mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 04:16:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 630052 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #435 : petek, 05.02.2010 : 12:14:18 »

U, malo sem se zapisala - v odločbi, ki nalaga da mu psov ne vrnejo, so se pristojni inšpektorji sklicevali na predpis, ki določa, da psov z nasilno preteklostjo ne vračajo. In potem je Senica ugotovil, da predpis ne more veljati za nazaj (čeprav ta zajema vse pse s preteklostjo ugriza) in zahteval novo odločbo z novo komisijo. In so mu potem zaradi procesne ˝napake˝ pse vrnili. Saj večina velikih procesov itak pade na procesnih napakah, ki jih dobri odvetniki izbrskajo, ne pa zato, ker storilec ni kriv. Lips Sealed
procesno pravo nas ščiti pred samovoljo izvršne in sodne oblasti, prav tako pa kršitve tega prava osvobajajo velike kriminalce, ki si lahko privoščijo ˝brilijantne˝ odvetnike, ki so nič drugega kot lovci na procesne napake.
In v obsežnih, dolgotrajnih preiskavah se običajno prej ali slej kakšna taka napaka zgodi.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #436 : petek, 05.02.2010 : 12:14:42 »

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14611

Tale pa res ni verodostojen, no.
In, kako potem obrazložit prve dva napada? Da je pudljica Joy spominjala na nevem kakšen pripomoček? In človek, ki so ga napadli, bog ve, kaj so si predstavljali, da je?  Lips Sealed

Ko sem sama prvič slišala, da je bila žrtev popolnoma gola mi ni šlo v račun. Ne verjamem pač, da te psi ob napadu tako lepo slečejo.
Drugo pa je spet to, da če je človek gol ni nujno, da je samo takrat kadar želi imeti spolne odnose (no, saj niti za to ne rabiš bit popolnoma gol...)...
Sama se ne bi rada vtikala v žrtvino intimo in mi taki članki v bistvu povzročajo bolečine v želodcu - do kam so novinarji pripravljeni it.
Druga stvar pa je spet taka, da kot veliki ljubiteljici živali mi je samo misel na kaj takega popolnoma ostudna in ker vemo, da se take stvari ŽAL dogajajo, bo to očitno sedaj za vedno ostalo v naših msilih pa če je res ali gre za natolcevanje. Včasih pravijo, da je zmeraj še neka sredina.
Kakorkoli; jaz ne bi rada, da bomo sedaj zaradi enega posameznika nastradali mi, ki imamo radi svoje pse in skrbimo za njih kot se spodobi.
Kaj pa bo prišlo v javnost in kaj ne bo, pa že po moje držijo določeni roke gor........ Sicer upam, da ne in da se zadeve kmalu razjasnijo.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #437 : petek, 05.02.2010 : 12:15:15 »

izvršne=izvršilne veje oblasti
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #438 : petek, 05.02.2010 : 12:19:09 »

Kremiranje je po novem krematiziranje. Pismenost na višku...

Če misliš psičko, ki jo je Joy fentala na morju, je bila mala mešanka Pikica, v skrbništvu vet. za konje in maskota klinike za konje v LJ
Sori, nisem vedela. In mi je resnično žal, da je do tega sploh prišlo. Moja poanta je samo, da se ne ve, zakaj so psi naredili, kar so naredili. In da se dejansko s temi debatami obračamo stran od problema.
Tudi, če je to resnica, kar je sicer grozno, se s tem ničesar ne razreši. V bistvu je to rešen problem za ministra in vse, ki bi morali odgovarjati. Tip je bil pokvarjen, počel je xy z svojimi psmi, torej noben ni ničesar kriv.
Zakaj vsi ti novinarji, ki to pišejo, zakaj se ne obrnejo na ministra za konkretne odgovore? Lažje je nekaj napisat, Slovenija bo itak odreagirala v smislu, prasec - vse je jasno. Problem za "vrh" ministrstva rešen.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #439 : petek, 05.02.2010 : 12:26:32 »

Eno vprašanje, glede na to da se govori o spremembi zakona..

Ko je bil problem s hrti v gmajni so se zgovarjali na zakon, da ne morejo nič. So bili nemočni (kao), bi lahko rekli temu. A je posledično kdo torej govoril o spremembi zakona, ki bi končno začel delati v prid psom (živalim)?

So v Domžalah pred časom našli kužke v smetnjaku..se je kaj zgodilo v tej smeri?

NIČ, popolnoma nič ni sprožilo pogovorov o sprembah zakonov, ki bi dejansko govorili v prid psom. Potem pa en kreten zajebe s svojimi psi ki so slučajno Bullmastifi, k zadevi so poklicane določene kao strokovne osebe ki zatajijo, zataji sistem..posledice bom pa nosila jaz z mojimi psi??

Saj načeloma je tako, da posledic nikoli ne nosijo odgovorni. Najlažje in seveda skrajno populistično je opalit lastnike psov. Jelinčič (pardon, "plemeniti" hahahaahahha) je pa itak fašist, samo nisem vedla da tudi do psov.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #440 : petek, 05.02.2010 : 12:28:14 »

Pa še nekaj, g. "Plemeniti"..tolk imaš povedati o Sloveniji, biti Slovenec in teh zadevah, ampak v tej isti Sloveniji si nepismen.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #441 : petek, 05.02.2010 : 12:28:29 »

Ko se bomo vsi začeli tega zavedat, bo vse lažje: (žal je v angleščini)
"Despite 12,000 years of living with dogs, they remain largely misunderstood by humans.
When a dog bites we interpret this in human terms. In most cases the bite is a normal
dog behavior. The dog that bites is not necessarily a mean dog or a bad dog - he is
just a dog. To prevent dog bites we need to understand what motivates the dog to bite
and reduce risk through modification of both human and dog behavior."
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #442 : petek, 05.02.2010 : 12:32:45 »

A kdo misli, da bi bil lastnik zares tako neumen, da bi svinjarije (ČE bi jih počel, seveda!!!) počel ob prisotnosti celega krdela Lips Sealed?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #443 : petek, 05.02.2010 : 12:33:09 »

Bi še dodala: glede na to, kako slabo razumemo svoje pse in koliko napak in namernih ali nenamernih zlorab zagrešimo, je število ugrizov (ugrizov, ne prask, klofut in uščipov) neverjetno majhno.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #444 : petek, 05.02.2010 : 12:33:37 »

Zakaj nihče ministra in Čadonič-Špeličeve ne povpraša o lastni učinkovitosti? Ja, zdej bodo za vse krivi psi in tisti, ki jih imamo, oni so pa spet uboge žrtve, ki se trudijo in trudijo. Madona, ej. Naj povejo, kolk psov imamo in koliko je počipiranih. In če ena taka ''begalica'' ugrizne nekoga, se niti ne da izsledit in dokazat lastnika. Še več, če ima pes lastnika ob sebi in pes ni označen in napade, lahko lastnik reče, da ga samo sprehaja prijatelju in ''da je pozabil komu'' (kar se zadnje dni veliko sliši). Pa naj mu dokažejo, da je pes njegov.

Če bo v zakonu kdaj res pisalo, da imam lahko samo 3 pse in bom želela imet 4 bom že našla pot, da to naredim. Kdo bo pa preverjal, če so že zdaj tako nesposobni.

Kar se tiče bulmastifov - kaj pa napadi, ki so se zgodili že v času veljave novega zakona? Če so se izgovarjali da za napad na g. Megliča ne morejo odgovarjat za nazaj - kaj pa napad na inštruktorico in napad, ko so simulirali pogoje v katerih je bil napaden g. Meglič? Psi so bili napadalni do ljudi že pod novim zakonom! Zakaj jih torej niso na novo obravnavali? A lahko potem pes, ki ugrizne pod starim, še naprej napada, ker za vse velja zakon, pod katerim je napadel prvič? Ni mi jasno.

Potem imate tudi tisti, ki imate veliko psov ali bodo padli pod ''nevarne'' lahko doživljenjsko toliko psov/te pasme - saj ste jih prvič imeli še pod tem zakonom. Al kako?
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #445 : petek, 05.02.2010 : 12:34:32 »

Bi še dodala: glede na to, kako slabo razumemo svoje pse in koliko napak in namernih ali nenamernih zlorab zagrešimo, je število ugrizov (ugrizov, ne prask, klofut in uščipov) neverjetno majhno.

Tudi jaz sem tega mnenja. Očitno nas psi veliko bolje čitajo kot mi njih. Wink
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #446 : petek, 05.02.2010 : 12:35:37 »

Bi še dodala: glede na to, kako slabo razumemo svoje pse in koliko napak in namernih ali nenamernih zlorab zagrešimo, je število ugrizov (ugrizov, ne prask, klofut in uščipov) neverjetno majhno.

Se strinjam. Zakaj ne pokažejo psov, ki so bili celo življenje lačni, osmaljeni in tepeni in imajo še vedno dober odnos do človeka? Zdaj bo jo za en ekscesen primer, kjer so sami zatajili, krivdo vrgli na vse pse in lastnike.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #447 : petek, 05.02.2010 : 12:38:50 »

kocka-nikoli ne bodo dokazali,da je in če je počel svinjarije...tudi ob prisotnosti celega krdela-komot lahko kaj takega verjamem,saj človek dejansko počne svinjarije,tudi nad otroci,ženskami,moškimi,zakaj ne tudi nad psi-pa njegova šolanost nič nima s tem.Danes vse lahko verjamem,če bodo pa kaj dokazali,bodo pa tako prikrili.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #448 : petek, 05.02.2010 : 12:43:10 »

Desa, tezko razumljivo, ce vemo, da ima Jelincic na voljo in opleta s temle http://image.24ur.com/media/document//60405156.pdf, zraven pa zagovarja prepoved "nevarnih pasem".
Cuden je ta svet.

Aja, Lanabela, Sajevicev prejsnji predlog je na http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1063, ni pa v njem predviden nagobcnik za vse pse. Pricakujemo lahko, da ga bodo zdaj zaostrili Undecided

jst, KZS najdes v raziskovalni nalogi na http://image.24ur.com/media/document//60405156.pdf.
Logiran

zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #449 : petek, 05.02.2010 : 12:43:18 »

Sama sprejemam v svojo družino z otroci in ostalimi živalmi pse,ki so bili dejansko trpinčeni,pa ne samo jaz..vis in nox in ostale punce-a ni čudno,da nas ni nikoli nihče napadel,razen ljudi seveda.Pa nisem zmeraj tiho in prijazna,znam tudi zavpiti in znoreti,pa nič.Imela sem psa,ki je celo svoje življenje dejansko klal kokoši in ostalo perjad-danes pa živi skupaj z njimi...vsak teden pokličem lastnika za preverbo situacije-NIČ.Še vedno trdim,da je v tem primeru kriv človek in ne pes in ne pasma,čeprav je preverjeno,da so psi bili popadljivi-ČLOVEK jih je spravil v takšno situacijo.Zakaj že?Ker se mu je tko zahotelo in dvignilo.
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines