mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:28:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 160037 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alex70
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #540 : ponedeljek, 01.02.2010 : 13:02:20 »

bravo g. Senčar.
sem pa napisala jezen mail na uredništvo Dobro jutro... pa kaj se ta novinar gre...  jezen jezen butnglavc
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #541 : ponedeljek, 01.02.2010 : 13:35:00 »

Upam, da si napisala, da se tvoja jeza nanaša na članek z datumom 15.1.2009, da ne bodo debelo gledali.
Logiran

alex70
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #542 : ponedeljek, 01.02.2010 : 13:46:15 »

hahahahaha... smetka  Grin
sem točno opisala, kaj me pri tem članku moti: predvsem nepreverjena dejstva, stare izjave lastnika in neobjektivnost novinarja. zravn sem pa pripela še vse možne linke v zvezi s kužkoma, pa naj sami presodijo. sem tud zahtevala ponovno prevejanje dejanskega stanja, nov članek in tud mnenje uredništva. mislim, kaj se pa gre ta novinar???
dans pišem pa še na Preverjeno.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #543 : ponedeljek, 01.02.2010 : 14:24:54 »

Pa si ti videla, da je to eno leto star članek, alex70? Huh
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #544 : ponedeljek, 01.02.2010 : 14:29:08 »

alex70, 15.1.2009 je bilo taksno stanje, kot je opisano v clanku.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #545 : ponedeljek, 01.02.2010 : 14:36:20 »

Umph, bom naslednjič dodatno opozorila, preden linkam  Tongue  Evil
Logiran
alex70
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #546 : ponedeljek, 01.02.2010 : 14:41:11 »

 Huh hvala za opozorilo. sem spregledala datum. eh... zaletavost pač. se jim bom opravičila glede omenjenega članka. še vedno pa lahko napišejo novega z novimi dejstvi, a ne.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #547 : ponedeljek, 01.02.2010 : 15:15:42 »

Spoštovani.

Slovenski klub za hrte je leta 2008 opravil nenapovedani ogled v
Kranjski Gori in takrat podal svoje mnenje. O tem smo obvestili vet.
inšpektorja g. Bernika in ostale zainteresirane, ki so nas takrat za
to prosili.
Klub meni, da je stvar izključno pod jurisdikcijo veterinarske
inšpekcije, ki o tem edina lahko da meritorno, strokovno mnenje.
G. Koren tudi ni član našega kluba, tako da tudi iz tega razloga ne
moremo podajati izjav.

S spoštovanjem,

Capt. Davor Marijanović

Predsednik Slovenskega kluba za hrte

Zal ne morem mimo tegale pisemca. Kako zdaj pise g. Marjanovic, da je "Slovenski klub za hrte leta 2008 opravil nenapovedani ogled v Kranjski Gori", ce pa je takrat napisal "19. decembra, sem še sam osebno opravil nenajavljen obisk pri g. Korenu"? V nadaljevanju pa: "Zgoraj napisano je sicer izrecno samo in izključno moje osebno mnenje o situaciji v Kranjski Gori. Končno mnenje kluba pa bomo podali na  sestanku Upravnega odbora 23.12.08, po predstavitvi mojega poročila." Pricakovati bi bilo, da se v takih primerih naredi "komisija", ki je sestavljena iz vec kot enega clana, ki opravi ogled. Posebej v primerih, kjer se pricakuje strokovno in objektivno mnenje. Gledat stiri hrte sicer lahko leti vsak, s stroko pa ne more prav vsak opletati.

Glede na to, da se vsa tale pisna navlaka spravlja v "uraden spis" tega primera, da VURS maha okrog po medijih (in zagotovo svoje "strokovne" odlocitve naslanja na takele "strokovne odlocitve"), se res sprasujem:

- Koliko mnenj je prislo iz Kluba za hrte o primeru teh dveh hrtov ali sploh o tem, kaksno je ustrezno okolje za zimsko zivotarjenje greyev? Eno, ki je predmet debat in "usode" obeh hrtov, dva - prvi in drugi, kot sklep UO Kluba za hrte, kot je obljubljeno, vec ...?
- Ce opletamo vsi (VURS, drustva, Klub za hrte, mediji, mi) z enim samim pisanjem, me zanima, ali smo vsi skupaj pol pismeni, ko se enkrat navaja Klub, enkrat clan UO, enkrat osebno mnenje vzreditelja (podpis pod to pismo je bil tudi "kennel tapata"?
- A je zdaj ze vseeno, ce vsak, ki ima 5 minut casa napise mnenje in ga bodo vzeli inspektorji v upravnih postopkih kot edino sveto in strokovno resnico in pravico? Pa potem obracamo posiljatelja malo tako in malo drugace - kot nekomu trenutno ustreza?
- Kdo je zdaj pristojen, ko enkrat pise: "Čudi me tudi, da niste o tem takoj in najprej obvestili Slovenskega kluba za hrte, ki je od KZS dobil koncesijo za vzrejo in skrb za hrte v Sloveniji. Psi g. Korena so prijavljeni v slovenski register! Slovenski klub je za take ocene popolnoma strokovno usposobljen in ima možnost za ukrepanje. Menim, da je vse to bila samo posledica vašega nepoznavanja kinološke ureditve in  kinoloških pravil, morda pa še česa." (citat iz pisma g. Marjanovica, 2008), drugic: "Klub meni, da je stvar izključno pod jurisdikcijo veterinarske inšpekcije, ki o tem edina lahko da meritorno, strokovno mnenje. G. Koren tudi ni član našega kluba, tako da tudi iz tega razloga ne moremo podajati izjav." (pise v zgornjem pismu)

Ni mi jasno, zakaj je potrebno toliko enega sprenevedanja? Je Klub pristojen, ali ni? Morda pa niti v Klubu tega ne vedo, do kje sezejo pristojnosti in kje je treba poiskati strokovno mnenje o posamezni pasmi? Kako naj potem javnost ve, kdo pije in kdo placa? Je Klub pristojen takrat, ko jurisno posameznik poda mnenje, in ni, ko zahteva mnenje javnost in ko je jasno, kam je prvo mnenje pse pripeljalo? Ce je tako, naj klubovci to povedo na VURSU, da bodo vrgli iz spisa to nabulozo. Dejstvo je, da je bilo s tem mnenjem sesrano zivljenje teh hrtov v zadnjih dveh letih in se malo. Prej stirih, zdaj dveh psov. V kolikor bi bilo takrat napisano strokovno mnenje, kot ga podajajo drugi vzreditelji hrtov v svetu in domaci veterinarji - kaksni pogoji so za zivljenje hrtov se ustrezni, da ne prihaja do zanemarjanja - bi ti psi ze zdavnaj videli boljse case. Kaksen interes je bil zadaj, da so morali ti psi ostati na tisti gmajni, vedo samo kreatorji pisanja, ki jima je zapecatilo usodo. In zdaj - psa sta izginila, kot je izginila se ena od vrste eminentnih predsednikov, ki naj bi zagotavljala, da je z njima vse v redu, nikoli pa v resnici tega ni izjavila "na glas", klub pa med vrsticami pravi, da jih zadeva ne zanima vec.

Se pravi - psov ni vec na gmajni v Kranjski Gori, zato je vse dalec od oci in dalec od srca.
Za nekatere.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #548 : ponedeljek, 01.02.2010 : 17:18:43 »

Fant je ravnokar klical inšpektorico, ki je zelo zaposlena. Najprej mora posikati lastnika, ker naj bi imel tudi lastnik pravico v tem postopku. skratka v teku dneva bo poskusila posikati lastnika. Glede na to da je od 7h v služžbi bo s svojim "delom" zaključila ob 15.00 kar v prevodu pomeni, da primer še nekaj časa ne bo razrešen. Prosim, kdor ima kakeršnekoli kontakte z mediji naj mi sporoči, ker psa morata biti danes na toplem. Me ne zanima.
Prav tako smo jo vprašali, če je potipala psa, je rekla "da"...in za njo tisto nista shirana psa...

In kaj zdaj? Meni s ebo dobesedno strgal...

Tule kaj novega?
Logiran

Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #549 : ponedeljek, 01.02.2010 : 17:33:28 »

danes sta se ponovno slišala. Izvedeli smo, da ni pustila obvestila, ker se je že pripetilo, da so psi nato izginili. Še vedno niso našli lastnika psov. Jutri se bo fant zglasil pri njej na VURS in bosta napisala uradni zapisnik s celotno dokumentacijo (foto, video, itd) in bi zadeva nato romala na policijo. Psa pa naj bi po njenih besedah jutri oz pojutrišnjem zasežena in premeščena v zavetišče. Ni bila sigurna, če ima Horjul dovolj prostora, a smo ji odgovorili, da so tam že seznanjeni s primerom in da psa pričakujejo. Očitno je bila nekoliko presenečena.

Morda je res to "dobra novica" a psa sta morala preživeti od četrtka v takih pogojih. In vsekakor ne bo pozabljeno,da so bili zanjo to nekritični pogoji bivanja in da psa nista podhranjena.

Danes zjutraj je bilo ogormno drekcev po dolgem času, v soboto in nedeljo le driska, prej nič....


ju bom pozdravila v vašem imenu in povedala, da mislite na njiju...

Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #550 : ponedeljek, 01.02.2010 : 17:38:41 »

Ste jima naštimali kakšne deke v ''kočo'' pa kaj tiste špranje prekrili? Si ne predstavljam kako grozno ju mora zebst. Sad
Logiran
jadrankaj
rad pišem
****
Sporočil: 426


« Odgovor #551 : ponedeljek, 01.02.2010 : 17:45:22 »

Srčno si želim, da bo prišlo do zasega in seveda najbolj si srčno želim, da na njuno mesto ne pridejo novi. Pa na malčka v garaži bo treba biti pozoren.

Kar se pa capt.tiče, hahahaha, z njim pa imam že zgodovino, tresla se je gora rodila se je miš, hahaha. Skratka KR NEKI je bilo takrat in je še zdaj!

Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #552 : ponedeljek, 01.02.2010 : 21:22:51 »

Živjo,

nesli smo jima hrano in vodo. Vedeti je treba,da ne gre za tako shirana psa kot smo imeli priložnost videti do sedaj, sta podhranjena...v teh 5ih dneh od kar jih hranimo, 2krat na dan, z ogromno količino hrane(večkot bi jima po pravilih pripadala), sta pridobila tudi na teži, rebra se jim čutijo a ne več tako izrazito. Lahko bo to za inšpektorico dokaz manj, češ da nista podhranjena, samo jaz preprosto nisem imela srca ju pustit tam sestradane. Danes je bilo prav tako vidno, da že malenkost bolj umirjeno pojesta svoj obrok.

Treba je povedati tudi to, da inšpektorica pri svojem delu ni bila dovolj diskretna, saj je vaščan vprašal drugo osebo kdo je prijavitelj in da ga je potrebno odkriti in ga porihtat. na živce mi gre, da se moramo dobesedno izpostavljati nevarnostim, ker inšpektorji ne znajo pravočasno ukrepati. Na vasi se že ve, da je nekdo prijavil, zato me toliko bolj skrbi, kaj bo s kužijema. Mislim, ni pomembno to kaj se dogaja z njima, temveč kdo je prijavil...Sad

Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #553 : ponedeljek, 01.02.2010 : 21:46:18 »

moksa, a se je tebi Capt. **** (al kaj je Roll Eyes) že kaj na novo oglasil?
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #554 : torek, 02.02.2010 : 07:19:53 »

Odgovor iz Prve klinike je prispel:


Pozdravljeni!
Prebral sem vaš dopis in si ogledal posnetek, iz katerega je razvidno
,da pes ne živi v ustreznih razmerah in kaže znake obolenja gibalnega
aparata. Strokovnega mnenja na žalost ne morem podati brez ogleda in
pregleda živali, kar je v osnovi v pristojnosti in opisu nalog
veterinarske inšpekcije. V želji , da se primer reši ugodno za psa,  bom
osebno poklical na Veterinarsko upravo in se pozanimal o primeru.
V upanju na ugodno rešitev kužkov vas pozdravljam!
Vice Zaninović, dr. vet. med.
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines