mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:27:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Strani: [1] 2 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Še eden od mojih izpadov  (Prebrano 22808 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« : ponedeljek, 08.02.2010 : 22:03:39 »

Sploh ne vem kje naj začnem. Tako sem jezna in razočarana in žalostna. Večerni sprehod s psom se pri meni pač vedno konča s solzami. Prijazen mešanec, srednje rasti, izgleda mlad nas napade sredi gozda. Z mojim se igrata. Pokličem sorodnico, ki živi v bližini in ta mi oznani ''veselo'' vest, da ta pes tako ali tako že tava nekaj dni naokrog in naj se nič ne sekiram, je čisto prijazen. Aha, seveda, sem čisto pozabila za trenutek, da je to nekaj čist normalnega a ne. Pes na potepu. Moj fant ponori kot ponavadi: Ne moreš ga kar vlačit s sabo, si znorela, ne moreš vsega pobirat po cesti....boma se pozanimala če bi ga kdo imel pa ga bova šla iskat.  Shocked Huh Lips Sealed Tukaj začnem zavijati ko sirena. Še zdaj se počutim prazno. Povejte mi nekaj dragi mojpes.net-ovci, a sem edina v Mariboru, ki sem pripravljena storiti vse za žival. A sem edina, ki ne razume zakaj bi psa pustila veni na mrzlem, lačnega, osamljenega?! Je to normalno? Pa kje ste vsi? Ste vse prostovoljke iz Ljubljane? Koga lahko pokličem, kdo mi bo pomagal? Počutim se samo, nemočno. Kaj naj vzamem res vsako žival na cesti s seboj, jo kastriram, steriliziram, cepim, vse na svoje stroške, sama. In kaj naj potem, ko se bo nabralo 20 psov in nekaj sto mačk v stanovanju, naj se kar stran spravim od obupa? Ne vidim več izhoda in ne vidim več smisla živeti v mestu, kjer najdem psa in ne upam poklicati v azil ker
a)ne delajo, ko je praznik
b)rajši RES živim z 20 psi kot pa da psa napotim v azil MARIBOR, kjer se niti ne trudijo da bi psa oddali in bo 30 dni zaprt v majhni celici, potem pa ga bodo pokončali
c)ker je vsepovsod boljše kot tam
Ne pomaga potem tuliti po forumu, da smo morali gledati živalsko truplo sredi ceste. Zdaj takoj je treba pomagati vsaki živali. In to brez izjeme. Jaz sama ne zmorem. Niti ne vidim smisla spraševati kdo izmed vas je pripravljen vzeti psa, ki ga očitno razganja od hormonov in strasti po potepu. A je kdo? Ga bo kdo imel dokler mu ne najdemo doma? Najbolje bi bilo, če bi ga vzel nekdo z dvoriščem, pa da ga čez noč da spat v kakšno klet, ker zapret v kako sobo takega psa, to bi bil polom. Verjetno bi se mu zmešalo. Najprej bi par dni potreboval kakšno dvorišče, da se navadi ljudi, ker jih namreč ne šlivi. Ma kaj, saj že vidim poste v smislu : kaj bi pa ti sploh rada? Ma kaj v smislu, verjetno kar dobesedno, ne bi bilo prvič. Ampak kaj pa naj. Naj napišem ta post na facebook? Samo tukaj ''poznam'' ljudi, ki mislite približno podobno in vlačite živali s ceste. Komu drugemu naj to povem? Če me pa noben ne razume. Če sem pa psihopat, ker bom spet tulila za tem psom vso noč, ker mi ne gre v glavo kako je lahko človek taka pošast in zanemari psa. Ali katerokoli žival. Le kaj mi je storiti? Nič. Kap me bo pač enkrat od sekiranja.
 Pes je pobegnil nekam v gozd, če koga zanima. Sklepam, da ima kje kašno hišo blizu katere spi. Za mene nima lastnika. In nobenemu azilu ne bom prijavljala (v primeru da se kdaj še znajde v mojem stanovanju) najdbo živali. Ne bom. Te živali nimajo lastnikov in nikomur jih ne bom vrnila. Basta. Banda Mariborska, kdaj bodo začeli kaj delat?! Kdaj bodo začeli delat to za kar so plačani?!
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #1 : ponedeljek, 08.02.2010 : 22:36:05 »

Dobro jutro v Máribóri. Sem že v drugi temi razlagala, kako imamo pri nas vse lepo urejeno. Če se najde kje kaka žival, se ponavadi najde tudi kdo, ki ji ponudi skledo hrane in kako škatlo za spanje. Tako: za žival je poskrbljeno, ima hrano in zatočišče, ima lastnika (to je oseba, ki je pred blok postavila skledico hrane). Prostoživečih / zapuščenih živali torej na območju Maribora NI. Saj, kam bi pa prišli, če bi po evropski prestolnici kulture, po prizorišču bodoče univerzijade, lutali nikogaršnji psi in mačke. Živali se "olastninijo", fasade se pleskajo, zavetišče imamo najlepše na svetu in v okolici (to je za vsak slučaj, ker, kot rečeno, nikogaršnjih živali itak ni)... A nam ni lepo?

Ne da bi vedela, da imamo v MB še kako društvo v zvezi z živalmi, razen onega uradnega, ki ima čez tudi novo zavetišče.

Torej, ja, ostaneta ti dve možnosti. Ali da pogledaš stran in se delaš tele (tako kot večina ljudi; marsikdo se je tega silom prilike navadil), ali pa pobereš psa / mačko, porihtaš na svoje stroške in imaš potem doma. Poskušaš oddati, seveda, ampak je povpraševanje manjše od "ponudbe" in se ti začnejo počasi kupčkat. Sčasoma tvegaš tudi kaki resen spor z ostalim (predvsem moškim) delom familije. Imajo sicer radi živali, niso pa tako "sentiš" in (deloma silom prilike) ravnajo rajši po metodi A.

Kakega konstruktivnega predloga pa od mene žal ne bo, ker niti sama ne vem, kako bi ravnala v tvojem primeru.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 08.02.2010 : 22:40:00 »

Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?
Logiran

Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #3 : ponedeljek, 08.02.2010 : 22:46:05 »

sessa, ne bluzi. Drugič pokliči 113, kjer ti bodo dali tel. od dežurnega oskrbnika, ki bo prišel po žival.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #4 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:01:34 »

Ma ti ne bluzi. A imaš tako dobre izkušnje z našim azilom kaj? Lepo zate.
Smetka, ni grozno. Imajo bokse, imajo hrano, nekateri še celo dobijo kruh in mleko, če so fejst pridni  Shocked (sarkastično mišljeno, kje ste pa videli psu dajat kruh in mleko, sploh če ti drugi plačujejo hrano za pse). Imajo sprehode 2 uri na dan, če pride kak sprehajalec mimo. Jaz pa psa sigurno ne bom vlačila v azil, kjer se z ljudmi ne da normalno komunicirati, kjer se tumoraste pse ne pozdravi oz, se jim ne odstranijo tumorji, kjer se z mladiči ravna kot z ostalimi potepuškimi psi, kjer so dolgodlaki psi en sam vozelj in ko jim to prijazno omeniš, skomignejo z glavo,kjer psi sploh nimajo imena,(ah ja, za spletno stran so si jih hitro izmislili)kjer se pri 10 psih v celem azilu ne sfolga obdržati čistih boksov, oprosti ne morem. Kako lahko nekdo dela v azilu, ki ima žival toliko rad kot vsak drug na tem svetu. Kdor je drugega mnenja, naj vozi živali tja, jaz ne bom.
Bom pač bluzila a ne? Mislim svašta. A se ne da niti na tem forumu normalno komunicirati Patapižu? Če nimaš kaj pametnega povedati, ne komentiraj. Če bi želela bi pes bil v azilu, kaj ne razumeš?
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #5 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:13:33 »

A se ne da niti na tem forumu normalno komunicirati Patapižu? Če nimaš kaj pametnega povedati, ne komentiraj. Če bi želela bi pes bil v azilu, kaj ne razumeš?
A to je za tebe normalna komunikacija? Za mene ni. Torej, izvoli, bluzi - kolikor ti srce poželi.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #6 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:30:50 »

Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?

Tudi jaz moram to sedaj vprašati.
??
Jaz bi psa odpeljala v zavetišče Maribor, če bi ga našla.
Koliko vem oni ne evtanazirajo živali. Tudi na spletni strani to piše.

Jaz sem iz MBja, vendar psa ne morem vzet k sebi. Trenutno nimam niti kake druge ideje, razen zavetišča Sad
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #7 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:35:11 »

Kako to misliš, da ne evtanazirajo psa? To zdaj ne razumem. Pa saj nekam ga morajo dati, kam pa, ko zmanjka prostora? Klavdija, sem zgoraj napisala mnenje o azilu. Jaz sem pač tak karakter, da se ne morem zadovoljiti z minimumom. Zelo škodim sebi in ostalim v mojem krogu s tem, ampak ne morem peljati živali nekam, če VEM, da tam ne naredijo za njo vse, da bi se čim bolje počutila.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #8 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:39:55 »

100% ne morem trditi glede evtanazije, ampak piše na spletni strani. Pol bi že moralo držati. Roll Eyes

Ne vem sessa, ampak jaz vseeno mislim, da če ni primerne nastanitve za psa, da je vseeno bolj varen v zavetišču kot zunaj na ulici, gozdu, cesti....
Prav tako moraš obvestiti zavetišče da si ga našla. Preveriti čip...pa saj veš to vse. Wink
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #9 : ponedeljek, 08.02.2010 : 23:59:18 »

Smetka, v bistvu je skoraj še prekratek čas odprto, da bi se lahko kaj določenega reklo. Videti je lepo, napake pri gradnji so menda odpravljene, torej naj bi bilo tudi funkcionalno. Tudi z g . Štiblerjem imam s Šentiljske dobre izkušnje. Zato upam, da ne bo taki podn, kot so bili Zrkovci. Žal je pa ekipa bolj ali manj ista in zato je upanje bolj kot ne bledo.

Da ne dolgovezim: poglej si svoje opise živali, ki jih oddajaš in poglej si opise na strani mariborskega zavetišča. In ti bo takoj jasno komu je in komu ni mar, ali se katera žival odda, kako se odda in kam.

Moj čisto osebni občutek je pač, da bo to en taki kraj, kjer si bodo (občinski) veljaki sončili zobe ob "ubogih živalicah".
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #10 : torek, 09.02.2010 : 00:24:43 »

Pa kaj je res tako grozno to mariborsko zavetišče?
Mene osebno motijo betonske celice z linicami za hranjenje, radiatorji, ki so na hodniku (za zaprtimi vrati celic), pa sama postavitev zavetišča pod daljnovode. Glede delovanja pa ti ne vem kaj dosti povedat.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #11 : torek, 09.02.2010 : 00:27:49 »

Potem se psom ne kuri, tako kot so objavljali?
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #12 : torek, 09.02.2010 : 00:36:31 »

Dvomim, da imajo talno gretje. Radiatorji na hodniku so bili, v času otvoritve, topli. Drugič, ko sem bila tam, pa sem bila samo v sprejemni. Tam je bilo toplo. Kako je v celicah, pa ne vem.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #13 : torek, 09.02.2010 : 00:44:02 »

Klavdija in Patapižu, vem, da so bila vratca ki ločujejo zunanjost in notranjost boksa pri minusu odprta-ponoči. Da bi bilo to ravno takrat, ko smo se mi mimo peljali in videli, vse ostale noči pa bi bilo zaprto? Mogoče.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #14 : torek, 09.02.2010 : 04:11:40 »

sessa-hvalevredno iz moje strani je to,da ti ni vseeno,vendar vse odgovornosti ne moremo vsi nalagati smetki in par njej podobnim..res ne-je resnično prenatrpana...moraš duša draga obvestiti vaše zavetišče,če stvar ne funkcionira pa leti prijava..če se še mi ne bomo (sploh zdaj)držali vseh predpisov,potem škoda,da imamo zavetišča sploh.Verjamem,da ti ni vseeno,tudi meni ni,tebe osebno poznam,ko sem ti čuvala Ruby,spoznali sva se in seveda takoj ujeli,istomišljenski ljudje so tko kot je luvi7777 enkrat meni napisala -ali si ali pa ne.Zato moraš delovati v skladu s pravili,če ti že ni vseeno.Mi smo pod Zonzanijem...hmm..pa kaj naj?Bolje to kot nič,čeprav se ne strinjam z nekimi stvarmi kar sem jim tudi davno nekoč povedala...Evo,Smetki ni vseeno in kam je prišla?Čir verjetno,če ne pa kmalu.Poskusi najti kaj pozitivnega v tem zavetišču,pojdi tja in povej,kaj te moti,mogoče pa le ni vse tako izgubljeno,ti,še kdo in še kdo..tako se premikajo stvari.Vsaj upam.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Še eden od mojih izpadov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines