mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:39:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: CAC Celje, ali gre tako naprej?
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: CAC Celje, ali gre tako naprej?  (Prebrano 17329 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pepi13
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69


« Odgovor #15 : torek, 23.02.2010 : 16:46:59 »

Mogoče pa bi se lahko odrekli pobiranju vstopnine in bi tako privabili še večje število ljubiteljev psov. Posledično temu bi velika večina lažje spoznala različne pasme in morebiti tudi druge zvrsti pasje scene.
Vsi smo tam zaradi napredka celotne kinologije.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #16 : torek, 23.02.2010 : 17:07:56 »

BIS in spremljevalne prireditve bi se morale v idealnih pogojih odvijati v ločeni hali, pa ne bi bilo ovir in zamud.

Se strinjam, samo kje imaš takšne pogoje v Sloveniji. Na evropski bo sicer tako, drugje pa ne vidim te možnosti, tudi iz finančnih razlogov.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #17 : torek, 23.02.2010 : 17:20:01 »

Glede na to, da ima KZS (pa tudi klubi) nekako v "nalogah" tudi promocijo rodovniske vzreje in s tem pasem, je bila ze pred leti moja ideja, kako zadevo spraviti tudi na razstavo, seveda organizirano. Namesto ene stojnice bi lahko imeli punkt, kamor bi ob doloceni uri prisli vzreditelji s svojimi psi in bi jih lahko obiskovalci kaj vprasali in si ogledali njihove pse. Recimo: par minut za eno pasmo, pac glede na to, koliko bi jih predstavljali. Lahko bi na podlagi prijavljenih izbrali za vsako pasmo prijavljene slo vzreditelje in jih povabili, da odspilajo svojih 5 minut. Gled ena odziv bi bilo treba narediti urnik, kdaj bo kdo in ga objaviti, da lahko obiskovalci tempirajo obisk stojnice takrat, ko bo tam za njih zanimiva pasma. Seveda je s tem nekaj dela, zadovoljni pa bi bili vsi: kzs bi naredila eno malenkost za pasme in vzreditelje, nasi vzreditelji bi imeli mal reklame, obiskovalci bi lahko videli pasme in spoznali vzreditelje (saj ni treba, da tam rinejo vanje, da jih le spoznajo in se lahko kasneje pogovorijo z njimi, kar jih zanima.
No, pa ne. Tega se nismo doziveli, da bi kzs naredila kaj za svoje vzreditelje in tudi ne verjamem, da kdaj bo.

Sicer pa, Tina, tudi jaz grem tja malo pred BISom, da recem kaksno z vsemi tistimi, za katere vem, da bodo tam. Da pa bi visela na razstavi zato, ker je fajn? Ze dolgo ne vec. Ti obicajno tam razstavljas ali delas. Jaz delam zase samo v BISu, torej je pomembno, da sem tam, ko je BIS. Se pa strinjam, da bi dodaten program lahko bil, vendar locen in bi lahko potekal cel dan. Tako, kot so organizacije razstav sedaj, so vsi vmesni vlozki odvec. Na sreco so vsaj v zadnjem casu zaceli po tajmingu spilati BIS (ce se ze na startu ne zavlece za uro ali vec). Ne vem pa, kako je bil BIS v Celju, ker sem pred zacetkom odsla.

terier, verjamem, da je tezko tekati do ringa, ce najdes plac precej stran in moras potem plezati in se prerivati cez vse, kar ljudje navlecejo okrog ringa. No, tudi do trgovine se najraje pripeljemo do vrat, ce bi slo, bi se pa se do blagajne. Ce bi bilo malo vec prostora okrog ringov in prost prehod do vstopa v ring, tudi 20 ali 30 m ne bi predstavljalo kaksenga hudega problema. Tako pa: eni bi radi bili v samem ringu z vso opremo, drugi hocejo biti tik ob vratih (ce se da, imajo se grozljivo bevskajoce pse v kletkah ali celo v narocjih v udobnih stolih ..., tretji bi imeli malo prostora, da se mu doga vsaj vleze lahko, cetrti bi bili malo stran, peti ... Dejstvo je, da tako organizatorjem res ni treba razmisljati o spremembah ali izboljsavah. Pac, narod itak navali, pa ceprav visajo prijavnine in vas tlacijo enega drugemu v narocje.

McKruster, recimo, da prepoznavate problem in bi radi naredili kaj bolje, pa ne morete, ker so pac tako svinjsko visoke cene za najem dvoran. Zakaj pa je treba delati razstave sredi zime? Ze od marca/aprila naprej, pa vse do konec septembra ali celo do sredine oktobra je dovolj toplo, da je lahko prireditev zunaj. Racunam, da poligoni niso tako svinjsko dragi, cetudi se kaksen sotor zraven racuna, ce bi bil dez.

Kako pa v tujini pridejo financno skozi? Tezko verjamem, da delajo ves cas z izgubami, ali da so pri njih dvorane tako obcutno cenejse. Ali pac?
Logiran

Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #18 : torek, 23.02.2010 : 18:40:53 »


McKruster, recimo, da prepoznavate problem in bi radi naredili kaj bolje, pa ne morete, ker so pac tako svinjsko visoke cene za najem dvoran. Zakaj pa je treba delati razstave sredi zime? Ze od marca/aprila naprej, pa vse do konec septembra ali celo do sredine oktobra je dovolj toplo, da je lahko prireditev zunaj. Racunam, da poligoni niso tako svinjsko dragi, cetudi se kaksen sotor zraven racuna, ce bi bil dez.

Kako pa v tujini pridejo financno skozi? Tezko verjamem, da delajo ves cas z izgubami, ali da so pri njih dvorane tako obcutno cenejse. Ali pac?

Odkrito povedano ne vem odgovora na ta tvoja vprašanja, ker nimam vpogleda v druge razstave kot v mariborsko, pri kateri vem, da če bi morali plačat najem dvorane kot ga plačujejo npr. v Lj ali celju (pa sicer tudi plačamo določen del za poligon, da se razume), nikakor nebi prišli skoz z nulo, kaj šele s kakšnim dobičkom. Nimam sama namreč nič kaj preveč pri tej organizaciji, prav tako pridem in oddelam. Mi je pa nekoliko prišlo na ušesa koliko te hale stanejo, tudi za evropsko in zneski so ogromni, se sploh ne čudiš da ljubljanska razstava že zadnjih ne vem koliko let kljub največjemu številu prijavljenih psov v Sloveniji dela s pošteno izgubo. Zakaj ne preselijo nekam drugam, nekam ven, nekam v drugi termin, nimam pojma. Vem pa da so pri določanju terminov številne ovire, npr. v razdalji 600 km ne sme bit v tem času nobenega cacib-a, in podobno, skratka nek kup pravil je, ki vplivajo na te termine, ker vem da ko smo mi zgubili naš standardni jesenski termin, ki si ga je prisvojil kzs s celjem smo imeli obilo težav, da smo prišli do kakšnega pametnega.

Tujina pa tudi, resnično, nimam pojma, vem pa da sem bila na marsikateri tuji razstavi v dvorani precej razočarana nad organizacijo in da je naša še sorazmerno na nivoju, pa govorimo o zahodnih državah, ne o kakšnih kinološko nerazvitih. Je pa vsekakor tu nekaj dolgoročno treba naredit, mene prav skrbi kako bo z letošnjo evropsko.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #19 : torek, 23.02.2010 : 20:30:06 »

Jaz sem tudi samo obiskovalka na razstavah. Se pa strinjam s Sesso v tem, da otroški voziček na takšnem dogodku precej moteč, sploh če se ga uporablja kot "plug" in se zadeva celo v pse (videla na lastne oči).
Me pa osebno moti, da marsikatere predstavitve sploh videla nisem, ker preprosto nisem mogla dovolj zraven, da bi lahko kaj videla, ne da bi pri tem posegala v "osvojeno ozemlje" določenih res na široko razprostrtih razstavljalcev. Prostora je bilo resnično malo (od zadnjih lahko govorim samo o Vrtojbi in Ljubljani, v Celje nisva šla), pa vendar, če je RAZSTAVA naj bo razstava. Po mojih izkušnjah je razmerje med razstavljalci, ki želijo kaj "podebatirati" in tistimi, ki hočejo le mir približno 50/50, ampak se jim večinoma na 3 km vidi kam spadajo in če so v ta drugi skupini, se jim ne približam tudi če imam kako vprašanje. Se mi pa zdi (pa upam, da koga ne užalim koga tu - govorim na splošno), da so predvsem mlajši tisti, ki se jim ne da ukvarjati z nikomer drugim kot z njimi samimi in pa seveda s svojo konkurenco.
Je pa škoda, prav zares.

Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #20 : torek, 23.02.2010 : 21:39:44 »



V tujini večjih razstav   praktično ni zunaj - kar pa je za razstavljalce bolje, ker  tudi v pomladanskem in
jesenskem času lahko močni nalivi ( že tudi pred razstavnimi dnevi) z blatom, lužami ,če drugega ne, uničijo razpoloženje.V poletni vročini stati pod soncem tudi ni prijetno. Vem, da tudi v razgretih halah brez dobre klime ni prijetno, pa mislim še vseeno bolje
če seveda skrbiš za psa in ga ne "pozabiš v boxu...
.
Kar se pa cen tiče - v tujini se  grozno višajo in so  višje kot pri nas . Z izjemo Velike Britanije(pa morda še kje-ne poznam prav vseh evropskih razstav) - v GB so specialke za posamezne pasme zelo poceni - prijava za prvega psa je 1 angleški funt ( približno 1,10eu) za drugega pa le o,50 funta. Ponavadi zmagovalni pes dobi tudi simbolično denarno nagrado in pokal , ki pa je pogosto prehodni - naslednjo specialko ga dobi pes, ki takrat zmaga- verjetno kar lep prihranek pri pokalih.

Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #21 : torek, 23.02.2010 : 21:47:01 »

Jaz sem samo parkrat razstavljala, dobrih 10 let nazaj. Hrušica, Trbovlje, Izola,... Vedno zunaj, super izkušnje. Dovolj prostora, po ne vem kakšni sreči vedno lepo vreme, vse finofajn.  Cool

Lani sem bila kot obiskovalec na Gospodarcu... Grozno.  Undecided Nimaš kam stopit, gužva okrog ringov, nič ne vidiš,...

Kar se pa otroških vozičkov tiče, če ste jih že omenile: Če bi zdajle kupovala psa, bi me z otroškim vozičkom vred videle na vsaki razstavi. Ker otroka nimam kje pustit, hodit ne zna, ima pa čez 9 kil in ga nosit ne zmorem več. Če bi to koga motilo - OK, vaš problem.
Firbca past takole ne bom hodila, ampak - kot sem rekla; če bi kupovala, bi bila pa ziher tam. Smiley
Logiran
dg
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 178


« Odgovor #22 : sreda, 24.02.2010 : 08:16:49 »

Kot ugotavljate problem razstav niso razstave zunaj, ampak te notranje.
Termini mislim, da morajo biti skozi vso leto iz vidika, da s psi se delajo mladinski šampionati in da v nekaterih razredih so določeni psi kratko obdobje. Seveda pa je od nas odvisno če na te zimske termine prijavljamo.
Glede vozička in podobnih pripomb. Kakorkoli so komu napoti, so del zgodbe, razastave so namenjene tudi mladim družinam in se strinjam z Vixenom. Ali pač res opredelimo kdo naj pride na razstavo (vstop otrokom prepovedan če ne hodijo sami, vstop invalidom prepovedan,...)Huh
Mislim da rešitev ni to. Menim da je rešitev, da ob "visokih" prijavninah, vstopninah, pač organizatorji na takšnem prostoru (Celjsko Sejmišče) poizkusijo najti večjo halo (saj majnših skoraj tam ni)...

Naj še omenim primer, ki mi ga je povedal prijatelj, ki je bil na BISu in ima voziček, dva otroka in mlado psičko. Pravi namreč, da ko je šla žena s psom v BIS je obstal z družinico skoraj 10 m iza vidnega polja, da bi sploh lahko otroci in on videli svojo ženo, ki teče s psičko po ringu BISa, čeprav so ta tenutek čakali od jutra pa do 16tih popoldan. kakšen vtis naj bi otrokom, njemu, ženi in še komu to pustilo za nadaljnje razstavljanje? čeprav so si zamislili razstavljanje kot nekakšno družinsko druženje....
Skratka takšne stvari so zame osebno organizacijska katastrofa in ne najdem nič v prid organizatorjem v tem smislu.

Sam sem tudi pred časom predlagal na sestanku enega od klubov koridorje za obiskovalce ob ringu na eni izmed razstav, ta predlog je bil sprva zavrnjen, nato ga je nekdo drug predlagal na sestanku in so ga sprejeli, ampak nikoli sproveden. Šlo naj bi zato da cca. 2m okoli ringa ni psov, je le en trakec ki označuje ta prostor.


Damijan

Logiran
pepi13
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69


« Odgovor #23 : sreda, 24.02.2010 : 09:02:58 »

Niso problem samo notranje razstave.Tudi na zunanjih je isti problem - okoli ringov ni rezerviranega prostora za gledalce, pa čeprav imajo dovolj prostora. Pustimo se presenetit in počakajmo ali bodo to sposobni naredit na prvi zunanji razstavi.
Ne zgledujmo se vedno po tujini - " češ , oni so prav tako slabi".
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #24 : sreda, 24.02.2010 : 09:08:24 »


Glede vozička in podobnih pripomb. Kakorkoli so komu napoti, so del zgodbe, razastave so namenjene tudi mladim družinam in se strinjam z Vixenom.


Mislim, da se je mene narobe razumelo. Tako kot so med lastniki psov odgovorni in neodgovorni lastniki, so tudi med "vozičkarji" takšni, ki se z vozičkom znajo obnašat in pa takšni, ki ga uporabljajo zato, da imajo povsod absolutno prednost, če se jim je pa ne odstopi jo pa precej nasilno izsilijo. Takšne druge sem videla v Ljubljani, v prednje kolo vozička se je zapletla dlaka od "na poti" sedečega bearded collieja - ženska z vozičkom je kljub temu, voziček na silo močno potegnila, saj ni važno če je pes zacvilil in izgubil šop dlake.  Je bilo grdo za videt res. In če bi slučajno pes šavsnil proti vozičku... Ljudje, ki se ne znajo obnašat (tudi mlade mamice in očki včasih spadajo v to skupino) nimajo kaj počet kjerkoli kjer je veliko ljudi, kaj šele kjer je veliko psov. Vixen prav gotovo ne bi vozila po repih spečih psov ...
O invalidskih vozičkih pa sploh nisem govorila, niso niti v isti "kategoriji".  Je pa popolnoma res, da ima v razmerah kot so, invalid na vozičku  recimo od razstave same bore malo. Do ringa ne more, med druge razstavljalce pa tudi težko, ker so tako nagužvani. Glede na to, da vedno obstaja "pot" med postavljenimi razstavljalci, ali ne bi mogel organizator vsaj poskrbeti, da bi le ta potekela ob ringih recimo, če se že večjega prostora ne da zagotoviti?

Logiran
dg
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 178


« Odgovor #25 : sreda, 24.02.2010 : 09:18:25 »

Houdini, oprosti nisem mislil direkt na tvoj komentar in vem da nisi razmišljal/a diskriminatorno.
Hotel sem samo povedati, da omejevati prihod komurkoli ni rešitev. Glede obnšanja posameznikov je pač kot je, vsi smo kdaj nepridipravi.

Edini koridorji so pri nakupu kart in vpisnin zaenkrat. Ena redkih razstav kjer je ponavadi zares dovolj prostora pa je zunanja v Mariboru...

Rešitev, oziroma rešitve verjetno vsi poznamo, tudi organizatorji. Dvomim pa da jo bomo kmalu doživeli na kakšni Slovenski razstavi.

Damijan
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #26 : sreda, 24.02.2010 : 13:39:45 »

No, od zunanjih razstav, ki so tudi zelo prijetne je dovolj prostora za vse -razstavljalce in gledalce - tudi na Hrušici (ki letos
odpade Cry,žal) in pa na Kipih-Trbovlje.

lp
Neva
Logiran
pepi13
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69


« Odgovor #27 : sreda, 24.02.2010 : 15:01:15 »

Prostora je zares dovolj , ampak okoli ringov so ali smo nagneteni razstavljalci , namesto ,da bi namestili dodatne trkove , ter bi prepovedali "kempirat" vsaj 3 metre okrog ringov.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #28 : sreda, 24.02.2010 : 18:26:38 »

Tole so enkrat poskusili v Varaždinu naredit, s trakovi, da ne smejo okrog ringa, pa ne rabiš 3m, ampak meter ali dva, toliko da je prehod in rezultat je bil porazen, prvo uro, ko so razstavljavci prihajali smo se še vsi tega držali in soje šotore postavljali bolj navzen, potem pa so ljudje enostavno potrgali tiste trakove in se naselili pred ringom, redarji pa pri masi niso več uspeli naganjat ljudi stran in so obupali. Ne vem kdo so bili tisti razstavljavci, to je ene 3 leta nazaj, ampak to je žalost od kulture današnjih razstavljavcev. Vsekakor bi bilo treba nekaj naredit, se strinjam, samo morajo razstavljavci tudi sodelovat, druge ni.
Logiran
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #29 : četrtek, 25.02.2010 : 01:47:01 »

Zelo simpl: razstavljalec, ki prekrši pravilo, izgubi pravico do razstavljanja psa. To se lepo jasno zapiše v vse informacijske brošure, navodila, itd., se da razstavljalcem celo za podpisat ob prijavi in je zadeva rešena.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: CAC Celje, ali gre tako naprej?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines