mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 16:02:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Predebel pes...
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Predebel pes...  (Prebrano 31020 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Polly_
gost
« : petek, 25.04.2003 : 13:26:35 »

Moja psička Poli ima že nekaj časa probleme z debelostjo! Stara je 11 let. Problemi so se začeli ko je prenehala obiskovati pasjo šolo! Je problem hrana(je hrano Nutro ali kak se ji že reče)? z njo hodim redno na sprehode(zvečer...prb. 1 uro)! problem so tudi njeni kolki. Ime zelo slabe kolke in se zelo težko giblje! Zdaj pa še na to vpliva njena debelost! Ali tudi to vpliva na dolgost življenja psa in ali so moji sprehodi z njo predolgi?
Tnx za odgovore  Smiley

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1 : petek, 25.04.2003 : 14:03:57 »

Če se ti zdi psička predebela bi jo mogoče peljala k veterinarju na pregled. Naj on odloči koliko in kako naj psička shujša. Pa nikar ne odlašaj, ker lahko zelo hitro pride do težav, sploh, ker tvoja psička ni več mlada. Ravno prejšnji teden je prijateljica peljala svojo mešanko na operacijo hrbtenice, ki je k sreči (čeprav niso več verjeli v čudeže) uspela. Psička je bila že po treh dneh na nogah. Zaradi prevelike teže je bila hrbtenica prveč obremenjena (psička je tudi zelo veliko gibala, pa še dolgo telo s kratkimi nogicami ima) in je prišlo do poškodbe na hrbtenici, zato je bila psička dva dni pred operacijo že popolnoma paralizirana...revica tudi glave ni več dvignila.

Nočem te strašiti vendar je bil pogled na trpečo psičko, zraven pa tudi na mojo prijateljico, grozen. Veterinarji so ji že več kot pred enim letom rekli, da mora psica nujno shujšati, pa jih niso poslušali. Zdaj mora iz skoraj 17 kg priti na 10!
Veliko uspeha in izberi kakšnega dobrega veterinarja, Sori je bila operirana pri Zaninoviču in lastniki so bili več kot zadovoljni. lp
Logiran

PoN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 119


« Odgovor #2 : torek, 29.04.2003 : 19:14:57 »

ojla!!
Polly:mislim da so sprehodi malo predolgi in mogoce ji malo prevec doziras hrane !!!zvagaj jo(poli) in poglej na dozirnik ki je otisnen na zakeljcku!!ko bos videla koliko ji je treba dozirat ztehtaj in toliko vsak dan dajej!!predlagam pa tudi da si vzames nutro lite ce hranis nutro!!kot sem ze rekla poglej na dozirnik in in odmeri koliko ji je treba dati!!!Nutro hrana pa je zelo zelo dobra in ni tezava v hrani!!

p.s.:si ze obiskala veterinarja??(to je sicer moje mnene drugace se pa odloci sama!!!)
lp pon-danaja
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #3 : torek, 29.04.2003 : 20:22:42 »


Glede na to, da je tvoja psička stara 11 let mislim, da bo težko shujšala. Raje malo skrajšaj sprehode, če ima težave s kolki. S starejšim kužkom je drugače iti na sprehod kot z mladim, ker ga nič več ne zanima tako kot včasih.Pa leni postanejo z leti.
Če hrano kuhaš, ji poskusi dajati vmes več zelenjave, pa namesto makaronov riž ali ješprenj.
Če pa hraniš z briketi se pa danes tako dobi v trgovinah za male živali dietna prehrana.
Pa seveda stran z raznimi keksi ipd., poskusi s koščki jabolka če ga mara.
Veliko uspeha ti želim

             lp erika
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #4 : sreda, 30.04.2003 : 08:41:55 »

Ta debelost pri psih je ful zoprna. Moj prinašalec (star je 2 leti) je bil tako debel, da je bil kot sodček. Kastriran je, pa se mu je prebava čisto obrnila na glavo.Bil je tako debel, da sem ga pod urgentno morala shujšati, ker semm vedela, da je vročina ubijalska za debelega psa. Začela sem ga hraniti z polovičnimi obroki briketov - najprej sem začela z Bosch navadnimi , potem sem nadaljevala z Bosch light, pa ni bilo nobenega efekta. Potem sem poskusila z Nutro light, in sicer mu za težo od 30-35 kg dajem 260 g teh briketov. (zagotovili so mi, da po Nutro light bo efekt v 14 dneh - v rednici je bil še prej). Pa eno banano mu dam na dan, ker jih ima ful rad.  Kuža  ima te brikete zelo rad, dovolj ga nasitijo, in v enem mesecu je postal čisto drugi, pravi suhec. Shujšal je za kakšnih 10 kg.
Sedaj bom vztrajala še kakšnih 14 dni na teh light briketih, potem pa bom šla na Nutro navadne brikete - spet mu bom dozirala toliko gramov briketov, da se ne bo zredil.
Pri tvojem kužatu je zoprno to, ker je toliko star. Ampak vseeno ti svetujem, da mu zmanjšaj obroke briketov, ne kuhaj mu nič, pa kakšno jabolko  mu daj ali banano. Da mu malo zapolni želodček. Dajaj mu samo light brikete. Pri mojemu psu  se je krasno obnesel Nutro light. Na začetku je ful hudo, ker boš videla, da je še lačen, ampak....Poskusi zamižati, pa vztrajaj. Rezultat se pokaže - ne takoj, po enem msecu pa bo čisto drugi.
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #5 : sreda, 30.04.2003 : 09:33:48 »

10 kg v enem mesecu   Shocked Huh Si ga pa na hitro izstradala reveža Tongue Grin
Jaz sem mojo "klobasico" v petih mesecih shujšala za 7 kg. Je pa res, da ji nisem preveč zmanjšala obrokov, ampak sem ji raje povečala fizične aktivnosti: tekanje, plavanje, igranje z drugimi kužki (thx Tara  Kiss)... Na začetku sem ji tudi jaz dajala Nutro Light, ampak sem hitro prešla na navadno hrano in je še vedno počasi izgubljala na teži. Tako da je v bistvu zamenjala špehec z mišicami, kar se seveda zelo lepo vidi na postavi. OK, zdaj se je spet malenkost poredila, ampak to bo verjetno zaradi navidezne brejosti in sem ji že nekoliko zmanjšala obroke - dokler ne pride k sebi.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #6 : sreda, 30.04.2003 : 10:36:52 »

Hoj!
Tudi moja psička je stara že 10 let. Pred približno letom dni je imela vsaj 5kg, če ne še več, preveč... Mi smo ukinili razno razne priboljške med dnevom (predvsem mamo sem težko prepričala, da se pesiki nič ne prikupi, če ji daje piškote, salamo, itd.). Več se tudi gibljeva (kar ustreza obema Grin). Teža ji ostaja enaka in ne niha več. Zdaj, ko je treba kdaj pa kdaj k veterinarju, obkrožijo na listku (ne vem al' je račun ali kaj) NORMALNA teža (prej je blo vedno PRE...). Ja, le potrudi se in ji pomagaj zmanjšati težo (v tvojem primeru je toliko bolj nujno že zaradi slabih kolkov-prepričana sem, da se ji bo stanje poboljšalo, če shujša!). Ti povem, da je kljub letom, postala moja dama bolj živahna, bolj gibljiva, pa tudi drugače zgleda (mlajša, kot je v resnici Wink. Verjamem pa, da sem ji s tem tudi "pridobila" kakšen mesec več življenja-če ne leto!Držim pesti, da vama bo uspelo!!
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #7 : sreda, 30.04.2003 : 10:55:58 »

DeeDee, verjemi, da Tara neskončno uživa pri igranju z Luno (jaz pa tudi, ker mi ni treba tekati gor in dol z njo, pa še človeško družbo imam).  Grin

Polly, se strinjam z ostalimi. Psički boš težko povečala število aktivnosti zaradi starosti in kolkov, zato pa ji lahko zmanjšaš obroke hrane oz. naj dobiva manj kalorično prehrano. Pomoje bo najbolje, da stopita do veterinarja, ki ti bo povedal najboljši način hujšanja za tvojo psičko in ti svetoval primerno dieto.

Lp
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #8 : sreda, 30.04.2003 : 11:24:58 »

DeeDee,
če pogledam malo bolj točno na koledar, je od začetka hujšanja 2 meseca. In držala sem se predpisane mere, tako da je bil bolj šok za psa, ker ni bilo več makarončkov, rižotk, jajčkov.....Samo še suhoparni briketi, v bolj skromni meri Grin Grin. Glavno da je shujšal...
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #9 : sreda, 30.04.2003 : 11:41:50 »

Polly:Sem slisala nekje,da se nekateri psi s starostjo pricnejo tudi rediti ::)Sprehodi so po mojem res malo predolgi za kuzko.Ce je psicka dosti hodila po stopnicah,ko je bila manjsa je mozno,da ima tezave s kolki tudi zaradi tega.Najboljse pa bo res,da psicko peljes na pregled k veterinarju.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #10 : sreda, 30.04.2003 : 15:56:57 »

Jaz sem psičko začela "več gibat'", a to ne pomeni, da sem jo forsirala in sva bli po 5 ur zunaj. Jaz sem ji povečala število sprehodov na dan. Polly_ poskusi iti raje večkrat na dan ven z njo in za manj časa (namesto dvakrat po eno uro, pejta raje ven štirikrat po 20 minutk)! Pa po nasvet k veterinarju! Škodilo sigurno ne bo! LP ... Poročaj!
Logiran
PoN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 119


« Odgovor #11 : sreda, 30.04.2003 : 19:42:56 »

polly:jaz sm drugace ze povedala svoje mnenje in se strinjam z ostalimi!!nutro lite je res se pa se predobra hrana!!!pa tudi briketi(npr.hilly`s nutro na prvem mestu,evkanuba in ostale dobre hrane) imajo vse tisto kar kuza potrebuje!brez kakih drugih dodatko in vitaminov in cesa podobnega  imajo briketi vse razn kakih pedigre,chappy,tazan tudi podrazna hrana,pasje sanje,uglavne vse tiste ki se dobijo v trgovinah z zivili!!!!

lp pon-danaja
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #12 : sobota, 22.06.2002 : 14:59:38 »

Ola! Moj Radič mora zaradi displazije kolkov izgubiti kakšen kologram (ali še raje dva). Težava je v tem, da je ubožec take sorte, da samo gleda reklamo za salamo in se že zredi. Zato sem kupila za poskušino hrano Royal Canin za hujšanje. Kaj vi menite? Imate kakšne predloge? Drugače pa našemu bučmanu kuham in je takrat najbolj srečen. Za vse se lepo zahvaljujem, vam želim lep ostanek vikenda in upam, da se vidimo na pikniku. Pozdrav, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #13 : sobota, 22.06.2002 : 22:11:27 »


Hm ja ves kako je s tem pri psih...tko kot pri cloveku, manj jej pa bos shujsal pravilo  Roll Eyes Posebi, ce nisi une sorte k lahka jejo kolikor hocejo pa se ne zredijo niti za gram  :-/
Posebi, ce se pes ne sme nevem kako veliko gibati zaradi HD.

Ti pa povem, da te "light" hrane ne pomagajo ravno vsem. Kolegica je morala nujno shujsati psico in jo je futrala z light hrano. Po navodilih. Mislis, da je delovalo? Niti pod razno, psica je bila ista, mogoce celo kaksen kilogram pridobila.
Ko pa jo je zacela zravn se vec razgibavati, pa so se pokazali rezultati.

Torej, ce mene vprasas, je pri tvojemu Reddicku edina resitev zmanjsanje porcije in tvoje zatiskanje oci ob njegovem prosjacenju, ko verjetno trdi, da bo lihkar umrl, ker tako sestradan. Ter seveda ukinitev "dodatne" hrane, torej koscek tam, koscek tu...

Potem, ko ga imas na zelenih "oblinah" pa vzdrzujes to.
Sama sem ugotovila, da je samce naceloma veliko tezje zrediti kot pa shujsati...


Logiran
drevo
gost
« Odgovor #14 : ponedeljek, 24.06.2002 : 09:15:49 »

Morda ji lahko v tisto hrano, ki jo kuhaš dodaš več balastnih stvari - npr. kosmiče, in razno zelenjavo, če je tvoj pes res velik požeruh. Sicer pa tako kot pravi Sirtaki - manj hrane in predvsem, manj priboljškov (ali pa naj bodo še ti npr. košček sadja, namesto salame).

Kar se pa tiče gibanja, pa je meni veterinar rekel, da mora biti pes z displazijo v dobri kondiciji, zato pride tudi to v poštev - treba je samo paziti, da ne pride do prevelikih obremenitev: predolg sprehod, preveč skakanja, predivja igra s psmi, ipd.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Predebel pes...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines