloženki (srednje moder in rdeč papir se nista izkazala za najboljšo izbiro); zelen, turkizno moder, rumen ali oranžen barvni papir so dobra izbira.

ZLOŽENKA ZA TISKANJE JE DOSTOPNA NA SPODNJI POVEZAVI ...

http://www.shrani.si/f/2L/D9/NBswdcC/1/hrtizlozenka-brezbarvna.pdf


Najlepše se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje in podporo našemu društvu.

Najlepša hvala tudi v imenu hrtkov, ki v zavetiščih čakajo na svoje ljubeče domove ...

 Smiley
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #16 : četrtek, 28.01.2010 : 19:33:47 »

Marca oz. aprila prihajata v Slovenijo dva ljubka galga ... Cool
Vljudno vabljeni k ogledu njunih profilov ... :-)

..:: GALGA NEVADA ::..







Datum rojstva: 26-05-08
Nevada je mlada galga s črno-belim kožuščkom, ki je šele dobro prišla v zavetišče Scooby Medina. V tem trenutku je še malo prestrašena zaradi velikega števila psov, ki jo obkrožajo in potrebuje še nekaj časa, da se navadi vsakodnevnega glasnega laježa. V odnosu do drugih psov in psičk je neproblematična in prijazna. V teh dneh bo testirana tudi v odnosu do mačk.
Galga Nevada čaka na nekoga, ki ji bo lahko pokazal, da se v življenju ni potrebno ničesar bati in, da lahko končno zaživi kot srečna in svobodna galga.

Galga Nevada prihaja v Slovenijo marca/aprila 2010.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV …

______________________________________________________________________

..:: GALGO PABLO ::..









Leto rojstva: 2007
Pablo je progasto-bel in predvsem prijazen galgo, ki ljubi družbo ljudi. Prav tako je v odnosu do psičk in psov povsem neproblematičen galgo. Tudi Pablo bo v teh dneh testiran v odnosu do mačk.
Pablo torej išče nekoga, ki ga bo lahko popeljal na dolge sprehode, ki se bo z njim igral in mu ponudil resnično srečno življenje.

Galgo Pablo prihaja v Slovenijo marca/aprila 2010.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV …

V kolikor obstaja vaš interes po posvojitvi katerega od teh lepotcev, si prosimo njihove profile oglejte na naši spletni strani:
http://www.hrtjisvet.org/spanski_hrt-galgo.html

Pišite nam na: info@hrtjisvet.org

______________________________________________________________________
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #17 : petek, 05.02.2010 : 13:29:58 »

Vsi psi, ki so na voljo za posvojitev so veterinarsko pregledani, cepljeni, sterilizirani/kastrirani, mikročipirani in z urejenim EU potnim listom. Vsi psi se oddajajo v posvojitev s posvojitveno pogodbo ...

Več o samih pogojih za posvojitev in pa ostalih informacij najdete tukaj: http://www.hrtjisvet.org/veliki_angleski_hrt-greyhound.html

V kolikor obstaja vaš interes po posvojitvi katerega od galgov, ki so na voljo za posvojitev, nam prosim pišite na info@hrtjisvet.org in izpolnite anketni vprašalnik, ki je dostopen TUKAJ: http://www.hrtjisvet.org/anketni_vprasalnik_za__posvojitelje.html

..:: Greyhound BUD ::..







Greyhound BUD je črn pes z belo liso na prsnem košu. Sodi med srednje-velike greyhounde in tehta okvirno 28 kg. Trenutno je njegova dlaka razmeroma puhasta in rjavo-črna, a se bo po prihodu v nov dom s pomočjo krtačenja, kakšne pasje kopeli, kvalitetne prehrane in ustreznih bivanjskih razmer spremenila v črno, gladko, tanko in sijočo. Po naravi je zelo pozitivno naravnan, prijazen in je rad v družbi ljudi. Pravzaprav obožuje pozornost. Neprestano bi se lahko zgolj crkljal in bil ob tem srečen. Poleg tega, da bi bil prijeten družinski član, se dobro razume tudi z ostalimi hrti, ki mu delajo družbo. Žal pa ne moremo vedeti, kako bi se razumel z mačkami. Po prvih dneh življenja v novem domu in začetnem stresu bo nedvomno hitro higienično čist.

Datum rojstva: 13. maj 2006

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

______________________________________________________________________

..:: Greyhound DROOPY ::..









..:: Greyhound DROOPY ::..


Greyhound DROOPY je belo-črn pes, ki ni nikoli tekmoval. Je srednje-velik greyhound in tehta približno 28 kg. Njegova dlaka je trenutno bolj puhasta, s pridihom rjavega odtenka, a se bo po prihodu v nov dom s pomočjo krtačenja, pasje kopeli, ustrezne in kvalitetne prehrane ter primernih bivanjskih razmer spremenila v črno, gladko in sijočo. Značajsko je zelo nežen pes, prijazen do vseh in je rad v družbi ljudi ter obožuje njihovo pozornost. Poleg tega, da bi bil prijeten družinski član, saj je mil in olikan, se dobro razume tudi z ostalimi hrti, ki mu delajo družbo. Žal pa ne moremo vedeti, kakšen je njegov odnos do mačk. Po prvih dneh življenja v novem domu in minulem začetnem stresu bo zagotovo hitro higienično čist.

Datum rojstva: 14. avgust 2006

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

Kmalu bo dodanih še nekaj profilov greyhoundov, ki so na voljo za posvojitev ... :-)

Pišite nam na: info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #18 : petek, 05.02.2010 : 19:21:56 »

..:: Greyhound HONDO ::..







HONDO je črn greyhound srednje rasti, z majhno belo liso na prsnem košu. Nikoli ni tekmoval ali bil kakorkoli poškodovan in je nasploh v zelo dobri fizični kondiciji.
Hondo je zanimiva značajska mešanica, pravzaprav je malce poseben pes in prav je, da ga kot takega tudi predstavimo ...

V začetku je sramežljiv, plašen in nezaupljiv, ko pa bolje spozna človeka, postane igriv, do izraza pa pride tudi njegova temparamentnejša plat. Je izredno zvedav, inteligenten in poslušen. Vedno ve, kaj se zahteva od njega in to tudi naredi. Če se ga denimo prosi, da gre v kletko (ali pasji box), bo to brez težav tudi storil. Ven bo prav tako prišel brez oklevanja. Vendar pa se bo v primeru, da bo človek sam silil v njegov prostor, pokazala njegova negotovost - stisnil se bo v kot, se ulegel na tla in trdno/nepremično obstal tam.
Je nežen in zelo senzibilen. Zato ob sebi potrebuje samozavestnega, a mirnega človeškega družabnika, ki ga ne bo "zavijal v vato". V primeru, da pride v dom, kjer mu bo družbo delal še kakšen pes, je prav tako pomembno, da ta pes ni plašen ali nesamozavesten, saj bo to Honda oviralo pri razvoju njegove osebnosti. Če je namreč pes ob njem prestrašen in paničen, bo on odreagiral enako. Po drugi strani pa njegov morebitni pasji prijatelj ne bi smel biti preveč dominaten.

Hondo je pes, ki z neznanimi ljudmi ne komunicira in se raje umakne. Ko s posameznikom preživi malce več časa, se sprosti in čustveno odpre.
Ko se bo dovolj privadil na novega lastnika ter novi dom, ga bo moč kamorkoli vzeti s seboj. Ni agresiven pes, vendar v svojem življenju še ni srečal nobene druge pasme psov razen greyhoundov, s katerimi pa se odlično razume. Prav tako se dobro razume z otroki, pomembno je le, da ti niso preveč živahni in kričavi, ker bi ga to prestrašilo.  Lahko se zgodi, da ga bodo nenadni in zelo glasni zvoki vznemirjali. Žal ne moremo vedeti, kako bi se razumel z mačkami ... Vendar je pomebno dodati, da se njegova brata Dancer in Scooter (posvojena v Italiji) dobro razumeta s psi vseh velikosti, prav tako pa tudi z mačkami. Glede na njegov karakter predvidevamo, da pri tem ne bi smelo biti večjih težav.

Hondo lepo hodi pripet na povodec in je vajen čistoče, vendar pa bo po vsej verjetnosti menjava okolja vplivala nanj. Stres bo najverjetneje botroval temu, da bo v novem domu potreboval nekaj dni, da se (ponovno) privadi na čistočo.
Torej, Hondo je pes z veliko osebnostjo in človeka lahko resnično nasmeji. Če namreč ne ve, da ga nekdo opazuje, počne naravnost zabavne in neverjetne reči ... Ena izmed teh je njegova "obsedenost" s tekočim trakom namenjenim za tek - tega naravnost obožuje, nanj pa se namesti tako, da prednje tace dvigne in prisloni na oporo ter tako trenira samo z zadnjima dvema. Smiley

Datum rojstva: 23. junij 2005


NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

______________________________________________________________________________________________

..:: Greyhoundica PEARL ::..







Greyhoundica PEARL je črno-bela psičla, ki tehta okvirno 29.5 kg. Je zelo mila in mirna, že skoraj lena hrtica. Odlično se razume z vsemi ostalimi greyhoundi, ki jo obkrožajo, v življenju pa za zdaj še nikoli ni imela priložnosti srečati psov drugih pasm. PEARL je malce sramežljivo, na trenutke plašno bitje, a nikakor ob tem ni nervozna. Rada ima tudi družbo mirnih in nežnih otrok, živahnih ter zelo glasnih pa bi se lahko nekoliko bala. Njen trener meni, da ne bi smelo biti težav v komunikaciji s psi drugih pasem, prav tako predvideva, da bi bila potencialno primerna za življenje z mačko. Sicer je PEARL psička, ki je bila namenjena za coursing (tekmovanje v "teku čez drn in strm"). Lepo hodi ob človeku pripeta na povodec in je higienično čista hrtica.

Datum rojstva: 17. marec 2008

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #19 : nedelja, 14.02.2010 : 09:46:27 »

Naše društvo je kot vsako drugo neprofitno in odvisno od prostovoljnih prispevkov našihčlanov in ostalih posameznikov.
Ker se tako kot ostala društva spopadamo s stroški, ki ponavadi niso nizki, nam za naše delovanje vsak euro prav pride.
Tako priddobljen denar seveda porabimo za naše delovanje, transporte hrtov, pomoč zavetiščem hrtom, pa občasno tudi našim zavetiščem ali pa za kakšen konkretni primer, ko je hrtu pač potrebna pomoč.

- Tako smo nekaj denarja zbrali in porabili za briketirano hrano zanemarjenih hrtov iz Kranjske Gore ...  Cry
- V teh dneh smo s prostovoljnimi pripevki zbrali denar za sterilizacijo ene od posvojenih hrtic (ne prihaja iz Španije ali Irske), ki je morala nujno na poseg, a ji žal lastnica zaradi trenutne osebne stiske tega ni mogla zagotoviti.
Veseli smo, da smo lahko vsaj malo pripomogli, da bo tej hrtici zdaj življenje lažje ... Kiss
- Tudi poleti smo pomagali zbirati sredstva za, iz slovenskega zavetišča posvojeno hrtico, ki je čez noč dobila hudo vnetje materinice in je zato morala nujno na poseg ...

Za namen zbiranja prispevkov, ki nam zelo pomaga pri naših aktivnostih in delovanju, smo dali narediti promocijske eko vrečke in našitke z logom našega društva, prav tako pa izpod rok naših prostovoljk nastajajo tudi čudoviti plaščki za hrte, ki jih ščitijo pred mrazom na sprehodih z njimi, ne smemo pa pozabiti tudi na ovratnice z hrte, ki jih prav tako izdelujemo prostovoljke same:



..:: EKO vrečke HRTJI SVET ::..
Luškane ekološke vrečke z našim nazivom in hrtkom iz loga našega društva, ki jo lahko uporabite za nakupe v trgovini, ali zgolj za hrtje malenkosti, ki jih potrebujete, ko se z vašim hrtom odpravite na izlet ... Bodite prijazni do narave in hkrati storite nekaj za hrtje dušice.



..:: Našitki HRTJI SVET ::..
Našitki z našim nazivom in hrtkom iz loga našega društva, ki jih lahko uporabite na plaščkih za vaše hrte ali kot dodatek na vaši jakni, termoflisu, športni torbi, nahrbtniku ...





..:: Zimski plašček po meri za vašega greyhounda, galga ali whippeta ::..
Narejen je iz dvojnega nepremočljivega flisa, odpornega tudi proti vetru.
Material je rahlo raztegljiv in se lepo prilega telesu. Barve : rdeča ali temno modra. Plašček je izdelan po merah vašega hrtka. Za vse ostale informacije, pošiljanje mer za izdelavo plaščka in naročila prosimo pišite na info@hrtjisvet.org.



..:: Ovratnice za hrte ::..

Ovratnice na dvojni zateg, ki so primerne za nežne hrtje vratove, hkrati pa jim nudijo maksimalno varnost, saj se iz nje hrtek ne more izmuzniti.
Izpod rok prostovoljk in članic društva je nastalo nekaj zanimivih in igrivih ovratnic, ki bodo vašemu hrtku nudile vso varnost, a bodo hkrati prav krasen nakit zanj.

Ovratnice so narejene iz hrtkom prijaznih materialov, zato jim bodo nudile vso udobnost, varnost in praktičnost pri nošenju.

Velikosti ovratnic:
XL - zelo velika (veliki greyhoundi)
L - velika (veliki galgi in greyhoundi)
M - srednja (manjši galgi in greyhoundi)
S - majhna (whippet)

V kolikor vas zanima kaj od naštetega in bi želeli še kakšno informacijo, nas prosimo kontaktirajte na: info@hrtjisvet.org, z veseljem vam bomo odgovorili.

Hvala, ker nas podpirate pri našem delovanju ...in s tem tudi vi pomagate hrtom v stiski.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #20 : nedelja, 14.02.2010 : 11:10:22 »

Včeraj je bil v tiskani verziji tednika DOBRO JUTRO objavljen kratek članek o delovanju našega društva ...

Vljudno vabljeni k prebiranju:

http://www.dobrojutro.net/novice/slovenija/143383

 Cool
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #21 : nedelja, 14.02.2010 : 20:27:54 »

Lansko leto smo organizirali srečanje posvojenih hrtov na prečudovitem ograjenem prostoru KD Ložnica pri Žalcu ...
Dan je minil prijetno in predvsem prehitro ... Wink

Srečanja se je udeležilo 70 ljudi in 40 posvojenih hrtov. Zaradi dobre organizacije, dobre družbe ljudi in psov in  predvsem zaradi v naprej določenih pravil, tudi brez poškodb.
Bilo je lepo, zato letos srečanje definitivno ponovimo ...

Nekaj utrinkov z našega srečanja:
http://www.youtube.com/watch?v=k2J40BHYjlM

Vas obvestimo še pravi čas, v primeru, da bi radi hrte spoznali tudi v živo ... Cool
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #22 : sobota, 27.02.2010 : 17:20:22 »

Dodajamo še dva profila galgov (španskih hrtov), ki čakata na svoje mirno in ljubeče življenje pri nekom, ki bi ju imel rad, bi ju potpežljivo naučil vsega kar se še morata naučiti in bi jima lahko ponudil bivalne pogoje, ki so primerni za njuno pasmo, saj zavetišče nikakor ne more postati njihov stalni dom.

Ponavadi so za galge, ki so v zavetiščih samo dve poti: ali se jim stanje tako hitro in v kratkem času poslabša, da zaradi psihičih težav začnejo tudi fizično propadati in umrejo po hitrem postopku, ali pa se toliko ojačajo in otopijo, da še samo životarijo.
Zato je njihova čim prejšnja posvojitev edina rešitev, da iz njih nastane pravi zaklad tako v psihičnem, kot tudi fizičnem smislu.


Njune brazgotine, pogled v očeh in drža telesa iz fotografij povedo vse o žalosti usodi njunega prejšnjega življenja ...


..:: GALGO ARGOS ::..





Leto rojstva: 2005

Galgo Argos je prekrasen hrt srnje rjave barve, po značaju zelo prijeten in se odlično razume s psi vseh vrst in velikosti.
Ker je bil Argos večino svojega življenja izoliran od ljudi, je zaradi tega do njih zadržan in plašem.
Zanj bi zato bil primeren tih dom, kjer mu bo posvojitelj s potrežljivim in počasnim učenjem pokazal, da je življenje lepo in, da se mu nikogar ni več potrebno bati.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

Dodajamo še nekaj profilov galgov, ki so na voljo za posvojitev ...

..:: GALGO BYRON ::..





Leto rojstva: 2005
Galgo Byron je simpatičen in igriv galgo, ki potrebuje nekoga, da mu bo dal vso ljubezen in toplino, ki si jo zasluži, da bo končno zaživel življenje hišnega ljubljenčka.
V odnosu do psov obeh spolov je zelo prijeten in neproblematičen.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...


V kolikor vas zanima posvojitev katerega od galgov ali greyhoundov, ki so trenutno na voljo za posvojitev preko društva HRTJI SVET SLoenije (http://www.hrtjisvet.org/index.html),

prosimo izpolnite sledeči vprašalnik:
http://www.hrtjisvet.org/files/anketni_vprasalnik.doc

in nam ga pošljite na elektronski naslov: info@hrtjisvet.org.

Po tem, ko boste preko anketnega vprašalnika kot bodoči posvojitelji vzpostavili prvi stik z nami in bomo ocenili, da ste verjetno primerni za posvojitelja hrta,  se bo eden od članov našega društva preko elektronske pošte ali telefona dogovoril z vami za srečanje oz. obisk na vašem domu, kjer si bosta obojestransko postavila še kakšno vprašanje in odgovorila na morebitne dvome in dodatna vprašanja.
Seveda ga bo na obisku spremljal tudi njegov posvojeni hrt, da še pobliže spoznate enega od posvojenih hrtov.

V kolikor iz izpolnjenega vprašalnika in uspešno opravljenega obiska pri vas ocenimo, da ste resnično primerni za posvojitelja hrta, vas obvestimo o nadaljnem postopku ...
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #23 : torek, 16.03.2010 : 10:36:06 »

V soboto smo imeli uradno posvojitev dveh greyhoundic z imenom Nina in Pearl, ki sta bili na poti iz Irske vse od prejšnejga torka. Iz irske je tokrat prišlo petnajst greyhoundov, od katerih jih je 13 ostalo v Italiji, kjer so prav tako osrečili svoje družine. Naša ekipa je torej pripeljala v Slovenijo dve utrujeni, prestrašeni in tudi malo zvedavi, kjer sta ta dan osrečili dve družini, s katerimi bosta končno zaživeli srečno življenje, ki si ga zaslužita.

Še video posnetek prihoda greyhoundov v Milano:
http://www.youtube.com/watch?v=G1xAcMj5sds

Transport galgov iz španije se bo zgodil v mesecu aprilu.

Galga Nevada je že rezervirana in bo torej kmalu postala Slovenka. Galgo Pablo, ki prav tako prihaja v Slovenijo pa še vedno čaka na nekoga, ki mu bo pokazal kaj je pravo življenje hišnega ljubljenca.

Ker je sezona lova v Španiji zaključena, so tudi zavetišča prepolna zanemarjenih, shiranih in ranjenih galgov. Prav tako je tudi v zavetišču Scooby Medina, s katerimi sodelujemo tudi mi.
Tisti, ki so v stabilnem stanju in pripravljeni za posvojitev tako željno čakajo na nove domove.

Dodajam pa še nekaj drugih galgov, ki v prepolnem zavetišču čakajo na svoje ljubeče domove ...


..:: GALGO ARGOS ::..

Leto rojstva: 2005

Galgo Argos je prekrasen hrt srnje rjave barve, po značaju zelo prijeten in se odlično razume s psi vseh vrst in velikosti.
Ker je bil Argos večino svojega življenja izoliran od ljudi, je zaradi tega do njih zadržan in plašem.
Zanj bi zato bil primeren tih dom, kjer mu bo posvojitelj s potrežljivim in počasnim učenjem pokazal, da je življenje lepo in, da se mu nikogar ni več potrebno bati.





ARGOS ČAKA NEŽNO DUŠO ZASE ...

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

__________________________________________________________________________

..:: GALGO BRUNO ::..



Leto rojstva: 2005

Bruno je prišel v zavetišče konec januarja. Je še malo zadržan in plašen galgo, ki se razume s psi obeh spolov.
Bruno bi bil primeren tudi za življenje z domačo mačko.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

______________________________________________________________________

..:: GALGA COMUNERA ::..



Datum rojstva: 01. 11. 2005

Comunera je prišla v zavetišče na začetku februarja. Razume s psi vseh pasem in velikosti. Je zelo prijazna psička.
Bila bi primerna tudi za življenje z domačo mačko.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

______________________________________________________________________

..:: GALGA ELI ::..



Leto rojstva: 2006

Eli je prišla v zavetišče že v začetku januarja. Razume s psi vseh pasem in velikosti. Je zelo prijazna psička.
Bila bi primerna tudi za življenje z domačo mačko.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...


______________________________________________________________________

..:: GALGO ZARIN ::..



Datum rojstva: 01. 11. 2006

Galgo Zarin je izredno nežen in miren galgo. Razume se s psi vseh velikosti in pasem. Bil bi primeren za življenje z domačo mačko. Zarin hodi lepo pripet na povodec.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...


V kolikor obstaja vaš interes po posvojitvi katerega od teh lepotcev, si prosimo njihove profile oglejte na naši spletni strani:
http://www.hrtjisvet.org/spanski_hrt-galgo.html

Pišite nam na: info@hrtjisvet.org

Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #24 : torek, 16.03.2010 : 10:44:20 »

A lahko eno zelo laično vprašanje  sram

Gledam brazgotine pri Argosu (prva fotka), pa mi nikakor ni jasno od česa so...
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #25 : torek, 16.03.2010 : 11:08:16 »

Gledam brazgotine pri Argosu (prva fotka), pa mi nikakor ni jasno od česa so...

Gre za nekakšne stare in že zaceljene rane, za katere verjetno nihče od nas ne bo izvedel od česa so.
Dejstvo je tudi, da je hrtja koža izredno tanka in zato hitro pride do odrgnin in ranic, ki se ponavadi zacelijo, ampak na tistem mestu ostanejo brazgotine.
Argos si je verjetno te brazgotine "zaslužil" pri nečem hudem ...
Včasih jih trenirajo tudi tako, da jih zavežejo za avtomobile, kje hrt teče za njim. če pade, potem si lahko misliš, da ga verjetno nekaj časa vleče za seboj in rane nastanejo v trenutku ...
Ponavadi galgi v Španiji živijo v nemogočih razmerah, v majhnih pesjakih, kleteh ali ogradah jih živi po več deset in kaj kmalu lahko pride do kašnih in drugačnih poškodb, ki za seboj pustijo takšne brazgotine.
Naša Neka ima npr. čez gobček brazgotino, ki je verjetno nastala zaradi stika z ostrim predmetom. Ta brazgotina bo za vedno ostala ...A samo ona ve od česa je ...

Poznam tudi primer, ko so galga otroci v Španiji na ulici kamenjali, da je bil poln odprtih in krvavih ran. Rane so se sicer zacelile, a brazgotine za vedno ostale.

Argos je plašen galgo, za katerega predvidevajo, da ni imel veliko stika z ljudmi, predvsem pa ne lepega življenja in po vsej verjetnosti ga je njegov lastnik-galgueros imel izoliranega, zato lahko samo ugibamo od kod te brazgotine.

Ta prva fotografija je bila narejena takoj ob njegovem prihodu.

Ti dve zadnji pa en teden nazaj. Prostovoljka Eva iz Kanade, s katero sodelujemo in pripravlja profile psov, je bila na obisku v zavetišču, kjer je obiskala tudi Argosa.
Povedala je, da je sicer ni pustil takoj k sebi, saj ima strah pred ljudmi. Predvideva, da je s strani človeka izkusil veliko slabega in ravno od tukaj ta njegov strah.
Pustil ji je, da ga je fotografirala. Ko mu je obrnila hrbet je prišel zvedavo do nje, jo povohal, jo želel spoznati. Zato meni, da je upanje zanj in da, če bi imela več časa, je prepričana, da bi se kmalu pri njej cartljal. Žal osebje zavetišča nima časa za veliko ukvarjanja z njimi, prostovoljnih sprehajalcev nimajo, zato je zelo pomembno, da čim prej zapustijo zavetišče in najdejo posvojitelje, ki jim bodo končno dali novo priložnost.
Priporoča, da bi ga posvojil nekdo, ki bi mu lahko ponudil miren dom in veliko časa, da bi se lahko spremenil v samosavestnega in zaupljivega galga.

Tudi naša Neka je bila po obnašanju podobna Argosu, strah jo je bilo vsega in vsakogar, a ko jo pogledam danes, vem, da sem se prav odločila, da sem jo posvojila, saj bi človek težko verjel, da je to ista psička kot takrat.
Z delom, ljubeznijo in nežno besedo se da narediti čudeže ...

Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #26 : torek, 16.03.2010 : 11:21:35 »

Hvala za obširen odgovor!  Smiley

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #27 : torek, 16.03.2010 : 11:30:22 »

alekxx ...jaz se nikoli ne znam ustaviti pisati, kar se hrtov tiče ... sram Roll Eyes

Ampak rade volje pojasnim, ker situacija s španskimi hrti v Španiji je izredno tragična in resnično je s človeškim krutim ravnanjem z njimi tako krasni pasmi storjena velika krivica in bolečina. Cry
In to samo zato, ker kljub bolečini in trpljenju niso agresivni ...oni se kratkomalo vdajo v usodo in psihično in fizično trpijo.

Najbolj pa me fascinira to, da kljub vsemu kar se jim je hudega zgodilo, nosijo galgi v sebi tako veliko mero odpuščanja človeku, tako krasne hišne ljubljence se da narediti iz njih, le če pridejo v prave roke, ampak  pozabijo pa nikoli ne.
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #28 : torek, 16.03.2010 : 11:47:44 »

Vem, berem, berem, berem... že dolgo.
Pa sanjam zraven (pa jočem seveda)... Undecided

In preprosto ne razumem... vse kar si prislužijo, je "visoka" veja....  Lips Sealed
Kakšna dvonožna golazen smo...
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #29 : petek, 26.03.2010 : 21:49:22 »

Društvo HRTJI SVET Slovenije se je predstavil na radijski postaji ODMEVI ... Wink Wink Wink
Prispevek je možno slišati na spodnji povezavi. Vljudno vabljeni k poslušanju ... Smiley

http://www.hrtjisvet.org/govori_se_o_nas.html

Prav tako smo dodali nekaj novih profilov španskih hrtov, ki prihajajo v Slovenijo sredi aprila ... Kiss
Vljudno vabljeni k ogledu:

http://www.hrtjisvet.org/spanski_hrt-galgo.html


Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines