mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 05:54:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 630073 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #375 : četrtek, 04.02.2010 : 20:08:51 »

Jaz sem zadnjih nekaj strani na hitro preletela, prebrala jih bom pa jutri, zdaj pa imam samo eno vprašanje: a pripravljamo kaj konkretnega, kakšen kontra-predlog tistim absurdom s kilami, vseprisotnimi nagobčniki in podobnimi kozlarijami ali bomo samo pisali in en jutri prenašali posledice, ki jih ne želimo?
Moj predlog z neke druge teme (odmevna plačana objava v časopisu, ja, reklama, če kdo tako hoče) je še vedno veljaven, prispevam večji del financ, če potrebno, vendar hočem ali lepše rečeno pričakujem, da bodo glavni podpisniki poglavitna društva za zaščito živali države, na čigar VURSu še vedno vlada Vida Čadonič Špelič.
Zaželjene so zamisli, predlogi, veze, karkoli.
Si srčno želim nekaj storiti, ker nočem, da moja psica ali katerikoli drugi pes nosi posledice (ne)dejanj nekaterih osebkov, ki to sploh niso.
Sama ne zmorem, če ima kdo več časa in več zamisli, naj se prosim javi - vsekakor v okviru kakšnega že obstoječega društva, društva s kilometrino.
Če lahko kako drugače pomagam v okviru svojih možnosti, tudi super. Samo dejmo nekaj storiti. Prosim.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #376 : četrtek, 04.02.2010 : 20:17:58 »

Otrok

Bulmastifi  so bili otroci. Psica ki ga je napadla bi dala šivljenje zanj. Ja na koncu je dala zanj življenje. Njegovo namreè.

Pred 4 meseci me je poklièal lastnik dogosa ki je bil nekako moj ker je psica-mama v solasti. Situacija je bila taka da je možakar odšel v nemèijo za dlje èasa. V tem vmesnem èasu je za psa skrbela družina in njegovo dekle. Nekega dne je ta vzgojen šolan pes bil pri njej. stopila je v sobo in mu nadela ovratnico. šla ven po povodec. ko se je vrnila je napadel. zaprla je vrata in se zadrla. potem se je plazil ker je kao dojel napako. Ok tuj teritorij pa to.
Poklièejo me, pripelje psa. 2 ure je delal na terenu kot nemški ovèar. dal sem par nasvetov kaj dela vodnica narobe, koko naj prezentira dominanco in smo zakljuèili. Pes je bil pri meni na èuvanju še 3 ure ker  je imela teèaj. Prviè sem mu v sovo kjer je bil, prinesel hrano. Drugiè vodo. Tretjiè je steral k vratom piknik stol in povšter . stopim noter in dam stol na svoje mesto in povšter gor. Ponovi, kot je to delal njegov foter
stopim not in poberem povšter in mi on zarenèi v obraz ko sem se sklonil
ukažem prostor in uboga
vsedem se na stol in 15 minut treninga
po tem ga vprašam èe bi pil in gre pit
pride do mene da bi se crkljal ampak vidim dominantno gesto ko je taco dal name in me gledal v oèi
ga dam na prostor.
po 10 minutah od tega grem iz sobe
ponovi zgodbo
odprem vrata in v sobi me prièaka pobesnela zver.
V vsem svojem življenju ko sem loèeval bokserja in bokserja, dogosa in bokserja, dva dogosa, bokserja in nemško dogo...dalmatinca, dobermana, nemškega ovèarja....se nisem usral v hlaèe. tokrat sem se skoraj. Tega psa sem da se umiri polil z ene 6 pollitrskimi kriglami. Sreèa da je bil toliko šolan da je na koncu šel na plac. Imel sem grablje da se je umikal.
kako je bilo ob prihodu vodnice. ona zunaj, jaz v dveh bundah in smuèarskih hlaèahpodloženih  in rokavice.  Èe bi imel èelado bi jo dal gor.  Sej se sliši smešno ampak to kar sem doživel je bilo noro. Odprl sem vrata sobe in ga izza priprtih vrat pomiril z glasom potem pa hitro šel ven v shrambo 2 metra od lastnice da bom posredoval èe se mu utrga tudi nanjo. Ona ga je od zunaj poklicala, pes je prišel in se je razveselil, dala ga je na povodec in jaz sem stopil ven. Pes me pogleda kot da sva najveèja frenda. Tipièen psiho.

Poklical sem kolega ki je na svojem koncu prevzgajal pse od šarplanincev do mešancev in tudi dogosa svojega je naredil v legendo ko po razstavah hodi spušèen in je zanj Vidic nekoè v Trbovljah rekel "poglejte ta dva dogosa kako sta prava primerka pasme ko sprošèeno hodita med ljudmi brez povodca- sama" Njegov nasvet je bil da 2,5 let starega samca on vzame samo da ga pelje do lovca in šusuglavo.

Lastniku sem povedal diagnozo. Pes je kot mlad ugriznil mamo, cel èas bil nadzorovano agresiven do okolice, na koncu napadel  vodnico ki sicer ni bila cel èas z njim-je pa skozi šolo delala z njim kot vodnik. Napake so definitivno bile recimo v preprosti uporabi besede priden s strani preostale družine, ko je on renèal. Mirili so ga z "priden" ne da bi se zavedali da utrjujejo agresijo.

Enivej...Lastniku sem razložil situacijo in mu predlagal evtanazijo. Kot vsak ki ima psa rad je poskušal to prepreèit in me je spraševal èe bi ga oddali. Jasno sem mu povedal da za tega psihopata ni ustreznega gospodarja. V sloveniji poznam mogoèe par oseb ki bi jim upal dat tega psa v rejo in lastništvo. Zalostno je da je iz svojega legla bil eden od dveh popolnoma slišeèih in tudi eksterijerno krasen dogos.

Lastnik je sprejel moje mnenje in se odloèil za evtanazijo.

SISTEM pa je odpovedal. Na veterinarski postaji v LJUBLJANI v Mestnem Logu ga niso hoteli evtanazirat ker se "ZDRAVEGA PSA NE SME" NA ARGUMENT DA JE NOROST BOLEZEN NISO TRZNILI. Dali so mi pa neobstojeèo številko vet. inšpektorja ki lahko izda odloèbo....v petek ob 18.00 potem sem poklical mojega veterinarja in hvala bogu da je normalen , ker je argument o norosti kot bolezenskem stanju sprejel in opravil evtanazijo. DDRŽAVNI VETERINAR PA NE!!!!!!!!!!!!!!

Point?


Otroci. Zakoni, pravo, izmikanja....

na koncu so pomembni pametni ljudje. Lastniki ki grejo preko svojih "otrok", Veterinarji ki vidijo stroko pred nekim suhoparnim èlenom in ga znajo aktivno razložit, ne pa ker se jim smili neko bitje, pustit lastniku da se jebe s tem sranjem.
In kot sem napisal Èernetovi na DNEVNIKU: Nehejte se razglašat za kinologe in kinološke strokovnjake tisti ki K od kinologije niste izkusili. Veterinarji šolani za cepljenje in seciranje krav niso kinologi. so samo dohtarji. Niti o vzreji ni so niè razen èe so sami ljubitelji in vzreditelji. Šola jim ni dala teh kompetenc. So se nekateri morali sami izobrazit. Sodniki za Zunanjost so kinologi prav toliko kot je filmski kritik režiser ali pa mizar direktor gozdnega gospodarstva ali pa šofer z b izpitom primeren za direktorja avtomobilskega proizvajalca.

hmmmm... orenk sem zabluzil
Ja, sploh je super ko folk misli da jim pes polaga taco ker je ful srčkan, pa ko jih "objema" okrog vratu in zre v oči da je to ful globoko..n a p a k a. Jaz vedno pravim da so najbolj zajebani tisti psi ki so srčki, v trenutku pa klik-če je pes agresiven agresiven vsaj veš kaj in kdaj pričakovati, najnevarnejši so tisti "tasrčkani", a premaknjeni.

In čisto za vsakega takega psa ki vem, so od malega postočali narobe z njim. Eni v redu, vendar z napakami, eni pa čisto narobe.
Kriva je pa seveda pasma, da ji nekdo ni bil kos.
Logiran
mišo57
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #377 : četrtek, 04.02.2010 : 20:32:11 »

http://24ur.com/novice/crna-kronika/krdelo-razjarjenih-psov-napadlo-tri-otroke.html#comment

Napad Bulmastifov na Oražnovi je samo še en dokaz več,da nevarne pasme psov obstajajo.

Se močno trudim,vendar kljub temu na zgornji povezavi ne najdem nobenega:Zlatega prinašalca,Labradorca,Border Collia,Škotskega ovčarja itd.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #378 : četrtek, 04.02.2010 : 20:51:07 »

In s tem si dokazal kar trdimo že nekaj  časa, mediji o drgih psih ne marajo pisati, ker  jih ne morejo v predalček "ta nevarnih" spravit. Dokaz je zgornji link. Slo statistika pravi - največ ugrizov - zlati prinašalec (v recnici pač psi njim podobni). Si sam z linkom dokazal le kaj izberejo mediji za novico in nič drugega.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #379 : četrtek, 04.02.2010 : 20:53:41 »

mišo57, dolgočasen si. 
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #380 : četrtek, 04.02.2010 : 21:01:28 »

 Definitivno so potencialno bolj nevarni večji, močnejši psi, ker so posledice ugriza veliko hujše, kot ugriz majhnega psa. Zakaj taka statisika? Kot je napisala Huodini, le kdo bo bral novice o napadu škotskega ovčarja, ali zlatega prinašalca?Pa roko na srce le kdo prijavi ugriz (ali napad, če želiš) čivave, ali španjela? Če bi delali neko obširno raziskavo, katere pasme bolj grizejo, bi pa dobili popolnoma drugačno sliko. Ampak to ni zanimivo.

Iz mojih izkušenj bolj grizejo manjši psi, ker jih mnogi lastniki ne vzgajajo.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #381 : četrtek, 04.02.2010 : 21:50:08 »

mišo57, dolgočasen si.

Pa 3 krat je že isto povedal.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #382 : četrtek, 04.02.2010 : 21:53:43 »

Citat
Iz mojih izkušenj bolj grizejo manjši psi, ker jih mnogi lastniki ne vzgajajo.

Točno tako.Sama jih poznam veliko, nad mojim se pa vsi čudijo, kako je lahko tako ubogljiv. Sosedova čivava je bila pred pol leta nemogoča, hlastal je na vse strani, po ljudeh, po živalih. Hvalabogu je bil še dovolj mlad in lastniki pripravljeni sodelovati in se je njegovo obnašanje spremenilo za 100%.
Sem pa še prejšnji teden srečala znanko, ki ima maltežana.Kako je ta pes raztrešen in razvajen.  Ni mogel niti 5 sek počakati, da bi se malo pomenle. Vlekel je in se drl v vse strani, ker je uveljavljal svojo. Na koncu si je snel ovratnico in, ko mu jo je hotela natakniti nazaj, je šavsnil proti njej. In mi reče: ˝ja veš to je pa zato, ko me brani zdej˝. Sem si mislala, ˝halo, ti boš mene s takimi flancala, ko dobro veš, da vem dosti več˝ in sem si že predstavljala mulota pri meni na ˝počitnicah˝.
Napačna predstava ljudi,da je mali pes plišasta igrača.
Logiran
mišo57
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #383 : četrtek, 04.02.2010 : 22:35:20 »

mišo57, dolgočasen si.

Me ne briga kaj si mislijo o meni enoumneži.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #384 : četrtek, 04.02.2010 : 22:44:56 »

Me ne briga kaj si mislijo o meni enoumneži.

Kaj si pa ti drugega kot to? V popolnoma vseh postih trobiš eno in isto in bohnedej, da bi bil pripravljen sprejeti še kakšno drugačno mnenje.

Zaključujem.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #385 : četrtek, 04.02.2010 : 22:55:14 »

Ne. Mišo57 je "enoinpolumnež", on ve vse o nevarnih pasmah, ve pa tudi vse o otrocih, ki bi jih morali baje vsi po tekočem traku delat in rojevat. Bruh...
Logiran
fishy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 97


WWW
« Odgovor #386 : četrtek, 04.02.2010 : 23:08:40 »


Citat
Se močno trudim,vendar kljub temu na zgornji povezavi ne najdem nobenega:Zlatega prinašalca,Labradorca,Border Collia,Škotskega ovčarja itd.
Imela sem bulmastifa  samičko, nikoli ni niti zarenčala kaj šele ugriznila.Od babice pudelj pa me je že kot otroka parkrat šavsnil!!!
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #387 : četrtek, 04.02.2010 : 23:17:25 »

Mene med drugim pri vseh podobnih mišu57 zanima kaj imajo pravzaprav povodci in nagobčniki veze z Oražnovo? Psi so bili na privat posesti, tam v nobenem primeru ne bi bili na povodcu ali z nagobčnikom.

Se čisto strinjam s povodci ampak Oražnove pač ne morete navajati kot primera in razloga zanje.

Glede otrok pa - obstajajo tudi ljudje, katerih otroci so že "poleteli z gnezda", poleg tega pa, kdo pravi da otroci in psi niso združljivi? Moja mati je imela 3 otroke pa psa in mačke itd. povrh. Smo se imeli super.

Izjavljati in provocirati kar tako malo, ker se soseda  ali sosed strinja z nami, ker je nekje prebrala, oz. ji je v trgovini prijateljica rekla - pač ni zelo "široko"
Logiran
Bono in Vox
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #388 : petek, 05.02.2010 : 00:08:10 »

Sama si ne morem predstavljat, da svojima dvema nataknem nagobčnik in z njima grem na sprehod, ker tu okoli nikoli ne vem iz laterega ovinka bo priletel drug pes in bo mirno lahko moja dva prežveču... pa se še branit ne bosta mogla, ker bosta oba na štriku in z nagobčniki... če sedaj svojih psov nimajo na povodcih, potem tudi nagobčnikov ne bodo nosili... Ne morem verjet, da se vse to dogaja in s kakšnimi idejami nas razveseljujejo naši politiki... Absurd...
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #389 : petek, 05.02.2010 : 00:24:20 »

http://24ur.com/novice/slovenija/vsi-pravijo-da-so-na-nevarnost-opozarjali.html#video

izjava darka kranjca, tam nekje okoli 10. sekunde:

''dobro vemo, da psi tipa bullterier, pitbull, rotvajler, to so psi ki imajo do 80 kg...''

a jaz to prav slišim?
a je res rekel 80?

 Shocked
Logiran
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines