mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 04:47:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Na pomoc ! Imam zadosti prostora na vrtu za labradorca ?
Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Na pomoc ! Imam zadosti prostora na vrtu za labradorca ?  (Prebrano 21890 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #15 : torek, 19.01.2010 : 10:57:21 »

hja no - najbrž drži, da pes ob sicer ustreznem ravnanju in ukvarjanju in bivalnih pogojih lahko živi zunaj...ampak jaz osebno psa, ki ne bi mogel bit z mano v stanovanju, nočem ma pod razno ne; bi bla raje brez.

Podpis
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #16 : torek, 19.01.2010 : 10:59:26 »

Verjetno, ker sicer bi se v tako velikem stanovanju bolj redko srečala s psom. Roll Eyes
Ne bo držalo, vseeno bi ti pod nogami visel. Wink
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #17 : torek, 19.01.2010 : 21:37:13 »

Ne bo držalo, vseeno bi ti pod nogami visel. Wink
Točno. Ker visi pod nogami tudi na 1000 ali 2000 m parcele. In če greš not samo krompir premešat, pride zadaj. In to po možnosti skupaj z vejo, ki jo je pravkar vlačil okrog. Ker tudi vlačenje veje je čisto brez veze, če te pri tem nihče ne gleda. Ni odvisno od pasme. Tudi od tega ne, ali je več pasem v enem psu. To enostavno tako je. Spustiti ven na divjanje je nagrada. Zapreti ven je pa kazen.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #18 : torek, 19.01.2010 : 21:57:31 »

Jaz tudi seveda sanjarim o hiši pa velikem vrtu z mačkotesno ograjo (jih že gledam po netu in cedim sline), da bi se lahko malo zdivjala in okusila naravo. Ampak vrt zato, da bi psa in mačke imela same zunaj? Kot pravi oaza - jih sploh ne bi imela. Nikoli.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #19 : torek, 19.01.2010 : 21:59:46 »

Jaz tudi ne.
Ljudje smo res različni, ampak zame pridejo živali v poštev samo kot člani družine. Zunaj v pesjaku nikakor, nikoli in nikdar.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
v.i.
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #20 : torek, 19.01.2010 : 22:56:43 »

Nevem kako si vi, ki imate živali vedno notri, razlagate to, da je pes  v pesjaku. Moj na primer, je notri takrat, ko sem jaz (v večini primerov), ko pa mene ni, je zunaj v pesjaku, in ne zgleda kej prikrajšan (bi bilo za moje pojme zelo podobno kot če bi bil v kletki notri zaprt takrat ko mene ni). Lahko bi bil tisti čas v kletki in bi bil tako vedno notri, ampak se mi zdi da noben, ne jaz ne on nisva prikrajšana, če tistih par ur dopoldan prespi v uti, z razliko da se lahko še sprehaja po pesjaku.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #21 : torek, 19.01.2010 : 23:37:41 »

Nevem kako si vi, ki imate živali vedno notri, razlagate to, da je pes  v pesjaku. Moj na primer, je notri takrat, ko sem jaz (v večini primerov), ko pa mene ni, je zunaj v pesjaku, in ne zgleda kej prikrajšan (bi bilo za moje pojme zelo podobno kot če bi bil v kletki notri zaprt takrat ko mene ni). Lahko bi bil tisti čas v kletki in bi bil tako vedno notri, ampak se mi zdi da noben, ne jaz ne on nisva prikrajšana, če tistih par ur dopoldan prespi v uti, z razliko da se lahko še sprehaja po pesjaku.

Večina ljudi v moji okolici, ki ima pse v pesjaku, jih ima izključno v pesjaku oz.v najboljšem primeru občasno spuščene na vrtu.

To kar ti zgoraj opisuješ, si tudi jaz želim za moja dva (seveda,ko bom velika in bogata in bom imela vrt). Velik pesjak z ogrevanim zatočiščem, kjer bi psa lahko počakala v času moje odsotnosti. Potem pa takoj nazaj v dnevno.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #22 : sreda, 20.01.2010 : 00:39:30 »

Sem že velikokrat razmišljala o tem... Še ne dolgo nazaj so ljudje čisto samoumevno spali v bajtah skupaj s psom, mačko in še 2 kozama povrh. In ne pridem gor, kdaj je pa tista točka preloma, ko se je pojavila miselnost, da živali niso za v hišo. Niti ne vem, zakaj se je pojavila. Dodatno mi je zanimivo, da se v mestu zadeva spet obrača nazaj, na vasi pa še vedno velja, da živali v hiši nimajo kaj iskat. No, kakor kje, seveda. Govorim o večinskem razmišljanju.

Ok, res je, da pri nas mačke ne smejo ven, ker je ograja prepustna. In psi ne smejo v posteljo, ker gre za osebke večjih mer in niti ni prostora, niti tega ne moreš ravno vsak dan kopat, niti vsak dan posteljnine prat. Sem pa ponoči pokrita z odejo, deko in 4 mačkami.  Roll Eyes

Glede tiste kvadrature pa še to: imamo veliko dvorišče za hišo (1000 kvadratov), pa je 3/4 neizkoriščeno. Čisto zadnji kot se uporablja za stranišče, če se zadeve ne opravijo na sprehodu. Vsakodnevno je pa v uporabi par metrov okoli hiše (toliko, da zvoziš krog  Cool ) in poleti par metrov med mizo in roštiljem. Ne verjamem, da to nanese 300 kvadratov.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #23 : sreda, 20.01.2010 : 07:00:57 »

Enkrat na leto sem hodila k babici na vas in seveda smo imeli več psov in muc-vse zunaj...moledovala in jokala sem,da ne grem v hišo,dokler ne gredo živali z menoj.Babici je bila to tabu tema,ker pa me dolgo ni videla je dovolila(saj bom tako ali tako šla),pa bo spet vse po njeno.Tokom let so se stvari spremenile-babi se je v kratkem času mojega obiska zelo navezala na muce in jih poslej imela v hiši,pa tudi kuža je zahajal tja in bil večinoma pri njenih nogah.Torej,vse je v glavi in starem prepričanju,da žival mora biti zunaj-zakaj že?Psa bi naj imela za čuvaja,vem pa da se je drla kot jesihar,če je bilo treba tako,da je pes izgubil pojem čuvaja,je bila pri svoji hiši zakon ona in ne pes. Wink
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #24 : sreda, 20.01.2010 : 10:33:18 »


Meni se zdi idealno, da ima pes na voljo še vrt, ki ga uporablja, ko njemu paše oz. ko nas pač ni doma. Jaz imam dva psa-belgijsko ovčarko in novofundlandca in sta oba pri meni v hiši, ko sem jaz tam oz. zunaj na "vrtu", velikem 12 hektarjev, ko se jaz sprehajam po tem "vrtu"-niti slučajno se sama ne podita po posestvu, se moram kar lepo potruditi in ju voziti na sprehode in se še tam dodatno ukvarjat z njima, nema veze ves prostor, ki ga imata na voljo. Je pa res luksuz, ko se zjutraj zbudim in psa kar v pidžami spustim oz. zaprem na vrt, da opravita svoje, jaz pa lahko grem še malo v toplo posteljo in sem brez skrbi, da se bosta polulala v stanovanju ali mi kako drugače tečnarila. Seveda, ko vstanem, me že nestrpno čakata pri vhodnih vratih, ker hočeta NOTER, K MENI, ker sta MOJA, MOJA  Kiss

Če se človek dovolj ukvarja s psom (ampak pozor-to pomeni RES VELIKO časa prebitega skupaj s psom!), po moje dovolj velik in zadostno odlakan kuža lahko živi izključno zunaj. Vendar, jaz hodim še v službo, pa kak drug hobi imam tudi, za kako zares resno šolanje psov nisem zainteresirana in mi zelo ustreza, da sta lahko oba pesjana z mano v hiši, ko pomivam posodo, likam, gledam TV-mimogrede se pobožamo, naredimo kakšno vajo, če ne drugega, me opazujeta in tako prebijemo veliko veča časa skupaj, kot bi ga sicer.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #25 : sreda, 20.01.2010 : 10:43:51 »

Harley Queen-se strinjam.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #26 : sreda, 20.01.2010 : 10:56:45 »

Tule je govora o labradorcu (če to res bo) ki niti ni tako velik, da bi bilo prostorsko ga težko imeti lepo noter, kjer bi bil s svojimi ljudmi, sploh če gre očitno za hišo (glede na to, da obstaja vrt). Pa z noter ne mislim garaže kjer bi preživljal mrzle dni.
Zakaj bi se odločili za psa, če ga pravzaprav nočete ob sebi? Če starši niso pripravljeni na psa v hiši potem svetujem, da raje počakate in psa nabavite, ko mu boste lahko nudili vse kar potrebuje, brez da bi za to potrebovali pomoč staršev. Raje to, kot da ga obsodite na osamljeno življenje zunaj, kjer ne bo srečen.


Dodala bi še to, da če sprašujete o velikosti vrta ipd. verjetno o pasmi ne veste kaj dosti (se opravičujem, če se motim). Ste obiskali kakega vzreditelja? Kako razstavo? Poznate karakterne značilnosti? Potrebe psa (nega, gibanje, prehrana...)? Ste prepričani, da je to pes, ki vam bo ustrezal ali vam je všeč le po zunanjosti in pa ker ga ima prijateljica/sosed/je bil v filmu ... Oziroma naj vprašam drugače - zakaj ravno labradorec?
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #27 : sreda, 20.01.2010 : 11:55:08 »

Mogoče je trenutno "in". Tongue
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #28 : sreda, 20.01.2010 : 12:22:01 »

Da dodam še jaz svoje: moji sosedje imajo labradorca, pa veliko hišo z velikim vrtom. Psa peljejo na krajši sprehod zjutraj in na krajši sprehod zvečer. No, pravzaprav to ni sprehod, ker se vlečeta (pes in človek) da je prav hudo gledati, vsaj meni  Roll Eyes

Pes v hišo ne sme, pes ne sme niti na balkon, ko poleti cela familija obeduje na prostem. Ne, on cvili in prosjači štuk nižje. Ni videti, da bi se s psom kdo posebej ukvarjal, razen če seveda ukvarjanje ne pomeni to, da so se okrog njega kot mladička vsi vrteli, zdaj pa ima na razpolago ograjen vrt in nekaj piskajočih igrač na njem in mu višek igre predstavlja kakšna mačka, ki se sprehodi po njegovem srečnem vrtu ali pa moja psica, ki mu gre vsake toliko povedati ene dve dol s škarpe.
Jaz si mislim, da če bi se z njim na splošno več ukvarjali, bi tudi on med poletnimi kosili razumel, da mora počakati spodaj, na svojem lepem (no ja...) vrtu in ne bi stalno težil, da hoče v krdelo tudi on.

Moje izkušnje pravijo, da veliko psov, ki so a priori namenjeni vrtu in pesjaku, večino svojega življenja preživijo na dokaj osamljen način, ker so res redki tisti skrbniki, ki pesjak uporabljajo na primeren in pravičen način.
Mogoče sem preveč sentimentalna, ampak meni se zdi, da je tako za psa kot zame pomembno že to, da se vsake toliko samo pogledava in čisto mimogrede počohava in bivanje v skupnem prostoru to samo olajša.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #29 : sreda, 20.01.2010 : 13:26:26 »

Tule je govora o labradorcu (če to res bo) ki niti ni tako velik, da bi bilo prostorsko ga težko imeti lepo noter, kjer bi bil s svojimi ljudmi, sploh če gre očitno za hišo (glede na to, da obstaja vrt). Pa z noter ne mislim garaže kjer bi preživljal mrzle dni.
Zakaj bi se odločili za psa, če ga pravzaprav nočete ob sebi? Če starši niso pripravljeni na psa v hiši potem svetujem, da raje počakate in psa nabavite, ko mu boste lahko nudili vse kar potrebuje, brez da bi za to potrebovali pomoč staršev. Raje to, kot da ga obsodite na osamljeno življenje zunaj, kjer ne bo srečen.




Houdini, tvoje branje se bere tako, kot da tisti ljudje, ki imamo pse v pesjakih nič ne skrbimo zanje, se nič ne ukvarjamo z njimi, jih nikoli ne vzamemo notri, nikoli ne sprehajamo, in da mi, takšni ljudje, ki imamo pse v pesjakih, sploh ne bi smeli imeti psov. In da smo nasploh slabši lastniki od tistih, ki imajo pse ves čas notri. Oprosti, meni se res tako bere. In da smo svoje pse OBSODILI na samotarsko življenje, kjer ne bodo srečni. Meni je kar hudo, ko tole berem.



Logiran
Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Na pomoc ! Imam zadosti prostora na vrtu za labradorca ?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines