mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:49:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: BORELIJA
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: BORELIJA  (Prebrano 50702 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #135 : četrtek, 07.05.2009 : 21:54:27 »

Kot prvo, že samo cepljenje - steklina in kuga skupaj - je zelo naporno za organizem in tega ni pametno početi. Med obema cepljenjema naj bi bilo vsaj en mesec razmaka. Zelo možno je, da jo je cepljenje tako sesulo, še zlasti, če ima iz neznanega razloga res že načet imunski sistem.

Še eno cepljenje v tako kratkem času, ko je pes še slab, bi bilo po mojem mnenju nespametno in bi ji organizem še dodatno obremenilo. Veliko bolj pametno bi bilo izvesti vse potrebne teste, da se ugotovi, ali je še kakšen dodaten vzrok, ali gre (samo) za hudo reakcijo na cepivo.

Proti stranskim učinkom cepljenje je zelo učinkovito homeopatsko zdravilo Thuja 30 D. Na vašem mestu bi ji ga dala, izgubiti nimate kaj, kvečjemu ji lahko pomagate (ena granula na dan).

Ko pride k sebi, pa bi naredial vse možne teste, da se ugotovi, ali je še kakšen drug vzrok za njeno slabo počutje.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #136 : četrtek, 07.05.2009 : 22:05:50 »

Meni so cepljenje proti boreliji odsvetovali, ker menda učinkuje samo za določen tip bolezni, ki pa je za naše kraje atipična in je torej povsem nezanesljivo. Da cepivo proti erlihiji obstaja, slišim prvič. Poleg tega je v primeru okužbe potrebno čim hitrejše zdravljenje.
Počakaj teden, če simptomi ne izginejo, pa bi jaz delala teste. Pri teh boleznih je zelo pomembno čim hitrejše ukrepanje s primernimi antibiotiki. Želim veliko sreče.
Logiran
Jara
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #137 : četrtek, 07.05.2009 : 22:46:33 »

Hvala obema za odgovore.
Kalsang, moja Tajča je stara 4,5 let in je bila vsako leto cepljena za oboje skupaj in nikoli mi niso svetovali, da naj bi ne bilo dobro oboje hkrati. Pravtako, še nikoli ni imela reakcije. Nisem govorila o nikakeršnem cepljenju proti boreliji ali erlihiji (če sem, sem se zmotila, sorry), le o testiranju za borelijo in erlihijo. sem namreč tudi prebrala, da v akutni fazi (v kakršni bi bila zdaj moja Taja, če je vzrok za stanje erlihija) tako ne pokaže pravih rezultatov, tako da ne vem, koliko časa počakati pred testiranjem. Tega namreč nisem zvedela pri veterinarju, ampak sem prebrala tukaj. Tako da ne vem, če to drži in če da, kdaj je najbolje testirati?
Sanco1a, kako misliš, da ne obstaja zdravilo za erlihijo? Kaj pa je tisto zdravilo oz antibiotik po katerega hodijo v avstrijo in italijo, saj ga pri nas več ni? Ali to ni zdravilo?
Lp
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #138 : četrtek, 07.05.2009 : 23:04:08 »

Jara, mojega so testirali v akutni fazi obeh bolezni in so bili testi dovolj zanesljivi za diagnozo in odločitev za zdravljenje z antibiotiki Clinofug. Verjetno si se res zmotila, ker si pisala o cepljenju proti E in B. Zdravilo za oboje je že omenjeno (Clinofug) in ga je zaradi ukinitve licence potrebno iti iskat v tujino. Pri našem je bilo uspešno, zelo upam, da ga vi res ne boste rabili. Če pa se bodo simptomi nadaljevali, pa le na teste.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #139 : sobota, 09.05.2009 : 10:09:21 »

Vse, kar ste napisali o zavarovanju psov je pridruzeno ze obstojeci temi Zavarovanje psa.
Logiran

Jara
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #140 : sobota, 09.05.2009 : 23:00:29 »

Moja Tajča je včeraj dobila dyxodyn, kar je enako bivšemu clinofugu pa še v tujino mi ni bilo treba, saj jih je imel moj veterinar. Testirale se bova pa šele naslednji teden, saj mi je veterinar potrdil, da je Tajča v akutni fazi in da je testiranje lahko nezanesljivo. Drugače je malo boljša, ne pa dosti. Vročine skoraj več nima pa tudi živahna je malo bolj, poje vsaj malo, vendar je še kljub temu bolj senca same sebe.
No upam, da bodo tablete učinkovale in da bo spet tista prava!!
Logiran
LARAIZGAJK
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #141 : nedelja, 31.01.2010 : 10:27:26 »

Moja šestletna labradorka je začela v začetku decembra šepati na sprednjo levo tačko. Upala sem, da bo minilo. Ker pa je bilo vsak dan hujše, sva šli k veterinarju. Izrazil je sum na artritis. Dobila je Rimadyil, pa ni bilo nič boljše. Šla sem še po eno mnenje k drugemu veterinarju, ki ji je vzel kri in preiskava je potrdila borelijo. Zdaj ji že dva tedna dajem antibiotik Doxydyn - 2 tableti 200 mg na 24 ur. Tačka ni nič boljša. Če greva zjutraj malo lulat in hodiva 10 minut, domov pricaplja po teh tačkah. Tačka je sicer ne boli in ni bolečine na določenem mestu. Drugih znakov bolezni pa ni imela in jih tudi nima. Ni vročine, apetita tudi ni izgubila, le veliko več spi. Ker težko hodi, ji paše ležati in seveda spati. Ali ima kdo kakšno izkušnjo in mi lahko pove, po kolikem času naj bi šlo pri šepanju na boljše? Morda mi lahko daste tudi kakšen drug nasvet. Hvala že vnaprej.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #142 : nedelja, 31.01.2010 : 14:02:16 »

Pri mojem je bilo šepanje skoraj neopazno, se je pa na začetku komaj še premikal, dva meseca sem ga hranila na silo, ker bi se sicer iztradal do smrti.
Pri nas se je stanje popravljalo zelo počasi, o prvih vidnih znakih izboljšanja je bilo mogoče govoriti šele po dveh mesecih, da se je povsem popravil, pa je rabil 3-4. Zdravila je jemal slaba dva meseca.
Od tedaj je minilo že leto in pol, pes nima nobenih kliničnih znakov več, čeprav je titer po zdravljenju ostal nespremenjen, torej zelo visok. Kljub temu doživlja moj 10-letnik drugo puberteto, po vitalnosti sodeč.
Tudi vama želim veliko sreče in potrpljenja na začetku. Kiss Dva tedna sta po moje premalo za vidno učinkovanje.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #143 : nedelja, 31.01.2010 : 16:26:00 »

Aja, pa ne bi bilo slabo, če bi ji jetra med zdravljenjem zaščitila s silimarinom (v lekarni ga dobiš kot pegasti badelj, o doziranju se posvetuj z vet., jaz sem mu na 12kg dala kapsulo na dan).
Logiran
LARAIZGAJK
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #144 : nedelja, 31.01.2010 : 18:35:18 »

Hvala za spodbudne besede. Torej bo treba še malo potrpljenja, da bo naša Lara spet veselo poskakovala po štirih nogah in norela na svežem snegu. Samo, dabi res enkrat bilo boljše.
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #145 : ponedeljek, 19.04.2010 : 14:04:11 »

LARAIZGAJK, je tvoja kužica bolje?
Logiran
tteddyka
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #146 : torek, 27.04.2010 : 12:35:04 »

Pozdravljeni vsi ki se spopadate s klopnimi boleznimi.  Na tem linku:  klik   si prosim preberite nekaj korisnih informacij. Antibiotik ne uniči bakterij! Ko bolezne spet izbruhne, niti ne pomaga več tako kot prvič. Pazite tudi pri cepljenju proti steklini! Lahko sesuje imunski sistem, in telo se ne more več boriti proti borelijam. To pa pomeni odpoved notranjih organov...  Tudi pri nekaterih naših veterinarjih tako oboževan Medrol zavira imunski odziv. Veterinar ga bi lahko predpisal le, če bi s testi avtoimunskih faktorjev  dokazal, da telo oz. imunski sistem deluje avtoimunsko. Pri glini pa je tako, da bakterije uniči, telo z glino izloči tudi toksine ki jih bakterije proizvajajo v telesu, poleg tega prečisti telo, odstrani težke kovine, tako da imunski sistem lahko v telesu deluje pravilno. A treba je vztrajati. Ne rečem, da ne zdraviti z doksiciklinom. Vendar mislim ,da je po kuri ( vsaj 6 tedenski) treba telesu pomagati s probiotiki ( v kapsulah, ker v jogurtih je premalo probiotikov, da bi naselili črevesno floro), in z naravnimi zdravili. Tu je glina idealna. Meni je uradna veterina v 4 letih boja z borelijo in erlihijo vzela ljubezen mojega življenja. Napačno zdravljenje, nepravilna diagnoza... zavlačevanje... in ko vrtaš v njih z vprašanji, si večini kar odveč. Seveda so svetle izjeme... za mojega srčka prepozno odkrite... žal.   Cry Cry Cry
Logiran
jamsi
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #147 : torek, 27.04.2010 : 14:21:14 »

Kje se pa kupi glina za uživanje? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #148 : torek, 27.04.2010 : 20:16:49 »

Imajo jo npr. v Kalčku v Ljubljani. Izkušenj z uživanjem pa (še) nimam.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
tteddyka
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #149 : sreda, 28.04.2010 : 12:51:07 »

Kje se pa kupi glina za uživanje? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

v linku o katerem sem pisala je tudi možnost da naročiš glino iz Komende. Jaz sem naročila tam, ker vsaj vem izvor. ( www.trgovina.over.med) Sedaj jo pridno pijem sama in moja psička - ki ima žal okužbo z erlihijo. Upam, da sem pri njej ravno zaradi slabih izkušenj pri Baku , ravnala pravilno. Namreč potem ko je moj Baki zaspančkal, sem Piko peljala na preventivne teste. Titri erlihije so bili preko 2000, borelija pa na srečo negativna. Bak je imel oboje. Ne vem ali je Pika nosila okužbo že prej v sebi (ker je najdenka), zadnje leto in pol od kar je pri meni, klopa ni imela. Možno je tudi, da se je okužila od Baka...ker so telesni izločki kužni, vendar morajo priti v kri , torej če bi bila imela kakšno ranico v ustih... no , ne vem. Po antibiotiku (doksiciklin 6 tednov in injekcija Imizola) sem ji dajala probiotike v kapsulah, kapljice iz mačjega kremplja Samento, sedaj pa pije glineno vodo , še vedno pa ji ves čas dajem matični mleček, propolis in med. Upam da bo takšen bolj celosten pristop bolj uspešek kot samo zdravljenje uradne medicine. Telo je potrebo razstrupiti, da lahko imunski sistem deluje.
To pa je pri teh okužbah najpomembnejše.
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: BORELIJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines