mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 08:06:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa  (Prebrano 78581 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #270 : petek, 05.03.2010 : 11:01:38 »

Vsekakor mi je jasno tole o KZS in VURS, vendar vceraj tam ni bilo mogoce razloziti NIC. Nic ne slisim in nic ne vidim - obrnite se na VURS.
Bodo morda s Hrtjega sveta kaj vec povedale.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #271 : petek, 05.03.2010 : 11:11:35 »

 Grin  Grin Vem, da ti veš.

 In zato mi je pa žal, da me ni bilo tam - ker sem prepričana, da imam močnejši glas kot ti  Grin  Grin  Grin pa tudi manj bontona v takih primerih  Evil   
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #272 : petek, 05.03.2010 : 11:14:19 »

A zna kdo brat statute (pravnik?)? Ker meni to RES dela velike tezave, pa ce kdo zna, bi ga prosila, ce mi lahko razlozi 37. clen statuta KZS. Ker mi res ni jasno, kaj sploh je pristojnost skupscine oz. o cem lahko ta sploh odloca, sploh ce pomislim na komentar s sosednjega foruma. Smiley Hvala ze vnaprej.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #273 : petek, 05.03.2010 : 11:23:53 »

S popravki se je javila tudi Vanja Bogolin in je zdaj povzetek dopolnjen.
Logiran

Jasi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 698



WWW
« Odgovor #274 : petek, 05.03.2010 : 11:24:05 »

Jana, hvala za poročilo. Sama sem ostala v Zg.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #275 : petek, 05.03.2010 : 11:50:07 »

razpravljalec ? iz zagorja je bil Alojz Klančišar,
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #276 : petek, 05.03.2010 : 12:15:14 »

Hvala Lanabela, sem dodala.
Poleg tega sta se javili tudi Polona Bonac in Sasa Bobic - njuna dodatka sta v "porocilu".
Hvala obema.
Logiran

saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #277 : petek, 05.03.2010 : 12:25:27 »

Citat
Ali kdorkoli, ki je bil v dvorani, ve kaj o vzrokih za tragedijo z bulmastifi z zornega kota KZS?

Po mnenju predsednika, ker ni bilo "preventive". Preventiva pa je odpovedala, ko ZR ni upoštevala njegovega (strokovnega) nasveta, da bulmastif zanjo ni primerna pasma.

In v tej smeri naj bi šla "preventiva" v prihodnje: strokovnjaki KZS bojo presojali katera pasma je za koga primerna in katera ne.
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #278 : petek, 05.03.2010 : 12:26:29 »

In v tej smeri naj bi šla "preventiva" v prihodnje: strokovnjaki KZS bojo presojali katera pasma je za koga primerna in katera ne.

Pol bomo vsi imeli samojede. Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #279 : petek, 05.03.2010 : 12:26:35 »

In v tej smeri naj bi šla "preventiva" v prihodnje: strokovnjaki KZS bojo presojali katera pasma je za koga primerna in katera ne.

Ok, potem sem prav razumela Wink
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #280 : petek, 05.03.2010 : 12:55:10 »

Javlja se Marko Habic in prosi za objavo spodnjega teksta - v nadaljevanju je v celoti njegov tekst:

Včeraj sem kot kinolog sodeloval na okrogli mizi,ki jo je sklicala KZS.V uvodu je predsednik mag.Blaž Kavčič predstavil dosedanje delo zveze in predloge ,ki bi bili smoterni za posodobitev stare zakonodaje.Poudaril je da so organizirali to okroglo z namenom ,da bi slišali tudi mnenje širše populacije lastnikov psov.Jaz osebno sem dobil vtis,da so nas poslušali samo prvih 10 min.,nato pa smo govorili sami s seboj.

Po mag.Kavčiču je prevzela besedo dr, Metoda Bračkovič,ki je doktorirala v Angliji iz vedenjskih motenj pri psih.V 30 min.samogovoru je gospa natresla toliko bedarij,da sem se vprašal ,kdo je tej gospe dal doktorat in da je bilo škoda njenega časa,ki ga je porabila za študij.

Nato smo poslušali mnenja udeležencev okrogle mize.Mnenja so bila,da KZS umakne predlog nove zakonodaje,ki so ga že poslali na VURS.Da je stara zakonodaja v bistvu v redu,samo da se jo nihče v Sloveniji ne drži,ker jo v praksi nihče ne kontrolira.Da bi si morala KZS in stroka izborit svoje mesto,ki ji pripada.Pri tem vprašanju sem izvedel,kar je večina verjetno prešlišala,ampak za mene je to vprašanje bistvenega pomena.Predstavnik KZS je povedal ,da VURS ne priznava KZS ,kot strokovno organizacijo,katera bi lahko dajala predloge ,ki se tičejo novega zakona.Zakaj se potem trudimo.Naj politika prevzame vso odgovornost in mi jih bomo na naslednjih volitvah nagradili za to.Predlogi so še bili,da se uvede davek na pse,z tem denarjem bi se financirali novi inšpektorji na terenu,zavetišče za pse in KZS ,katera bi uvedla množično izobraževanje in osveščanje potencalnih lastnikov psov,potrebno bi bilo uvesti priskus dednih zasnov pri vzrejnih pregledih za vse pasme.Da je treba glasno povedati,da nevarnih pasem ni,da so psi odraz človeka.Padel je tudi predlog,da mora KZS ,naredi red najprej v svojih vrstah,tu je bilo mišljeno,da nekateri sodniki ,ki ocenjujejo vzrejne preglede ,le te podarjajo ,sodniki,ki pa sodijo delovne izpite,te tudi prodajajo in da veliko sodnikov za delo,nimajo pogojev ,da so postali sodniki.V tej kvoti je tudi predsednik komisije za šolanje,ki je tudi bil v komisiji za oceno Bulmastifov.

Ne bi smeli umejiti število psov v gospodinstvih,umakniti predlog o višini psov.
Pokončani razpravi sem dobil občutek da smo kinologi še vedno na različnih bregovih reke.In če se mi ne bomo mogli dogovorit,bodo politiki zopet naredili po svoje in v javnosti pokazali z prstom na nas kinologe in rekli saj se še med seboj ne znajo zmenit.
Ena od točk so bili tudi ti nesrečni Bulmastifi,ki niso nič krivi,da so imeli tako lastnico.
Tu bi se rad spustil samo v delo komisije,ki je ocenjevala te pse.In to so bili:dr.M.Bračkovič, Rajko Rotner, B.Puš, dr.vet.J.Vidic, A.Černe, F.Šterman .dr.vet.Kastelic

Tem eminetnim kinološkim strokovnjakom,ki imajo 40 let delovne prakse,zamerim;
1.Da so prevzeli ta primer,kljub temu da Vurs ne prizna stroke.
2.Da so popustili pod političnim pritiskom.
3.Da so se odločili ,da bodo prevzgojili in prešolali te pse.

Nekaterim iz te skupine niti nemorem zamerit,njihovega neznanja ker v svojem živlenju niso izšolali niti enega psa.drugi pa so zaradi predolgega staža postali že malo dementni ali pozabljivi.
Osredotočil se bom samo na 3 točko.
Psu ki mu ponujaš polovico njegovega življenja določeno vedenjsko sliko,se on to sliko zapomne za celo živlenje.Potem pa mi naenkrat ugotovimo da za nas ta slika ni prava in smo se odločili,da bomo od psa za isto sliko zahtevali drugo vedenje.Gospodje pozabili ste,da se to v neki meri,da narediti,se pa mnogokrat psu v določenih situacijah ta prva slika vedno vrne in bo reagiral ,kot si mi ne želimo.Zato je bila tekma izgubljena že na samem začetku,ker je bil tukaj tudi problem krdela in teritorialna dominatnost.To dominantnost se žal ne da odpravit ,samo z korenčkom ampak bi bila potrebna v določeni meri tudi palica.Verjetno me bodo kritizirali sedaj strokovnjaki ,ki zagovarjajo šolanje brez prisile.Strinjam se da se da 90% izšolat brez prisile ,ampak moje izkušnje govorijo ,da mora biti včasih prisotna tudi določena prisila ,to govorim pri vrhunskemu šolanju za tekme.Že samo hoja psa v poleg je za psa prisila.Ker bi pes v divjini samo lovil,se prehranjeval,se igral in spal.

In za to ker ste se odločili,kot ste se ste naredili veliko škodo stroki in morda ste sokrivi za smrt gospe Beričevič.
In zdaj se bodo mnogi vprašali kdo in kaj sem ,kot se je to vrašal F.Šterman v nekem intervjuju,da dajem moralne in strokovne nasvete.

Sem lastnik 2 Malinoisov in 1 Nemškega ovčarja.Moja kinološka pot se je začela pred 23 leti,takrat ko se je vaša zaključila . Od mojega začetka vas nisem videl na nobeni tekmi kot tekmovalca in na nobenem izpitu ,ki bi ga opravljali z svojim psom,nisem vas opazil tudi na nobenem seminarju tujih strokovnjakov ,ki predavali v Sloveniji.

Med tem časom,ko ste vi opravljali razne častne funkcije v klubu in na KZS in za to prejemali častna odlikovanja za katera morate obleči 2 obleki,da si jih lahko vsa pripnete.,sem jaz poslušal vse seminarje,ki jih je razpisala KZS.In vsa ta usposabljanja sem uspešno zaključil,samo žal nikdar nisem postal višji inštruktor,kot ste vi.Ker je vaš dobri prijatelj,ki je bil takrat predsednik komisije za šolanje v odhajanju iz KZS pokradel vso dokomentacijo in mi zato do danes niso izdali nobenega potrdila o moji usposobljenosti in zato nisem niti nižji inštruktor.Samo moja pot se je nadeljevala tako,da sem obiskoval treninge in seminarje v tujini in to pri ljudeh ki so bili večkratni svetovni prvaki.Na poligonu sem z svojimi psi 8ur na dan,7 dni v tednu in 30 dni v mesecu ( če ni Februar ).In kaj sem praktično naredil v tem času:1 psa sem izšolal za Izpit BH,5 različnih psov do IPO-1,4 pse-IPO-2,3pse-IPO 3,sedaj še 2 šolam za IPO 3.
Bil sem državni prvak po IPO-1
Državni prvak po IPO-3
Zmagovalec in drugi na memorialu T.Dreniga
V zaporedju 2 let sem zmagal na 5 CACIT tekmah in postal mednarodni prvak v delu.
Sodeloval sem z 3 različnimi psi na 10 svetovnih prvenstvih –najboljša uvrstitev 25.mesto in L 2005 najboljša obramba SP.
In sem lastnik Bel.ov.starega 12 let,ki sem ga dobil pri 18 mesecih,od družine ki jo je dodobra vzgojil in ko je prišel k meni je mislil,da bo svoje napadalne navade lahko uveljavil tudi pri meni.To je poizkusil resno samo 2X in takrat sem mu ročno dopovedal da to ni njegovo pravo vedenje in še pri 12 letih ima v podzavesti to vedenje samo v milejši obliki.

Lep Kinoški pozdrav in se vidimo na naslednji tekmi

Kinolog brez diplome Marko Habič
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #281 : petek, 05.03.2010 : 13:05:36 »

Zanimivo branje!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #282 : petek, 05.03.2010 : 13:11:37 »

jaz bi samo dodala, da je gospa dr. Metoda podkrepila svoje kompetece z obrazložitvijo, da je njen NO pogrizel njo in vse njene prijatelje, ter da ima sedaj 38,5 cm velikega tibetanskega terierja, ki jo lahko na vrvici potegne kamor hoče, če npr zavoha gonečo psičko.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #283 : petek, 05.03.2010 : 13:17:51 »

Me je presinilo, da bi recimo komisija, ki bi ocenila in kasneje presolala kaksnega nevarnega psa, morala biti sestavljena iz ljudi kot je g. Habic. Torej ljudi, ki so dejansko solali pse in to ne enega (pa ceprav sluzbene pasme in ne recimo molosov...). Pa omenjenega gospoda poznam le po imenu, ker spremljam vse oblike kinoloskih sportov ze precej let. V nasprotnem primeru grem lahk v kaksno komisijo tudi jaz sedet, z enim senkanim BBH-jem in nevroticno psico sem glih za tja. Tongue
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #284 : petek, 05.03.2010 : 13:45:29 »

Ejejej, mi je zbrisalo cel post. Angry  Sad Pa samo na kratko. V nicemer seveda ne podcenjujem kinoloskih dosezkov ostalih, ki so kakorkoli sodelovali ali v primeru bulmastifov ali pri tem predlogu za spremembo zakona. Ampak so usekali mimo.... Tongue
Logiran

Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines