mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 03:26:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63120 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #45 : torek, 02.03.2004 : 14:53:59 »

Mefisto,
mogoce je bil pa Konan tako "moten" ker ga je Drejci gor spravila Smiley
Malo razlage za ostale sodelujoče, prosim !
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #46 : torek, 02.03.2004 : 14:56:47 »

Drejci,

priznam, da si me z naštetimi avtorji impresionirala - ko sem prebrala "Zidar", sem pa izgubila zavest...  Grin

Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #47 : torek, 02.03.2004 : 14:59:28 »

Flufi,
kdor ve, kdo je Drejci, ve, kaj vse je vzredila. In je zato zelo kredibilna oseba. Edini problem, ki ga ima je, da se ne "mece" ven in da je bila nekaj let malce manj na oceh javnosti. Nekateri pa celo vemo, katero pasmo je kdaj imela.  Wink O njenem kinoloskem znanju pa  Smiley Veliko ga je. Zelo veliko.

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #48 : torek, 02.03.2004 : 15:12:25 »

Tudi mene nekaj ljudi pozna in kdor ve kdo sem, ve da sem izjemno butasta in nimam niti najmanjšega pojma o psih - pa ne samo o psih, o ničemer.

In prav zaradi tega še vedno čakam, da me kdo pokliče in grem pogledat psico, ki trese mladiče za vratno gubo.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #49 : torek, 02.03.2004 : 15:26:16 »


Kakšno prijetno grizljanje Grin, sorry, kramljanje!

Citat
Mefisto, po tej tezi je očitno s tvojimi psicami nekaj zelo narobe. Grin Grin Grin
Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
Le Cheff
gost
« Odgovor #50 : torek, 02.03.2004 : 18:13:36 »

Se strinjam z Drejči glede "vernikov". Vedno so in bodo. In knjige bodo šle za med. Kar ni slabo za nekoga, ki rad bere. Ampak življenje je drugačno in naš lastni pes ne more biti dokaz točnosti nekih teoretiziranj v literaturi, samo zato ker se ON osebno odziva tako kot piše v knjigah. Je treba IMET več psov, ali celo krdelo, da si razjasniš neke "zablode", ki si jih pobral od behavioristov. Sedaj ko mi nekdo reče recimo Pryor, ga vprašam katere pasme psa ima, koliko jih je vzredila in koliko jih je izšolala za konkretne delovne naloge, ne pa pozdravila agresije ali jih kakorkoli drugače kot terapevtsko ali teoretsko obravnavala. In potem od nje ostane samo angloameriška " s.s. pipan" (gospe Pipan, ki jo zelo cenim se za omembo njenega imena v tem kontekstu vnaprej oproščam) za katero stoji dober marketinško založniški stroj, ki je njo, za razliko od nekega drugega behaviorista zmožen lansirati kot novega guruja vzgoje psov, konjev mačk in zlatih ribic. Pavlovi sorodniki bi morali dobiti tantijeme od vsakega "pryorja in telingtonove", ker do onemoglosti izkoriščajo njegov osnovni princip. No, nihče ne pravi,  da so tile avtorji butlji. Je pa res, da so danes eni, jutri bodo drugi, pred sto leti je bil nekdo drug, biznis je pa biznis. In na Flufinem mestu se res ne bi hvalil s tem da bere angleško. Ker je velika razlika v tem kaj bereš v tem jeziku.
Aja, glede telih gurujev. En primer bom dal: Ste si pogledali kako izgleda Linda Telington? Dobro, ane, za svoja leta. Pa Pryorjeva tudi. Nista grde, kajne. Pa recimo pri konjih: Mark Rashid in njeghova akademija mladih sodelavcev. Kot manekeni, kavbojci iz Marlboro landa. niti en ni grd. Kje so pa Grdi behavioristi? Ki še bolje pišejo? NI jih, ker ne pašejo na back cower. Ali pa ker bi bilo njihov glas na videokaseti treba pobarvat, da bi bila zadeva sploh gledljiva, itd.
 Pryorjeva in co. so samo Produkti ameriškega korporativnega založništva ki je zaradi miljardnega trga (vključena indija avstralija, in vsi "Flufiji" k berejo v tem jeziku) zmožna producirati megauspešne avtorje. Kar je v leposlovju še nekako sprejemljivo pa nikakor ni v strokovni literaturi ker s tem, ko želijo založbe ugajati "Flufi", delajo škodo Zidarju in pipanovi ter vsem, ki na terenu delajo z ljudmi. Njihove prijazne metode nagovorijo "Flufi" da si kupi mastina in ga vzgaja kot pudeljčka s klikerčkom in ga boža vsakič ko se s smrčkom dotakne zvončka. Ne pelje ga v šolo, ker tam cukajo in pretepajo pse. Tam nekje na kmetih ga ima ograjenega, in nevedoč da bi ob tovrstni vzgoji ki mu jo je privoščila, imela najbojšega kilerja na fužinah, si potihem čestita za odlično delo, ki ga je opravila s svojim KUŽKOM (kot "flufi" rade imenujejo pse) saj zna tudi brez šole opraviti potrebo zunaj, sedi, prostor in poleg tiste tri metre v atriju. Ko bi ga le pripela nekoč na vrvico in ga popeljala po tivoliju...JA kaj bi....novo knjigico od pryorjeve, pa doma na vrtu trenirat....no po petih letih mastini itaq crknejo od dolgčasa in flufi si kupi nemškega ovčarja, ki pa zopet, a tokrat v vseh aspektih potrdi njeno zavezanost "ideji". Ko bi si le ne kupila nemca, bi morda imela celo možnost da spregleda... No, naša konkretna Flufi tule na forumu ima kolikor prebiram, nekaj amerišega, novofundlandca ali nekaj takega. Dokaj neproblematična pasma. Ja, verjetno tam kliker deluje v vseh aspektih. O kakem dominiranju pa dvomim da lahko govorimo pri njufijih. Zelo "skulirani" psi. Torej nam spet ostane to, da po vseh prebranih postih lahko na zadnji Flufijin post odgovorim sledeče: strinjam se s tvojo samooceno in oceno kako gleda svet nate. Poleg vseh negativnih stvari ki si jih omenila da si, te lahko potolažim z eno lepo lastnostjo ki jo imaš: si samokritična.
Drejči priporočam, da napiše knjigo v angleščini in če dobro izgleda, ji bo morda Flufi čez leta pela hvalnice, ko jo bo ugledala na Barnes in Noble v knjigarni.

Ok, po eni strani punco razumem. Tudi sam sem pri prvem psu dal vse faze skozi. Vključno z literarnim izobraževanjem. Pri drugem, trejem, četrtem...opazuješ že krdelo, se učiš od njih, se prilagajaš, popravljaš napake....ni več časa za knjigo, življenje te uči. In potem vidiš, da ko rabiš refleksno ustavit grobo igro, ali pa dokazat avtoriteto, ali pa pohvalit, ni klikerja, ni vrvice, ni salamce, ni haltija, ni el. ovratnice, nič pri roki. Imam pasmo ki je samostojna, partnerska, ne hlapčevska kot nekatere, ki vedno pogojuje in se sprašuje o upravičenosti gospodarjevih zahtev. Ki je lisjaška in vihrava. Težavna pasma torej. Stisk za gobec, povišani toni, fiksiranje pogleda... Tudi valjanje po travi in igra spada zraven. Pri moji pasmi "Dunjino koleno" in pritisk ob tla ki ga je omenjala, verjetno nikoli ne bo potrebno uporabit, ker je po drugi strani zelo subtilna pasma, ampak ok, smo pripravljeni, never say never. Ja, čedalje bolj govorim po pasje. Zelo jasen jezik je in psi ga razumejo dobesedno. Je pa jezik sedanjosti. Ne pozna preteklika in ne prihodnika. Je jezik trenutka in preden se naučiš moment lovit, da lahko normalno komuniciraš, tudi traja nekaj časa in nekaj psov se zamenja v tvojem življenju. Samo v tem je Catch: izkušnje, to pa pride z leti.
Teorijo je zlahka obvladat v enem, dveh letih, še preje, če rad veliko bereš in sam sem med slednjimi. V enem letu preden sem dobil prvega psa, sem prebral vse kar sem lahko naročil, haha. Ni mi žal denarja, ampak danes vem, da je edina knjiga ki jo človek v resnici potrebuje, tista od Zidarja, pa mogoče še ena kjer je imela avtorica krdelo psov in enega haskija ki se je kasneje oženil z volkuljo...ne spomnim se avtorice, tenka knjigica. Pa en dober tečaj z vsakim psom, da zveš še od drugih kako stvar ali dve o njem, ki je sam nisi opazil. Ostalo je samo Kvantiteta in Kvaliteta: veliko kvalitetno delat z večimi psi (lahko tudi naenkrat če kdo zmore časovno) v daljšem časovnem obdobju (izkušnje). To je recept.

In ko mi en iz mesa reče da je nekej tako kot je, to upoštevam razmislim, evalviram morda celo debatiram z njim, če ne morem sprejet takega pogleda. Nikoli pa ga ne zabijem s sarkastično pripombo v stilu Srečnih živali ko so dobile Pryorjevo. Srečni indijanci v JAmeriki ko so dobili Jezusa. Pa ni niti s pryorjevo niti jezusom nič narobe, samo svečeniki niso verodostojni, da o vernikih ne govorim. jp. Fuck Pryorjevo. Tam na polici je, pa naj si jo bere kdor hoče. Tule je pa forum in "naši" pryorji objavljajo.

..No, pa kloni, oz. verniki originala tudi. Žal, ko bi bilo bolje da bi molčali. Ampak nimajo repa, pa z jeziki tolikanj bolj opletajo.

Dosti za prvi post. Lepo se imejte vsi.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #51 : torek, 02.03.2004 : 20:18:30 »

r e s p e c t.
zanima me edino kaksnega psa imas.
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #52 : torek, 02.03.2004 : 22:13:17 »

Le Cheff,

sem impresionirana - pa resno mislim, brez kake ironije  Smiley.

Bi pa naštela samo par majčkenih netočnosti, ki so ti ušle pri res dobrem postu:

1. omenil si Pavlova, malo krivice pa si pri tem naredil Skinnerju, ki je morda tudi vreden omembe

2. Ugani, kdo mi je (butasti flufi, itak),  pripravil seznam literature v angl. ter mi priporočil določene knjige, založbe in video kasete - natanko ta, ga. Sabina S.-Pipan.

3. Izgled Pryorjeve ?? Dober?!! Halooo? Vsakič, ko vidim njeno sliko, ki "krasi" knjigo in, še huje, njen video, se vprašam, če res ne zasluži dovolj za vsaj povprečno kozmetično svetovanje in oblačila srednjega cenovnega razreda. Živa ciganka, če mene vprašaš.

4. res imam novofundlandca kanadske linije. Z mastinom, nemcem in kilerjem me pa najbrž ne boš srečal.

5. SKRIVNO ŽIVLJENJE PSOV

Lp,
Logiran
Le Cheff
gost
« Odgovor #53 : sreda, 03.03.2004 : 03:39:22 »

Flufi, moj post je letel na vse take mlade nadobudne "flufi" kot si ti in ki so jih tovrstni forumi polni. Pač si se mi pojavila tule v tej temi. Ne jemlji preveč osebno. Sem bolj robat in rad zakolnem.

Lepo je slišat, da zate obstajajo tudi domači strokovnjaki vredni da jim prisluhneš. To da so vedno pripravljeni pomagat z nasveti in znanjem, mi osebno ni nič novega-so fini ljudje in je škoda da ne morejo sodelovati tu, ker so forumi pač preveč odprti in se na njih vedno najde kdo, ki bi jih lahko popljuval, ko bi v kaki sporni temi (kar pa so v bistvu vse, ker se krešejo mnenja in ljudje) kaj objavili.

Glede netočnosti pa bi rekel le to da ni moj namen vsakič ko kaj napišem, vlačit ven knjige iz gimnazije, da bi zaporedje pionirjev psihologije napisal prav, oziroma vsepovprek taksativno imena našteval. In tudi ni bil moj namen namen prav najlepših treh Telingtonc potegnit iz rokava, da bi dokazal medijsko mega promoviranost teh avtorjev, ki jih imate nekateri za svete. Tole je pasji forum ne kviz "Prepucavanje, kdo je mel petko v srednji šoli psihologijo.

Glede lastništva neke druge ne-newfi pasme: verjamem da te z mastinom na primer, ne bom uspel srečat, ker razen učit s smrčkom zazvonit na zvonček, bi ti pri tej pasmi tvoje teorije padle kot domine ( na tej pasmi so tudi moje padle namreč- izjemna pasma in izjemni lastniki ki jo zmorejo razumeti in obvladati, predvsem pa ljubiti;edino to ni težko pri mastinu)

To je vse v bistvu, kar bom rekel, ker ne mislim črev vlečt čez celo temo in brezplodno razpravljat z ljudmi ki se jim nikoli v življenju ne bo dalo nič dopovedat. Saj vem, da se boš Flufi -kot je navada na tem forumu- hotela potavljat sama s seboj pred drugimi in nekaj čvekat nazaj v odgovor. Ampak kaj naj rečem človeku, ki še danes tisti nesrečni Target ni poslovenil, ki angleške izraze zapiše kar po angleško, itd. Sem malo bral tvoja pisanja in lahko res rečem, da lepo da se trudiš brat v tujem jeziku, le to je pot do znanja jezika, ampak res, malo slovar imet odprt, poskusit povezat zadeve z izrazoslovjem, ki ga celo slovenščina pozna, pa ne ne škodi. Pa kaj iz življenja povedat. To sem hotel reči ko sem rekel naj Pyorjeva ostane na polici.

Tule večinoma ljudje povprašajo za nasvet kako konkreten primer rešit. Včasih morda tudi nekaj kar veš iz teorije, lahko funkcionira takoj, ne da bi kdaj prej poskusil tak pristop. pes se odzove ustrezno pač. Super, Bingo, rešitev problem.  Ampak psom je treba pristopit kompletno. In bit pripravljen "božat ali mlatit". Ko pes skače po meni, mu pravgotovo ne bom nastavljal kolena oblečena v sveže zlikane hlače. Ko bom v trenirki pa tudi morda, če bom pravi moment ujel. Ampak definitivno pa že, ko se bo odgnal mladič vame, bo dobil po njuški. In bo kot velik od veselja skakal okoli mene nikoli pa po meni, ko me bo pozdravil ob prihodu domov. Drugi psi spet, pa ne čutijo nobene potrebe po tem, da bi se metali ljudem v objem, že po genih. Čuden je ta svet...

Bom pa še nekaj rekel, kot se je lepo videlo v filmu Šepetati konjem: Možno je vse. Ok, tam resda ni božal tistega konja ves čas, a je bilo vse tako ...Šepetajoče in sploh čisto Redfordovsko. Če imaš denar za it psa(konja) zdravit popadljivosti za tri mesece k najboljšemu, lahko tudi s klikerjem uspe. S čimerkoli. Z zrakom zaradi mene. Ampak najverjetneje bo po tednih klikanja (zaradi placebo učinka na pacijenta-človeka, češ: klikanje je pozdravilo, ko v resnici ni) veliki Guru, v resnici spremenil učenca (v filmu je to simbolično prikazano tako da je hčeri dobesedno poonegavil mater....) in njegov odnos do sebe in živali in potem šele bo pes(konj) čudežno ozdravel. Zato so pa pohabili tudi tamalo. Simbol so prikazali, ker se z besedami ni dalo povedat, da je problem vedno v nas samih in našem odnosu do okolice, v tem primeru živali. In je problem v odnosu do njenega, živalskega pogleda, živalske kognitivnosti, ki pa je za razliko od človeške veliko bolj transparentna, izmerjena, dokazana, potrjena in kar je še teh izrazov. Prej ko začnemo dojemat, da se moramo mi potrudit da nas bo naša žival razumela, prej bomo pričeli  normalno živet z njimi. Ampak rožic pa ne bomo sadili po nepotrebnem, tam kjer je z osatom treba pometat. To pa nikakor.

Žal mi je, ker v sloveniji premoremo kar nekaj kompetentnih, pisočih kinologov, ki pa žal ne sodelujejo na tem in podobnih forumih. Zaradi teoretikov ki so pred desetimi leti še gledali risanke, danes pa so odkrili kliker, ki smo mu včasih rekli žabica.
Če pa že sodelujejo, pa imajo redke in najverjetneje anonimne (guest) poste. Recimo da bi dvajset jih lahko komot naštel, ki so dobri, res dobri. In imajo veliko za povedat ( verjetno tudi zaradi časa prebitega na poligonu ne pišejo kaj dosti...)

(izbrisan del teksta; Jana)

Da zaključim glede literature: vsaka država izobražuje za kinološke strokovnjake po določenem programu. Ta vsebuje tudi vso literaturo. Ko človek nekaj časa dela po "klasiki" in ko obdela to, mu je seveda pot odprta naprej, lahko prakticira telingtonco zaradi mene. Ampak osnova je osnova. Če gre pa človek obratno pot, in direktno iz 4x4 oz. 4 tačk in Lorda ter Moj Pes revije prešalta na TTouch metode iz knjig in kaset brez seminarja, ne da bi prej na poligonu in iz domače literature dobil dovolj znanja in osnov, da bi imel možnost dojet kaj in kako naprej, zna bit pa malo bolj zapleteno. Je kot bi bil ribič, ribe bi pa ženi v lamperju nosil domov naj jih ona s kamnom po glavi. Ja lahko je prebrat telingtonovo. Ampak brez udeležbe na seminarju, samo ob knjigah in kasetah narest nekaj.....sori, izpade dejansko polovičarska polomija. je bolje dat denar za avto ali vlak ali bus, in se k najboljšim na poligon hodit učit okoli po sloveniji. Ampak kaj, ko so ti najboljši eni navadni lulčki ki niso pol Linde...anede?

Ampak nekaj ti bom rekel, sem videl da si z zahoda slovenije. Blizu vas je g. Arčon. Velik entuzijast. On je bil nazadnje na izobraževanju na Korziki kolikor vem. Ekolo, to je nek rezultat, nek dokaz kompetence, entuzijazma. Bistvo je da gledam koliko časa že objavljate punce (Flufi ni edina) tule na forumu in kolikokrt sem vaša imena zasledil v kinološkem tisku oz v resnem pogovoru kot referenco. Niti enkrat nisem slišal, da bi vas kdo omenil v strokovno pozitivnem kontekstu. ŽAl. Fakti bruti. Ja madona, v tem času sem jaz v kinologijo na velika vrata stopil in imam res dobre osnove, da postanem v desetih letih ob moji časovni zasedenosti z pomembnejšim delom, šef kuhinje, če smem v žargonu govorit, na nekem drugem kinološkem področju, ne v šolanju in vzgoji. Ko bom imel prvo priliko it na nek dober seminar, bom šel, tudi za 2000 evrov če mi bo konkretno pri strokovnosti pomagalo. Ampak seveda tega ne pričakujem od ostalih 98 procentov slovenskih pasjih lastnikov. Pričakujem pa od tistega, ki se dela pametnega, da mi rezultat pokaže. Lažje sprejmem začetnika ki mi odkrito prizna da se še uči, a nekaj že ve, je že dal skozi nek tečaj, ima licenco pa čeprav jo je pridobiti enako lahko kot vozniško(to je pač naša realnost-lahkost pridobitve licence) jo pa vsaj ima, je pokazal interes, voljo do dela in do tega da je "dokazan", kot pa nekoga, ki se naduto šopiri z navajanjem tujih avtorjev in ene same zveličavne poti, ob tem, da v pomanjkanju časa za poligon in dejanski angažma v pravi smeri, ostaja za teoretičnimi okopi, od koder strelja po vseh ki niso zadaj za "katjušo" in ne filajo cevi.
Ali bodi kompleten kinolog, ali pa bodi le kompletem lastnik in kinofil. Jaz recimo sem slednje. In sem ponosen da imam mir v hiši in dobre prijatelje v njej. V kinologiji sem pa administrator takorekoč. Neposredne izvajalce pa zaradi narave njihovega dela izjemno cenim. In guess what Flufi: jaz bi bil z lahkoto pripadnik plemena flufijev glede stališč in etike šolanja ki jo zastopa to pleme. Ker se v redkokateri stvari ne strinjam s tvojimi pogledi in jih tudi celo prakticiram. Ampak se ne "iztrčavam" z enimi in istimi štosi vsakič ko me kak znanec vpraša: "ejga, ti's pesjanar, kwa nej s psom nardim, serje ga". Ampak mu rečem, da jaz samo pse skup dam, ko se parijo, pa mladiče znam zrihtat da so pol brez problema in standard pasme na pamet. In mu dam telefon od društva. Zato ne morem bit član tega plemena žal. Ker eksperimentiram samo s svojim psom- če že pač sprejmem idejo da bo vedno kaj česar ne vedel o psih in bom posledično kje kdaj "zasral". Ne poskušam eksperimentirat z vsemi psi v okolici s tem, ko bi delil nasvete vsepovprek in vedno enake.

 Za prihodnje si daj samo podpis pod nickname: "Pryor, and there was nothing more, and then was god". In ne rabiš nič več pisat naslednje par let. Samo da vidijo obiskovalci, da je v temi še grafit "Flufi was here" pač, bojo že vedeli kaj si hotla povedat.

Lepo se mejte vsi.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #54 : sreda, 03.03.2004 : 07:47:14 »


Glede lastništva neke druge ne-newfi pasme: verjamem da te z mastinom na primer, ne bom uspel srečat, ker razen učit s smrčkom zazvonit na zvonček, bi ti pri tej pasmi tvoje teorije padle kot domine ( na tej pasmi so tudi moje padle namreč- izjemna pasma in izjemni lastniki ki jo zmorejo razumeti in obvladati, predvsem pa ljubiti;edino to ni težko pri mastinu)


LP,Le Cheff!

LP,Miša
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #55 : sreda, 03.03.2004 : 10:07:32 »

Le Cheff,za tole o mastinih pa ti ne uide ena pijača na moj račun! Grin
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #56 : sreda, 03.03.2004 : 10:12:34 »

Se je kar nabralo. Pa pojdimo po vrsti.

Flufi,
V enem od prejšnjih postov sem omenila psico, ki je pred mojimi očmi pokončala komaj rojeno mladičko. To je bila Konanova sestrica. In tako sem postala ostalim 7 preživelim krušna mati.

Kdor čaka, dočaka. In boš dočakala dan, ko boš videla, kako psica vzgaja svoje razgrajače. Pri tem ti žal ne morem pomagati, ker imam doma dva kosmatinca s frnikolami med zadnjimi nogami.

Ta forum ni namenjen impresioniranju vseh ostalih prisotnih. Namenjen je izmenjavi mnenj. Le Cheff je to zeloooo lepo opisal.

g. Zidar - kaj mu pa manjka, razen tega, da si je kot Slovenec, drznil napisati knjigo.

Barbka,
res si sonček in hvala

Mefisto,
nič čudnega da znamo tako dobro grizljati, ups kramljati, saj smo pasje.
Zato se nebi čudila, če nas bo nekoč res nekdo videl letati okoli z mrtvim zajcem v ustih in markirati po grmovju (kot je bilo napisano ene dve strani nazaj). Ej, to bi bil šou!!!  Grin  Grin  Grin

Tudi tebi iz srca hvala, ker si v Konanu videla tisto dobro, kar smo ga naučili, drugi pa zatrli in to priklicala na plan. Aleluja za tale forum, ker zvem tudi kaj zelo lepega.

Le Cheff,
bereš mi misli. Tako glede raznih knjig, ki so trenutno IN, njihovih gorečih zagovornikov in mladih nadebudnih kinofilov, ki mislijo, da so naredili doktorat, če so prebrali nekaj knjig o psih, jim pa ne pride na misel, da bi prisluhnili resničnim ljudem z resničnimi situacijami in mogoče o tem debatirali, če so v dvomih.
Saj ne trdim, da imajo vakuum-pack v glavi, daleč od tega, a ne zavedajo se, da ti podlago za naprej da le resnično življenje in ne neki best seller.

Da bi napisala knjigo?  Cheesy
Ob dobrem retuširanju slike izpred 10-ih let, zgledam "k šus".  Roll Eyes  Roll Eyes Pri sestavljanju besed v stavke, te pa vzamem za svojega guruja.  Cool
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #57 : sreda, 03.03.2004 : 10:28:36 »

www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=lastup&cat=10582&pos=3
Malo za "relaksacijo" teme Wink
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #58 : sreda, 03.03.2004 : 10:41:38 »

LP,Sonja!
Na sliki št.4 se mi zdi, da vidim dve mastinčici. (ne zameri ampak tako luštno je za videti)

Pa še malo relaksacije z naše strani, kjer se lepo vidi skrbna mamica in njen eno dnevni in tedenski naraščaj.

http://www.geocities.com/kalezicgreta/mastinonapoletano.html

LP,Miša
Logiran
reddevil
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #59 : sreda, 03.03.2004 : 11:05:12 »

Full so lustkani ti tvoji napoletancki. Kolk so pa zdej ze veliki? Upam, da se lepo razvijajo in rastejo Roll Eyes.
LP, Ana
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines