mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 13:05:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 160008 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #510 : nedelja, 31.01.2010 : 18:52:42 »

Tako da svetovalci bi bili dodaten strošek recimo v primerih, ko kljub trudu inšpektor ne bi mogel dosečt zaključka.

Za vse ostalo bi moral bit sposoben sam (za to je usposobljen IN TUDI PLAČAN), saj je šolan človek ki mora znat poiskat znanstveno preverjena dejstva, če ji ne ve (več) iz glave. Če dejstev ne ve oziroma jih ve in ne upošteva, je pomojem mnenju strokovno neprimeren za opravljanje svoje službe.


Če nekdo kljub temu, da v PRAVILNIKU (nanj se sklicujejo!!!) piše...

Pes mora imeti ustrezen bivalni prostor, ki mu zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, preprečuje pobeg živali ter omogoča potrebno gibanje.

Če je zunanja temperatura nižja od 0°C, mora imeti pes na voljo primerno izoliran bivalni prostor.

Pasja uta mora biti primerno izolirana in dvignjena od tal. Pasja uta mora biti dvoprostorska, razen če uradni veterinar pri izvajanju nadzora strokovno oceni, da to ni potrebno.


...in da za uto iz filmčkov od Pajk STROKOVNO oceni za primerno izolirano, in da psu nudi zaščito pred mrazom in vetrom, je po mojem mnenju nekaj narobe s to strokovnostjo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #511 : nedelja, 31.01.2010 : 18:56:23 »

Aja, se to - tole je res tema teh hrtov, pa vendar je njeno odprtje ze ves cas vodilo naprej v resevanje kompletne problematike, torej psov in mack, ki so v podobnih, pogosto se dosti slabsih pogojih, pa se nic ne zgodi. Hrta sta izginila, drugi ostajajo in upam, da bomo koncno s primeri dokazali, kako se z zivalmi ne sme delati, oz. cesa VURS ne sme dopuscati, temvec mora ukrepati tako, kot mu narekuje zakonodaja. Bodimo vztrajni in dosledni, predvsem pa za razliko od uradnih sluzb delajmo v skladu s predpisi. Bodimo boljsi od uradnikov tako pri oskrbi zivali, pri odkrivanju nepravilnosti v nasi okolici, poznavanju zakonodaje in pri prijavah ter komunikaciji z oblastmi. In ne dajmo se zmesti, da je kje konec poti. Vse se da, ce hoces in dovolj vztrajas. Ne zelimo pa popolnoma nic izjemnega, nic neuresnicljivega in nic protizakonitega. Ce nocejo ali ne znajo izvajati sedaj veljavnih zakonov, jih bodo morali poskusiti spremeniti. Pravilnik so enkrat ze spremenili na slabse, vendar imajo pri pravilnikih proste roke. Pri zakonu ne bo slo tako gladko. Torej, VURS-ove primere na plano. Evidentirane, posnete, prijavljene, neresene, resene ... Sproti spremljane ... V Kajinem koticku je nova rubrika o VURS-ovem trudu, pa lahko tam obdelujemo posamezne primere bolj natancno. Zagotovo je tale tema trenutno najbolj brana in nic ne skodi, ce poskusamo Pajkov primer resiti tudi tukaj.

Spremljali pa bomo tudi primer izginulih hrtov v upanju, da le pride na plano informacija ali sta res "na varnem" ali ne.
Logiran

Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #512 : nedelja, 31.01.2010 : 19:17:31 »

Če dejstev ne ve oziroma jih ve in ne upošteva, je pomojem mnenju strokovno neprimeren za opravljanje svoje službe.

hehe, o tem odloca strokovni izpit, ki ga mora opraviti inspektor  pevka

ps. Je pa ZIN res fajn zadeva in itak da prostislovna. Primer: smernice VURSa za prostozivecke. Kot taksne, niso pravno zavezujoce za drzavljane (nas) in jih ne moremo "krsiti" (ker VURS ne more uradno interpretirati ZZZiv). ZIN pa potem doloca, da je inspektor dolzan upostevati usmeritve organa (torej lahko inspektor sklepa/uradno odloca/sprozi ukrep na podlagi smernic, ki ne obvezujejo/nimajo sankcij). Kaksen hec.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #513 : nedelja, 31.01.2010 : 19:39:45 »

A morajo strokovni izpit kaj obnavljat (t.j. posodabljat svoje znanje)? In kakšen je ukrep (oziroma kje so predpisane sankcije), če se dokaže da je ravnal v nasprotju s stroko?
Logiran
marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #514 : nedelja, 31.01.2010 : 19:54:57 »

Interpretacijo zakona je dolžno podati MKGP, ki je zakonodajni organ in ne VURS, ki je izvršilni organ.

Za društvo, ki ima vse pod kontrolo: pogovarjanje in naročanje pri ministru je izguba časa. Vse naj bo na papirju. Ustna zagotovila, razlage, obljube ipd veljajo n-i-č.

Ministrstvo ni zakonodajni organ, ampak spada pod izvršno vejo oblasti. Vurs je organ v sestavi ministrstva, torej spet izvršna veja. Zakonodajno oblast ima parlament, torej državni zbor. Državni zbor je pristojen za avtentično razlago zakona, izvršilna oblast pa izvršuje zakone in druge akte, ki jih sprejema državni zbor. Za izvrševanje sprejema podzakonske predpise in pravilnike (v okviru in na podlagi zakona).
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #515 : nedelja, 31.01.2010 : 20:10:57 »

Če se kdo spozna - kako lavfa nadzor v teh primerih?

Hipotetično: če na primer jaz prijavim zdravstveni inšpekciji da v eni gostilni na isti dili režejo surovo meso in solato/imajo podgane v moki/... in pride inšpektor in to vidi in odredi, da je to OK (čeprav v zakonu in pravilniku piše drugače) in jaz tega inšpektorja prijavim nadrejenemu, ki seveda ugotovi da je prvi povsem avtonomno in strokovno precenil, da podgane vendarle sodijo v moko, kam grem lahko naprej? Minister bo verjetno trdil, da službe delujejo strokovno in kot namazane.

Čigavo strokovno mnenje in kam lahko predložim da dokažem, da podgane ne sodijo v moko in da so vsi udeleženi, ki so trdili da tja sodijo, v strokovni zmoti oziroma niso upoštevali pravil in predpisov, ki bi se jih morali držat?
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #516 : nedelja, 31.01.2010 : 21:01:46 »

Živjo,

najprej upam, da nimate nič proti, da sem to zgodbo objavila tu in nisem šla odpirat nove teme. Morda bi bilo bolje, da povem zgodbo od začetka. Psa se nahajata sredi gozda, okoli ni nobene hiše, razen nekega podrtega hleva za konje, ki jih ima lastnik za parjenje, zato da lahko kasneje potolče žrebičke. Na posnetku je razvidno da se v kombiju nahaja zračna pška in po govoricah ima orodje za seciranje, prav lepo zbirko. ******.
Pa se vrnimo h kužijema.Ta se nahajata, kot je razvidno iz posnetka, v "uti" z luknjami na tleh, ob strani, na prekratki verigi, brez hrane in vode. Morda na prvi pogled ni videti,da sta shirana, a ko ju pobožašjima lahko prešteješ vsa rebra. Ko smo jima prvič dali hrano sta goltala. Ko sem jima dala vodo in se približala s flašo sta bila oba prestrašena. Pravtako si nista upala v uto, toliko sta stopila samo da sta pobrala priboljšek in takoj ven. Poznam zakone, a za tovrste primer lahko vsak presodi, da gre za mučenje živali.
Seveda smo prijavili inšpektorju, Robertu Maroltu, ki je rekel ah ni urgentno, veste psi imajo dlako bojo že preživeli. Znorela sem, dobesedno. Naslednji dan smo ponovno klicali in po dolgem prepričevanju le dosegli,d a so se odpravili na teren. Pleg omenjenih dveh psov smo rijavili 2 meseca starega mladička, ki je bil zunaj na poškodovani verigi v neizolirani koči, na pol meterskem povodcu. Inšpektorica Suzana, jutri sporočim pono ime, je presodila, da razmere niso urgentne in da bodo v ponedeljek nadaljevali s postopkom, ker ne vejo kdo je lastnik. To se norca delajo, ker sva s fantom v roku 5 min izvedela, kdo je lastnik te parcele, oni tega niso sposobni...
jutri gremo zopet k njima, če ne bosta oba psa jutri na toplem obljubim, da bo inšpektorici žal, da ji je na pisel prišlo izbrati študij veterine. Tu javno povem, ker to je višek nesramnosti. Naj si vtakne nekam to njeno "strokovno znanje" in to velja za vse ostale, ki namerno ali zaradi svoje nesposobnosti in koristi ne odreagirajo na zlorabo!
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #517 : nedelja, 31.01.2010 : 21:16:04 »

Mogoce pa tud pse pobija za krzno glede na njegovo orodje za seciranje.  Nicemer vec se ne cudim. Res ne. Ce nista cipirana glede na to da inspektorica ni vedela cigava sta pa sta lahko od kogarkoli a ne ? 
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #518 : nedelja, 31.01.2010 : 21:34:40 »

Ima tudi konje na tistem posestvu? Kako pa je z njimi?
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #519 : ponedeljek, 01.02.2010 : 08:11:50 »

SUZANA OŠEP je ime inšpektorice, ki meni, da psa nista podhranjena in da pogoji v katerih se nahajata niso urgentni.

Rada bi se opravičila za zgoraj nečitljivo sporočilo, obljubim, da bom pred pošiljanjem sporočilo še enkrat prebrala, ampak je včeraj jeza naredila svoje.

Danes naj bi si šla inšpektorica, upam, ogledati psa. Bom sporočala kako se odvija zgodba.











Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #520 : ponedeljek, 01.02.2010 : 08:58:46 »

Fant je ravnokar klical inšpektorico, ki je zelo zaposlena. Najprej mora posikati lastnika, ker naj bi imel tudi lastnik pravico v tem postopku. skratka v teku dneva bo poskusila posikati lastnika. Glede na to da je od 7h v služžbi bo s svojim "delom" zaključila ob 15.00 kar v prevodu pomeni, da primer še nekaj časa ne bo razrešen. Prosim, kdor ima kakeršnekoli kontakte z mediji naj mi sporoči, ker psa morata biti danes na toplem. Me ne zanima.
Prav tako smo jo vprašali, če je potipala psa, je rekla "da"...in za njo tisto nista shirana psa...

In kaj zdaj? Meni s ebo dobesedno strgal...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #521 : ponedeljek, 01.02.2010 : 09:14:24 »

V celoti objavljam odgovor, ki sem ga v zvezi s hrti ravnokar prejela s strani Slovenskega kluba za hrte
(vprašanje sem sicer naslovila na Kinološko zvezo Slovenije...) :

Spoštovani.

Slovenski klub za hrte je leta 2008 opravil nenapovedani ogled v
Kranjski Gori in takrat podal svoje mnenje. O tem smo obvestili vet.
inšpektorja g. Bernika in ostale zainteresirane, ki so nas takrat za
to prosili.
Klub meni, da je stvar izključno pod jurisdikcijo veterinarske
inšpekcije, ki o tem edina lahko da meritorno, strokovno mnenje.
G. Koren tudi ni član našega kluba, tako da tudi iz tega razloga ne
moremo podajati izjav.

S spoštovanjem,

Capt. Davor Marijanović

Predsednik Slovenskega kluba za hrte


Ker EK ni član kluba, ne morejo podati izjave. Ne razumem - a jaz ne morem podati izjave ali mnenja o npr. določeni politični stranki zgolj zato, ker nisem njena članica? Ali o vremenu, ker pač nisem vremenoslovka?

Dežela nojev.


Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #522 : ponedeljek, 01.02.2010 : 09:17:39 »

Hm, se opravičujem: zgornje sporočilo Kluba hrtov mi je dejansko bilo posredovano s strani KZS.
 
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #523 : ponedeljek, 01.02.2010 : 09:18:05 »

Pajk - pa saj v bistvu psa niti hutice nimata, ker to so samo deske, nič drugega Sad(

A lahko videa objavim na naših spletnih straneh - Dobermanklub.net?
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #524 : ponedeljek, 01.02.2010 : 09:21:35 »

Še bolj ne razumem. Tale Capt. (a mi lahko nekdo razjasni, kaj bi pomenilo Capt.  Huh Huh Roll Eyes) pravi, da klub meni, da ne more podati mnenja, vendar ga je klub podal pred dvema letoma in to takšnega, da je vse ok. Torej, klub je pred dvema letoma rekel, da je hrtom super, zdaj pa taisti klub meni, da ne more podati mnenja. moksa, se ti ljubi vprašat jih, kako pride do tega še enkrat?
Logiran

Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines