mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:19:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624455 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #660 : sobota, 06.02.2010 : 15:42:00 »

Če je bilo res kaj na tem je za pričakovat, da bodo kar naenkrat utihnili. Noben novinar ne bo hotel nosit glave na pladnju in česa preveč odkrit, vsaj ne iz mainstreem medijev, ki imajo zadaj svašta.
Samo naj potem utihnejo tudi v vezi nevarnih pasem in ostalih bučnic. Ne pa, da bodo zaradi mučenja in posledičnega napada treh psov nastradali vsi.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #661 : sobota, 06.02.2010 : 15:44:23 »

Glede peticije ; kakorkoli se bo sedaj tole razpletlo je potrebno nekaj  ukrenit. Počakat je še najmanj težko. Lahko čakamo do uradnega delovnega dneva - torek. Takrat bi moarle priti kakšne uradne informacije. Roll Eyes

Še enkrat pripopam lektorirano peticijo (lahko dodamo še kaj od peibie in cicibesike, in namesto zahtevamo - pričakujemo...)
Vsekakor pa bo potrebno še kaj dodati, če bo prišlo ven kaj uradnega.... Lips Sealed

Citat
POZIV K PODPISU PETICIJE

Skrbniki psov, ljubitelji živali in preostali državljani obžalujemo dogodek, ki se je zgodil 2. februarja 2010 v Ljubljani, ko so psi povzročili smrt skrbnika.
Kot je znano, gre za zgodbo o štirih bulmastifih, ki so 15. marca 2006 v Ljubljani napadli in hudo poškodovali 36-letnega Tržičana. Takrat je bila skrbnica psov upokojena zdravnica, ki je sedaj že pokojna. Njen partner pa je postal novi skrbnik psov. Tretjega psa, Atosa, ki ga je po napadu zasegel veterinarski inšpektor, so že aprila 2007 vrnili takratni skrbnici, medtem ko so četrtega bulmastifa Knighta med reševanjem Tržičana ustrelili policisti. Trije preživeli bulmastifi, ki jih je policija po napadu zasegla, so julija 2006 v navzočnosti lastnikov napadli in tudi lažje poškodovali pasjo inštruktorico v Zavetišču za živali Gmajnice, kjer je potekala prevzgoja. V letu 2009 so bili vsi psi vrnjeni skrbniku, ki je 2. februarja 2010 podlegel poškodbam, ki so jih povzročili psi.
Sam dogodek, ki je obžalovanja vreden, je sprožil veliko histerijo med ljudmi. Politične stranke 'mahajo' z novimi zakoni: omejeno število psov, zaželena teža skrbnika, zakon o nevarnih pasmah. Izkušnje iz držav, ki tak zakon imajo (BSL - Breed specific legislation), kažejo, da je takšna zakonodaja popolnoma zgrešena, neučinkovita in brez strokovne podlage.

Podpisniki peticije menimo, da ne potrebujemo novih zakonov. Obstoječi zakoni so  zadovoljivi, a le če so upoštevani in je njihovo kršenje ustrezno sankcionirano. Zahtevamo, da začne VURS končno izvajati inšpekcijski nadzor nad upoštevanjem vseh točk po črki sedanjega, obstoječega zakona. In naj bodo mučitelji živali kaznovani!

K podpisu peticije pozivamo vse ljubitelje živali (kinologe, KZS, pasje inštruktorje, pasje frizerje, veterinarje, zaščitnike živali …) in druge državljane.
Zahtevamo, da nam zakonov ne krojijo politiki, ki niso strokovnjaki na področju psov.
Zahtevamo, da odgovarjajo vsi vpleteni že od davnega leta 2006  in s svojih položajev odstopijo tisti, ki so dopustili, da je do vsega tega prišlo. Kdo bo odgovarjal za to, da so osebni vplivi prevladali nad strokovnim mnenjem, zaradi česar je umrl sam skrbnik teh živali?
Zahtevamo, da se razišče, zakaj nihče od tako imenovanih strokovnjakov nikoli ni opazil oziroma posumil na zlorabo psov.
Zahtevamo, da se prenehata medijska gonja in histerija proti psom ter njihovim skrbnikom.
Zahtevamo, da VURS končno začne opravljati delo, za katero je plačan – strožji nadzor  na področju odgovornega skrbništva (necepljeni in nečipirani psi, produciranje nerodovniških mladičev ...) in mučenja živali (prekratke verige, neustrezno bivanje brez zavetja, neustreznost razmer bivanja in oskrbe glede na potrebe pasme psa ...).
Zahtevamo strožji nadzor na področju vzreje in šolanja psov (usposobljenost inštruktorjev). Naj se opredeli naziv 'kinolog strokovnjak' za ljudi, ki to res so.
Zahtevamo, da si noben posameznik ne zatiska oči pred tem, da mučenje živali v Sloveniji obstaja – spomnimo se mučenja mačk, privezanega psa za avtomobil ...

Naj zakon o zaščiti živali ščiti živali in naj njegovo izvajanje omogoča normalno sobivanje psov in ljudi!
 
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #662 : sobota, 06.02.2010 : 15:47:39 »

V tišino se bodo zavil, itak, saj si ne morejo privoščit, da so ti na visokih stolčkih izjavljali kako dobro so se poznali z umrlim in kako močno cenjen je bil, v resnici je bil pa do konca sprevržen. In da so takemu človeku pse še vrnili v prepričanju, da jih ima neznansko rad-ja na zelo zelo bolan način. Dejmo raj še zmeraj tupit kako je treba "nevarne" pasme prepovedat. Itak še zdej ne dojamem, slabo mi je!
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #663 : sobota, 06.02.2010 : 15:52:42 »

Klavdija, danes se počutim malce evil  Evil
Premier je dejal, da obžaluje dogodek in da je preminulega osebno poznal (zdaj se najbrž tolče po glavi  Grin)
Pokojnega je branila oziroma zastopala odvetniška pisarna tapata - gremo stavit, da zdaj vsi delajo prav to, kar pravi cicibesika

Najbrž vsi povezani z njim mrzlično sestavljajo govore, kako bi se popolnoma ogradili od njega.

Če bi pokojnik bil en navaden Štefan Sever, bi bilo izvedensko mnenje najbrž že objavljeno. Sicer pa, roko na srce in mimo domneve o mučenju, delat je treba še vedno na tem, da se obstoječi zakon spoštuje pa pika.
Logiran
fishy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 97


WWW
« Odgovor #664 : sobota, 06.02.2010 : 16:22:35 »

V tišino se bodo zavil, itak, saj si ne morejo privoščit, da so ti na visokih stolčkih izjavljali kako dobro so se poznali z umrlim in kako močno cenjen je bil, v resnici je bil pa do konca sprevržen. In da so takemu človeku pse še vrnili v prepričanju, da jih ima neznansko rad-ja na zelo zelo bolan način. Dejmo raj še zmeraj tupit kako je treba "nevarne" pasme prepovedat. Itak še zdej ne dojamem, slabo mi je!

Se poplnoma strinjam!
Logiran
cici
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 106


« Odgovor #665 : sobota, 06.02.2010 : 16:36:41 »

V ponedeljek je praznik.

Jej sram

Ker je bilo objavljeno na poptv, se ne bodo mogli umakniti. Če se pa bodo, je zagotovo pritisk. Drugi so bili bolj previdni.
Vendar sum bo ostal in se je že zajedel v zavest ljudi - na nek način so psi skozi to rehabilitirani, kar je dobro za ukrepanje.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #666 : sobota, 06.02.2010 : 16:46:02 »

http://24ur.com/novice/slovenija/vrnitev-psov-je-bila-osebna-zelja-in-odgovornost.html
Logiran

Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #667 : sobota, 06.02.2010 : 17:01:52 »

Živijo!

Samo to bi rad spomnil na tem mestu... če si bo kdo organizirano (pasemski klubi ipd.) ali pa drugače dopisoval s politiki ali mediji, obstajajo zbirke gradiv ki jih na to temo (primeri zakonov in raziskave, strokovna mnenja, PR napotki ipd.) ponujajo nekatere zainteresirane organizacije, denimo ameriški AKC je že tak... Je brez veze "streljat" s slepimi naboji, še slabše pa po nepotrebnem streljat mimo. Glede britanskega zakona, ki si ga mnogi ki bi prepovedovali pasme pogosto jemljejo za zgled in ga predstavljajo kot "pravo in učinkovito stvar", imam pa tudi jaz nekaj gradiva, ki lahko mogoče osvetli drugo plat... pa tudi kak google search ali pa kaka anti-DDA organizacija iz VB bi najbrž dala kako koristno informacijo glede dogajanja v zvezi s tem zakonom v zadnjih letih od sprejetja. 
Logiran
cici
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 106


« Odgovor #668 : sobota, 06.02.2010 : 17:49:07 »

Kaj, če bi se peticija podprla s fotografijami?
Naslov: VURS dopušča ... in potem fotografije
Don pod avtomobilom. bi že lahko bil eden izmed njih.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #669 : sobota, 06.02.2010 : 18:12:00 »


Njegova osebna želja in odgovornost?! Torej, če je nekaj moja osebna želja in odgovornost, lahko počnem karkoli, pa četudi sem v preteklosti npr. dokazala (večkrat), da odgovornosti nisem kos??? Moja osebna želja je pilotirati letalo, licenco so mi sicer zaradi slabega vida odvzeli ampak lepo prosim, če mi jo ministrstvo za promet in zveze vrne. Obljubim, da bom pazljiva in odgovorna, imate mojo besedo.

Kot da živimo v anarhiji. Ali pač?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #670 : sobota, 06.02.2010 : 18:20:23 »

Ja pa kaj, če je kdo koga osebno poznal. To še ne pomeni, da mu je gledal pod rjuhe in vedel, kaj kreten tam počne. Jaz tudi marsikoga osebno poznam, pa mi niti malo ni jasno, kaj komu sede v spalnici.
To ne sme biti razlog, da se zavijajo v molk zdaj, ko je to prišlo (sicer neuradno) na dan.
In da novinarji kar utihnejo je res čudno, glede na to, da gre za senzacionalistično novico. Upam, da samo čakajo na uradne rezultate obdukcije in da bo v torek kaj več jasno. Da bo kdo dal kakšno uradno izjavo in da mediji ne bodo utihnili v kritičnem trenutku.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #671 : sobota, 06.02.2010 : 18:35:53 »

Ja pa kaj, èe je kdo koga osebno poznal. To še ne pomeni, da mu je gledal pod rjuhe in vedel, kaj kreten tam poène. Jaz tudi marsikoga osebno poznam, pa mi niti malo ni jasno, kaj komu sede v spalnici.
To ne sme biti razlog, da se zavijajo v molk zdaj, ko je to prišlo (sicer neuradno) na dan.
In da novinarji kar utihnejo je res èudno, glede na to, da gre za senzacionalistièno novico. Upam, da samo èakajo na uradne rezultate obdukcije in da bo v torek kaj veè jasno. Da bo kdo dal kakšno uradno izjavo in da mediji ne bodo utihnili v kritiènem trenutku.
Se strinjam seveda, da to ne sme biti razlog za tišino! Me pa ne bi čudilo, če bodo potihnili, glede na to, da je bil to spoštovan, bogat človek z veliko vezmi med vplivnimi v državi. Meče sramotno luč na vse, ki so mu peli slavo.
Tudi jaz upam, da bo resnica prišla na dan.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #672 : sobota, 06.02.2010 : 19:05:57 »

Najlepsa hvala Maji in POP TV, da ste povedali, kaj je v resnici povzrocil dogodek vsem nam in psom!
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #673 : sobota, 06.02.2010 : 19:08:35 »

Bravo Maja!  super

Pa tudi uno drugo blond gospo iz prispevka poznam Wink
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #674 : sobota, 06.02.2010 : 19:16:57 »

Maja, super si, hvala ti!
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines