mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 06:48:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Winnie
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Winnie  (Prebrano 60113 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« : torek, 23.03.2010 : 22:53:12 »

Danes na kratko, kdaj drugič pa se bova javili bolj obširno in s fotografijami. Torej, danes je drugi dan, kar je Winnie pri nas. Je super prijazna, pridna, nežna psička, popolnoma navdušena nad pozornostjo in čohanjem. Spoznala je že dihurje in to brez kakršnihkoli problemov. Res super pridna v vseh pogledih.
Edina težava s katero se trenutno spopadava je lulanje v stanovanju. Na sprehodu ni šla še niti enkrat lulat (4x dnevno zunaj, sprehod dolg tudi dobri dve uri), nam je pa zato že celo stanovanje uspela zmočit (in to tudi 15 min po vrnitvi s sprehoda). Zdaj bomo začeli navajat z boksom in upam, da bo delovalo.
Na sprehodu jo včasih zagrabi panika, ko je preveč prometa in išče luknje, kamor bi se skrila, drugače pa lepo hodi na povodcu, nič ne vleče, pride ko jo pokličem, ignorira druge pse in ljudi (dokler je le-ti ne pogledajo, takrat pa se v trenutku vrže na hrbet  Grin) in je nasploh ekstra pridna.

Imam pa dve vprašanji. Med spanjem zelo glasno in plitko diha. Je to delala že prej? In pa v avtu ji je slabo oz. je bruhala. Vozim jo privezano na zadnji sedež, bi ji bilo mogoče manj slabo v boksu/prtljažniku? Obstajajo kakšne tablete proti slabosti? Ker v petek greva domov (Maribor) in res ne bi rada, da trpi med vožnjo.

To je za danes vse, jutri pa malo bolj obširno Wink

Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : torek, 23.03.2010 : 22:58:08 »

Moje izkusnje s slabostmi:
- pomaga vsekakor kilometrina (cimvec vozenj),
- (naceloma tudi) prazen zelodec,
- boks.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #2 : sreda, 24.03.2010 : 01:06:09 »

Proti slabosti je pri nas pomagalo nič jest pred vožnjo. Zadošča nekaj ur, tako da npr. zajtrk daš normalno, popoldan se pelješ, večerja je pa pač po prihodu na cilj. In pa predvsem to, da psa med vožnjo čim manj premetava. Najbolje se je obnesel takšen način potovanja:
(Flipi & Moon, hvala za demonstracijo  Cool )


Sistem je sicer čisto skregan z varnostjo, pa pri psih nad 40 kil tudi malo neudoben za človeka (1 nogo na vratih, drugo na armaturki, ali pa poležano od psa)... ampak dva psa smo tako prevažali in se jima je zdelo prav fajn. S temle našim zdajšnjim teslom pa moram sedeti zadaj, ker bi on malo hodil okrog po avtu pa pomagal vozit; težko se umiri, pa hitro ga spet kaj zmoti.

Za lulanje pa nimam nobenega uporabnega nasveta. Verjetno bo boks res še najboljše "zdravilo". Pač, dokler se še učite, poskusi čim bolje zaščititi tla, umakni preproge itd. Škoda živcev. Boš že dala potem nazaj, ko se stanje uredi. 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #3 : sreda, 24.03.2010 : 01:12:28 »

Vozim jo privezano na zadnji sedež, bi ji bilo mogoèe manj slabo v boksu/prtljažniku?
Po mojih izkusnjah ne. Kvecjemu bolj.

Citat
Obstajajo kakšne tablete proti slabosti? Ker v petek greva domov (Maribor) in res ne bi rada, da trpi med vožnjo.
Lahko das obicajne humane tablete proti potovalni slabosti. Mislim, da se jim rece Dramna (nisem pa prepricana, ker jih sama ne uporabljam).

To je za danes vse, jutri pa malo bolj obširno Wink


Citat
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #4 : sreda, 24.03.2010 : 01:20:06 »

Dramina je fajn. Res pomaga. Samo jaz po njej spim.    Tudi samo po polovički, pa me je kar nekaj skup. Za krajše poti, če ni res zelo hudo s slabostjo, ne vem, če je smiselno. Ali pa, po drugi strani... sprobat, kako prenaša.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5 : sreda, 24.03.2010 : 07:18:06 »

Čimvečkrat na krajši izlet, ki je prijeten zanjo, pa bo hitro bolje.
Pri nas je lulala izključno zunaj, je pa res, da se je počutila varno. Sem prepričana, da bo mimo takoj, ko je zunaj ne bo več strah.
Logiran

kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #6 : sreda, 24.03.2010 : 08:16:40 »

Pri nas pa je boks v prtljažniku glede slabosti bistveno boljši kot vožnja na zadnjem sedežu. Na zadnjem sedežu smo imeli nekaj nezgod, v boksu pa nikoli.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #7 : sreda, 24.03.2010 : 08:27:51 »

Glede slike. Flip se je tako izjemoma peljal, ker je bil Roxy zadaj v njegovem boksu. Mi smo drugace zagovorniki boksa  Smiley
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #8 : sreda, 24.03.2010 : 08:50:29 »

Tudi pri nas se je bruhanje in slinjene v boksu drastično zmanjšalo. Za daljša potovanja pa se dobi pri veterinarju tablete, ki delajo čudeže. Pri nas zadostuje že polovična doza.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #9 : sreda, 24.03.2010 : 09:27:18 »

Po naših izkušnjah: na sprehod smo se vozili tudi samo 500 m, pa sta bruhanje in slabost prešla. Pri vas je potrebno le še združiti vožnjo na sporehod na mirno lokacijo, da se počasi navadi.

Veliko skupnega veselja vam želim!  Kiss Cheesy
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 24.03.2010 : 10:29:10 »

No mi z samim bruhanjem v avtu niti nismo imeli veliko problemov. Bruhal sicer je ene parkrat, ampak verjetno je bilo tudi zato, ker se je sicer obilno slinil, ampak sline sploh ni požiral in je po  daljši vožnji v pol ure ležal v mokri mlaki, malo je bila pa verjetno kriva živčnost in nevajenost vonje z avtomobilom. Samo rešili tako, da nismo pred vožnjo nič jedli, je pa ob "vstopu" v avto dobil bikovko. In ker je bila krasna in jo je glodal in ob tem začel tudi med vožnjo požirati slino, se je prenehalo oboje, tako mlaka sline kot tudi bruhanje.  Je pa res, da smo se na začetku vozili večinoma samo v šolo, kar je bilo pa sploh fino, ker tam je blo toooook kužatov, da je čisto pozabil na vse in je avto postal nekaj kar ga pelje nekam kjer je fajn.
Logiran
Skyko
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #11 : sreda, 24.03.2010 : 11:29:52 »

glede lulanja pri 'prestrašenih' je moja izkušnja naslednja: potrebno je samo vztrajati. zjutraj sem navsezgodaj planila iz postelje v trenerki, sprehajala po isti poti dve uri - toliko je trajalo na začetku, delala sem kroge, lepo počasi, da je vse preveril in prevohal in na delu kroga, ki se je mojemu zdel najvarnejši, je po dveh urah lulal. že me lulanjem sem mu tiho in nežno z nasmehom govorila 'ja, lulat, priden', po lulanju je pa dobil vse možne priboljške in seveda je bilo moje navdušenje neizmerno  Wink takoj ko sem v stanovanju opazila, da je majceno nemiren, smo bili spet na dolgem na sprehodu, spet po isti poti. in je potem šlo kar hitro, kmalu je izbral kraj blizu doma, kjer je zagotovo lulal. doma smo imeli potem samo še 2 ali 3 nesreče, ki smo jih seveda zelo natančno pomili in ZMAGA  Smiley
tako da brez skrbi, se splača investirati malo več časa in potrpežljivosti v prve dni, potem gre samo še na bolje!
Logiran
Luvanna
rad pišem
****
Sporočil: 308


« Odgovor #12 : sreda, 24.03.2010 : 11:42:43 »

Tudi Lun je na začetku izdatno bruhal in se neizmerno slinil med vožnjo z avtomobilom. Pomagalo je:
- privajanje prevažanju z avtom po pikicah - vsakič malo več;
- nič hrane pred vožnjo (če smo šli popoldne, je dobil zgodaj zjutraj samo malo dnevne doze za potolažit, preostanek pa potem, ko smo prišli na cilj; če smo šli zjutraj, pa nič); tudi sedaj - po osmih mesecih, kar je naš, še vedno pazim, da ne gre na vožnjo s polnim želodčkom;
- vožnja na zadnjem sedežu v boksu, pripetem z varnostnim pasom (pa še bolj varno je).
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #13 : sreda, 24.03.2010 : 12:01:03 »

Veliko psov prvih nekaj dni lula in kaka v stanovanju (stres!), potem pa nikoli več. Zunaj ne lulajo prav tako zaradi stresa, ker je vse novo, ko se privadi, bo v redu.

Vožnja pa tako, kot so rekli-po malem. Ker pa morata v MB, Dramina tablete običajno ne pomagajo. Dobijo pa se pri veterinarju neke druge, ki so zelo drage, pa zelo pomagajo. Je pa nek protokol, kako jih dati. Pozanimaj se.

Nekaj psov pa je, ki žal, vedno bruhajo med vožnjo.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #14 : sreda, 24.03.2010 : 12:45:31 »

- vožnja na zadnjem sedežu v boksu, pripetem z varnostnim pasom (pa še bolj varno je).
Testi so pokazali, da je to mesto za boks zelo nevarno tako za psa kot za ljudi, kljub pasovom Sad. Glede na to, da je boks za Luna gotovo majhen, ga dajte raje na tla med prvi in zadnji sedež - to mesto se je v celem avtu izkazalo za nabolj varno.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Winnie
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines