mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 10:46:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Ali lovci lahko...?
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ali lovci lahko...?  (Prebrano 49449 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #105 : sobota, 03.07.2010 : 12:41:03 »

No dobro, da ne bom preveč pristranska prilepim še tole:
http://www.lz-koper.si/index.php?page=right_ostale_dejavnosti_v_lz&item=28
In si privoščim še dva citata:
"Da bi obdržali in razijali doseženi nivo lovnega turizma, in s tem prihodka, so se naši predniki odločili za lastno oboro in vzrejališče fazanov."
Vir: http://www.lz-koper.si/index.php?page=right_ostale_dejavnosti_v_lz&item=28
"Iz lastne vzreje fazanov smo nadomeščali upadanje naravnega fazana in tako zadovoljili zahtevam italijanskih lovcev. Letno smo vzredili cca. 9000 fazanov, od tega pribl.. 70 % za potrebe lovnega turizma in razliko za domače lovce ter vlaganje v lovišče."
Vir: http://www.lz-koper.si/index.php?page=right_ostale_dejavnosti_v_lz&item=28
Niti lopate jim ni potrebno potisniti v roke, naredijo vse sami.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #106 : sobota, 03.07.2010 : 13:04:12 »

Ne vem zakaj so nekateri bolj papežki od papeža. Kolikor sem jaz razumela je bil špes NA ŠTRIKU!!! Dvomim, da je kdo namerno spustil psa z 10 m štrika za sabo b gozd kjer se mimogrede kje zatakne in ostane tam.

Pse nimajo kaj streljat. Itak je vsem jasno kako to poteka. Redko kdaj zaradi dejanske gonje. Poznam par primerov, ko je bil pes ustreljen, ko je ležal ob njivi, ki so jo okopavali pa ko se je pes igral s psico kakih 100 m od hiš, pa dejstvo da v določeni okolici kakega lovca redno zmanjkujejo domače živali izpred hiš, celo zavezani! Same osebne izkušnje. Ja res krasno a ne Tongue
Da ne govorim o tem, da bi te najraje iz lastnega ali najtetega travnika pregnali, ker je to vse njihovo lovno območje... Naj si ga kupijo! Res me ne čudi, da hočejo lastniki zemljišč malo poseči v to tacanje po njivah in hojo preko ograj in ogrožanje njihovih življenj. Pa ne samo njihovih, tudi vseh nas. Že med sabo se postreljajo pa bodo pazili na nekoga, ki ga tam ne pričakujejo in streljajo na vsak šum. In taki hodijo okrog po svetu oboroženi!!! Če vedim en 4x4 parkiran na čudnem kraju me je strah it naprej. Ma za koga?!

Streljajo pa dejasnko tudi tiste, ki so na štriku in jih na drugi strani drži človeška roka! Nikoli ne bom pozabla, ko so po televiziji imeli prispevek, na katerem so povedali, da je lovec ustrelil psa, ki je bil privezan, vodila ga je pa neka deklica!!! Za bruhat! Bogi otrok.

Koliko pa dejansko skrbijo za zdravje se pa lepo vidi po trofejah. Ogromno najboljših živali za to, da se lahko slikajo in obesijo na steno in imajo polna usta kaj so oni uplenli pri svoji želji po ubijanju. Pa ne govorim na pamet, ampak na podlagi govorenja lovcev. Bivših in še včlanjenih... No, vsake toliko, če jim že na pot pride pa še kako res bolno odstrelijo ali pa, če so eni izmed res redkih, ki streljajo izključno na take... Samo taki so redki in bi jih lahko prekvalificirali v gozdne čuvaje.  Smiley

Male živali pa dvomim, da potrebujejo kakršnokoli uravnavanje, ker imajo na srečo še kar nekaj naravnih sovražnikov (zaradi mačk verjetno že malo preveč) in celo večjih plenilcev je vedno več. To je edina merodajna selekcija zame in nihče me ne bo nikoli prepričal, da je človek enakovreden. Hja, če bi bil lov prepovedan in bi obstajali le čuvaji bi se mogoče temu malo bolj približali...

Ja kje ste pa našli fazane za se kregat? O tuji vrsti, ki je bila vnešena izključno za veselje po streljanju in ubijanju pa še sami lovci to jasno napišejo. Od kod je že? Iz azije?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #107 : sobota, 03.07.2010 : 13:08:13 »

Fazane so baje prvlekli ze Rimljani. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #108 : sobota, 03.07.2010 : 13:09:12 »

Fazani niso naša avtohtona divjad, ampak so jih pri nas naselili lovci izključno za svoje veselje. Tako tudi njihovo gojenje z naravovarstvom nima nič. So pa fajn plen in dobri za v pisker. Tako da...strogo gledano imajo na poljih (v strnjenem gozdu itak ne vem da bi živeli) imajo za opraviti nekako toliko kot mačke. ali še manj.
Sploh ima lov precej manj za opraviti z varstvom narave, kot bi to radi prikazali lovci. Prepelice, race, zajce in še kaj bi se našlo, lovijo izključno zaradi svojega veselja.

Kar pa se tiče označevanja - množične gonje včasih celo označijo. Živalim, ki jih namenoma spravljajo v paniko pa seveda te oznake ne pomagajo prav nič.

Kaj pa sploh je naša avtohtona divjad?
Dejstvo je da po zgodovinskih zapisih  se pojavlja po rimljanih... kdo je pa prej kaj zapisoval...

Živijo tudi v strnjenem gozdu Wink več vrst fazanov poznamo.
Glede gojenja....
Vsak ima svoje mnenje...
nasplošno kar se pa lovcev in naravovarstva tiče ( predvsem pa določene divjadi) ... sva pa tam- tam , na isti valovni Wink Smiley

Jih prav nič ne zagovarjam. Cool Za moje pojme  jih je veliko zrelih za odvzem orožja. Pa ne samo to... še kaj bolj drastičnega.

Pridna;
Tebi sem že odgovorila v zadnjem postu -> zadnje vrstice. Eno je pisan zakon in dejstva, katera so.

Kaj delajo vaši lovci, kaj delaš ti...in vse ostalo Roll Eyes... ..kaj imam jaz s tem Grin...
 ... če te moti to kar se dogaja po gmajni , in si mnenja da kršijo zakon ja prjavi jih . Imaš vso pravico Smiley

Citat
Na podlagi česa pa naj bi vedela? Nekateri pač ne pisarima kar tako malo na pamet, veš. Ne sodi po sebi.

jaz ne napišem ene stvari na pamet. Smiley
niti ne pišem na  podlagi osebnh zamer in mrženj  Roll Eyes
Če ne maraš lovcev in tega, da streljajo živali, in če meniš , da nimajo pravice bit v gmajni... pojdi na njihov forum in jim povej to..  Smiley

Sploh pa ne vem kaj se nad mano razburjaš, jaz nisem lovec Cheesy....
Drugače  pa čist iskreno... me sploh ne zanima kaj te peče.
Kar se tebe tiče ,nasplošno, vem da si ena izmed tistih ,ki komaj čakajo, da nekoga dobi na forumu, da se potem lahko prepucava na njem....
No jaz ti tega veselja ne bom dala Cheesy. Ti pa želim lep vikend. Smiley

Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #109 : sobota, 03.07.2010 : 13:10:53 »

Ja, meni je tudi za kozlaz vse skupaj in se popolnoma strinjam z AngSeter.
Osebno že par let ne hodim npr. na vikend od mojih staršev, čeprav bi se tam psi lahko prav krasno imeli. Zakaj? Ker je nek prepotenten lovec 10m stran od naše parcele histerično vreščal name, da če me še kdaj vidi, bo mačka ustrelil (maček je bil na akadam poti, na oprsnici in povodcu). In povrh vsega, ko pade mrak, niti ljudje ne upamo sedet na vrtu na lastni parceli, ker poka, kot da smo na Soški fronti... Da ne govorim, koliko šiber konča v steni... A to je normalno, al kako?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #110 : sobota, 03.07.2010 : 13:21:10 »

Tudi ta konkreten primer se ni zgodil nekje bogu za hrbtom v strnjenem gozdu ampak v bilžini naselja.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #111 : sobota, 03.07.2010 : 13:27:04 »

Glede gojenja....
Vsak ima svoje mnenje...
damayanti, pri gojenju nikakor ne gre za mnenje, pač pa za dejstva in med ta dejstva spada tudi to, da fazane (in najbrž še koga) gojijo predvsem zato, da jih lahko potem v ljubem božjem miru streljajo, če pa zraven še lepo zaslužijo z obiski, toliko bolje. Najbrž v imenu skrbi za naravo.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #112 : sobota, 03.07.2010 : 13:34:20 »

Kolikor je meni znano od vse množice fazanov gojijo pri nas samo eno in ta živi v glavnem po grmičevju in na gozdnem robu. Če jih spustijo sredi gmajne, potem jih tam nekaj časa tudi imajo.

Ampak pravzaprav tistega, kar se mi zdi najbolj zaskrbljujoče še nisem nappisala. Namreč to, da je bil lovec, ki je psa ustrelil silno užaljen. Ker so lovci med seboj IMELI INTERNI DOGOVOR da pse lahko streljajo kljub zakonu, ki jim to prepoveduje. In se bojo med seboj ščitili. Njega so pa pustili na cedilu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #113 : sobota, 03.07.2010 : 13:59:20 »

Bitsvo gojenjain vlaganja divjadi v gojišče  je ,da se ohranja vrsta.
Toliko, o mojem mnenju glede gojenja.

Lovski turizem.. to je pa drugo. Wink
O tem imam pa tudi svoje mnenje.
In je tako, da nima nobene veze z lovstvom.( takim , kot bi ga oni radi prikazali)
Primitivizem prve klase in skrajno neetično.
Verjamem pa ,da jim je donosno...kot še marsikaj Wink... samo ,da o tem se ne govori... če se pa že , so pa hitro sila užaljeni  Roll Eyes

Jaz sicer nekih problemov z njimi nimam. Tudi kadar sem jih rabila,  moram rečt ,da so bili vedno pripravljeni pomagat( tako takrat pri uni izgubljeni prinašalki z mladiči, kot sedaj pri teh dveh ,ki sem jih našla v gozdu)
 Vem, da jih je sila malo normalnih. Tisti ,ki so nimam nič proti njim, zelo rade volje tud kakšen čaj popijem z njimi in podebatiram...
Če me povabijo na race( aportirat) grem ... ampak dokler so izpolnjeni pogoji za dobrobit mojih psov( to pomeni +15 zrak, in lepo  sončno jesensko vreme)
Sem se pa enkrat že na dolgo tudi razpisala, zakaj moja Dina ne bo imela mladičev, čeprav ima vse pogoje in zasnove za vzrejo.
Zato ker, gre večina te pasme v lovske roke.
To pa tudi pove dovolj...  Cheesy

Ampak pravzaprav tistega, kar se mi zdi najbolj zaskrbljujoče še nisem nappisala. Namreč to, da je bil lovec, ki je psa ustrelil silno užaljen. Ker so lovci med seboj IMELI INTERNI DOGOVOR da pse lahko streljajo kljub zakonu, ki jim to prepoveduje. In se bojo med seboj ščitili. Njega so pa pustili na cedilu.

 Meni je pa to smešno, (Tipičen star prdec... si ga kar predstavljam...)
... v tem primeru bolj zgovorno drugo.
To, da je pred luknjo lisico čakal sred belega dneva...
 Grin




Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #114 : sobota, 03.07.2010 : 14:13:55 »

Jaz sem popolnoma pripravljena tolerirat čisto vse, kar je itak logično. Psi nimajo kaj letat sami naokoli in plašit divjadi, zakon veleva, kar pač veleva in tega se držimo. Do tukaj vse prav.
Ampak... Mi dajo izjave tega lovca malo mislit. Ni vedel, kar streljal je, potem mu je bilo pa žal... Torej lahko tudi jaz pač ne vem, da se ne vozi čez rdečo, ne vem, kaj mi je, povozim otroka in pol mi je pa žal... Aja, seveda še to, da naj lovec naj ne bi streljal, če ni prepričan, kaj strelja, ta je pa šicnil huskyja, ker je mislil, da je lisica. Ne me jeb**, no! Jaz bi obema skasirala kazen, s tem, da bi lovcu najvišjo možno. Ne zaradi tega dotičnega psa, ampak zato, ker očitno je tako na freh, da meni, da mu 4 desetletja nošenja puške dovoljujejo vse.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #115 : sobota, 03.07.2010 : 14:36:48 »



Me pa skrbi... kaj ce enkrat naletim na cloveka, ki je padel? Lips Sealed

Preveriš, ali je huje poškodovan, in ODIDEŠ po pomoč.  Wink
A misliš, da so pred dobo mobilnih telefonov ranjence in padle partizani kar v gozdu puščali?  Roll Eyes
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #116 : sobota, 03.07.2010 : 14:42:54 »

Ker so lovci med seboj IMELI INTERNI DOGOVOR da pse lahko streljajo kljub zakonu, ki jim to prepoveduje. In se bojo med seboj ščitili. Njega so pa pustili na cedilu.

Tega pa jaz nisem prebrala, lahko dodaš vir?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #117 : sobota, 03.07.2010 : 14:51:23 »

Jst, ma valda no, da grem po pomoc, samo...a mislis da potem znam povedat kje je in da najdem pot nazaj. Jst drobtinic ne mecem, jih vse prej pojem. Cist resno-upam, da nikol nikogar ne najdem.  Lips Sealed
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #118 : sobota, 03.07.2010 : 15:00:02 »

Jst, ma valda no, da grem po pomoc, samo...a mislis da potem znam povedat kje je in da najdem pot nazaj. Jst drobtinic ne mecem, jih vse prej pojem. Cist resno-upam, da nikol nikogar ne najdem. Lips Sealed

Ma glej, če je tista oseba pri zavesti, ti bo pa mogoče ona znala povedati, kje točno ali približno je. Pa ko prideš iz gozda, boš menda ja znala vsaj pokazati na pot, po kateri si prišla, in povedati, kako dolgo si približno hodila. Ali pa poveš lokacijo, iz katere si startala. Saj slovenski gozdovi vendarle niso kakšna neskončna in nepregledna džungla.
(Jaz te drugače razumem, ker se tudi sama izgubljam. Wink)
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #119 : sobota, 03.07.2010 : 15:05:19 »

Saj slovenski gozdovi vendarle niso kakšna neskončna in nepregledna džungla.
Si ti čisto prepričana Grin Shocked
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Ali lovci lahko...?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines