mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:17:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: problemi s kožo
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: problemi s kožo  (Prebrano 6275 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
anja.zidar
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« : četrtek, 01.04.2010 : 10:52:42 »

Pozdravljeni!

Imam mopsa starega 1leto in pol. V 8 mesecu ko se je začela prvič gonit so s tem nastale težave - izpadanje dlake in črna koža. Ta črna koža se je iz dneva v dan večala in dlaka je vedno bolj izpadala. Naredila sem teste za ščitnico - in je bilo vse vredu, dala sem pregledat kožo in je zdrava, kri je super, urin je super, ultrazvok - vse je vredu, zajedalcel nima. Pred tremi meseci sem jo dala sterilizirat in sedaj ji iz zizekol teče mleko. Je imel kdo kakšen podobni priper ali pa ima kakšno idejo.
- teste za alergijo se mi zdi glupo delati, ker če bi bila elergična potem nebi imela mleka, pa še težave so se začele pri prvi gonitvi kar je lahko problem hormonsko.
- imela pa sem jo že pri večih veterinarjih, ki pa nimajo ideje kaj bi še lahko pomagalo. Vsi najprej rečejo ščitnica - z njo pa je vse vredu

Lp anja
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 01.04.2010 : 10:55:29 »

a je to dokazano, da psica, ki ima alergijo ne more imeti mleka Huh
Logiran
anja.zidar
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 01.04.2010 : 11:00:36 »

če je sterilizirana, odstranili so ji pa maternico in jajčnike, tako da nebi smela imeti mleka
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 01.04.2010 : 11:06:56 »

hm... okey, to razumem: ker je sterilizirana, ne bi smela imeti mleka. Ker ga ima (kljub sterilizaciji), gre verjetno za hormonske motnje. OK.
Ampak kje pa je tukaj dokaz: ker ima mleko, zagotovo nima alergije?

Aja, čakaj! Ti misliš, da verjetno ne gre za alergijo ampak za hormonske motnje, ker ima mleko, čeprav je sterilizirana. No, kaj pa, če jo muči oboje? Hormonske motnje (zaradi česar ima mleko) IN alergija (zaradi česar ima težave s kožo?)
Logiran
anja.zidar
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 01.04.2010 : 11:33:50 »

ja no nisem ziher da ni alergična... alergijo sem dala pregledat pri g. Nabrgoju (ni pač 100% ampak boljše kot nič), kuham ji pa muflona in dajem akano brikete.
za hormonske motne pa tudi gre glede na to kdaj so se problemi začeli in da še trajajo glede nato da je sterilizirana. sterilizirala sem jo pa v ljubljani na kliniki... tako da mislim da so svoje delo opravili popolno - upam
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 01.04.2010 : 12:06:06 »

hm, ja...

na žalost ti ne znam svetovati...kaj pa vzreditelj pravi?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : četrtek, 01.04.2010 : 12:08:59 »

Mleko bo izginilo, psica je lahko navidezno breja tudi nekaj mesecev po sterilizaciji.
Tudi meni se ne zdi, da bi bila za črno kožo in izpadanje dlake kriva alergija. Ali se ji dlaka normalno obnavlja? nekaj zelo podobnega sem videla pri čivavi, vendar je bil samček, ki je imel nespuščena moda in se mu je nekaj dogajalo na njih. Po kastraciji se je popravil, vendar je bilo za to potrebno več mesecev. Izpadanje dlake simetrično po obeh straneh, zlasti na bokih se je dalo včasih videti pri psicah, ki so jim večkrat hormonsko preprečevali gonitev. tako da ja, lahko je povezano s spolnimi hormoni.
Jaz bi še kašen mesec počakala in si zapisovala prav vse nanavadne znake, ki bi se pojavili. tudi take, ki se na prvi pogled zdijo nepomembni ali nepovezani (stopnja aktivnosti, utrujenost, vedenjske posebnosti...) če se zadeva  ne bo umirila, bi bilo fino najti kakšnega specialista, mogoče kakšnega, ki se ukvarja z reprodukcijo. Lahko pa bi bil tudi Cushing - čisto na začetku, ko se na krvni sliki še ne vidi nič.
Logiran
anja.zidar
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 01.04.2010 : 18:25:45 »

pPsička ima full apetit, samo glede na to, kuoliko je, sploh ni debela. Spi več, kot je prej... čČerpprav je tutdi starejša in s tem bolj lena - tako, da ne vem, če je lahko to povezano s tem, ima pa bolj utrujen pogled. nNa/primer, se ji vse dogaja bolj na zadnjem koncu telesa (rep, zadnje nogice in hrbet). oOd steriliziacije je pa 3mesece in pol... vV lLjubljani so mi rekli, da bi se moglo izboljšati v 2 do 3 mesecevih.
kKo sem se pogovarjala z veterinarjem, je rekuel, da bi lahko dali pregledati nadledvično žlezo, pa še nekaj, koar ne vem, kako se reče, ko ji hormone vbrizgavajo in kri vzemajo vsake toliko ur in na novo ščitnico - vse skupaj na dDunaj.
sSem pa že res na pol uobupana, ker vse, kar naredijo, so pa super izvidi.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : petek, 02.04.2010 : 13:52:54 »

Ja glej: če je ščitnica ali nadledvična žleza (cushing) - lahko mirno počakaš še kakšen mesec, da simptomi postanejo jasnejši, pa bo lažje postaviti diagnozo. - ali pa izginejo, če je šlo le za prehodne težave. Ne bo nič narobe. Testa za ščitnico se ne splača ponavljati prej, kot po treh mesecih. Kaj pa so pri testu, ki so ga že naredili merili? namreč: ko ščitnica odpoveduje, lahko še dolgo vzdržuje neko koncentracijo hormona na meji normale, a mora zato delati do konca svoje zmogljivosti - takrat dobiš samo povečan THS, T4 je še normalen.

Navidezno breje psice so lahko požrešne ali pa zelo malo jedo in ponavadi delujejo utrujeno.
Logiran
anja.zidar
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #9 : petek, 02.04.2010 : 19:47:32 »

Od kar sem dala ščitnico pregledati je že minilo 9 mesecev, zato bom naredila ponovne teste in še dvoje zraven (nadledvične žleze + ne vem kaj-kot sem zgoraj že razložila).
Prejšnje izvide ko sem pa dobila sem dala pa pregledati vse 3 stvari in je bilo vse troje super.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: problemi s kožo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines