mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:59:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624486 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #480 : petek, 05.02.2010 : 15:07:01 »

Tenkju Kiss Wink
Logiran
cici
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 106


« Odgovor #481 : petek, 05.02.2010 : 15:14:11 »

Ni problema, jaz županu tako ali tako neprenehoma pišem in moram pohvaliti, da vedno odgovorijo in včasih še kaj naredijo Wink Jaz še nisem izgubila upanja v civilno pobudo.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #482 : petek, 05.02.2010 : 15:21:35 »

ste videli tole? http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14611
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #483 : petek, 05.02.2010 : 15:26:35 »

Ah, dajte no, zdaj ste pa nekateri ze tecni do amena.
AN[ch]Y od zjutraj je zadeva ze tukaj in fajn bi bilo, preden limas okrog linke, da preveris, ce ni ze nekajkrat naliman. Saj menda ne mislis, da cel dan cakamo nate?
Ni treba komentirat.
Logiran

žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #484 : petek, 05.02.2010 : 15:40:43 »

Ja, iz policijskih vrst prihajajo takšne informacije.  Kaj reči?  Morda to, da ko gre človek čez rob, narava vedno in brez sprenevedanja pošlihta zadeve. Je kriva narava? Ne - človek. Vedno.
Logiran
mišo57
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #485 : petek, 05.02.2010 : 16:02:15 »

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

Udomačen lev je manj nevaren kot nevarne pasme psov.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #486 : petek, 05.02.2010 : 16:07:44 »

mišo, a to so tvoje izkušnje? Tongue
Nekaj iz našega štajerskega konca:
http://www.vecer.com/clanek2010020305509546
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #487 : petek, 05.02.2010 : 16:19:17 »

Kinologi, ki se sedaj hote ali pa nehote pojavljamo v medijih, skušamo javnosti prikazati, da ni nevarnih pasem, da niso krivi psi,....ampak da je kriv lastnik. Ne samo v tem tragičnem primeru, ampak v vseh.
Zakaj se oglašam tukaj in sedaj?
Dajmo se zavedat, da se bo sedaj začela gonja proti VSEM lastnikom psov. VSEM! tako nam, ki smo odgovorni, kot tistim ki niso. Vrgli so nas v isto vrečo. Zato vas prosim, da premislite kaj pišete na forume predvsem kaj pišete v zagovor ali ne zagovor psom.

Sedaj nas berejo tudi tisti, ki nikoli niso in ne bodo imeli psa. Berejo nas zato, da dobijo še dodaten material ali pa povod za sovraštvo nas, lastnikov psov.

Namesto da iščemo takšne in drugače izgovore, povzemamo rumeni tisk, raje to tragično situacijo izkoristimo za to, da se pogovarjamo o skrbnem in odgovornem lastništvu. Da damo mogoče kakšnemu neodgovornemu lastniku preblisk v glavi in se bo mogoče spremenil. Če smo spremenili samo enega, smo za začetek naredili ogromno.

Z raznoraznimi komentarji in iskanju resnice, si ne delamo usluge. Vsi, ki imamo psa, grešimo. Ker tudi vsi, ki imamo vozniški izpit prekršimo cestna pravila.
Nihče (razen redkih izjem) ne gre zanalašč prehitevat direkt pred tovornjak.
A roko na srce, ogromno lastnikov psov le te mirno pusti in jih ne briga kaj počne njihov pes. Dajmo se zavedat in dajmo se obnašat tako, da se naša svoboda konča tam, kjer je meja svobode drugega. To mejo pa raje premaknimo malo v lastno škodo.

Namesto, da energijo porabljamo za vse te debate ob tem tragičnem dogodku, se raje ozrimo v prihodnost in to energijo porabimo za razmišljanje, predloge in dejanja, da do takšnih dogodkov ne bo več prišlo. Ne govorim sedaj o tej tragični smrti - upam da je bila to neponovljiva tragedija. Govorim tudi o pokolu živine, o ustahovanju psov, o....vsem, kjer so udeleženi psi. Javnosti je sedaj čisto vseeno je prišlo do praske, ali pa predrete kože - za njih je sedaj vse to ugriz. Zato moramo spremeniti s svojim zgledom poglede javnosti na nas, lastnike psov.

To pa lahko naredi vsak sam s svojim psom. Za začetek tako, da imamo pse na povodcu, da pazimo, da nismo moteči za okolico in da jim pokažemo, da znamo biti odgovorni lastniki. To, da pospravljamo za svojim psom, pa sploh ne bom pisala.
Takoj, ko je napovedana policijska akcija in vidimo postavljene radarje ali pa samo slišimo opozorilo po radiju, znamo vsi stopit s plina in voziti po omejitvah.
Dajmo takoj zdajle, na naslednjem pasjem sprehodi spremeniti naše vedenje vsi lastniki psov, ki smo na tem in ostalih pasjih forumih. S tem verjamem, da se bo hitro spremenila trenuta miselnost ljudi. Saj ni važno, če se je včeraj pri poročilih na prvem programu prvi pes igral z lastnikom in je bil pri tem odvezan, naslednji kader je za laika pokazal že čuden prizor odvezanih psov. Če bi takrat mimoidoče vprašali za mnenje, bi vsi odgovorili...jah...niso na povodcu. Če bi vsi ti psi bili na povodcu in bi se vseeno lahko igrali med seboj ali pa s svojim lastnikom, bi verjetno ljudje odgovorili.....so luštni in se igrajo. S tem, ko vidijo da je pes na povodcu ali pa da ima daljši povodec pripet na sebi, lahko rečejo le...so privezani.
Sedaj vsepovsod piše in govorimo...zakon je jasen, pes mora biti na povodcu. A posnetki in realno stanje kaže, da se lastniki psov sami dajemo v zobe in si bomo sami krivi za vse sankcije, ki nas bodo doletele, saj ne spoštujemo zakona.


Zato dajmo pazit na vtis, ki ga dajemo tako s svojim pisanjem kot s svoji vedenjem.

Na nas je, da spremenimo miselnost o vseh lastnikih psov. Ker sedaj smo vsi na tapeti in nečloveško in nepasje bomo nastradali vsi.

Kinologi, ki se sedaj pojavljamo v medijih se lahko na glavo postavimo in razlagamo, da so psi v redu in niso že samo zato, ker so psi nevarni. Če ne bomo za temi besedami sedaj imeli  lastnikov psov, ki bodo s svojim vedenjem poskrbeli, da njihovo psi ne bodo obremenjujoči za okolico bodo nevarni postali vsi psi in to samo zato, ker so psi.

Zgodovine se ne da spremeniti in pustite stvari pri miru, ker dejstva da se je zgodilo to kar se je, naše pisanje ne bo spremenilo.

Spremenimo najprej sebe in svoje mišljenje, kajti s tem bomo lahko spremeniti tudi ostale.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #488 : petek, 05.02.2010 : 16:29:07 »

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

Udomačen lev je manj nevaren kot nevarne pasme psov.
Vsi "nevarni psi" skupaj niso toliko nevarni kot določeni Ljudje
Lahko začnemo  s slovenskim Friclam... pa nadaljujemo z ta-originalnim Fritzlom( ki baje v kevdru ni imel samo krompirja Wink), pa gremo naprej  na kakšne serijske morilce....pa pridemo že skozi zgodovino do Tita in njegove partije... uf tam jih je kar ena lepa zbirka...( če samo pomisliš na Kočevski rog, pa Loški grad...pa še in še... kje vse so že našli grobišča?).... pa pred kratkim je bila obletnica holokavsta.... a ne?

A mi pa blesarmo o nekih  cuckih...  Roll Eyes

Aresti polni gamadi.... morilcev , pedofilov, posiljevalcev...
Ne samo mi rabimo nov zakon , ki bo prepovedal nevarne pse.
 Cool
Pa pustimo une ta-orto ki so že za rešetkami...
Pomoje bi bilo bolj smisleno delat na pijandurah za volanom...pa mogoče še nad zadetki za volanom...... pa nasplošno na prometni kulturi.... tukej je Miljon procentov več žrtev kot pa zaradi enih psov....

Meni je vse skupej že ena totalna bedarija..
Današnje novice.... mislm... par strani samo slik s pasjimi čekani.
Naj enkrat grejo po oštarijah in vsakega poslikajo naprej za šankom.. pa potem, ko se v avto vsede... tempirana bomba...
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #489 : petek, 05.02.2010 : 16:58:34 »

..pravkar na poptv...psi so bili zlorabljani...... Cry Cry Cry
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #490 : petek, 05.02.2010 : 17:01:00 »

..pravkar na poptv...psi so bili zlorabljani...... Cry Cry Cry
Daj rečte, da sem narobe razumela....
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #491 : petek, 05.02.2010 : 17:06:00 »

Vse lepo in prav, simi, in se strinjam s teboj, da sami lastniki/skrbniki/vodniki povzrocaj(m)o najvec tezav sami sebi. Ze lahko, da verjames, da bodo ob nasem zgledu tudi tisti, ki nimajo psov na strikih, le-te pripeli, ker jim bo nekaj kliknilo v glavi, vendar jaz tega ne verjamem. Se v vseh teh letih ni zgodilo in se samo od sebe ne bo, pa cetudi se tisti, ki se zbiramo na tem forumu, od prvega do zadnjega obnasamo ves cas po PSD-ju. Da o tem ne pisemo dovolj? Oz. morda bolje - dovolj danes, ko nas toliko ljudi bere? No, roko na srce, ne berejo nas zato, da bi se naucili, kaj je pri odgovornem skrbnistvu prav in kaj ne, temvec zato, da bi videli, kaj pisemo o senzaciji. Ce zdajle tole temo zaprem in objavim link do rubrike o "odgovornem skrbnistvu", boste vsi, s teboj vred, izginili.
Ce bi prebrala samo moje in nekaj drugih pisanj v tej temi, bi prebrala tudi, kje je resnicen problem.

Lej, zaradi mene lahko po Ljubljani ali pa po Gavcah vsi hodijo s psi brez strikov, ko bo zacel nadzor uspesno delati. Ce ima kdo toliko denarja, da ga bo dajal vsak dan (zdaj se to ne zgodi niti enkrat v nekaj letih) drzavi samo zato, ker meni, da njegovemu psu ni treba na povodec, je meni prav. Jaz imam svoje pse pod nadzorom in ne krsim nobenih predpisov. Za to, da bom vzgajala tiste, ki so pozrli vso pamet tega sveta, me nihce ni ne najel, ne placal, pa tudi tega dela nisem pripravljena opravljati. Bi pa pricakovala, da se boste kinologi spravili tako ali drugace skupaj in poleg svojih nastopov v javnosti ter taksnih in drugacnih pojasnil povedali tudi to, da je treba zakon izvajati dosledno. Pa ne samo s strani skrbnikov, temvec tudi s strani oblasti. Meni ni nihce dal pooblastil, da lajam za nevestnim lastnikom psa, ali mu celo na glavo nabijem prvo, drugo, tretjo ... kazen. Drugi so z mojim denarjem placani za to, pa ne opravijo svojega dela, se manj kasirajo, ko jim povem kje, kdaj in kdo pocne nekaj protizakonitega (oz. je v prekrsku). Torej? Pravis, naj jim bom vzgled? Komu? Oblasti ali bebcem, ki zakonov ne spostujejo danes in jih ob vsej moji ali tvoji pomoci ne bodo niti jutri, ce jim ne bo pomagala oblast.

Ti pravis, da se naj tukaj pogovarjamo o tem, kako je treba, jaz ti povem, da je tega tukaj ze toliko, da se drek iz napisanega dela. Ze leta in leta. Vedno znova in znova. Kaj naredite kinologi? Napisete kaj? Daste kaj javnosti? Napotke? Opozarjate oblast, kaj je treba? Ali opozarjate samo tiste, ki ze itak vemo, kako je treba, naj bomo se bolj ponizni, naj repe med noge stisnemo, pse na strike, ko gre debil s svojim spuscenim mimo in se skrijemo v misje luknje? Debil bo sel mimo tudi jutri in tudi jutri bomo imeli rep med nogami. Pa pojutrisnjem tudi. Vse do tedaj, dokler mu ne bo nekdo od "uradnih" nabil na tazadnjo tisto, kar pise v zakonu. Pa naslednji dan tudi in se naslednji. Sicer je pa moje pisanje najbrz brezpredmetno, saj se niti v uradni kinologiji ne morete zmeniti, kdaj je prav, da je pes na striku in kdaj vam je dovoljeno, da ni.

Zaenkrat od celotne slovenske kinologije (uradne in neuradne) se nisem videla prav nicesar, kar bi kazalo na to, da veste, kje je problem in zaradi cesa velika vecina lastnikov psov ne jebe pravil. Kaksno predavanje za slovensko javnost? Japajade. Kaksne zlozenke za slovensko javnost? Japajade. Kaksen poduk tecajnihov o zakonodaji? Japajade. Je se vecina instruktorjev najbrz ne pozna. Je bil kaksen kinolog v zvezi s striktnejsim izvajanjem obstojece zakonodaje na VURS ali pri ministru? V zadnjih 6 letih? Je zahteval doslednejse izvajanje zakonodaje ali le "posredoval" v kaksnem primeru svojih prijateljev - kinologov? Sicer pa - v uradnem kinoloskem zargonu so forumi itak center za zlivanje frustracij raznih blondink in tecnih nedoj... bab. Kako so zdaj forumi tisti, ki naj bi izobrazevali, osvescali in kazali folku, kam se mora obrnit, da nam bo drzava nehala za ovratnik z novimi zakoni dihat?

Ma, kdor ne vidi, pac ne vidi. Kdor misli, da je ta forum kriv, da se folk nemarno obnasa, pac naj tako misli.
Meni se trenutno ne da. Posebej pa ne ukvarjati se s kinologi. Ocitno problema sploh ni, le narod je zeljan akcije, za kretenasto obnasanje smo krivi tisti, ki se na forumih menimo, ostalo je Indija Koromandija.

simi, bos v naslednjem intervjuju zahtevala, naj gre inspektor skupaj s policajem vsak dan v Tivoli in od vseh z odvezanimi psi in nepobiralcev drekov pokasira? Bosta za siht zasluzila. Bos v naslednjem primeru hudega zanemarjanja psov (kot je bil primer hrtov v Kranjski Gori) pomagala priti do kaksnega konkretnega kinoloskega mnenja? Do sedaj kaksne kinoloske aktivnosti, razen tiste, da je za hrte povsem normalno, da z okvarjeno hrbtenico crkujejo sami na mrazu (ki jim je mimogrede dokoncno zapecatila usodo in ju obsodila na bivanje v nemogocih pogojih) s strani slovenskih kinologov ni bilo videti. Razen Vidica, ki je bil vprasan (sam se ocitno ni spomnil).
Torej, dela cez glavo, kinoloske akcije nobene.
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #492 : petek, 05.02.2010 : 17:11:09 »

..pravkar na poptv...psi so bili zlorabljani...... Cry Cry Cry

kaj so naredili teste?
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #493 : petek, 05.02.2010 : 17:18:45 »

jana - kapo dol kar si napisala.

sessa, dajmo na večerna poročila počakat. Lips Sealed
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #494 : petek, 05.02.2010 : 17:22:11 »

..pravkar na poptv...psi so bili zlorabljani...... Cry Cry Cry

Zamudila, ampak saj bo verjetno kaj tudi še kasneje ali na netu...

Se mi pa ob tem poraja eno vprašanje in sicer;
Glede na vso prelaganje odgovornosti in iskanje krivca/krivcev... V vsem tem času so bili psi tudi pod veterinarskim nadzorom, kar je logično (od leta 2006, ko se je zgodil napad na g. Megliča), pa tudi v komisiji je bil udeležen (vsaj en) veterinar. In nihče ni opazil zlorabe?

Ne vem, jaz sem tu laik, samo se mi vedno bolj zdi, da bi morali dati pod drobnogled čisto vse po vrsti, ki so se z zadevo ukvarjali.
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines