mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 05:41:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija  (Prebrano 137926 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lejchy
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #960 : ponedeljek, 30.09.2013 : 10:56:05 »

Pozdravljeni,

razmišljam o sterilizaciji moje psičke, pasme mali nemški špic, stara je 1 leto in 9 mesecev. Imela je že dve gonitvi.
O sterilizaciji razmišljam predvsem zaradi zdravstvenih razlogov, saj me glede možnosti da bi imela mladičkov ne skrbi, ker je v hiši in zunaj ni nikoli brez nadzora, pa tudi zaradi drugih psov v času gonitve nimam pretiranih težav.
Rada bi naredila kar je najboljše zanjo... veliko sem si že prebrala o tej temi, pa se še vedno ne morem odločiti. Težko mi jo je dati operirati, kar tako, za vsak slučaj, če je z njo vse vredu in nimamo nobenih problemov,,, vseeno pa se bojim tveganja da bo potem enkrat dobila raka na maternici in podobno kar bi s sterilizacijo lahko preprečili....  Bojim se tudi da bi se med posegom kaj zapletlo in si ne bi nikoli oprostila. Kaj priporočate? Hvala.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #961 : ponedeljek, 30.09.2013 : 11:11:20 »

Žal se boš morala sama odločiti. Nihče tega ne more storiti namesto tebe.
So + in -. Običajno storiš tisto, kar tebi osebno "nosi" več +.
Odločitev pa ni enostavna, res ne. Vem iz lastne izkušnje.  Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #962 : ponedeljek, 30.09.2013 : 11:55:08 »

Jaz vsekakor nikoli nikdar ne bi dala sterilizirat psice, če to ne bi bilo  neizogibno iz zdravstvenih razlogov. Se pa mora odločit vsak sam.
Edini res veliki koristi od sterilizacije sta, da psica ne bo dobila piometre (zelo zoprna zadeva, na katero je treba paziti in pravočasno zdraviti) in da se izogneš težavam, ki jih imajo ZELO stare psice z gonitvami (so zoprne a obvladljive, če imaš solidnega veterinarja, ki zna še kaj drugega kot rezat).
Tumorjev na seskih s sterilizacijo po dveh gonitvah ne moreš več preprečiti (ker je žlezno tkivo že razvito), kar pomeni, da je pač treba pazit in če se kaj pojavi takoj in brez izgovorov odstraniti.
Rak na maternici je pri psicah redek in ga s sterilizacijo prevzaprav niti ne preprečiš v celoti (se lahko pojavi na štrclju ki ostane). Pač pa s sterilizacijo nekoliko povečaš možnost za pojav vseh drugih oblik raka. in še nekaterih drugih bolezni.Ker je psička že odrasla, naj se možnost za ortopedske težave zaradi sterilizacije ne bi povečala. Ne vem kako je pri špicih, ampak pri samojedih sterilizirane psice skoraj vedno dobijo netipično dlako (dlake je veliko več, je daljša, gostejša, bolj volnasta, se premoči in hitreje umaže). Obstaja možnost, da psica postane inkontinentna (ker je majhna, ta možnost ni velika). In obstaja možnost, da bo treba preštevati brikete in imeti psico vedno lačno, ker se bo sicer zredila. Če ima psica kakšne težave z agresivnostjo do drugih psic ali fobije, obstaja možnost, da se po sterilizaciji poslabša.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #963 : torek, 01.10.2013 : 06:57:51 »

Lejchy - se mi zdi, da te zanimajo "osebne" izkušnje...  Wink
Moja je bila sterilizirana pri 23 mesecih. Skupaj sva "dali skoz" tri cikle.
Nobenih težav, nobenih gnezdenj. Sva se striktno držali tega, da sva hodili na sprehode, ko je bila najmanjša možnost srečanj s kakšnimi pasjimi nadebudneži. Pred ograjo smo sicer imeli ljubavni špalir, ampak so se hitro naveličali, ker je bila ta mala pred hišo samo pod nadzorom.
Odločitev za sterilizacijo je padla, ko smo k hiši pripeljali še samca. Če bi šlo po načrtih, bi sicer imeli 2 psički, vendar ni šlo. Naša družabna, tolerantna lubica, se je ob srečanju s konkretno psičko spremenila v nestrpno furijo s konstantno željo po klofanju, in to že na nevtralnem terenu.  Lips Sealed
Je pa brez problema in takoj sprejela samca.  Wink
Posledice:
- kvaliteta dlake nespremenjena, se pa drugače molsa. Prej je dvakrat na leto odvrgla dlako. Sedaj menja samo zimsko, potem se pa več ali manj celo poletje do zime po malem guli;
- karakter popolnoma nespremenjen;
- štejemo vsak briket, če ne se v zelo kratkem času spremeni v sodček - poje vsaj pol manj; Lips Sealed
- mislim, da smo tudi krasen kandidat za inkontinenco, ker opažam, da po kopanju včasih spusti kakšno manjšo lužico, vendar se za zdravljanje še nisem odločila, ker je to res samo v redkih primerih (do sedaj 3-krat).
Če se ne bi odločili za dva, jo verjetno ne bi sterilizirala, ker hormoni pač niso za okras.
Ji pa še vedno redno pregledujem seske.

Po drugi strani mi je žal, kolikor imam las na glavi, da nisem sterilizirala prejšnje. Cry
Vsak cikel je imela namišljeno nosečnost. Z leti je bila vsaka gonitev težja in močnejša. Poslovili smo se v njenem 11-tem letu zaradi tumorja na jetrih, ki je po vsej verjetnosti izviral (po predvidevanju veterinarja) iz raka na rodilih.

Tako na splošno: sem proti sterilizaciji zaradi tega, da je lastnik samo in izključno "kamot". Jo pa priporočam, če ima psičke težave pri ciklih. To je zgolj moje osebno mnenje. Prvi predpogoj pa je vsekakor, da je lastnik odgovoren in 200 % poskrbi za preprečitev kakršnegakoli ups-a.
Logiran
Lejchy
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #964 : torek, 01.10.2013 : 07:26:14 »

Hvala za vajina obsežna odgovora Smiley.
Greva v četrtek še na pogovor z veterinarko, da vidim kaj mi bo še ona povedala, in da jo pregledajo, potem pa bomo videli.
Najraje ne bi tvegala in jo spravljala v nevarnost s tem posegom, dokler nimamo nobenih težav. Pa tudi ne vem kako bi jaz preživela tisti čas ko bi mogla čakati da mi sporočijo da je vse vredu Cheesy. Če ne drugače, pa se bom vsaj točno pozanimala, kako prepoznati pravočasno te bolezni, ki bi jih s sterilizacijo preprečili.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #965 : torek, 01.10.2013 : 11:05:11 »

Ko vidiš, da ima psica pri gonitvah težave, ki se ponavljajo in mogoče celo iz gonitve v gonitev slabšajo, potem pač ni dosti za premišljevat. Jaz, ki sem izrazito proti sterilizaciji (mojih, za druge mi je vseeno) psic, prej še poskusim z konservativnim zdravljenjem, ki ga večina veterinarjev ZELO ne mara, se je pa pri nas doslej lepo obneslo.
Prepoznavanje "ženskih" bolezni pri psicah ni nič zahtevnega: tako recimo enkrat mesečno psico pretipaš za tumorje na seskih (jaz to najraje naredim med česanjem, ko pazim tudi na druge spremembe drugje po koži).
približno dva meseca po gonitvi je treba biti pozoren na izcedek iz nožnice, pa če psica postane počasna, neješča ali popije več vode kot ponavadi - takrat je fino stopit do veterinarja, da izključi piometro. Nasploh je treba biti pozoren na krvavitve izven cikla, pa tudi na to, če se psi obnašajo do psice kot da se goni, čeprav se ne (ponavadi gre sicer za kakšno vnetje sečil, a lahko je tudi piometra). Zelo koristno si je beležiti kdaj se psica začne gonit, kdaj se neha in posebnosti (jaz tega sicer ne delam, ker se mi ne da, je pa silno koristno, kadar gre kaj narobe).
Pri nas smo odstranili kar precej tumorjev na seskih, pozdravili par piometer (operacija je bila potrebna samo pri eni) in s precejšnjimi težavami prebrodili zadnjih par gonitev pri zelo starih psicah. Nobena psica pa zaradi teh težav ni poginila niti se ji ni skarajšala življenska doba. Zaradi tistih gonitev pri starih psicah bi se mogoče vseeno splačalo jih sterilizirat tam enkrat po 10 letu, ampak ...mogoče je samo slučaj, toda nobena od naših v mladosti steriliziranih psic niti  ni  dosegla tiste starosti, ko so se začele pojavljati težave pri nesteriliziranih (tam enkrat po 15, 16 letu)
Logiran
mipsy
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #966 : torek, 17.12.2013 : 13:49:46 »

Ooooooooo, pa jaz ne morem verjet, da se pri nas še najde kdo, ki je proti sterilizaciji Smiley Ker jaz sem z vseh strani zbombardirana da jo moram dat sterilizirat, ker drugače bla bla bla bla, da sem že prav utrujena.
Pred letom in pol sem posvojila psičko in jasno, morala bi jo dat sterilizirat, da ne bo imela mladih in potem bo še več neželenih psov. Jo nisem dala, neželenih brejosti pri nas ni in ne bo, živimo v bloku, ko se goni, nima niti najmanjše šanse da se ji kdo približa. Sčasoma so tisti, ki so mi psičko pripeljali, to dojeli, da sem skrbna in zdaj sem dobro zapisana Cheesy
Zdaj pa bom posvojila še eno psičko in se okoli tega že zdaj dajemo. Pa je tista bivša, ki mi je zrihtala prejšnjo psičko, tej sedanji zagarantirala, da sem zelo skrbna in da naj ne skrbi, zdaj pa imam ta problem, da mi težijo, da jo moram dati sterilizirati, da ne bo dobila raka. In mi je pritisk narasel do neba. Ni mi jasno, s kakšno pravico mi lahko nekdo, ki ni lastnik psa, turi neko pogodbo, da moram psico sterilizirati, kot argument pa navaja (ne v pogodbi, v pogovoru), da bo drugače psica imela hude zdravstvene težave. Jaz sem sicer naredila en cel mali doktorat iz tega in ugotovila naslednje:
- ljudje, ki so dali psice sterilizirati, vsi po vrsti govorijo, da so imeli v kasnejših letih hude zdravstvene težave, in meni se tudi ni zdelo, da bi psice kaj zelo dolgo živele. Kadarkoli se je kdo pohvalil, da je prejšnja psička živela zelo dolgo, ni bila sterilizirana;
- sterilizirane psice ravno tako umirajo za raki, raznoraznimi, pač ne za rakom na maternici, samo če meni pes umre zaradi tega ali onega raka, je meni to čisto vseeno za katerega raka gre, jaz samo vem, da je pes umrl in da jaz zganjam histerijo od žalosti. In za povrh, če si poskušam predstavljati, da psico steriliziram, da kao ne bo zbolela za kao najpogostejšim rakom, potem pa mi zboli za nekim drugim rakom, bi si najverjetneje očitala, da sem jaz kriva, ker sem jo dala sterilizirat. Ker konec koncev raje vidim tumorje na seskih, ki jih lahko pravočasno odkrijem, kot pa raka ne vem kje, ki se niti ne vidi niti ne čuti;
- ne vem ali imam samo jaz tako srečo ali kaj, ampak ko se pogovarjam z lastniki steriliziranih psic, skoraj vsi pravijo, da so se vedenjsko močno spremenile, ali so iz najbolj prijaznih kužik čez noč postale totalno agresivne in kot take zelo naporne za življenje (oz. sprehajanje) z njimi ali pa so čez noč postale nenormalno plahe in plašljive - za oba ta primera po raznoraznih forumih cel kup "strokovnjakov" trdi, da to pa zagotovo ni razlog v sterilizaciji pač pa je lastnik očitno delal napake pri vzgoji. Hmja, in kako to da so se take drastične spremembe vedenja zgodile ravno po sterilizaciji?? p.s. sem pa v angleških člankih večkrat prebrala, da ni redek pojav, da psice po sterilizaciji postanejo agresivne;
- brez izjeme vse se začnejo rediti, brez izjeme. Tu zopet nastopijo "strokovnjaki" in strokovnjaki, ki ta problem zelo enostavno rešijo tako, da dajo psici pač manj jest. Potem pa jaz rečem, ja... ampak psica bo potem celo življenje, vsak posamezen dan, lačna, a ne? In jaz si nekako ne predstavljam, da si vsak dan lačen, ker za moje pojme je to mučenje, ali pač? In na to dobim odgovor, "da pa bolje lačen kot debel pes", ali pa celo "da za psa je itak bolje, da je ves čas malo lačen kot pa da se do sitega nažre". I rest my case.
- nobenih, ampak prav nobenih statistik ni, kakšen procent nesteriliziranih in nikoli brejih psic zboli za rakom na maternici/seskih/jajčnikih. Nobenih. Pa kljub temu me vsi po vrsti prepričujejo, da bo skoraj zagotovo zbolela za enim od teh rakov, v kolikor je ne dam sterilizirati. Iskala sem tudi podatke po vseh živih tujih straneh, teh podatkov enostavno ni, kot da te statistike nihče ne vodi. S tem sem težila tudi našim vetom, pa tudi pri nas ni nobene statistike, vse kar so mi rekli je bilo to, da to je pa res zelo pogost rak, ker imajo vsak teden par primerov tega raka. Hm ja, par primerov vsak teden v primerjavi s celotno populacijo psov, in koliko je to v procentih?? In ravno ta zadnji faktor, popolna odsotnost kakršnihkoli statistik mi je največji faktor, zakaj ne verjamem vsem tem prepričevanjem nevarnosti za raka. Ker z nekimi dokazi bi pa ja morali postreči, če tako zaprmej trdijo, kako pogosto je to. Meni to v resnici deluje kot reklama za zaslužek veterinarjev. Dokler mi ne bodo znali postreči z dokazi, samo zato, ker nekdo pač nekaj na pamet trdi, to še ne pomeni, da to tudi drži, ane?
- skoraj vsi, s katerimi sem se pogovarjala, so mi zatrdili, da če bi prej vedeli, kaj sterilizacija vse prinese s sabo, da je zagotovo ne bi sterilizirali - tisti, ki so bili nad sterilizacijo navdušeni, so imeli vsi zelo mlade pse in torej še niso iskusili kaj sterilizacija pomeni na stara leta
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #967 : torek, 17.12.2013 : 14:38:34 »

Citat
- ljudje, ki so dali psice sterilizirati, vsi po vrsti govorijo, da so imeli v kasnejših letih hude zdravstvene težave, in meni se tudi ni zdelo, da bi psice kaj zelo dolgo živele. Kadarkoli se je kdo pohvalil, da je prejšnja psička živela zelo dolgo, ni bila sterilizirana;
Se ne strinjam.
Poleg tega ima vecina psov (in psic, oz. natancneje vseh zivali) v kasnejsih letih hude zdravstvene tezave. 

Citat
- ne vem ali imam samo jaz tako srečo ali kaj, ampak ko se pogovarjam z lastniki steriliziranih psic, skoraj vsi pravijo, da so se vedenjsko močno spremenile
Izgleda, da jo imas res.

Citat
brez izjeme vse se začnejo rediti, brez izjeme.
Se ne strinjam. In ja, so izjeme, ki so vec kot le izjeme.

Vsekakor so razlogi za in proti in vsak skrbnik zivali se mora sam odlocit za eno od moznosti (in vedeti zakaj se je tako odlocil). Je pa vecina tvojih trditev prav enako za lase privlecenih kot trditve tistih, da sterilizacija ne povzroca nobenih problemov.
Logiran
Srna
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #968 : torek, 17.12.2013 : 19:28:46 »

Pozabila si na inkontinenco.

O pozitivnih in negativnih učinkih za različne primere je mogoče razpravljati, o tem, da je doktrina vsesplošnega skoraj obveznega kastriranja in steriliziranja zdravih živali popolnoma zgrešena, pa ne, in prav tako je zgrešeno zatrjevanje, da gre pri tem predvsem za dobrobit in zdravje živali.

Osebno se mi zdi ena najbolj spornih ravno povišana teža ob enaki prehrani zaradi hormonskih presnovnih sprememb. In ali zdravstvene težave zaradi debelosti ali doživljenjska lakota psa zaradi zmanjšanega vnosa hrane. Kar se mene tiče, resnično grozno, sploh kadar je nepotrebno.

Sicer pa se celo smernice v ZDA spreminjajo:

The American Veterinary Medical Association official policy now states “Mandatory spay-neuter is a bad idea.”
                                                                                                             
The AVMA policy statement goes on to say:  “… potential health problems associated with spaying and neutering have also been identified, including an increased risk of prostatic cancer in males; increased risks of bone cancer and hip dysplasia in large-breed dogs associated with sterilization before maturity; and increased incidences of obesity, diabetes, urinary tract infections, urinary incontinence, and hypothyroidism.” (Reference: AVMA.org)

Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #969 : četrtek, 19.12.2013 : 00:23:40 »

Pozabila si na inkontinenco.

Nisem. Ampak je ne stejem med hude zdravstvene tezave, ce si mislila to.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #970 : četrtek, 19.12.2013 : 11:31:07 »


O pozitivnih in negativnih učinkih za različne primere je mogoče razpravljati, o tem, da je doktrina vsesplošnega skoraj obveznega kastriranja in steriliziranja zdravih živali popolnoma zgrešena, pa ne, in prav tako je zgrešeno zatrjevanje, da gre pri tem predvsem za dobrobit in zdravje živali.

Osebno se mi zdi ena najbolj spornih ravno povišana teža ob enaki prehrani zaradi hormonskih presnovnih sprememb. In ali zdravstvene težave zaradi debelosti ali doživljenjska lakota psa zaradi zmanjšanega vnosa hrane. Kar se mene tiče, resnično grozno, sploh kadar je nepotrebno.

Sicer pa se celo smernice v ZDA spreminjajo:

The American Veterinary Medical Association official policy now states “Mandatory spay-neuter is a bad idea.”
                                                                                                             
The AVMA policy statement goes on to say:  “… potential health problems associated with spaying and neutering have also been identified, including an increased risk of prostatic cancer in males; increased risks of bone cancer and hip dysplasia in large-breed dogs associated with sterilization before maturity; and increased incidences of obesity, diabetes, urinary tract infections, urinary incontinence, and hypothyroidism.” (Reference: AVMA.org)


No, pa se bom še jaz oglasila, lastnica 2 steriliziranih psic, ene 11 letne in ene 3 letne, obe sterilizirani pred prvo gonitvijo.

1. Ne poznam primera, da bi katerikoli veterinar silil lastnika psa v poseg K/S, če se to ne izkaže kot nujno zaradi zdravstvenih razlogov.

2. Vse lepo in prav, da se razmišlja o dobrobiti hormonov za žival, o katerih tudi lastniki steriliziranih psic nekaj vemo  Wink, ampak hkrati nasprotniki teh, za žival krutih posegov pozabljajo, da današnji psi ne živijo v naravnih okoljih, z, za vrsto normalno disperzijo osebkov v prostoru, ampak zelo skoncentrirano, v blokih, naseljih, kjer je tako koncentracija ljudi kot tudi psov prevelika. In če ne razumete na kaj ciljam dodajam, da je sposobnost zaznave feromonov pri psih izjemna, torej vsak ne- K/S pes/psica zaznava signalne molekule, na katere so zeloooo občutljivi, tudi na več kot km daleč in predvsem zato se tudi njihovo vedenje spremeni.

Zakaj? Ker jim te molekule KURIJO MOŽGANE! In to takorekoč skozi celo leto.

Zakaj kurijo? Ker ne morejo zadovoljiti svojih bioloških potreb.

Zakaj ne? Ker ste lastniki ne-K/S živali vsi po vrsti odgovorni in seveda, kar je najpomembneje, delate v dobrobit in dobro počutje svoje živali, mi pa ne.

Zakaj se K/S žival zredi verjetno ni vredno izgubljati besed, tudi jaz se, pa nisem S  Tongue

In zakaj imam sama doma poleg svojih psic že 5 let stalno začasnike, nepasemske, neželjene, zavržene ... Odgovor se skriva malo više  Sad. In iz tega razloga gredo ti "moji" nikogaršnji psi tudi OBVEZNO ob jajca/jajčnike, tudi zato, da lahko novim lastnikom, ki se jih kar tre zagotovim, da znajo "moji" psi razmišljati tudi možgani v glavi.

Dajte no nehat, vsak lastnik psa se bo sam odločil in kot polnoleten verjetno ne bo nasedal takšnim in drugačnim "grožnjam" nestrokovnjakom, če pa bo ugotovil, da je postopal narobe, pa bo pri naslednjem psu ravnal drugače, seveda pa vsakič popolnoma odgovorno, do psa in tudi sebe.

Ja, bi pa bilo fajn, da svojo lastno izkušnjo v zvezi s S/K, dobro ali slabo, napiše, da se bomo tudi drugi, ki smo pismeni iz tega nekaj naučili.

Taki pokroviteljski toni iz ene ali druge strani mi pa gredo, vedno bolj na živce in iz tega razloga se TUDI moje vedenje spreminja, vsekakor ne na bolje  Tongue
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #971 : četrtek, 19.12.2013 : 11:33:45 »

Čarka, podpis!  Kiss
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #972 : četrtek, 19.12.2013 : 13:41:19 »

1. Prisiliti lastnika veterinar ne more, ga pa lahko prisilijo take ali drugačne pogodbe ali pa že v osnovi nimajo izbire, ker celo mladiča (!!!) sploh ne morejo dobiti nekastriranega. Poleg tega se novopečenim lastnikom že od prvega dne perejo možgani z bolj ali manj negravžnimi agitkami. Veliko jih sveto verjame, da bodo svojim psom s čimprejšnjo kastracijo naredili izjemno uslugo. Da kastrati obeh spolov a priori živijo dlje, so bolj zdravi. V resnici delajo uslugo samo sami sebi (če)

2. O kurjenju možgan...no pri psicah tega problema ni in je velikanska večina tudi med gonitvijo povsem normalno živi, uboga in opravlja svoje delo, če ga slučajno ima. Še zlasti to velja za neizkušene psice, ki se še niso parile (izkušene včasih znajo biti begosumne v tistih petih najbolj vročih dneh. Od naših ni bila nobena, pa jih je bilo že kar nekaj). Pri samcih je problem v puberteti, ko jih gonečke (pa ne samo te, tudi nekateri kastrati ali bolni) lahko res spravijo ob pamet. Velika večina zrelih samcev  pa nima problema z gonečkami, dokler jo ne dobijo prav pod nos. Imam kar precej izkušenj z nekastriranimi psi obeh spolov in lahko rečem, da velika večina zrelih samcev lahko nemotemo uporablja svojo (sprednjo) glavo tudi, če je recimo na vadbišču prisotna gonečka. Če ne pride z njo v stik. Če lahko zaznajo feromone na nekaj km daleč, še ne pomeni, da jih to spravi ob pamet.

3. o tem, zakaj se kastrirane živali zelo pogosto - a seveda ne vedno -  (ob enaki hrani in gibanju kot prej) zredijo, bi seveda bilo vredno reči kakšno besedo. Mogoče bi znala povedati kaj tudi kakšna ženska, ki pride v meno.

4.Da inkontinenca ni resna težava, lahko reče samo tisti, ki z njo ni imel opravka. Je pa verjetno dovolj resna težava osteoporoza, ki se tudi lahko pojavi, čeprav o tem (zaenkrat še) nikjer nič ne piše.
Logiran
mipsy
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #973 : četrtek, 19.12.2013 : 18:22:06 »

Nisem. Ampak je ne stejem med hude zdravstvene tezave, ce si mislila to.

Jaz se, se na lastni koži srečala z delno inkotinenco, in ti povem, da je že delna inkotinenca nekaj grozljivega. Bilo pa je to zaradi neke bolezni. Ko je to minilo, se mi je zdelo, da sem na novo zaživela. Ti garantiram, da je inkotinenca zelo huda zdravstvena težava. Vprašaj kogarkoli, ki se je s tem srečal. Na pamet izjaviti, da to ni resna težava, je pa komedija.
Kar se tiče rejenja, da, ne zredijo se vsi, ampak redki se ne, oz. v mladih letih se ne, se pa v kasnejših letih začnejo redit, če nič drugega, pa so zamaščeni okoli trebuha - isto kot ženske, ko pridejo v meno in od takrat dalje. Trditi, da se veliko psov ne redi, preprosto ne vzdrži dejstev. Če se pes v resnici ne zredi, se ne zato, ker ga celo življenje stradate, pač dajete mu premalo, pes pa je lačen. Jaz sem zgornji komentar pravzaprav napisala samo iz navdušenja, ker sem enkrat prebrala zapis nekoga, ki gleda na sterilizacijo-kastracijo drugače kot pa večina današnjih ljudi, ker ja, ljudje dobesedno silijo v k-s. Vključo z veterinarji. Seveda veterinar ne reče, da moram sterilizirati, ampak čisto vsakič, ko pridem tja zaradi cepljenja ali česarkoli že, je prvo vprašanje, če je sterilizirana in če ni, sem deležna predavanja, v katerem zvem, da sem jaz grozna in neodgovorna, pes pa bo zdaj zdaj crknil od raka. Kot je napisala Lanabela, pranje možganov je tako hudo na vsakem koraku, da temu komot rečemo siljenje. Svojo drugo psico pa sem uspela dobiti brez pogodbe in brez zahteve, da jo moram sterilizirati.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #974 : četrtek, 19.12.2013 : 18:54:41 »

Jaz se, se na lastni koži srečala z delno inkotinenco, in ti povem, da je že delna inkotinenca nekaj grozljivega. Bilo pa je to zaradi neke bolezni. Ko je to minilo, se mi je zdelo, da sem na novo zaživela. Ti garantiram, da je inkotinenca zelo huda zdravstvena težava. Vprašaj kogarkoli, ki se je s tem srečal. Na pamet izjaviti, da to ni resna težava, je pa komedija.
Kar se tiče rejenja, da, ne zredijo se vsi, ampak redki se ne, oz. v mladih letih se ne, se pa v kasnejših letih začnejo redit, če nič drugega, pa so zamaščeni okoli trebuha - isto kot ženske, ko pridejo v meno in od takrat dalje. Trditi, da se veliko psov ne redi, preprosto ne vzdrži dejstev. Če se pes v resnici ne zredi, se ne zato, ker ga celo življenje stradate, pač dajete mu premalo, pes pa je lačen. Jaz sem zgornji komentar pravzaprav napisala samo iz navdušenja, ker sem enkrat prebrala zapis nekoga, ki gleda na sterilizacijo-kastracijo drugače kot pa večina današnjih ljudi, ker ja, ljudje dobesedno silijo v k-s. Vključo z veterinarji. Seveda veterinar ne reče, da moram sterilizirati, ampak čisto vsakič, ko pridem tja zaradi cepljenja ali česarkoli že, je prvo vprašanje, če je sterilizirana in če ni, sem deležna predavanja, v katerem zvem, da sem jaz grozna in neodgovorna, pes pa bo zdaj zdaj crknil od raka. Kot je napisala Lanabela, pranje možganov je tako hudo na vsakem koraku, da temu komot rečemo siljenje. Svojo drugo psico pa sem uspela dobiti brez pogodbe in brez zahteve, da jo moram sterilizirati.

Jaz sem svojega psa dala kastrirat pri petih letih, obenem šla na kvalitetnejšo hrano in se ni zredil. In to ne zato, ker bi ga stradala  butnglavc

Glede veterinarjev, ki vsi po vrsti silijo v S/K - meni je pa ravno prejšnji teden kolegica razlagala, da so svojega psa hoteli dat kastrirat (ker se je med gonitvijo psic potepal), ga peljali do veterinarja, ki je ''znorel'', da ga bojo dali samo zato kastrirat in rekel, naj ga kar domov odpeljejo.  Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines