mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:24:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 286 287 288 289 290 [291] 292 293 294 295 296 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624412 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #4350 : sreda, 28.04.2010 : 10:00:35 »

Kaj mislite, a bi KZS sploh kaj ukrepal v tem primeru, če se alexy ne bi obrnila na FCI?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4351 : sreda, 28.04.2010 : 10:21:39 »

Kinologa, ki sta pregledala Atlasa v postopku
An.B. | sre, 28.04.2010 10:40

http://www.delo.si/clanek/104895

Afera bulmastifi: Kinologa v disciplinski postopek
28. april 2010 ob 09:19

http://www.rtvslo.si/slovenija/afera-bulmastifi-kinologa-v-disciplinski-postopek/228949


Dva kinologa zaradi bulmastifov v disciplinski postopek?
28.04.2010, 11:00 | Primož Jambrek
Kinološka zveza je podala predlog za disciplinski postopek zoper dva kinologa, ki sta opravila pregled Baričevičevih bulmastifov. Ugotovili so namreč, da pregled uradno nikoli ni bil naročen, niti ni poročila o pregledu.

Predsednik KZS Blaž Kavčič je za vložitev predloga za disciplinski postopek pooblastil člana upravnega odbora zveze Aleksandra Česnika, še poroča Dnevnik. Ta mora sedaj preučiti dokumentacijo in presoditi, ali je dovolj razlogov za uvedbo disiplinskega postopka. Če bodo ugotovili, da je, potem bodo postopek sprožili, takrat bosta imela tudi Černetova in Rotner možnost povedati svojo plat zgodbe.

http://24ur.com/novice/slovenija/afera-bulmastifi-zoper-dva-kinologa-je-predlagan-disciplinski-postopek.html

Sele po preucitvi dokumentov se bo menda Cesnik odlocil, ali dat na disciplinsko ali ne.
Ali bi se kaj zgodilo, ce ne bi bilo pisma na FCI? Verjetno, ker so tako pritiski novinarjev, kot pritiski javnosti in nenazadnje poslanska vprasanja. Ce tega ne bi bilo, se najbrz ne bi zgodilo nic, kot se ni dogajalo ves cas od izdaje vzrejnega. Kot lahko beremo, ni dokumentov, torej za KZS vzrejno ocitno sploh "ni obstajalo" in o njem najbrz res niso mogli nic rect, ce sploh niso vedeli zanj (za razliko od mnogih ljudi v in izven KZS Tongue).
Logiran

Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #4352 : sreda, 28.04.2010 : 10:40:42 »

Ja no, najbrž res ne bo nič od tega, kvečjemu nek "slap on the wrist," in še to bolj za to, da se izboljša public image, ne za to, de se dejansko kaznuje huda kršitev. Ampak je vsaj nekaj. Pa se strinjam, če ne bi bilo pritiska od raznih virov (medija, javnost, poslanci...) še tega ne bi bilo. I suppose it's a small victory for accountability nonetheless. Samo da ne bo tako, kot je bilo v enemu drugem primeru, ko je bil sprožen disciplinski postopek zaradi kršitve pravilnika, a je Blažič potem osebno posredoval in ustavil zadevo, ker naj bi ta oseba v postopku veliko naredil za slovensko kinologijo...pa zaradi tega naj bi bil oproščen vseh možnih grehov.
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #4353 : sreda, 28.04.2010 : 10:43:42 »

Sori, Blaž Kavčič, ne Blažič. Preveč stvari delam na enkrat.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #4354 : sreda, 28.04.2010 : 10:43:57 »

Ampak nekaj pa meni tukaj ne gre v poštev, kako uradno doumenti niso obstajali, saj so z njimi mahali na sodišču?

In ne verjamem, da ne bi vsi na KZS spremljali postopka vračanja psov lastniku. Ne vem no...

Se pa strinjam, da če ne bi bili ljudje in nekateri novinarji tako tečni, bi bilo vse pozabljeno.
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #4355 : sreda, 28.04.2010 : 11:11:30 »

In ne verjamem, da ne bi vsi na KZS spremljali postopka vračanja psov lastniku. Ne vem no...


Seveda so. Poleg tega so vsi tam vedeli tudi za vse te napade na pse in ljudi, ki sta imela Joy in Knight, pred obstojem Atlasa in Atosa, pred napadom na Megljiča, in pred odvzemom psov. Pa so vzrejno vseeno šenkali lastnikoma.

Torej eno moje vprašanje na okrogli mizi se je nanašalo na to, kako je Atlas dobil vzrejno dovoljenje v zavetišču, a drugo in še bolj pomembno je bilo: kako sta Joy in Knight? Bom kar naprej zahtevala odgovor.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4356 : sreda, 28.04.2010 : 11:41:07 »

Glede na danasnje informacije v medijih, da na KZS nimajo ustrezne dokumentacije, bi bil moj predlog za v bodoce stevilcenje (tiskovina) kartoncnkov in vzrejnih listov in striktna evidenca psov, ki jim je bilo izdano vzrejno dovoljenje (predpisuje PSD KZS). Ce bi bili kartoncki in vzrejni listi stevilceni, bi imel KZS evidenco papirjev, ki jih da posameznemu klubu in zaporedne cifre bi morale stimati. Tako bi bila tocna evidenca za vse kartoncke in liste in ne bi bilo vec mogoce, da kdo v kaksni vzrejni komisiji samoiniciativno in mimo pravil izda kaksen papir. Tudi odgovornost bi bila jasna. V konkretnem primeru predvidevam, da so pac bili izdani papirji brez ustrezne in predpisane evidence, verjetno s predpostavko, da nikoli ne bodo prisli v javnost. Hecno - za te pse so ocitno "poznavalci" v vseh famoznih komisijah pricakovali, da se bo "zgodilo" se kaj nepredvidenega, poleg tega pa so lahko pricakovali, da bo Rotarjeva psa parila, kar je poleti 2008 tudi nadvse zelela, le ocitno "psice" s pravim lastnikom ni nasla. Tudi takrat bi vzrejni zagotovo pricvetel na plan. Ali bi nanj postali pozorni tudi na KZS? Hm ..., to pa ne vem, ker nimam pojma, ali sploh poteka v takem primeru kaksno preverjanje "vzrejne dokumentacije". O podaljsanju vzrejnega dovoljenja poleti 2008 je se vedno cista tisina. Upam, da bo poslanec Ribic kdaj dobil odgovor.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4357 : sreda, 28.04.2010 : 13:22:45 »

Hm ...

Kinologa pred disciplinsko komisijo
28.04.2010, 12:08 A. Č.
"Rotner (Rajko op.p.) me je poklical, da bova opravila izredni pregled. Če ti nadrejeni reče, da je nekaj potrebno narediti, ga ne sprašujejš o tem ali je vse urejeno," na vprašanje, ali je vedela, da KZS ni prejela nobene uradne vloge o izrednem pregledu bulmastifov, odgovarja Černetova.

Izpostavila je tudi, da je bilo sklicevanje Baričevičevega odvetnika Mira Senice, na to, da je bil Atlas odličen plemenski pes, čigar usmrtitev bi povzročila veliko premoženjsko škodo, povsem zgrešeno. Po njeni oceni je bil pes vreden največ 1.500 evrov, plemenjak pa postane šele, ko ima potomce. Dovoljenje za paritev pa da vzrejna komisija, na katero pa se s prošnjo niti Baričevič, niti Zora Rotner, nista nikoli obrnila, pojasnjuje Černetova. In tu se po njenem mnenju nihče na sodišču ni zares vprašal, kaj pomeni, da je pes plemenjak.

Zato, pravi Černetova, se ne čuti odgovorne, saj nikoli ni izdala ocene, na katero se je skliceval Senica in pri tem dodaja, da je zgolj ocenila fizično stanje psa. Najvišja vzrejna ocena pa pomeni, da je pes primeren za parjenje, a kot že rečeno, mora za to dovoljenje dati pristojna komisija. "Nisem pa mogla napisati, da je pes agresiven, če se do nas ni obnašal agresivno," še pravi. V komisiji, ki je kasneje ocenjevala vedenjske lastnosti psov, pa je bil po njenih besedah tudi poklicni trener psov.

http://www.zurnal24.si/slovenija/kinologa-pred-disciplinsko-komisijo-168627

Huh, zanimivo, da to se ni bil plemenjak, ker naj ne bi imel potomcev in to naj ne bi bil vzrejni pregled, na vzrejnem kartoncku pa pise "vzrejna dovolilnica za plemenjaka", pa tudi "dovoljenje za vzrejo velja do" in "vzr. pregled dne".
Prav tako je zanimivo, da naj bi bilo treba pridobiti dovoljenje za paritev pred samo paritvijo. Tega ni v PSD, prav tako se zadeva ne izvaja, temvec je znano, da se prijavljajo paritve sele potem, ko so ze opravljene, lastnika samice in samca pa sta dolzna preveriti papirje pred paritvijo (no, resni vzreditelji vsekakor poznajo psa, s katerim parijo in po potrebi preverijo, vendar najbrz ne z vlogo "prosim za dovoljenje za paritev" na KZS ali klub). To, da se pred paritvijo ne iscejo posebna dovoljenja za paritev, se evidentno kaze tudi ob spremljanju tolerance do prezgodnjih paritev in s tem krsenja ZZZiv. Argumenti iz zgornjega casopisnega navedka so preprosto nesmiselni, ce vsaj cisto malo zadeve poznamo.
Se pa vsekakor strinjam, da se vrednost psa kot plemenjaka da oceniti sele po potomcih.

Pravilnik o strokovnem delu KZS

21. člen
Takoj po opravljeni paritvi morata lastnika psa v celoti izpolniti obrazec »Prijava paritve«.

22. člen
Lastnik psice prijavi paritev najkasneje v dvajsetih dneh po paritvi. Predpisani obrazec pošlje KZS.

106. člen
Sodnik mora pri svojem delu uporabljati predpisane obrazce. Za svoje delo uporablja naslednje vrste obrazcev:
[...]
V. VZREJNI PREGLEDI
Predpisani obrazci so naslednji:
1. Vzrejni list - 1 izvod: ostane strokovnemu organu;
2. Vzrejna knjižica oziroma kartonček, ki je kot vzrejno dovoljenje - 1 izvod, oziroma zaznamek v knjižici rezultatov: izda jo/ga pristojen strokovni organ na osnovi izpolnjenih pogojev in uspešno opravljenega vzrejnega pregleda psa oziroma psice.
[...]
Logiran

taoin
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 63


« Odgovor #4358 : sreda, 28.04.2010 : 19:19:21 »

- 3.3.2010
Tatjana Pihlar je v javnem mediju objavila članek, v katerem je med drugim zapisano:
"Na Kinološki zvezi Slovenije so namreč potrdili, da je junija 2006 v imenu vzrejne komisije za molose na željo Saše Baričeviča in Zore Rotar v zavetišču Gmajnice ocenila zunanjost Atlasa in Joy ter opravila vzrejni pregled za bulmastife. Tako je namreč zahteval takratni predsednik strokovnega sveta Kinološke zveze Slovenije Rajko Rotner (stric notranje ministrice Katarine Kresal), ki je bil tudi navzoč na pregledu."
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042341931

A ta zgoraj naveden odstavek iz članka v Dnevnik.si, ki je bil objavljen 3.3.2010 pa je izmišljen, ali kako?

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4359 : sreda, 28.04.2010 : 19:53:02 »

evav, a imas ti tudi obcutek, da je kinoloska terminologija najbolj raztegljiva in spremenljiva zadeva danasnjega casa? Jaz v nekem trenutku po intenzivnem branju raznih clankov, izjav, statutov, PSD-jev in informacijah iz prakse ze mislim, da mi je jasno, kako stvari potekajo (oz. naj bi Smiley), potem pa se pojavi kaksna izjava, po kateri se vse obrne na glavo. In gremo jovo na novo Wink.
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #4360 : sreda, 28.04.2010 : 20:45:41 »

V petek bo razkrit pravni dosje primera Baričevič

V petek bo javnosti predstavljen pravni dosje primera Baričevič, je danes napovedal premier Borut Pahor. Kot je dejal, bo javnost lahko videla, da si izsledki pravne stroke glede domnevne nezakonitosti delovanja nekdanjega kmetijskega ministra Milana Pogačnika nasprotujejo.

Pahor je zagotovil, da bo razčistil, kaj je bilo prav in kaj je bilo storjeno narobe v primeru Baričevič. "Do petka bo pripravljen t.i. pravni dosje tragedije Baričevič. V njem bo javnost lahko izvedela prav vse, kar je mogoče izvedeti v zvezi s pravnimi izsledki pristojnih institucij," je napovedal premier.

Po mnenju Pahorja obstajata dve razlagi. Po eni je minister Pogačnik deloval nezakonito, ker bi moral spričo ocene komisije zaradi nevarnosti psov dati psa usmrtiti takoj. Po drugi pa "ni nobenega dvoma, da obstaja prav zaradi tega pravno sredstvo tistega, ki se s tako odločitvijo ne strinja" in ima pravico takšno pravno sredstvo uporabiti. Minister Pogačnik je tako po tej razlagi ravnal prav, ko je upošteval odločitev upravnega sodišča.

Pahor se sicer sam želi še enkrat sestati z vsemi, ki so se podpisali pod različna poročila. (sta)

http://www.vecer.com/clanek2010042805536028
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #4361 : četrtek, 29.04.2010 : 17:34:45 »

evav, a imas ti tudi obcutek, da je kinoloska terminologija najbolj raztegljiva in spremenljiva zadeva danasnjega casa? Jaz v nekem trenutku po intenzivnem branju raznih clankov, izjav, statutov, PSD-jev in informacijah iz prakse ze mislim, da mi je jasno, kako stvari potekajo (oz. naj bi Smiley), potem pa se pojavi kaksna izjava, po kateri se vse obrne na glavo. In gremo jovo na novo Wink.
No jaz nisem Eva, ampak kar vidim....ja kaćča se zvija in išče definicije in ...
ja, po dejanskem stanju ima prav. Ni vzreditelj nekdo ki potegne ven psa ampak rejec. pa papirčki pravijo da ko sfuka skup dva psa, je VZREDITELJ. In enako je vzrejni pes/psica: plemenjak/plemenka.

sedaj se pa pička nekaj spreneveda. mislim ...tista izjava: Ko nadrejeni nekaj reče....halooo?HuhHuh?? A je blont, a je glupa, a ma mozek? A pri teh klincih v kzs velja samo "sodeluj, da boš lezel po lestvici." "lajaj z volkovi, bodi prasec"?

Bi pa ob rob tega rekel nekaj. Očitno je nečak Blaž ubogal strica nikota in za hrbtno sprožil pizdarijo v KZS da bi škodoval Katarinci.

Pahorček je sedaj prepričan da je bila sprega na MKGju...ampak Vidica še vedno ni v postopku.
Pa kaj se grejo? Res mislijo in verjamejo, da smo vsi idijoti.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4362 : četrtek, 29.04.2010 : 17:44:53 »

Pahor: Nobenega dvoma ni več, da bi bilo treba bulmastife usmrtiti
Mo. B./STA | čet, 29.04.2010 15:54
Nobenega dvoma ni, da so obstajali vsi utemeljeni razlogi, da se dokazano nevarne bulmastife usmrti takoj, ko je to komisija prvič sklenila, je povedal Borut Pahor.
O tem, ali bi bilo pse treba vrniti njegovemu lastniku Sašu Baričeviču ali jih usmrtiti, po besedah premiera sicer obstajajo različna mnenja - vsa mnenja institucij kmetijskega ministrstva dajejo prav odločitvi pristojnega organa, da se pse vrne lastniku, druga pa, da je bilo to ravnanje nepravilno in nezakonito.

http://www.delo.si/clanek/105025


"Nobenega dvoma ni več, da bi bilo treba bulmastife usmrtiti"
29.04.2010 15:20, Tekst: (sta)
Nobenega dvoma ni več, da so obstajali vsi utemeljeni razlogi, da se dokazano nevarne bulmastife usmrti takoj, ko je to komisija prvič sklenila, je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal Borut Pahor. S tem je Pahor tudi razkril del pravnega dosjeja, ki ga bo vlada predstavila v petek.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042355955


Pahor: Pogačnik je objektivno odgovoren
29.04.2010, 18:18 | STA / D.L./B.K.
Skoraj tri mesece po tragediji z bulmastifi je premier Pahor vendarle jasno povedal svoje mnenje. Nekdanji minister za kmetijstvo Pogačnik je objektivno odgovoren, pravi. Pse bi morali usmrtiti takoj, ko je bilo to prvič zahtevano.

http://24ur.com/novice/slovenija/pahor-nobenega-dvoma-ni-vec-da-bi-bilo-treba-bulmastife-usmrtiti.html

Logiran

Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4363 : četrtek, 29.04.2010 : 19:13:34 »

Ja "dobro jutro" gospod Pahor. Seveda bi bilo potrebno pse usmrtiti. Že zaradi tega, da ne bi pasji reveži trpeli še naprej mučenja.

In kdo je odgovoren? Kdo bo odgovarjal zaradi:

- ker se je vrnilo pse, ki bi morali biti usmrčeni
- ker so pse izpostavili nadaljnemu mučenju

Kako pa ste zagovarjali bivšega kmetijskega ministra? Se še spomnite kakšno podporo je imel iz vaše strani?
Tako kot ste zagovarjali svojega prijatelja. Se spomnite kako ste javno povedali, da je bil vaš prijatelj (govorim o zdravniku). Se razume.
Očitno nimate občutka za ljudi.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4364 : četrtek, 29.04.2010 : 21:43:15 »

Clanek so dopolnili (tudi video prispevek iz danasnje oddaje 24ur), zato je tukaj se enkrat link:
http://24ur.com/novice/slovenija/pahor-nobenega-dvoma-ni-vec-da-bi-bilo-treba-bulmastife-usmrtiti.html#video

Ob tem postaja vse bolj jasno tudi ozadje disciplinskega postopka, ki naj bi bil uveden proti Rajku Rotnerju in Alenki Černe, članoma Kinološke zveze, ki sta enemu od bulmastifov podelila vzrejno dovoljenje. Kinološki strokovnjaki poudarjajo, da se agresivnemu psu takšnega dovoljenja ne podeli nikoli. In prav to nakazuje, da je trojica Černe-Rotner-Baričevič delala na svojo pest.

Baričevičev odvetnik Miro Senica je za to, da bi preprečil usmrtitev psov, potreboval vzrejno dovoljenje, ki naj bi mu ga priskrbela Černejeva in Rotner. Redki, ki so o tem pripravljeni govoriti, med njimi kinolog Jože Vidic, namigujejo, da to dovoljenje ni bilo izdano zakonito, so poročali v oddaji 24UR.

Prav to naj bi bil ključ preiskave na Kinološki zvezi, ki jo vodi Roman Hofferle. Vzrejni pregled mora biti vnaprej napovedan. A za tega, trdi Vidic, ni vedel nihče. Še bolj kot to pa je nenavadno, da se je vzrejno dovoljenje izdalo psu, ki je agresiven in je sodeloval v napadu na človeka.

In kako je mogoče, da je Baričeviču uspelo? Notranja ministrica Katarina Kresal očitke, da je vplivala na svojega strica Rajka Rotnerja, zanika. Černetova pa pravi, da je bila speljana na led.

A dejstvo je, da je bila pot do cilja z dvema asoma v rokavu precej lahka. Miro Senica se namreč v tej zgodbi na eni stani pojavi kot Baričevičev odvetnik, na drugi pa kot odvetnik Kinološke zveze Slovenije.


No, koncno je nekdo iz KZS izrekel famozne besede: "vzrejno dovoljenje se psu, ki je agresiven in je sodeloval v napadu na človeka, ne podeli". Do sedaj je izgledalo, kot da to pac ni nic posebnega - deliti napadalnim psom vzrejna dovoljenja.
Načakali smo se pa do onemoglosti.
Logiran

Strani: 1 ... 286 287 288 289 290 [291] 292 293 294 295 296 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines