mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:33:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624574 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #780 : nedelja, 07.02.2010 : 20:21:44 »

Tako bo mogoče vsaj komu tudi jasno zakaj so bili takšni psi.

Ne mešat delovanje tropa, ki je bilo praktično brez nadzora - z napadom na lastnika zaradi morebitne zlorabe, ker eno z drugim nima popolnoma nobene veze. Trop bi napadel, tudi če ne bi bil/ni bil nihče od njih spolno zlorabljen.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #781 : nedelja, 07.02.2010 : 20:23:22 »

Napadel Megliča, mislim.
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #782 : nedelja, 07.02.2010 : 20:23:50 »

ja, če je pa vse pravno čisto. Stranka v postopku ima pravičo PREDLAGAT člana komisije. Ok, ampak to ne pomeni DOLOČIT.
Pravniki tudi zelo krasno sestavijo 14 točk o katerih se mora komisija izjasnit. In ta komisija po birokratsko opravi svoje delo, pol pa se zgovarja da je to samo mnenje na osnovi 14 alinej ki so jim jih dali.
Je pa dobro rekel meglič (pa mislim da bi bilo to v skladu z zakonom): zakaj ni bilo v komisiji psihologa ali psihijatra ki bi podal mnenje ali je oseba dovolj zrela da se tega drži kar je bilo zaukazano. Pa morda behaviorista namesto veterinarja. In zakaj je bila not oseba ki je poznala pse z vzrejnega, ne pa nekdo ki je že dal mnenje za stranko v postopku, al pa nekdo ki je bil v prvi komisiji.
In zakaj samo trije.

Svaka čast Makarovičevi. Samo malo narobe je rekla ministrčku da ni osebnost (btw. ministrček: osebnosti ne določajo strokovne reference, ampak človeškost). Ne samo to ampak tudi brezhrbteničnež je. Doslej je bil edini ki je že ob sumu na nepravilnost odstopil Ivo Bizjak, bivši notranji minister. On je osebnost in pokončen človek s hrbtenico in čutom za to kaj je prav.
Enak primer kot je Pogačnik smo že videli. Dohtarca ki ne prizna niti dokazane napake in kot nek humanitarec ne zmore niti toliko človečnosti da bi pogledala staršem v obraz in rekla preprosto oprostite.

Takle mamo...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #783 : nedelja, 07.02.2010 : 20:27:10 »

Lanabela, tvoj način sprehajanja brez povodca je definitivno neodgovoren. To je moje mišljenje in sem prepričana, da tudi mnenje mnogih. Ker nikoli ne smeš biti v svojega psa 100% siguren. Tudi zaradi morebitnih nenadnih zunanjih dejavnikov ali napačne geste koga od mimoidočih.
Poznam svoje pse v dušu, kot se reče, sem 100 % vanje vendar bom vedno poskušala ravnat kot da nisem. Ker, nikoli se ne ve. Pa imam pse z malimi gobčki, ki nikogar ne bi mogli ubiti.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #784 : nedelja, 07.02.2010 : 20:45:56 »

Tista, ki je pod določenimi pogoji sposobna neprimerno odreagirati na napad (ne na napačno gesto) je na fleksu. Pa ne bi o tem zdajle, v tej temi, lahko pa v kašni drugi, če hočeš.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #785 : nedelja, 07.02.2010 : 20:51:47 »

Se opravičujem, ker je OT.
kocka, pri pudljih se lahko genetsko pojavi agresivnost ali plašnost ali pogosto povezava obojega. V kolikšni meri je šlo zgolj za vzgojo, ne vem, ima pa genetika kar nekaj pri vedenjskih odklonih. Take pse je potrebno izločati iz vzreje, tudi male, seveda. Size doesn't matter pri tem.
Osebno menim, da je pudelj imel genetske predispozicije na agresivnost, čeprav je imel rodovnik, dokazati pa tega ne morem, definitivno pa je bila kriva tudi vzgoja. Velikost sem omenjala samo v zvezi z resnostjo poškodb, ki jih lahko povzročijo različni predstavniki različnih pasem, ozroma predvsem različnih velikosti živali. Torej so večji psi bolj nevarni, ker lahko povzročijo resnejše poškodbe. Poudarjam, večji psi, ne večje pasme psov. Pomoje je pri psih za oznako nevarnega psa upoštevati več faktorjev (genetika, zgodovina ugrizov, odsotnost vzgoje/ubrisan lastnik), ne pa pasme. Meni se zdi bedasto, da bi prepovedali pasme, prepovejo naj bedaste lastnike
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #786 : nedelja, 07.02.2010 : 20:57:01 »

Link do TV Kluba: http://24ur.com/novice/slovenija/nesposobni-ste-zato-odstopite.html
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #787 : nedelja, 07.02.2010 : 20:58:33 »

Kako bi rekli tejle blesariji?

Pri izbiri komisije izvedencev je bil pregledan seznam sodnih izvedencev. Po vpogledu v ta seznam je uradna oseba, ki je vodila postopek ugotovila, da je pod »kinologi« navedena iz področja kinolog – splošno, ena oseba iz Maribora, iz področja etologije in zaščite, reševanja in pomoči, ena oseba iz Limbuša, iz področja etologije psov ena oseba iz Pesnice pri Mariboru, iz področja svetovanje o vedenju družnih živali, ena oseba z naslovom začasno na Švedskem ter iz področja športna vzgoja in humano-animalna interakcija, ena oseba iz Limbuša. Ker vse osebe iz seznama sodnih izvedencev in sodnih cenilcev živijo na območju Maribora, pri vodenju postopka pa je treba upoštevati temeljno načelo ekonomičnosti postopka, sta vodja postopka in vodja službe za pravne zadeve ministrstva, člane komisije izbrala iz seznama mednarodnih sodnikov Kinološke zveze Slovenije. Pri izbiri so bile upoštevane reference posameznih strokovnjakov, pri čemer ni bilo mogoče v komisijo imenovati tiste strokovnjake, katerih mnenje je že predložil lastnik bullmastiffov. To so dr. Jože Vidic, mag. Peter Levstek in Rajko Rotner. Tako so bili prvotno izbrani trije kinologi, Alenka Černe, mednarodna kinološka sodnica in predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose, Franc Šterman, višji inštruktor za šolanje psov in mednarodni kinološki sodnik in Vlado Gerbec, mednarodni kinološki sodnik.
Vir: http://image.24ur.com/media/document//60406400.pdf

Sprasujem se, kaj pomeni nacelo ekonomicnosti (kot Pahorjevi kafetki) pri zapravljivosti drzave na vseh koncih? Je nacelo ekonomicnosti, da "uradna oseba, ki je vodila postopek" prevzame vlogo strokovnjaka in odloci:

"sodni izvedenec za podrocje kinologije" = "mednarodna sodnica, predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose"
ali
"sodni izvedenec za podrocje kinologije" = "mednarodni sodnik za delo službenih psov"

Torej, nasi sodni in ostali postopki so v tej drzavi odvisni od "strokovnosti" raznih uradnih oseb ministrstev, ki ne vedo, kaj pomeni besedna zveza kinoloski sodnik in tega ocitno tudi ne vprasajo. Naslednjic bo namesto sodnega izvedenca zdravniske stroke o nasi morebitni invalidnosti odlocala kar tajnica pisarne, ker bo to bolj ekonomicno, torej bo drzava prisparala dnevnico in potne stroske. Krasno. Noro. Idiotsko.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #788 : nedelja, 07.02.2010 : 20:59:03 »

Obstajajo zapisniki kontrol, ki jih je VURS izvajal glede spoštovanja pogojev? Kdo je petkrat(!) presodil da vse štima?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #789 : nedelja, 07.02.2010 : 21:00:59 »

Ne samo to ampak tudi brezhrbteničnež je.
Saj poznate tisti vic o ˝50 little people˝ ane? Ko so vsi direktorji brez hrbtenice, pa še vsak ima 50 malih ljudi v riti?
Ja, takle mamo... butnglavc in nič ne kaže, da se bo kmalu kaj spremenilo.
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #790 : nedelja, 07.02.2010 : 21:03:05 »

Res, svaka čast Svetlani Makarovič. Čeprav ne vidim smisla teh oddaj, ko pa eno in isto premlevajo, vsi se samo zgovarjajo drug na drugega in se vlačijo ven z dreka. Pri direktnih vprašanjih pa okolišijo in spreminjajo temo. Takšni pač so ti naši vrli politiki. Par novinarkinih vprašanj je bilo dobrih, a kaj ko odgovorov ni.
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #791 : nedelja, 07.02.2010 : 21:06:24 »

Citat
Ker vse osebe iz seznama sodnih izvedencev in sodnih cenilcev živijo na območju Maribora, pri vodenju postopka pa je treba upoštevati temeljno načelo ekonomičnosti postopka, sta vodja postopka in vodja službe za pravne zadeve ministrstva, člane komisije izbrala iz seznama mednarodnih sodnikov Kinološke zveze Slovenije.

Mi se pa zgražamo nad ljudmi, ki jim Ljubljana predaleč, da bi prišli po psa. Očitno je tudi Maribor predaleč odLjublajne, da bi ti izvedenci lahko podali svoje mnenje.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #792 : nedelja, 07.02.2010 : 21:07:03 »

Kako bi rekli tejle blesariji?

Pri izbiri komisije izvedencev je bil pregledan seznam sodnih izvedencev. Po vpogledu v ta seznam je uradna oseba, ki je vodila postopek ugotovila, da je pod ťkinologiŤ navedena iz področja kinolog – splošno, ena oseba iz Maribora, iz področja etologije in zaščite, reševanja in pomoči, ena oseba iz Limbuša, iz področja etologije psov ena oseba iz Pesnice pri Mariboru, iz področja svetovanje o vedenju družnih živali, ena oseba z naslovom začasno na Švedskem ter iz področja športna vzgoja in humano-animalna interakcija, ena oseba iz Limbuša. Ker vse osebe iz seznama sodnih izvedencev in sodnih cenilcev živijo na območju Maribora, pri vodenju postopka pa je treba upoštevati temeljno načelo ekonomičnosti postopka, sta vodja postopka in vodja službe za pravne zadeve ministrstva, člane komisije izbrala iz seznama mednarodnih sodnikov Kinološke zveze Slovenije. Pri izbiri so bile upoštevane reference posameznih strokovnjakov, pri čemer ni bilo mogoče v komisijo imenovati tiste strokovnjake, katerih mnenje je že predložil lastnik bullmastiffov. To so dr. Jože Vidic, mag. Peter Levstek in Rajko Rotner. Tako so bili prvotno izbrani trije kinologi, Alenka Černe, mednarodna kinološka sodnica in predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose, Franc Šterman, višji inštruktor za šolanje psov in mednarodni kinološki sodnik in Vlado Gerbec, mednarodni kinološki sodnik.
Vir: http://image.24ur.com/media/document//60406400.pdf

Sprasujem se, kaj pomeni nacelo ekonomicnosti (kot Pahorjevi kafetki) pri zapravljivosti drzave na vseh koncih? Je nacelo ekonomicnosti, da "uradna oseba, ki je vodila postopek" prevzame vlogo strokovnjaka in odloci:

"sodni izvedenec za podrocje kinologije" = "mednarodna sodnica, predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose"
ali
"sodni izvedenec za podrocje kinologije" = "mednarodni sodnik za delo službenih psov"

Torej, nasi sodni in ostali postopki so v tej drzavi odvisni od "strokovnosti" raznih uradnih oseb ministrstev, ki ne vedo, kaj pomeni besedna zveza kinoloski sodnik in tega ocitno tudi ne vprasajo. Naslednjic bo namesto sodnega izvedenca zdravniske stroke o nasi morebitni invalidnosti odlocala kar tajnica pisarne, ker bo to bolj ekonomicno, torej bo drzava prisparala dnevnico in potne stroske. Krasno. Noro. Idiotsko.

Tista "ena oseba z naslovom začasno na Švedskem" je bila junija lani, ko so bili vrnjeni psi, še kako v Sloveniji. Pravzaprav je bila v Sloveniji že lep čas pred tem.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #793 : nedelja, 07.02.2010 : 21:08:00 »

Sodni izvedenci za kinologijo - KLIK
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #794 : nedelja, 07.02.2010 : 21:08:53 »

Par novinarkinih vprašanj je bilo dobrih, a kaj ko odgovorov ni.

Pa bi vztrajala pri vprašanju in se mu ne pustila, da odgovor nima veze z vprašanji. Čeprav novinarji, ki pri nas preveč vrtajo so pa potem degradirani iz voditelja ene najbolj gledanih aktualnih oddaj na voditelja popoldanskih rumenih kvazi-raziskovalnih novic.
Logiran
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines