mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:38:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49121 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #255 : četrtek, 11.02.2010 : 20:56:47 »

In seveda sem šele sedaj videla, da ta tema že obstaja. Tongue  Jana, sorry.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Reason To Rush
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #256 : torek, 06.04.2010 : 11:59:37 »

Spet ena fajn tema! Tale forum pa res skriva bisere... Se vidi da sem novinec, fiksiran le na en predal.

Sicer je že pozno za odgovore na to zanimivo vprašanje, a tako fino si to povedala, king-roy, da moram dodati svoje. Namreč, TEBI se spanje v boksu zdi kazen, psički pa bi to lahko postala lepa navada in to le, če boš tudi ti to sprejemala kot nekaj običajnega. Ker pa dobiva od tebe signale, da je tebi hudo, če je ona zaprta, se pač vede v podporo te tvoje podzavestne odločitve.

Predlog, ki ga je dala AngSeter je zelo logičen in v svojem bistvu odpravlja tako negativne kot druge ekstremne asociacije v zvezi z boksom. Ne samo spanje - pač pa "postaja" - ful dobra primerjava! Torej, v kletki je zasebnost, je mir, je čas za spanje in je čas za umiritev. Vse to je zelo dosledno in prepričljivo, če so vrata od kletke zaprta. In ko odideš od doma, se pes pač preklopi v stanje "kletka" (standby) - lahko spi, žveči kong ali enostavno opravi lastno manikuro... Smiselno pa je, da vsaj v začetku z "zaprtim" psom ne deliš pogledov, ga ne ogovarjaš in mu daš vedeti, da je sam v svojem miru - saj je vse ostalo ni fer in dejansko lahko izpade kot "zapor".. Morda se splača kletko celo pokriti v podporo tej diskretnosti.

Ne omenjaš krdelne hierarhije in je morda nefair tudi to, da se Roy svobodno sprehaja po stanovanju, psička je pa zaprta v boksu.

Druga iztočnica je fizična spočitost, ki lahko ob tvoji osemurni odsotnosti od doma, zaprtemu psu izzove še večje destruktivne izpade.

Recept torej: zjutraj oba psa zmatraj (tek / metanje žogice / poslušnost) - s tem lahko mimogrede narediš tudi nekaj zase...; sledi zapiranje obeh utrujenih psov v ločena boksa, brez poslavljanja in drugih čustvovanj; ko prideš domov pa spet s čim manj vzhičenja in čustvovanja ustvariš prijetno in mirno vzdušje, za nagrado pa sledi sprehod - vsaj okoli bloka! Poleg vsega tega, naj tudi zapiranje v kletko preko dneva ne postane tabu (sesanje, pospravljanje...), zvečer se bosta pa prej ali slej itak sama od sebe zavlekla not.

Lp! Miha

PS: "Cartanje" bi bilo smiselno uporabiti kot pogojevalno nagrado za nekaj, kar zahtevaš od psa... Sicer se mu za nič ni treba kaj dosti ozirati na tvoje pogoje, ker mu itak nudiš all inclusive - ali te uboga ali pa ne.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #257 : sobota, 05.03.2011 : 04:31:13 »

Hm, že dolgo se tukaj ni pisalo. No, en lep čas nazaj sem tudi jaz tarnala glede svojega srčka, kako uničuje vse. Pri nam se je izkazalo, da mu je le dolgčas. Ko smo dobili Jessy, se je to končalo. Hvala bogu, sem mislila najprej, da bosta oba začela. Jessy je pa tak močna, da bi nam tako vrate dol vrgla hehe Smiley Zdaj smo glede tega super.. Tu pa tam še laja, ampak ne za dolgo, ker mu Jessy ne pusti SmileySmiley
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #258 : petek, 21.09.2012 : 15:26:16 »

Pozdravljeni,

ne bom odpirala nove teme (nisem niti prepričana če jo lahko, ker nimam paketa), upam pa, da bo tukaj kdo videl moje vprašanje.

Gre se za prijateljevega psa, ki je mešanec med pitbulom in kokeršpanjelom. Sedaj je star mislim, da nekje leto in pol (govorim malo na pamet, ampak tukaj nekje). Psa je šolal v pasji šoli, ob vsakem samo majhnem namigu dominance je psa kaznoval. Pes ne sme spati na postelji, kavču,... Torej z njegove strani pes naverjetneje ve, kdo je njegov gazda. Problem pa je, da pes uničuje, kadar je sam doma. Poskusil je že vse. Od kosti za glodat (če mu je slučajno dolgčas), do zapiranja v kopalnico (kjer pa ja nima kje kaj uničiti, pa je zgrizel wc školjko in kotliček za vodo). Za boks nima prostora, pa glede na to kaj je uspel narediti v kopalnici mislim, da psu ne bi vzelo več kot 10 minut da ga dokrajči :/. Zadeve gredo tako daleč, da fant skriva svoj novi jogi (ker se je stari spremenil tekom dneva v snežno dekoracijo) v zaklenjeno kopalnico. In v nekem trenutku je psa pustil brez nadzora 5 minut in jogi je končal v prafaktorjih.

Vse skupaj pelje tako daleč, da je klical na veterino če imajo kakšno idejo pa so seveda brez njih, kastracija tako on pravi ne bi pomagala, čeprav sem mu to predalagala v samem štartu. In prijatelj resno razmišlja, da bi psa dal stran, česar mi je škoda, ker je drugače super pes.

Problem se pojavlja tudi v pasjem ljubusumju. Namreč dečko si je našel punco, kateri je pes že v štartu uničil čevlje in vse kar je pustila 5 minut brez nadzora. Potem se je umiril in vse je kazalo,d a jo je sprejel. Sedaj pa je ne sme niti objeti več. Pes sicer ne renči ali laja ampak v nedogled cvili. Obstaja tukaj še kaj drugega kot to, da mora punca tudi pokazati psu, da je ona gazda?

Prosim za nasvet, da mu lahko kaj pomagam, ker tako kot je sedaj mu iskreno vrjamem da ne more več, ker je pes dobesedno prešel vse meje dobrega okusa. Tukaj na forumu pa verjamem, da je kdo, ki je imel podobne težave. Rešitev, da naj bo nekdo skoz ob psu, ne pride v poštev. Fant v osnovi živi sam in mora če ne drugega vsaj v službo hodit.

HVala vsem že v naprej.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #259 : petek, 21.09.2012 : 21:05:03 »

Kaj se pa sicer psu dogaja v življenju, je kaj zaposlen ali ima stalno preveč energije in se dolgočasi? Undecided
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #260 : ponedeljek, 24.09.2012 : 21:00:42 »

Sicer lahko napišem samo toliko kot vem. Torej, da ima pes vsaj 2x na dan konkreten sprehod (to mislim vsaj 2 uri). Večinokrat gresta v hrib (bližnji vrh v Mariboru). Ko je hodil še v šolo sta šla na vsak trening peš (cc 10km v eno smer). Mogoče manjka psu miselnega napora, to bi bila edina moja opazka. Pa še to je bol tako, ker na vsakem sprehodu trenirata kar so se učili v šoli, pes mora hoditi poleg. Je pa res da ga ne uči nobenih trikcev ali česa podobnega. Pes je sicer za moj okus tista vrsta hiperaktivnih psov, ki bi lahko umrli za žogico, ampak ko naprimer pride domov če kolega ostane doma, se uleže in zaspi. Zdaj ne vem, je možno, da ko si čez 2 urci napolni baterije pa se začne noro dolgočasiti?. Najratličnejše žvake (kostke iz goveje kože,...) ko je bil doma sam sploh niso bile zanimive, ampak jih je pustil pri miru, takoj ko pa je kolega prišel domov pa napad na njih,... ne vem, kaj psu dogaja v glavi :/ a je res samo dolgčas :/
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #261 : ponedeljek, 24.09.2012 : 21:37:05 »

Pes je sicer za moj okus tista vrsta hiperaktivnih psov, ki bi lahko umrli za žogico, ampak ko naprimer pride domov če kolega ostane doma, se uleže in zaspi. Zdaj ne vem, je možno, da ko si čez 2 urci napolni baterije pa se začne noro dolgočasiti?. Najratličnejše žvake (kostke iz goveje kože,...) ko je bil doma sam sploh niso bile zanimive, ampak jih je pustil pri miru, takoj ko pa je kolega prišel domov pa napad na njih,... ne vem, kaj psu dogaja v glavi :/ a je res samo dolgčas :/

To so značilni znaki močne ločitvene stiske  Huh
Psu v odsotnosti lastnika ni zanimivo nič, kar ima sicer rad, tudi ne spi, potem pa vse to nadoknadi, ko
je pomirjen zaradi prisotnosti lastnika  Smiley
Po moje bo treba delati na tem in pa seveda miselni zaposlitvi poleg umske.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #262 : ponedeljek, 24.09.2012 : 21:39:58 »

... miselni zaposlitvi poleg umske.

fizične  Wink
Logiran
D.Roze
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95


WWW
« Odgovor #263 : ponedeljek, 24.09.2012 : 22:03:09 »

kot je rekla čarka, tukaj gre predvsem za ločitveno stisko..katero ni tezko prepoznati Smiley, umska zaposlitev ga pomoje nebo niti zanima ko nebo lastnika doma, jaz sem opazil da ni važna količina sprehoda, ampak kvaliteta..pes mora na sprehodu hodit poleg? zakaj? za psa mora bit sprehod sprostitev..naj malo spozna okolico, spusti svoj gobcek na tla, pokaze da je lovec. Glede da je star 1,5leti se še vedno rad igra..in ne vse tak strogo vzet. To da ne sme spat na postelji, ne pomeni da je gazda..ampak da mu dovoli spati na postelji, ko pa pride komanda "dol" pa se pes mirno vstane in gre dol..
in nasvet.. naj mu ne bojo vedno vse igrače v stanovanju na voljo..se jih hitro naveliča
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #264 : torek, 25.09.2012 : 12:13:01 »

Saj nisem mislila, da ves čas na sprehodu hodi poleg. Ampak dokler ne prideta do točke, kjer je pes lahko spuščen je na povodcu na poleg. Malo predvsem zaradi pasme iz katerih izhaja in se ga zato ljudje bojijo, malo pa tudi zato, ker je z njim ves čas potrebno delati. Drugače je malo poblazneli pesjan. Potem pa na prostem teka za žogico skoraj več kot eno urco. Igrače mu niso na voljo ves čas iz preprostega vzroka, ker jih v sekundi dvajset uniči in mu niti ne morejo biti na voljo. Ima kdo kakšen nasvet kako umiliti to stisko? Je boks ok rešitev?
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #265 : torek, 25.09.2012 : 12:24:44 »

Malo pokukaj v temo o Jacku, kako se je lastnica lotevala boja z ločitveno tesnobo in pa E. T. (hm, nekje na sredini teme po moje ...) Tam je bilo že precej nasvetov na to temo.
A pa on ima tega psa že od mladiča dalje in je že od začetka tako?
Boks je zanj po mojem mnenju nevaren, ker je premalo trden in bi skušal priti ven, pri tem pa se lahko zatakne, zadavi, poškoduje ... Lips Sealed
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #266 : torek, 25.09.2012 : 15:34:01 »

Psa ma od malega ja. Je imel že skoz takšne uničevalske pohode, začelo se je z dalinci od TV, nadaljevalo s policami, ki delijo garsonjero na dva dela in potem stopnjevalo s kavčem skozi katerega se je dobesedno preglodu in sedaj spi na fedrah (pes), vrhunec pa je bil jogi na postelji,... bom malo pregledala še ostale teme, hvala
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #267 : torek, 25.09.2012 : 17:32:54 »

Ja, navaden box za takšno grizoldo vsekakor ni, ker se bo tako ali drugače prebil ven  Undecided.
Problem je tudi, da je že izpopolnil svojo uničevalsko tehniko  Lips Sealed.

Zdaj bi bilo po moje najbolj fajn, da bi imel prijatelj dopust in bi začela od začetka,
vsekakor pa seveda, da bi lahko bil stalno z nekom in pod nadzorom. Tudi, če bi ga
oddal, kar po tihem razmišlja, ga bo dobil nazaj, če bo pes tudi tam sam.
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #268 : torek, 25.09.2012 : 21:02:56 »

To verjetno pomeni, navajanje na samoto... torej 5 min pa ko je priden pohvala in tako. Ja saj drugega mu verjetno ne bo preostalo. Da bi bil pa pes stalno z nekom pa kot sem že napisala težko izvedljivo, ker živi sam :/
Logiran
skokica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 65


WWW
« Odgovor #269 : petek, 22.03.2013 : 14:41:29 »

Živjo, ne bom odpirala nove teme, ker "problem" nekako paše v to temo.
Naša Bliss je po 1 mesecu, odkar smo jo vzeli iz zavetišča postala super pes, hitro se učimo in tudi pridno uboga.
Edina težava, ki se je pojavila v zadnjih dveh tednih je ta, da je začela gristi svojo blazino, ki jo ima za ležati. Grize jo samo kadar je sama doma. Zaenkrat jo dajem še vedno v boks (ga je navajena, in gre velikokrat tudi sama notri ležat) kadar ostane sama, zaenkrat pa to ni več kot dve ali tri ure. Kadar smo doma tega ne počne - zato je tudi ne morem kaznovati. Kadar gremo od doma in ko pridemo nazaj je pa blazina malo pa pomalo nagrizena, ven pa povleče tudi puh... V boks ji dam vedno tudi njene igrače, da ji nebi bilo dolgčas, včasih tudi kakšen priboljšek.
Ima kdo kakšen nasvet, kako bi jo lahko tega grizenja odvadila, saj ko pridemo domov in je že pogriženo, ne bo pomagalo če jo "nap*****", prej bo imelo slab učinek.
Lp, Špela
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines