mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 13:41:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 267 268 269 270 271 [272] 273 274 275 276 277 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 637254 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.323


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4065 : petek, 12.03.2010 : 16:42:27 »

Kreganje VCS in Gorska (spomnimo se na 1. policijsko novinarsko konferenco) je bilo na podlagi "indicev", kar pa niso sumi.

Kaj so govorili 11.2.2010?

'Na sum zlorabe smo opozarjali'
Na tiskovni konferenci je direktor policije Janko Goršek poudaril, da je na kraju dogodka veterinarski inšpektor odkril sledi, ki bi lahko bile v vzročni zvezi z najdenimi predmeti na kraju dogodka. "To so razlogi za sum mučenja živali. Policija je naročila pomoč veterinarjev, zato so kriminalisti veterinarskega inšpektorja in patologa dodatno opozorili, da naj bodo pri raztelešenju pozorni na sum mučenja," je pojasnil in ugotovil, da kljub dvema opozoriloma in ugotovitvam inšpektorja Inštitut za patologijo sodno in upravno veterinarstvo po izjavah Vursa tega ni opravil.

http://24ur.com/novice/slovenija/zloraba-psov-ni-bila-predmet-preiskave.html#video
(video: Goršek: Na sum zlorabe smo jih opozarjali)
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4066 : petek, 12.03.2010 : 16:50:13 »

Ja, na sum zlorabe so opozarjali, ampak ker so scenarij vestno prebrali in se ga tudi držali, dokazov, ki bi potrjevali sum niso našli.
Indici so pa najbrž subjektivne narave   butnglavc
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4067 : petek, 12.03.2010 : 17:03:59 »

Kaj se je pa zgodilo z dildotom? Pasja kri je bila gor. Pa človeške dlake. Čigave?

Zakaj potem sodijo tisti ženski, ki jo sumijo da je zadušila svoja otroka, saj je ni nihče videl ko je to storila? Tistega ki je moril v Rovinju so obsodili ker je bil njegov avto posnet na cesti proti morju. Plut je tudi trdil da ni nič kriv, bohve kdo je Trobcu tlačil ženske v peč. Ne mi rečt da dildo okrog nog pa raztrgani anusi niso dovolj za logično sklepanje. Če pravijo da ni bilo tretje osebe na kraju tudi nihče ne more rečt da mu je dildota nataknil in ga slekel nekdo, ki mu je hotel podtaknit.

Ne mi rečt, da če najdejo pedofila nagega z otrokovimi tkivi na udu, ob otroku ki ima raztrgana spolovila, ne storijo nič če ga kdo ne vidi, kako je stvar počel? Za bruhat, za zjokat se, za it na ulco pa fizično komu zbrisat nasmešek iz frisa.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4068 : petek, 12.03.2010 : 17:12:16 »

Zala, se podpišem.

Še nekaj so me spomnili eni komentarji. Policija je sedaj povedala nekaj čisto drugega (kje so S.B. našli) kot pa je povedal sosed.
Sosed ga je videl v garažo. Takrat še ni bilo policije in rešilca tam!
Policija pa ga je našla na dvorišču in nato odnesla v garažo.

Pa še enkrat  - sestra je bila spuščena na kraj dogodka zaradi identifikacije žrtve.
Sestra pove, da je ni videla.

Pa kolko je še tega....
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #4069 : petek, 12.03.2010 : 17:16:41 »

...in vstop so omogočili tudi osebam zaradi zavarovanja premoženja pokojnikaHuh A policisti niso bili dovolj za zavarovanje premoženja? Tolko farbajo, da jim bo farbe na koncu zmanjkalo (to sicer ni mogoče, da me ne bo kdo resno jemal).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.323


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4070 : petek, 12.03.2010 : 17:33:09 »

Tudi jaz sem do sedaj razumela zadeve tako, da je v policijsko varovanem obmocju poleg dokazov varovano tudi premozenje, ki se tam znajde in ga pogosto tisti, ki lezi v mlaki krvi ali so ga odpeljali na urgenco, ne more vec scititi.

Kako potem zadeve potekajo pri prometni nesreci s smrtnim izidom ali hudimi poskodbami, kjer lastnika odpeljejo v bolnisnico? Tudi v tem primeru pride kateri od svojcev, da pazi na vse, kar je v razbitem avtomobilu? Saj menda resevalci ne preiskujejo avtomobila, da dajo v narocje ponesrecencu vse, kar najdejo v njem (tablice, torbica, dokumenti, kufer, plisast medek, dekca ...), preden odsibajo z rdeco lucjo proti KC?

Zakon o policiji (uradno prečiščeno besedilo) (ZPol-UPB1)

3. člen
Naloge policije so:
1. varovanje življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi;
[...]

39. člen
Če je mogoče pričakovati, da bo na določenem območju ali v določenem objektu prišlo do ogrožanja življenja ali osebne varnosti ljudi ali do ogrožanja premoženja večje vrednosti oziroma je do tega že prišlo, ali iz razlogov zagotavljanja varnosti določenih oseb ali objektov smejo policisti izprazniti to območje ali objekt, prepovedati dostop, ga pregledati in omejiti gibanje v njegovi neposredni bližini.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #4071 : petek, 12.03.2010 : 17:36:38 »

Kako potem zadeve potekajo pri prometni nesreci s smrtnim izidom ali hudimi poskodbami, kjer lastnika odpeljejo v bolnisnico? Tudi v tem primeru pride kateri od svojcev, da pazi na vse, kar je v razbitem avtomobilu? Saj menda resevalci ne preiskujejo avtomobila, da dajo v narocje ponesrecencu vse, kar najdejo v njem (tablice, torbica, dokumenti, kufer, plisast medek, dekca ...), preden odsibajo z rdeco lucjo proti KC?

Japajade. Če ne moreš sam poklicat, včasih niti najbližji še par ur po nesreči ne vedo, da se ti je karkoli zgodilo. Da bi pa v parih minutah na kraj dogodka prišibali vsi od sorodnikov do prijateljev, pa kar sanjaj...
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4072 : petek, 12.03.2010 : 17:37:30 »

Heh, Jana ..hvala za tole.
Pa si jih spet dobila. Cheesy
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4073 : petek, 12.03.2010 : 17:52:18 »

"Ministrica je bila obveščena, ko je bila javnost že obveščena"

Potem pa je šlo to hitro, če povzamemo, da je Senica bil po dogodku 1 uro kasneje v Barsosu. Sporočila mu je pa Kresalova.

Citat
  Generalni direktor policije Janko Goršek je razložil tudi, zakaj so o dogodku takoj obvestili ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal in državnega sekretarja na tem ministrstvu. Gre za redno obliko obveščanja, ki se je izvajala že v preteklosti. Sprva je bila obveščena javnost, šele nato ministrica in državni sekretar. S strani ministrice ni bilo zahtev ali usmeritev dela policije, pravi. Goršek je dodal, da niti sam ni usmerjal dela OKC Ljubljana. "Če gre za dogodek, ki izstopa, se takoj obvesti ministrico in državnega sekretarja. Poglejte, v središču Ljubljane je umrl človek, ker so ga napadli psi,“ je dodal. Razložil je, da pri tem ne gre za zaupne podatke, saj je o njih obveščena tudi javnost.

A ni pa dovolj izstopal, da bi se poklicalo preiskovalnega sodnika?

In še enkrat"glede 300 primerov mučenja živali, ki so jih obravnavali v zadnjih 10 letih in niso nikoli klicali preiskovalnega sodnika"
A je v kakšnem primeru umrl človek in so bili najdeni INDICI takšni kot tukaj? In je dogodek IZSTOPAL tako kot navajate je izstopal TA?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.323


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4074 : petek, 12.03.2010 : 17:53:43 »

Posamezni mediji kar sproti dodajajo informacije v iste clanke Huh

Ob prihodu na kraj dogodka je Baričevič še živ ležal na dvorišču, zato so ga policisti na blazini odnesli v garažo, kjer so mu nudili prvo pomoč in ga tudi zavarovali pred nadaljnjimi napadi. V garaži pa so bili določeni predmeti, ki bi lahko kazali, da se je tam dogajalo nekaj nenavadnega. Policisti so pojasnili tudi, da v bližini ni bilo nadzornih kamer, prav tako niso izginili nobeni posnetki, kot se je govorilo.

Nacionalni veterinarski inštitut sicer v poročilu nikjer ne navaja kakšnih hudih mehanskih poškodbah, ki naj bi jih našli na psih, pravi Japelj. "Govori se o t.i. odstopanjih, ki so lahko posledice vnetja, odpovedi cirkulacije zaradi pogina, uporabe sredstev za evtanazije in posledice šoka ob strelu," je dejal.

Kako odgovarja tožilstvo?
V zvezi z obveščanjem preiskovalnega sodnika in dežurnega tožilca se je v izjavi za javnost odzvala tudi vodja Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani Tamara Gregorčič. Zapisala je, da je bila dežurna tožilka o dogodku obveščena s strani preiskovalnega sodnika, pri tem pa ni bila obveščena "o morebitnih sumih zlorabe psov, ki naj bi bili ugotovljeni že na kraju dejanja, ter dejstvom, da so bili najdeni in zaseženi tudi določeni predmeti povezani s tem dogodkom". "Zato ji je bilo onemogočeno, da vsebinsko odloči o morebitni udeležbi na ogledu," je zapisala.

http://24ur.com/novice/slovenija/kmalu-vec-o-napadu-bulmastifov.html
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4075 : petek, 12.03.2010 : 17:55:34 »

Ker sem do konca besna in razočarana in mi precej dol visi če se jim zamerim, sem Policiji ravnokar poslala mejl:

Pozdravljeni!

Žal vedno bolj izgubljam zaupanje v delo Policije, predvsem v zadnjem času ob preiskavah okrog primera Baričevič (spuščanje nepooblaščenih oseb na varovano območje [Policija izjavi da je Dea Baričevič bila za trakom za potrebe identifikacije žrtve, ona pa pravi, da trupla sploh ni videla, tudi ne vem zakaj bi kogarkoli spuščali za trak za potrebe varovanja premoženja pokojnika, če gre za policijsko fizično varovano območje - niso policisti dovolj za ščitenje premoženja pokojnika?], prva novinarska konferenca šele po več kot tednu dni, neugotavljanje spolne zlorabe kljub indicem za to,...).
Po današnji novinarski konferenci me zanima nekaj stvari: javnosti so pred časom bili posredovani podatki, da so na umetnem spolnem udu, ki ga je pokojni imel nameščenega, bila najdena pasja tkiva (kri) in človeška dlaka. Zanima me, če ste ugotavljali čigava je ta dlaka bila oziroma če niste, zakaj ne. Glede na to, da imajo kazniva dejanja (umori, mučenja, posiljevanja) izjemno redko zanesljivega očividca oziroma so izjemno redko posneta, me zanima, kako sploh kadarkoli uspešno potrdite svoje sume. Če umetni ud na človeku s sledmi pasjih tkiv in hude raztrganine na pasjih anusih in rektumih ne zadoščajo za potrditev spolne zlorabe, me zanima, kaj tako dejanje sploh lahko z zagotovostjo potrdi oziroma kako naj postopam sama, če me recimo kdo posili (in ob mojem udarcu v samoobrambi s kamnom po glavi umre).

Če je dejanje brez ene same priče, storilec zaradi poškodbe umre, na mojih spolovilih najdete hude raztrganine in poškodbe, na posiljevačevem spolnem udu pa sledi mojih tkiv, bom obsojena za umor (konec koncev sem ga s kamnom po glavi) ali bo dejanje šteto za samoobrambo? Raztrganine v vagini so lahko nemreč nastale tik pred posilstvom (na primer soglasni grobi odnosi s svojim partnerjem), lahko so posledica okužbe, zdravil - konec koncev ste navedli, da je za poškodbe anusov in rektumov psov lahko krivih 6 različnih vzrokov, torej predvidevam da tudi za take poškodbe na človeku obstaja več razlag kot samó posilstvo.
Naj torej povsod s sabo nosim kamero, da ob morebitnem dogodku posnamem, kaj se je dogajalo? Po vsem, kar se dogaja pri preiskavi okrog primera Baričevič me je namreč strah, da sama ne bom mogla z zagotovostjo dokazati kaj se je dogajalo, Policija pa ne bo mogla (hotela, smela?) korektno preiskati in podati zaključkov (dokazati da je na posiljevalčevem udu res moj DNK, oziroma ne boste podali zaključka da je šlo res za posilstvo, ker obstajajo tudi druge razlage - na primer da imam hudo okužbo vagine, ki je povzročila raztrganine ob padcu s kolesa, ko sem šla čez park in je mimo prišel nag moški in je nanj padel del tkiva izpod mojega krila [oziroma iz meni neznanega vzroka sploh ne boste ugotavljali, ali je na njegovem udu res moje tkivo], moškega sem pa potem kar tako s kamnom po glavi).

Resno me zanima, zakaj na podlagi zbranih dokazov ne morete potrditi zlorabe psov v primeru Baričevič in kako bo to vplivalo na ostale priskave, ki jih vodite, ste jih vodili in jih boste vodili - za lepo število njih verjetno obstaja še kakšna druga razlaga, ampak ob dovolj veliki verjetnosti in zanesljivosti predate zadevo tožilstvu, ki lahko doseže obsodbo, tudi če sam dogodek ni bil nikjer posnet (umor v Rovinju, sodni proces proti mamici, ki je osumljena zadušitve svojih dveh otrok, tudi Metoda Trobca ni nihče videl kako ženske tlači v peč).

Zanima me tudi (in predvsem), kako naj sama postopam v primeru posilstva, da bom zanesljivo zbrala dovolj dokazov da sem bila res posiljena in da ne boste rekli, da je to le eden od možnih šestih vzrokov za poškodbe mojih spolovil in da ne morem 100% trditi, da sem bila res posiljena. Po vsem kar se dogaja namreč nimam več zaupanja v to, da bi bila Policija sama zmožna potrditi dejstvo ali sem bila res posiljena ali ne.

V upanju na odgovore vas lepo pozdravljam!
*******


Predlagam da vas čimveč stori enako: da jim poveste, da jim ne zaupate več. Jaz jim ne.
Logiran
taoin
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 63


« Odgovor #4076 : petek, 12.03.2010 : 17:57:17 »

Če ni bil dovolj velik indic 43 cm dildo s pasom za pripenjanje, na njem pasja kri in človeške dlake, pa bi lahko morda bil tale:

... "Ni želel, da se ga popravlja pri vzgoji z roko (potiska zadnjo plat dol), se je močno odmikal. ... Opazovalca sva dobila vtis, da pes ob vajah pričakuje motnje" ...
http://www.mojpes.net/download/ATOS_11_ZAKLJ_CISTOPIS.pdf

Bullmastiffi imajo namreč zelo radi, da se jih dotikamo, da jih objemamo, božamo in ves čas iščejo človekov dotik in bližino.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4077 : petek, 12.03.2010 : 18:03:27 »

Pa saj Zala...tip ki posili lahko ima kondom. Kondom pa izgine. Kako boš dokazovala???
Če ne drugače je policijsko preiskovanje padlo vsaj v tem primeru.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4078 : petek, 12.03.2010 : 18:03:47 »

Sicer pa mislim, da družina pokojnika vrši pritisk naprej. Bohve kaj vse vejo in o kom, in verjetno grozijo z razkritjem, če ne bodo za vsako ceno ''varovali pietete'' pokojnika. Ne vem zakaj bi sicer tako mrzlično pometali pod preprogo, saj menda vidijo da so že hudo razjarili javnost, torej bi očitno razkritje prineslo nekaj hujšega, kot razjezitev volilnega telesa, kar je za politika precej huda stvar za tvegat. Mislim, da bi ga (pokojnika) že zdavnaj ''žrtvovali'' oziroma ''vrgli kosti ljudstvu'' če ne bi to za sabo potegnilo nekaj hudo negativnega za njih.



Saj je zadnjič Jelinčič dobro povedal (če drugega ne, vsaj kdaj kaj naravnost pove): če je kdo presenečen, da se politično trguje (ti meni zemljo, jaz tebi glasove) in da se ne dela v politiki recipročno, živi v rožicah. On vsaj prizna da je z vsemi žavbami namazan, ne dela se nadpravičnega in ob takih svinjarijah ne zagotavlja, da se to pa že ne dogaja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.323


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4079 : petek, 12.03.2010 : 18:07:31 »

Pa saj Zala...tip ki posili lahko ima kondom. Kondom pa izgine. Kako boš dokazovala???

Ja, vsekakor ga lahko kdo ukrade v casu, dokler ne pride kateri od svojcev posiljevalca in zasciti njegovo premozenje.
Logiran

Strani: 1 ... 267 268 269 270 271 [272] 273 274 275 276 277 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines