mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 01:29:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 631909 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #1830 : petek, 12.02.2010 : 16:43:57 »

po eni strani pa komaj čakam Kresalkino izjavo.
Me zanima če bo spet točila krokodilje solze, in kako bo pojasnila odločitev svojega strica oz kako to ,da je bil ravno on eden od odločilnih  ki so pripomogli k vrnitvi teh psov svojemu mučitelju....on in njen partner in kako bo opravičila kontradiktorne, izjave svojega partnerja....
Po eni strani se napihuje kako sovraži nasilje ..po drugi strani pa bi ponovno ravnal enako in naredil vse  za svojega prijatelja
( in nenazadnje Slovenka leta... kaj je pa s tisto zadevo o njeni mami.. se je kar nekam izgubilo kdo je sploh njo izglasoval za slovenko leta??)

Zanimo danes v izredni seji, je poslance najbolj skrbela gospodarska kriza, in ali  kakšno bo mnenje javnosti bruham

Ne vem kaj jim ni jasno.
Po tej aferi in vseh informacijah, ki prihajajo na dan, jim javnost ne zaupa več... nobenemu.

To se je pokazalo v tej aferi... tukaj so se pokazali iz kakšnega testa so.
... korupcija , pometanje pod preprogo, skrivanje dokazov , laži, in sprenevedanja, dvojna merila, neupoštevanje zakonov...ter molčečnost tistih ponavadi najbolj glasnih.
 smrdljivci lažnjivci ... vsi po vrsti Angry

Če so tukaj vse zasrali... al potem bodo pa oni rešili gospodarsko krizo???
Nesposobneži.

A je kdo že predlagal , da se da lažnjivi Špelički odpoved?Huh
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #1831 : petek, 12.02.2010 : 16:45:53 »

Besedilo je romalo tudi na Angleški forum.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #1832 : petek, 12.02.2010 : 16:50:25 »

Jaz sem poslala na Dog Trust press.
Logiran
Šakal
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #1833 : petek, 12.02.2010 : 16:53:12 »

Na nemškem WUFF online magazin so pa izbrisali vest o napadu bulmastifov in o smrti njihovega lastnika. Sem pisala uredniku, kako to - upam, da bo kaj odgovoril.

Lp
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #1834 : petek, 12.02.2010 : 17:12:37 »

Poslala še: Belgium Bullmastiff Club, Bullmastiff Association Of Ireland, The Bullmastiff Club New South Wales Inc.
Logiran
boyan64
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 80


« Odgovor #1835 : petek, 12.02.2010 : 17:19:25 »

če imate kakšne veze, pošljite še v Bruselj na kakšno ministrvo za živali ali kaj podobnega.
Logiran
Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #1836 : petek, 12.02.2010 : 17:27:54 »

Zanima me, kje je od SB računalnik  - verjetno je v njem marsikaj, kar bi bilo v pomoč pri razkrivanju svinjarij in mogoče tudi potencialno vpletenih. Pa upam, da ni kakšna gospodinja delala noč in dan in vse "pospravila".
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1837 : petek, 12.02.2010 : 17:31:30 »

S tem ni nic narobe, ce te zanima Grin, je pa verjetno povsem v skladu z dogajanjem na prizoriscu pricakovati, da je bil comp (in vse ostalo, kar je bilo "vrednega") spravljen na varno za vsak primer, da ga ne bi slucajno kaksen storast policaj, ki je tisti dan po sluzbeni dolznosti okrog bajte letal, po nesreci brcnil ali kako drugace morebitne dokaze unicil. Tongue
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1838 : petek, 12.02.2010 : 18:10:33 »

miso57, sem ti izbrisala post, ker pricakujem, da se bos ravnal v skladu s prosnjo, da to zadevo komentirate v za to ustrezni temi. Tam si ze tudi dobil odgovor na vprasanje o idiotih, torej kaksna ponovna vprasanja s tem niso potrebna.

Nekdo vmes je omenjal DNK analize - DNK analize se v takih primerih opravijo tudi zato, da se ugotovi 2. osebo, ki jo tako vztrajno iscete/jo Smiley Ce je bila tam, je tudi najbrz odprla vrata, da so sli psi iz garaze in lahko prisli do ograje, kjer jih je klicala soseda in ker so najbrz ostala vrata zaradi naglega odhoda te 2. osebe odprta, je lahko.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1839 : petek, 12.02.2010 : 18:10:39 »

http://www.zurnal24.si/slovenija/se-nekdo-je-bil-v-hisi-159842
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #1840 : petek, 12.02.2010 : 18:11:48 »

  ----------------------------------------------------------------
Na vse zgoraj navedene naslove sem poslala naslednje sporočilo:

Spoštovani!

Na vas se obračam kot skrbnica dveh psov ter ljubiteljica živali zaradi tragedije bullmastifov in vlogo, ki jo je ob tem odigrala direktorica VURSA dr Vida Čadonjič - Špelič.

Od vseh naslovljenih pričakujem, da boste zahtevali in podprli njeno razrešitev s tega položaja, ker je s svojimi izjavami pokazala, da ji ni za dobrobit živali in ljudi. Ob enem je s spreminjanjem svojih izjav omajala vero v neodvisnost stroke in VURSa, kar je razvidno tudi v odzivih državljanov na vseh odprtih forumih.

Na mestu direktorja VURSa naj bo neodvisna strokovna oseba, ki bo na vsem začetku izpolnjevala vse predpisane splošne pogoje za to delovno mesto in imela empatijo do živali in ljudi.
Nedopustno je, da kljub službi, ki jo plačujemo državljani, še vedno ne vemo, koliko psov je sploh v RS. Nedopustno je, da niti ne vemo, koliko jih ni cepljenih proti steklini. Da ne gre za minorno temo, govori neuraden podatek VURSa, da je v RS okrog 300000 psov, od teh je baje samo polovica registriranih. Glede na to, da je zakon o obveznem čipiranju psov ob prvem cepljenju proti steklini bil sprejet že leta 2003, bi ob primernem in vestnem delovanju služb Vursa to bilo nemogoče. Psi bi bili sledljivi, s pomočjo čipa lastniki znani in zavetišča prazna. Stroškov za bivanje zapuščenih živali v zavetiščih sploh ne bi bilo. Seveda pa je tempirana bomba dejstvo, da ne vemo niti koliko psov med njimi ni cepljenih proti steklini. Mislim, da bi to moralo zelo zaskrbeti zakonodajno vejo oblasti in vsako ministrstvo posebaj.
Kljub številnim protestom državljanov, službe Vursa še vedno uradno dovoljujejo nehumano trgovino s pasjimi mladiči preko preprodajalcev in uvoznikov psov iz pasjih tovarn, kjer rejci neusmiljeno izkoriščajo psice za razplod in s tem trpinčijo psice in mladiče.
Pogosto se na okrajne inšpektorje in VURS obrne tudi zainteresirana javnost v primerih trpinčenih živali, vendar je odgovor pogosto, da bivalne razmere zadostujejo minimalnim standardom. Zadnji tak primer je trpinčenje hrtov v Kranjski gori. Dokumentacijo dolgoletnih prijav in njihovih odgovorov ima Vurs.

Poleg tega pričakujem od vas:
- da se ugotovijo vse okoliščine, ki so pripeljale do dogodka na Oražnoviul. v LJ,
- da se pokliče na odgovornost vse odgovorne,
- da se umakne vse histerične poskuse uveljavitve nove zakonodaje za pse in njihove skrbnike,
- da se v slovenskem prostoru za pse in lastnike končno že enkrat uvede strokovnost in odgovornost,
- da se končno začne izvajati zakone, ki na tem področju že veljajo,
- da se končno začne izvajati tudi nadzor, ki ga zdaj sploh ni čutiti, čeprav ga zakonodaja nalaga odgovornim službam.

S spoštovanjem
NSH

 
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1841 : petek, 12.02.2010 : 18:13:45 »

Prepoved kremiranja psov
Kot pravijo na Vrhovnem državnem tožilstvu, niso bili obveščeni o kakršnihkoli znakih mučenja živali. Ko pa so se pojavili namigi o tem, so 11. februarja odredili policiji zaseg trupel psov in s tem preprečili kremiranje, ki bi lahko uničilo dokaze


 bravo bravo bravo bravo bravo
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1842 : petek, 12.02.2010 : 18:16:47 »

 ----------------------------------------------------------------
Na vse zgoraj navedene naslove sem poslala naslednje sporoèilo:

Spoštovani!

Na vas se obraèam kot skrbnica dveh psov ter ljubiteljica živali zaradi tragedije bullmastifov in vlogo, ki jo je ob tem odigrala direktorica VURSA dr Vida Èadonjiè - Špeliè.

Od vseh naslovljenih prièakujem, da boste zahtevali in podprli njeno razrešitev s tega položaja, ker je s svojimi izjavami pokazala, da ji ni za dobrobit živali in ljudi. Ob enem je s spreminjanjem svojih izjav omajala vero v neodvisnost stroke in VURSa, kar je razvidno tudi v odzivih državljanov na vseh odprtih forumih.

Na mestu direktorja VURSa naj bo neodvisna strokovna oseba, ki bo na vsem zaèetku izpolnjevala vse predpisane splošne pogoje za to delovno mesto in imela empatijo do živali in ljudi.
Nedopustno je, da kljub službi, ki jo plaèujemo državljani, še vedno ne vemo, koliko psov je sploh v RS. Nedopustno je, da niti ne vemo, koliko jih ni cepljenih proti steklini. Da ne gre za minorno temo, govori neuraden podatek VURSa, da je v RS okrog 300000 psov, od teh je baje samo polovica registriranih. Glede na to, da je zakon o obveznem èipiranju psov ob prvem cepljenju proti steklini bil sprejet že leta 2003, bi ob primernem in vestnem delovanju služb Vursa to bilo nemogoèe. Psi bi bili sledljivi, s pomoèjo èipa lastniki znani in zavetišèa prazna. Stroškov za bivanje zapušèenih živali v zavetišèih sploh ne bi bilo. Seveda pa je tempirana bomba dejstvo, da ne vemo niti koliko psov med njimi ni cepljenih proti steklini. Mislim, da bi to moralo zelo zaskrbeti zakonodajno vejo oblasti in vsako ministrstvo posebaj.
Kljub številnim protestom državljanov, službe Vursa še vedno uradno dovoljujejo nehumano trgovino s pasjimi mladièi preko preprodajalcev in uvoznikov psov iz pasjih tovarn, kjer rejci neusmiljeno izkorišèajo psice za razplod in s tem trpinèijo psice in mladièe.
Pogosto se na okrajne inšpektorje in VURS obrne tudi zainteresirana javnost v primerih trpinèenih živali, vendar je odgovor pogosto, da bivalne razmere zadostujejo minimalnim standardom. Zadnji tak primer je trpinèenje hrtov v Kranjski gori. Dokumentacijo dolgoletnih prijav in njihovih odgovorov ima Vurs.

Poleg tega prièakujem od vas:
- da se ugotovijo vse okolišèine, ki so pripeljale do dogodka na Oražnoviul. v LJ,
- da se poklièe na odgovornost vse odgovorne,
- da se umakne vse histeriène poskuse uveljavitve nove zakonodaje za pse in njihove skrbnike,
- da se v slovenskem prostoru za pse in lastnike konèno že enkrat uvede strokovnost in odgovornost,
- da se konèno zaène izvajati zakone, ki na tem podroèju že veljajo,
- da se konèno zaène izvajati tudi nadzor, ki ga zdaj sploh ni èutiti, èeprav ga zakonodaja nalaga odgovornim službam.

S spoštovanjem
NSH

 
A lahko skopiram in prepošljem, ali bojo samo brisali če bo prihajalo preveč enakih mejlov?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1843 : petek, 12.02.2010 : 18:17:55 »

Ali sem jaz kaj zamutila, ali pa je iz enega posnetka razvidno da policisti eno (razen če sem narobe videla) šepajočo žensko pospremijo do rešilca.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1844 : petek, 12.02.2010 : 18:24:43 »

Ali sem jaz kaj zamutila, ali pa je iz enega posnetka razvidno da policisti eno (razen če sem narobe videla) šepajočo žensko pospremijo do rešilca.

Kje to?
Logiran
Strani: 1 ... 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines