mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 05:04:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 629519 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #570 : petek, 05.02.2010 : 21:57:48 »

Ej, a bi vidve nehale, oz. se nam skinle na maile? Mene prav nic ne zanima prepucavanje, kaj kdo komentira in kaj tukaj je kdo rekel. Ce lahko pripomoreta kaj resnicno konkretnega, potem dajta, serverja pac ni treba obtezevat, pa tudi postov ne nabijat.
Hvala.

Glede na to, da je popolnoma spremenila mojo izjavo in jo prikazala na način, ki napeljuje ljudi v napačno razmišljanje, mi moraš dovoliti pravico da branim svoje ime in ime društva.
V kolikor mi to ne bo dovoljeno, prosim da izbrišeš tako moj odgovor uporabnici, kot njeno vprašanje v katerem je napeljevala, da sem jaz in društvo za evtanazijo vseh psov po prvem ugirzu.

Hvala in s tem zaključujem v kolikor ne bo več napačnih in neresničnih povzemanj mojih izjav.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #571 : petek, 05.02.2010 : 21:59:01 »

simi-seveda imamo zakone,zakaj pa se le-teh ne upošteva?Zakaj nekdo z denarjem lahko naredi vse,kar se mu zapaše?Zakaj?Če bi vsi upoštevali zakone,do tega ne bi prišlo.
jst-jaz tudi nisem poslušna ovčka,ampak pošiljati maile in naše mnenje-zakaj ne?Saj kaj več kot izraziti svoje ogorčenje,žalost,kot je že Jana omenila je še najmanj kar lahko naredimo.Do tega imamo vsi pravico.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #572 : petek, 05.02.2010 : 22:01:09 »

jst, kaj se tebi zdi debilno, me en klinc briga iz preprostega razloga, ker zakon velja za VSE. Ce zelis biti izjema, najdi nacin, da bos lahko izjema.
Upam, da je moje stalisce jasno in tudi upam, da je tematika psov na striku v tej temi za vedno zakljucena. Je nisi komentirala leta nazaj, ko so jo uzakonili in je tudi sedaj ni treba. Upam, da ves, kateri zakon velja v RS v zvezi s psi na strikih in kaj v njem pise.

Ne zelim nobenega odgovora in upam, da boste nehali tako vztrajno odvracati pozornost tja, kjer problema ni. Zakon je jasen, od oblasti se zahteva za vsako vejico, da se ga izpolni. Drugo mi resnicno dol visi do konca. Ce ne morete nehati, potem prosim, da odprete novo temo in tam izlijete vse svoje ogorcenje nad bedastim starim zakonom in predlagajte novega. Jaz si zelim, da novega zakona v oblikah, kot se ocitno pripravlja, ne bi bilo. Ti pa - kakor zelis. Tukaj zanj pac ne bos lobirala.

Se tole, da bos ustavila konje, se preden so startali - nihce ni rekel, da morate karkoli narediti ali kamorkoli pisati. Saj si menda odrasla in najbrz ti je jasno, da si na nekem spletnem portalu, kjer ti pac nihce ne ukazuje.
Logiran

Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #573 : petek, 05.02.2010 : 22:04:21 »

Ne vem katera je spraševala kako to, da od 2006 do sedaj niso ugotovili, da so bili psi zlorabljeni. Preprosto, ker se nihče ni ukvarjal s psi. Če bi si leta 2006 ob prvem napadu vzeli malo več časa za pse in naredili obdukcijo na Knightu, ki je bil takrat ustreljen, bi mogoče že takrat kaj ugotovili. Potem sta bila dva psa itak 3 leta v zavetišču, kjer jih ni mogel zlorabljati, najmlajšega, ki mu je bil vrnjen praktično takoj pa itak ni nihče preverjal.

Preverjanje v času, ko je dobil vse nazaj pa se je itak nanašalo samo na preverjanje bivanja z vidika varnostnih pogojev in spet se nihče ni ukvarjal s psi.

Spoštujem pieteto do pokojnih, prav tako spoštujem pravico do zasebnosti ampak oprostite, tukaj pa ne moremo iti mimo tega in dopustiti, da vso krivdo požrejo bojda nevarni psi. Poleg vseh norih zakonov, ki nas naj bi obvarovali pred nevarnimi psi me zanima kdo bo pse obvaroval pred takimi psihopati, če cel kup funcionarjev in visokih državnih uradnikov tri leta dela vse mogoče in išče luknje v zakonih, da tri boge pse vrne nazaj v okolje, kjer se sam lastnik izživlja nad njimi? Je pa jasno že od vsega začetka, da je bilo tukaj nekaj hudo narobe.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #574 : petek, 05.02.2010 : 22:04:31 »

Danes je bilo v popoldanskih porocilih POP TV objavljeno, da bo LDS znova predlagal Zakon o nevarnih psih. Morda bi bil tu zacetek. Pisite jim naj se raje zacnejo zavzemat za izvajanje obstojecega zakona o zasciti zivali.
Tole ni FB, kjer jokcaste peticije kar dezujejo, jih podpises in naslednji trenutek pozabis, da si jih podpisal. Tole je kruta realnost, tukaj, zdaj, na nasem pragu. Stirje psi so se uprli in umrli, ker ni bilo nikjer nikogar, ki bi jih resil te groze. Porka dus, pa so bili samo psi!!!
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #575 : petek, 05.02.2010 : 22:04:55 »

Kaj ste naredili vi? Kaj boste naredili, če še niste nič??

Nič. Ker ne vem, komu naj pišem oz. za kaj sploh naj se zavzemam.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #576 : petek, 05.02.2010 : 22:06:21 »




ja in v svojem

en del - je pa še na 1, 2  in 3 strani te teme. Sem te lepo vprašala, če govoriš v svojem imenu .  Nisem nič spreminjala sama besed zato me ne obtožuj po krivem. Je vse v tej temi.


Jana , oprosti, da ti smetim po forumu. Morda je videti kot osebna debata med mano in simi, ampak jaz vidim tukaj bistveno večji problem.
Ko se bodo posebej kinologi začeli zanimati tudi za drugo plat  ZAKAJ psi v nekaterih primerih grizejo in ne kar obtoževali, bo pasji svet tudi veliko lepši. Psi niso samo šolanje, razstave, vzreja itd. Ampak tudi druga plat - mučenje le teh.



Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #577 : petek, 05.02.2010 : 22:08:17 »

A bi lahko prosim še enkrat in še petkrat prebrali kaj vam govori Jana in šli v akcijo pisanja meilov in v naslednjih dneh pismov ( najbolje priporočenih, da jih vsaj nekaj pride v prave roke direktno do naslovnikov) predsedniku države, predsedniku vlade, političnim strankam,vsem tv hišam, čimveč medijem z zahtevo, da odstopijo vsi udeleženi in z zahtevo, da se takoj in sedaj zgodi, da ustrezne službe končno pričnejo opravljati dela in naloge za katere jih plačujemo davkoplačevalci. Dost je mučenja, dost je sprenevedanja. Za božjo voljo, pomislite kako bi bilo našim živalim, če bi bile v rokah sadistov, pomislite na to, da se ta trenutek mnogo živali grozljivo muči, ko se bori za živjenje, ki jim odteka.
Še enkrat prosim, pišite in zahtevajte! Zdraharji, ki nimate pametnejšega dela pa se kratkočasite na zasebnih meilih.
Ali je res tako težko razumet, da samo akcija šteje? Saj nismo v vrtcu no, dajmo, pišimo že vendar, naj trpljenje ne bo zamanj, rešimo vsaj tiste, ki bodo že jutri na istem.
Vsi naslovi so na internetu, samo poguglat je treba. Sedaj je priložnost, da pokažemo, da nam besede NI NAM VSEENO niso samo na jeziku! Hvala.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #578 : petek, 05.02.2010 : 22:10:50 »

Ja saj sem jaz pričela, pri kinologih.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #579 : petek, 05.02.2010 : 22:11:36 »

Ne vem katera je spraševala kako to, da od 2006 do sedaj niso ugotovili, da so bili psi zlorabljeni.

Jaz sem vprašala. Ker sem že videla na ta način zlorabljene pse in me zanima, kako veterinar tega ni opazil.
Logiran
mišo57
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #580 : petek, 05.02.2010 : 22:12:18 »

Predlagam, da se miša ignorira, ker hodi samo provocirat. Eden od - na hitro pametnih pač

Tebi ki si že dolgo časa pameten ali pametna bom zastavil eno vprašanje.Ali lahko povprečen odrasel človek z povodcema zadrži dva psa teža vsakega je 60 do 70 kg in vlečeta z vso svojo močjo.V tem je glavni problem trenutno veljavnega zakona glede vodenja psov na javnih površinah.Ker je popolnoma jasno da povprečen človek tega ni zmožen sem trdno prepričan da bi v novem zakonu moralo pisati:

Ena oseba lahko na vseh javnih površinah vodi največ enega takega psa .Se razume obvezno z povodcem.
Ne more zakon dovoljevat nekaj česar noben odrasel povprečen človek niti približno ni zmožen.








Logiran
cici
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 106


« Odgovor #581 : petek, 05.02.2010 : 22:13:29 »

Jaz bom pisala vsem, VURSU, vladi, predsedniku, strankam, časopisom, televiziji in me zanima, če je kaj narobe, če zraven pripnem linke na teme s tega foruma?

Morda bi se v to temo, ki jo berejo mnogi - tudi tisti, ki morda ostalih ne, prilepili slike, še posebej zlorabljenih.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #582 : petek, 05.02.2010 : 22:14:13 »

Ljudje, a lahko prosim NATANČNO berete sporočila svojih sogovornikov in PREMIŠLJENO odgovarjate na vprašananja oz. polemizirate Z ARGUMENTI in le te podprete s 100% preverjenimi podatki. Hvala lepa.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #583 : petek, 05.02.2010 : 22:15:46 »

A bi lahko prosim še enkrat in še petkrat prebrali kaj vam govori Jana in šli v akcijo pisanja meilov in v naslednjih dneh pismov ( najbolje priporočenih, da jih vsaj nekaj pride v prave roke direktno do naslovnikov) predsedniku države, predsedniku vlade, političnim strankam,vsem tv hišam, čimveč medijem z zahtevo, da odstopijo vsi udeleženi in z zahtevo, da se takoj in sedaj zgodi, da ustrezne službe končno pričnejo opravljati dela in naloge za katere jih plačujemo davkoplačevalci.

Jaz sem enega že pripravila, me pa zanima mnenje tistih bolj izkušenih: je dovolj po mailu ali raje pismo? Hvala za povratno info
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #584 : petek, 05.02.2010 : 22:16:17 »

Tebi ki si že dolgo časa pameten ali pametna bom zastavil eno vprašanje.Ali lahko povprečen odrasel človek z povodcema zadrži dva psa teža vsakega je 60 do 70 kg in vlečeta z vso svojo močjo.V tem je glavni problem trenutno veljavnega zakona glede vodenja psov na javnih površinah.Ker je popolnoma jasno da povprečen človek tega ni zmožen sem trdno prepričan da bi v novem zakonu moralo pisati:

Ena oseba lahko na vseh javnih površinah vodi največ enega takega psa .Se razume obvezno z povodcem.
Ne more zakon dovoljevat nekaj česar noben odrasel povprečen človek niti približno ni zmožen.










Ne vem, kaj je zate povprečen odrasel človek, imam trenutno 52 kg, pa sem tudi v kritični situaciji imela pod kontrolo DA, APBT in še enega mešanca.
Pojdi spat.
Pa bildaj si mišice, če se ti to zdi rešitev vsega.
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines