mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 01:29:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa  (Prebrano 78607 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #255 : petek, 05.03.2010 : 08:40:36 »

Sakal, kako to mislis? KZS ima 9000 clanov, pomoje je bila vecina ljudi tam clanov KZS (preko razlicnih klubov, drustev).  Smiley Smiley

Aja, razen ce ti mislis KZS sensu stricto. Hm, Kavcic, Vidic, Kocar?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #256 : petek, 05.03.2010 : 08:44:59 »


Sama svoje naslednje psice ne bom vpisala v naso rodovno knjigo in bom storila vse kar se da, da bom vzrejala pod drugo drzavo Tongue

Fuj in fej, KZS, da vas ni sram! Angry



Vidis, meni se pa to ne zdi ok. Zakaj? KZS smo vsi, ki smo clani kaksnega kluba/drustva, ki je pod okriljem zveze, kajne? KZS sestavlja 9000 clanov-vsak od nas je samo 1/9000, neglede na funkcijo v zvezi. Zakaj bi se torej umikali? Najlazje je reci, nocem imeti nic s tem. Po moje je treba prej narediti vse mozno, da se stvar spravi v prave tire. S uzaljenim cepetanjem se ne resi nic, je pa res najlazje it stran.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #257 : petek, 05.03.2010 : 08:52:41 »

Jana hvala za poročilo, vidim da nas vse enako zanima.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #258 : petek, 05.03.2010 : 08:59:11 »

Kdo pa je bil s strani KZS še navzoč, poleg Kavčiča in Vidica?
Na "odru" je bila še ga. Metoda Mikuž.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #259 : petek, 05.03.2010 : 09:00:34 »

Jana, hvala za porocilo! ful izcrpno.

saj se mi je ze prej dozdevalo, da ne bomo (boste) dobili odgovorov Roll Eyes zal.

Se pa strinjam, da se tetoviranje cimprej ukine! Meni je brezvezno dvojno oznacevanje. Saj ima tetovirni referent se vedno nalogo pogledati leglo, psico, popisati leglo. Naj pride pa 2x in naj 2x preveri stanje psice in mladicev, ce se bojijo, da jim bo zmanjkalo dela Roll Eyes samo naj potem krsitve tudi prijavljajo!
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #260 : petek, 05.03.2010 : 09:04:18 »

Kdo pa je bil s strani KZS še navzoč, poleg Kavčiča in Vidica?

 

Aleksander Česnik, podpredsednik/član UO KZS in soavtor (skupaj s Vidicem in Kavčičem) tega famoznega predloga, ki je bil objavljen v zadnji številki Kinologa, a so nam včeraj rekli da "predlog ni aktualen" in naj se ne oziramo nanj. Roman Hoefferle, predsednik Komisije za strokovna vprašanja. Pa najbrž tudi drugi funkcionarji, a jih ne poznam. Nastopali so Blaž Kavčič, Jože Vidic, ter Metoda Mikuz.
Logiran
Šakal
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #261 : petek, 05.03.2010 : 09:07:18 »

Ja, to sem mislila, kdo je bil na "odru". Hvala za odgovor.

Jaz bi raje, da bi pse čipirali veterinarji in ne vzrejno-tetovirni referenti. Se pa očitno res bojijo, da bi postali odveč in nepomembni.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #262 : petek, 05.03.2010 : 09:43:21 »

Nan, se povsem strinjam s teboj, da nam je bil vceraj izkazan izjemno ponizevalen in aroganten odnos, vendar sem imela zvecer namen samo povzeti dogajanje in ne veliko komentirati, ker je bilo tak dogodek treba prespat.

V dvorani niste bili samo clani katere od clanic KZS, temvec nas je bilo kar nekaj, ki nismo v nobenem kinoloskem drustvu ali pasemskem klubu. Pa to ni prevec vazno, glede na nemaren odnos, ki je bil nam vsem izkazan s strani organizatorjev. Ce tako ravnajo z vsemi na neki javni prireditvi, kako sele potem izgleda odnos do clanov clanic znotraj organizacije? Dokler so se sploh odgovarjali, je bilo nekaj dodatnih vprasanj direktno prekinjenih, da o tem ne bodo govorili, recimo zakon o veterinarskih merilih skladnosti, zaradi katerega nas je vecina sploh bila tam, pa vzrejno dovoljenje in spolna zloraba bulmastifov, kjer je imel Blaz Kavcic na govornici pravi izpad in po katerem ni vec spregovoril, Vidic pa je le zbiral prijave na razpravo in napovedoval govornike, ter tu in tam koga prekinil, ko je bil predolg. Pri vprasanju o hrtih v Kranjski Gori in o pristojnosti KZS v primeru strokovnih podlag, da se vmesavajo, si niso dali dopovedati niti tega, da je mnenje s strani clana UO nekega pasemskega kluba zapecatilo njihovo usodo in so gonili svoje, da je pristojen VURS, zato v tem primeru predlagam drustvu Hrtji svet, da naslovi na VURS pismo, v katerem zahteva umik tega mnenja. Kdo bo popravil nastalo stanje? Zagotovo s KZS nihce.

Na listu za prijavo k razpravi pise:
Dnevni red:
Vzroki za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS
Doslej izvedeni ukrepi
Vsebinske smernice za zakonsko urejanje podrocja kinologije

Na dnevnem redu ni bilo predloga k Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti in ce me danes kdo kaj vprasa, je bila okrogla miza ze zastavljena kot zamegljevanje. Nihce od organizatorjev ze v naprej ni imel namena o tem govoriti in ko so se zacela vprasanja in pripombe podajati s strani obcinstva, je bila zadeva takoj prekinjena kot nerelevantna, kot nekaj, o cemer se ne bo govorilo in kar ni pomembno.

Ali kdorkoli, ki je bil v dvorani, ve kaj o vzrokih za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS?

Neverjetno je tudi to, da je bilo v uvodnem govoru nekajkrat povdarjeno, da so pregledali, kaj pisemo po forumih, iz cesar sklepam, da je bil konstrukt arogance in izkljucitve debate povsem nameren, saj je bilo nemogoce racunati, da bomo prisli tja s cim drugim kot s tistim, kar smo pisali pred okroglo mizo, torej ne z nekim imaginarnim zakonom, ki nam je bil ocitno tokrat prvic predstavljen in o katerem nismo se nikoli prej debatirali (razen nekaj malega po odkritju nacrtov KZS v tisti seminarski nalogi), temvec s konkretnimi vprasanji na pravkar objavljeno v Kinologu. Ce bi bila s KZS res namera kakorkoli upostevati nasa stalisca in razloge za udelezbo na tej okrogli mizi, bi bila pripravljena tako, da bi nasa vprasanja spadala v kontekst dnevnega reda in na poglavitna vprasanja bi imeli pripravljene konkretne odgovore, ki bi nam jih podali ze v samem uvodnem "predavanju", ne pa da so nam razlagali o potrebah psa in v nadaljevalnem, ko smo se pocutili kot prvosolcki, ki smo na prvi ucni uri o obnasanju psa. Ko nismo vec dovolili taksnega ravnanja z nami, so od uzaljenosti ukinili odgovore in do konca razprave samo poslusali nasa vprasanja in mnenja.

V dvorani je bil poleg Kavcica in Vidica tudi Aleksander Cesnik - torej vsi glavni akterji predloga v ZVMS. Kot govornik iz obcinstva pa je bil tudi Plestenjak, ki se ponekod omenja za sodelujocega pri pripravi predloga. Ja, bil je tudi Kocar, pa kar nekaj vzrediteljev in sodnikov.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #263 : petek, 05.03.2010 : 09:57:14 »

Ali kdorkoli, ki je bil v dvorani, ve kaj o vzrokih za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS?

po Kavčič-u: Manjkajoča PREVENTIVA.

Je bilo napisano na začetku njegove prezentacije polnih vizualnih učinkov Smiley
Če sem ga prav razumela, preventiva=nov zakon (omej. št. psov,...)
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #264 : petek, 05.03.2010 : 10:04:18 »

Vidim, da sem marsikaj zamudila. Po drugi strani pa je bilo tole za pricakovat.  Lips Sealed Sem pa vesela, da berejo forum, ker je tule gor dosti tehtnih predlogov, ki bi jih nemara lahko upostevali v prihodnje....
Jana, hvala za porocilo.  Smiley
Logiran

Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #265 : petek, 05.03.2010 : 10:07:29 »


Ali kdorkoli, ki je bil v dvorani, ve kaj o vzrokih za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS?


Jana, seveda. Saj je magister Blaž Kavčič  lepo razlagal, da ko ga je po smrti njenega labradorca Zora Roter  vprašala za nasvet v zvezi s pasmo, ji je odsvetoval bulmastif. Torej če bi upoštevala njegov strokovni nasvet, ne bi prišlo do te tragedije.  Tragedija je nastala, ker stališča mag. Kavčiča ter KZS niso bila spoštovana.

Čeprav po drugi strani in na podlagi tega, kar je povedala ga Metoda Mikuž, najbrž Zora Roter ni bila sposobna niti enega tibetanskega terierja obvladati.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #266 : petek, 05.03.2010 : 10:08:10 »

Oglasila se je Neca Jerkovic, da je bilo moje povzemanje njenih vprasanj povrsno. Popravila sem tako, kot je javila, da je prav.
Hvala Neci in pozivam tudi ostale, da javijo, ce je kje kaj narobe, pomanjkljivo, prevec ...
Logiran

Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #267 : petek, 05.03.2010 : 10:09:37 »

Btw in English what mag. Kavčič performed in his introductory lecture/powerpoint presentation is called "covering your ass."
Logiran
apollo
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


WWW
« Odgovor #268 : petek, 05.03.2010 : 10:48:34 »

Haha - se strinjam. Veliko je govoril, iz tega pa ne bo nič:)).
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #269 : petek, 05.03.2010 : 10:54:43 »

Jst bi samo za širše množice jasno razčistila "pristojnosti" KZS in VURSa v katerikoli zadevi. VURS sicer odloča - torej je njihova pristojnost (ali drugače - dolžnost), da povedo kaj bo kdo moral narediti ali ne (oziroma ali dela narobe ali ne glede na določila v zakonodaji), vendar lahko za mnenje prosijo katerokoli (strokovno) organizacijo, ne gelde na njen status (torej - javni, zasebni, zavod, društvo, zveza,... karkoli). Mnenje lahko upošteva ali ne. Ker se KZS razglaša za edino strokovno telo na področju kinologije, je s strani VURSa (birokratsko gledano) korektno, da se za mnenje obrne na njih. Zatorej so za posledice (konkretno v primeru KG) neposredno (tudi) odgovorni KZS. Če so podvomili v svojo strokovnost ali strokovnost člana, ki je mnenje izdal, bi morali kot organizacija a) preprečiti izdajo mnenja ali b) mnenje umakniti oz. preklicati. Ja? Kako zelo mi je žal, da nisem bila tam.  jezen

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines