mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:55:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: rottweiler trpi - nujna pomoc
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: rottweiler trpi - nujna pomoc  (Prebrano 12678 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
dig
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« : torek, 02.03.2010 : 20:02:43 »

Pozdravljeni,
prosila bi vas za mnenje in nasvet za resitev sledecega problema:
cca 8 let nazaj je sostanovalec kupil rotweilerko in jo obdrzal do 2 leta starosti. v teh 2 letih sem zanjo skbela pretezno jaz in se na psicko mocno navezala. po 2 letih sva se morala izseliti in oditi vsak svojo pot. ker psicke v novem domu ni mogel obdrzati, jo je oddal prijateljem, ki naj bi lepo poskrbeli zanjo. po 8 letih pa izvem,da je psica vsa ta leta zaprta v boxu 1m x 2m, nikoli izpuscena oz. peljana na sprehod-vsa ta leta zaprta v boxu,na odprtem,nikoli naredila vec kot 2 koraka naprej in nazaj, popolnmoma izolirana od sveta, pozabljena od vseh.danes je psica agresivna (logicno).od kar sem to izvedela,se mi srce para,zelela bi jo odpeljati,sedanji lastniki se strinjajo, ampak ne vem ali bi jo bilo mozno prevzgojiti tako, da ne bi bila nevarna meni in ostalim.pomislila sem celo, da bi jo odpeljala v zavetisce, kjer veckrat peljem pese na sprehod in vem, da vsakega psa spustijo 1x na dan v zaprt prostor, da se razlaufa (spet boljse kot pa umret zaprta v boxu celo zivljenje).kaj menite, obstaja kaksna resitev zanjo, kaj mi je storit?res mi je hudo zanjo,zelela bi ji polepsat vsaj zadnja leta zivljenja. hvala za nasvete!
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : torek, 02.03.2010 : 22:05:18 »

Uboga zival ... Sad
Je res agresivna ali samo tako pravijo?
V zavetisce lahko lastnisko psico oddas samo za placilo (katero zavetisce pa imas v mislih?). Moznosti za posvojitev je zelo malo Sad.
Logiran
dig
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 03.03.2010 : 07:28:26 »

ce je res agresivna ne vem, vem samo, da renči, gospodarjev ni ugriznila, drugih ljudi oz. živali pa itak, da ni nikoli videla. res mi je žal zanjo, ne morem se sprijazniti s tem in jo tam pustiti. razmišljala sem, da bi jo obdržala pri sebi - možnost imam narediti box pred bajto, samo sem v dvomih, če bi jo lahko pri teh letih prevzgojila. res ne vem kaj narediti. mislite, da je možno jo prevzgojiti, da mi ne bi bila nevarna?
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #3 : sreda, 03.03.2010 : 07:36:07 »

Kakšne zgodbice. 8 let zaprta, nikogar nikoli ne vidi; in nihče ne prijavi inšpekciji. V čem je fora?
Logiran

Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 03.03.2010 : 12:59:06 »

Joooj!

Jaz mislim, da bi tvegala: postavila bi ji velik boks in jo potem poskušala prevzgojiti, se ukvarjati z njo najprej samo skozi mrežo in nato še kaj več... Po mojem bi se hitro videlo kako in kaj.
No, dig, upoštevaj, da iz mene trenutno govorijo čustva-če bi bila jaz na tvojem mestu, zagotovo psičke ne bi mogla kar tako pustiti tam, kjer pač sedaj je, nikakor pa ne vem, če bi lahko to bilo nevarno...nisem strokovnjak za take zadeve. Na tvojem mestu bi poklicala kakega dobrega pasjega inštruktorja ali psihologa za pse in mu predstavila ta problem ter se potem odločila.

Vem pa nekaj: če je res tako hudo kot si napisala, psica nikakor ne sme ostati tam!!! To je potrebno nekako rešit in prijava inšpekciji je lahko prvi korak!  Angry Angry Angry
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #5 : sreda, 03.03.2010 : 13:09:57 »

Ne morem se zadržat, da ne bi komentirala tega  Angry...
Če si se na psičko v tistih dveh letih tako zelo MOČNO navezala kot praviš, me zanima predvsem to, kako je sploh mogoče, da si o konstantnem zanemarjanju psičke (za katero ti naj ne bi bilo vseeno) zvedela šele PO OSMIH LETIH  Lips Sealed?!
Si bila mogoče v komi vsa ta leta, da nisi mogla v OSMIH LETIH niti enkrat povprašat po psički njenih novih lastnikov (glede na to, da si v kontaktu z njimi, če praviš, da se strinjajo, da jo odpelješ) in niti enkrat v OSMIH LETIH nisi šla niti preverit kako ji gre, kako skrbijo zanjo  Angry?! Vidim ja, da ti je res hudo zanjo...

Citat
pomislila sem celo, da bi jo odpeljala v zavetisce, kjer veckrat peljem pese na sprehod in vem, da vsakega psa spustijo 1x na dan v zaprt prostor, da se razlaufa (spet boljse kot pa umret zaprta v boxu celo zivljenje).
Pa daj no  Shocked! A za ta konkreten primer pa nisi mogla povedati in se posvetovati z vodjo ali kom, ki skrbi za pse v tem zavetišču?!

Verjetno nam je vsem, ki tole beremo bolj hudo zanjo kot tebi in tvoja dolžnost in pravica je, če VEŠ in celo poznaš ljudi, ki zanemarjajo žival, da takoj prijaviš to pristojnim - to je moj nasvet.

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #6 : sreda, 03.03.2010 : 13:37:30 »

1. to ni delo za kar nekoga, ki se mu žival smili in do zdaj ni nič videl, zdaj pa bi... ampak za stručkota;
2. bi se veliko več naredilo, če bi ljudje sproti prijavljali zadeve in rešili kakega, ki mu grozi potencialna nevarnost 8ih let, kot pa recimo da prebereš nekaj strani od nekega zavetišča in si ustvariš romantično podobo o živalicah in se spustiš v takšno zahtevno reševanje;
3. če se odločiš za tole, bo to ogromna naloga, ki ne bo končana do smrti tega psa - tudi če imaš že krepko nekaj izkušenj. Če ne misliš zares, raje ne sanjaj in samo prijavi, če pa ja, potem jo vzemi resno z vsemi stroški in kolobocijami, ki te čakajo vred, plačaj dobrega pasjega psihologa in naj gre s teboj na teren, da oceni stanje psičke in tebe, če si sposobna česa takega. Tudi kasneje boš potrebovala lepo število ur njegovega svetovanja. Takole ti pa ne bo nihče mogel povedat prav, ker se čez ekran ne vidi ne psice ne tebe;
4. ljudje so vsekakor za prijavit, tole je kaznivo mučenje in svinjarija do neba;
5. če jo odpelješ, naj ti podpišejo, da si ne bodo navlekli novih živali in naredite uraden prenos lastništva;
6. računaj tudi s tem, da ti bo za 'posvojitev' kdaj morda še hudo žal in predvsem, da ti psica za samo dejstvo, da si jo potegnila od tam, ne bo hvaležna do neba, razen če šteješ sem tudi, da te lahko nagradi s kakim ugrizom, neželjenim vedenjem in podobnim. Zlorabljenja bitja so lahko totalno nemogoča in ne razumejo vedno, da 'jim želimo polepšat zadnja leta';
7. lahko da te samo strašim in bo psica povsem b.p., najboljša in najzlatejša. Ampak vkalkulirat je nujno treba tudi druge, zelo realne možnosti.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #7 : sreda, 03.03.2010 : 14:03:51 »

V bistvu bi jo bilo treba videti, kako se vede zunaj pesjaka, po možnosti na kakšnem večjem nevtralnem, ograjenem prostoru. če bi bila tam psica v redu, se splača poskusiti.
Logiran
Lesa
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #8 : sreda, 03.03.2010 : 18:46:51 »

Nočem nobenega obtoževat in bi bilo fajn da se čimprej najde rešitev, AMPAK... 8 let ne vedet za to trpljenje?Huh To je res čudno...
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #9 : sreda, 03.03.2010 : 19:03:04 »

Khm, a sem samo jaz prebrala, da je bila psica od sostanovalca in ne njena? Mogoče pač nista obdržala stikov.
Sicer bi se pa tudi jaz najprej posvetovala s kakšnim strokovnjakom in od zdajšnjih lastnikov poskusila izvedeti čim več o psici (če sploh kaj vedo o njej Sad), da boš vedela, v kaj se spuščaš.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #10 : sreda, 03.03.2010 : 19:13:31 »

Ima kdo kak konstruktiven nasvet ali imate vsi le nekonstruktivne kritike!?  Undecided
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #11 : sreda, 03.03.2010 : 20:19:51 »

A videla si jo pa že? Ali so vsi podatki samo iz ust nekoga drugega? Ne sprašujem zaradi kritike, samo zanima me, če so to podatki, ki jih nekdo navaja ali dejanska izkušnja (da psica renči, je agresivna ...) iz prve roke. Če je še nisi obiskala bi bilo mogoče dobro da jo, da vidiš kako se sploh odziva nate. Pa potem s konkretnimi podatki greš do strokovnjaka in se pomeniš z njim, ker bo najboljše svetoval.
Jaz mislim, da je možno vse, ampak s tako skopimi podatki bo tudi največji strokovnjak pomoje težko rekel kaj določljivega.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #12 : sreda, 03.03.2010 : 22:19:59 »

Ima kdo kak konstruktiven nasvet ali imate vsi le nekonstruktivne kritike!?  Undecided

Imam. Naj se neha take zgodbice po netu stresat in začne prijavljat in težit inšpekciji, če je sploh kaj res.
Logiran

enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #13 : četrtek, 04.03.2010 : 00:29:34 »

Meni se pa ta zgodba ne zdi nič tako vesoljsko nenavadnega. Za nobenega našega psa, kupljenega ali posvojenega, se niso nikoli pozanimali niti vzreditelji, niti prejšnji lastniki, kaj šele njihovi prijatelji, cimri ali sorodniki. Bi verjetno prav tupo gledala, če bi se mi zdaj naslikala na vrata ena, ki bi trdila, da je bila od tega-pa-tega cimra in je prišla obiskat Črta, ker ga je našla na fejsbuku, na primer. Tudi sama nimam pojma, kaj se je dogajalo / se dogaja s psi od ljudi, s katerimi nimam (več) stikov. Ker je življenje čudno, pa čisto verjamem, da bi lahko po naključju naletela na katerega.

Tudi me ne preseneča zaporedje dogodkov. Po mojih izkušnjah se pasjim lastnikom skoraj vedno zgodijo grozne stvari takrat, ko so psi v drugem letu starosti. Dobijo alergije, se selijo, nimajo časa, imajo otroke... samo na to podrobnost pozabijo, da so prvo leto ali dve zafurali vzgojo in je pes odrastel in jim zrastel čez glavo.

Potem ga oddajo zaradi zgoraj omenjenih groznih stvari, ki so jih doletele. Pes je v novem domu lahko zmeden. Mogoče takoj ne razume drugačnega hišnega reda. Mogoče se mu zdi primerno, da bi se poskusil zriniti malo bolj gor. In mogoče zaradi vsega skupaj ob kaki priliki nekoliko butasto odreagira. Ne vsak pes, ampak kakšen pa že. In potem pač mimogrede dobi etiketo, da je težaven, mogoče celo agresiven, in se ga spravi nekam "na varno"; najraje res v kaki pozabljen boks na koncu vrta.

Čeprav, tale z boksom meter na dva se mi zdi malo lovska. Verjetno so to škatlo vsaj kdaj čistili in takrat je morala psička nekje bit. Mogoče so jo sprehajali takrat, ko ni ljudi na cesti - ker je pač kao "agresivna".

Popolnoma se strinjam, da bog ne daj pričakovati kakršnekoli hvaležnosti od psa. Takšna posvojitev je en velik zalogaj in težko delo. Lahko je sicer dobra za mirno vest in dobro spanje, lahko je pa totalna živčna vojna. Vsekakor je pa neka podlaga (v znanju) bolj kot ne nujna; pomoč nekoga, ki res obvlada, pa zelo dobrodošla.
Logiran
dig
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 04.03.2010 : 13:00:09 »

očitno nisem napisala dovolj podatkov (nisem hotela), ker sem hotela samo vedeti, če je takega psa možno prevzgojiti, vidim pa, da je bolje napisati prav vse, da bojo ljudje razumeli:
1.pes se nahaja v tujini (tretje države), kjer do psov očitno nimajo takega odnosa kot ga imamo mi in jim ni dosti mar do živali, ker so to za njih očitno le samo "živali",
2.s sostanovalcem nisem ohranila stikov, po njegovih informacijah jo je dal zanesljivim ljudem, ki naj bi lepo poskrbeli zanjo
3. pes dol ni bil nikoli pri veterinarju, ni cepljen, potnega lista nimajo, kar pomeni, da bi jo morala dol cepeti, počakati 21 dni, pridobiti potrdilo veterinarskega inšpektorja, da je pes zdrav (kar ne vem, če drži) in jo šele nato pripeljati v SLO.
Ker je tukaj res veliko dela, sem želela vedeti, če je možno takega psa prevzgojiti.
No tako. Upam, da si boste sedaj nekateri odgovorili na vaša vprašanja oz. dvome.
hvala vsem za vaše nasvete, vsekakor bom sporočila kaj sem uspela urediti.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: rottweiler trpi - nujna pomoc
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines