mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 28.05.2024 : 20:44:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 49719 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Chris
gost
« Odgovor #45 : petek, 23.04.2004 : 23:29:19 »

Naš pa ne uničuje stanovanja, ker ni nikoli sam, kakšen papir če kdaj strga. Njegovo področje je bolj uničevanje VRTA. Ari skače po vrtu kjer ne bi smel, naj bi se držal potk, vendar on kar lepo na sredino vrta in tam ovohava. Ko ga začnemo podit je pa še hujše, njemu se zdi to neznansko super, in začne tekat sem ter tja, naprej in nazaj (seveda po sredi vrta, da zemlja kar v luft leti Roll Eyes ), trgat rože, se postavljat v sklonjeni položaj, kar pomeni jeeee igrajva se!! , skratka ne razume, postane ves vesel norček, kot da bi ga pičila 'ta žlehtna' mravlja tja v rit in se začne igrat Roll Eyes Malo nas skrbi ker ne razume, vendar pa je po eni strani še mladiček in mislim da ga bo minilo.
Lp
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #46 : ponedeljek, 26.04.2004 : 15:58:52 »

Tudi pri nama je bil enak problem. Sicer ni začela noreti po vrtu, jo je pa prav malo brigalo, kje in kako hodi! Midva sva jo non-stop opozarjala npr. "Ne tukaj!" ipd. in se je je kolikor toliko prijelo. Približno ve, če ji rečem "Ne tukaj!", da ne sme hodit po tem delu vrta. Veš, "ta žlehtno" mravljo pa mi tudi poznamo!!!  Grin Grin Wink
Logiran
Panter Lovski
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 1


« Odgovor #47 : nedelja, 11.09.2005 : 20:40:34 »

Podzravljeni
Imam dobermanko, ki je stara 5 mesecev. Pozanimal bi se rad kako dolgo bo grizljala vse kar imamo v hiši. A se jo da kako odvatiti. Je zelo trmasta in se ji ne da dopovedat. Prosil bi za kakšen nasvet.
lp
Grega & Mika
Logiran
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 59


« Odgovor #48 : ponedeljek, 12.09.2005 : 13:58:26 »

Tole je primerna tema http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,838.0.html

ps:Psička bo grizla dokler jo tega ne boš odvadil(vsakega psa se da odvaditi uničevanja).Pač jo zalotiš ko počne "prepovedano" ji ukažeš(fuj,ne sme..)in ko te psička pogleda klikneš(če imaš kliker)ali pa uporabiš besedo(priden,yes..(pač na kar je navajena) in pa močno nagradiš.
Ko bo psička ugotovila pomen besede fuj in pa da s tem ne bo naredila lastnika srečnega bo odnehala. Smiley
Me zanima zaka si s tem čakal tako dolgo??
lp,Urska
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #49 : ponedeljek, 12.09.2005 : 15:15:30 »


tista tema je sedaj premaknjena SEM.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #50 : torek, 13.09.2005 : 10:27:04 »

Dober nacin kako psicko ali psicka navadit, da ne grize je tudi, da ko jo zalotis reces fuj, ji das igracko v gobec in pohvalis. Vsakic, ko grize igracko jo pohvalis itd... Pazi, da mu za igracke ne dajes starih copatov, ker je zanj copat copat in ne bo znal locit med novimi in med starimi. Mi smo nasega ze od malega navajali na to in sedaj ce mu je dolgcajt, gre v kosaro, vzame igracko, jo prinese v prostor kjer smo mi in grizlja. Pes se tudi zelo hitro navelica enih in istih igrac, zato je dobro, ce jih imas spravljene in mu jih menjavas. En teden ta igracka, drugi teden druga in potem spet prva...
Dober nacin kako odvadit psa od grizenja je tudi, da preden gres od doma res kvalitetno porabis cas z njim in ga cim bolj utrudis, tako da bo cas samote prespal in mu bo hitro minilo.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #51 : torek, 13.09.2005 : 10:36:55 »

Moja Ory je uničevala vse po vrsti nekje do 6-7 meseca, potem pa kot bi odrezal prenehala. Uničevala je predvsem, ko nas ni bilo doma. Ko smo bili doma, smo ji vsakič odločno rekli fuj in jo zamotili s čim drugim...... z najnovejšo pridobitvijo (star bo 5 mesecev) pa nismo tvegali. Ko ni nikogar zraven, je v ograjici, kjer itak ves čas odsotnosti prespi......

lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #52 : torek, 13.09.2005 : 10:39:14 »

Ory ce je grizal do takrat je bil verjetno vzrok menjava zobkov Wink ko si sam bolj boli, kot ce se lahko zamotis s svojimi dvonoznimi prijateljcki... Poskusaj mu nastavit kaksne kite ali slastne posusene dele zivali za zvecenje Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #53 : torek, 13.09.2005 : 12:35:32 »

Preden dobis psa, se je pametno po stanovanju/hisi tudi puzati (odvisno od velikosti mladicka) in gledati, kaj bi lahko zgrizel-se postavis v vlogo malcka in puzas po stanovanju. Vse, kar je na dosegu, spravis, kake kable skrijes,... Cesar ni, ne more zgristi. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #54 : torek, 13.09.2005 : 13:12:40 »

Preden dobis psa, se je pametno po stanovanju/hisi tudi puzati (odvisno od velikosti mladicka) in gledati, kaj bi lahko zgrizel-se postavis v vlogo malcka in puzas po stanovanju. Vse, kar je na dosegu, spravis, kake kable skrijes,... Cesar ni, ne more zgristi. Wink

Ja in  potem se  "nekateri"  tako  zverzirajo , da se naučijo  odpirati predale in  iz predalov jemati stvari Smiley(  pri nas imamo enega takega Roll Eyes  ima na vesti  vsaj  tri  telefone+  "mučos"  stvari  , ki jih  sploh ne bom omenjala  ker lahko  celotno stran  "zafilam")
Kaj pa v tej  opciji Wink...    zamenjat  vse pohištvo za takega z ključavnicami in hodit kot  Grajski ječar okrog Roll Eyes.....  ali  pa  ....box Cool no ja  pa  s časom je tudi  to  poštudiral  kako se odpre...  tako , da ko sem prišla domov je ležal  na  sredi postelje, na  opranih in neopranih cunjah  , katere si je prinesel iz  pralnice(  ja  vrata tudi odpira Wink).....  s tem, da to še ni vse...  sredi noči pa  "pumpanje"  in je  ponosno  skozlal mojo  nogavico.
Potem    mi pa res ni več preostalo  kot  ponovno , box(  oz  europaleta za polizdelke  narobe obrnjena na podestu  in  dodatno zaklenjena z  verigo  )in  ključavnico. 
Eh.. ja...  nekateri  se sploh ne zavedate kakšne angelčke imate doma.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #55 : torek, 13.09.2005 : 13:29:12 »

Ja, potem pac zacnes zaklepati oz. psa zapres v prostor, kjer ne more nicesar uniciti oz. so stvari, ki jih lahko unici, zminimalizirane v primerjavi s celotno hiso/stanovanjem.
Ali pa kletka...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #56 : ponedeljek, 17.10.2005 : 18:22:41 »

naslov teme bo pravi, tematika pa malo drugacna..

Trenutno inkontinentni 7-letni psici propalin ne pomaga, tako da ji uhaja urin- predvsem ponoci. Kako jo navaditi, da bo lezala le na enem prostoru? Do zdaj je lezala ali na enem kavcu, ali na drugem, na razlicnih koncih sobe.. Pa tako ne bo slo vec naprej, ker na koncu bom lahkop vse skupaj v smeti vrgla.

Ce ji postavim kaksno kletko, bo znorela, ker ne mara biti zaprta v majhnem prostoru. Ko sem jaz se prisebna, je tam, kjer mora biti. Ko pa zaspim, pa niti pod razno ne misli vec tam biti in Zoia zjutraj skace iz luze v luzo 

Kak predlog?


(kletka res odpade)
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #57 : ponedeljek, 17.10.2005 : 18:28:17 »

Živjo!

Posvetuj se z veterinarjem, morda ima pa psičak vnetje sečil.

LP
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #58 : ponedeljek, 17.10.2005 : 18:43:11 »

Smo ze bili pri veterinarju in stanje se bo izboljsalo. Do takrat pa je ne morem preprosto ven zapret.  Wink
Logiran
petka
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #59 : sobota, 29.10.2005 : 11:56:40 »

Zdravo!
Pred tremi meseci smo iz zavetišča vzeli mešančka (verjetno med whipetom in lovskim psom), starega prbl. 1,5 leta. Pes je družaben, krasen, zelo zelo lep, ima rad otroke in tudi mi vsi ga imamo zelo radi. Zdi se nerešljiv problem pa je, da ne (z)more biti sam doma - takrat postane prava zverina. Uvajali smo ga počasi, ker smo ga dobili med počitnicami. Situacija pa je bila iz dneva v dan slabša - vse je polulal (v predale, zvezke od otrok - ker je hodil po pisalni mizi), potem je začel z grizenjem (popolnoma je uničil jogi, spulil je vtičnico iz stene, zgrizel igrače (ki so bile na vrhu omare, ne vem, kako je prišel do njih), popolnoma je spraskal vrate, stene ob vratih, uničil parket ob vratih z globokimi brazdami... Skratka, naredil je mnogo škode. Uničevanje ni edina nadloga - vmes laja in tuli, tako da imamo velike težave s sosedi, ki so v tem trenutku res že na kritični točki.
Ob enem izmed takšnih njegovih uničevalskih izpadov sem poklicala v zavetišče, če kaj predlagajo. Ptredlagali so kletko in ovratnico proti lajanju z limoninim sprejem. Oboje smo kot zadnjo možnost nabavili. Ovratnica je delovala en dan, iz kletke pa je že dvakrat pobegnil. Prvič je izpulil posamezne rešetke in čimprej letim iz službe z grozljivim občutkom v želodcu, kaj me čaka doma.
Vedno bolj se zavedam dejstva, da psa verjetno ne bom mogla obdržati, ker ga nikakor ne morem ukrotiti. Ne bi ga rada dala nazaj v zavetišče, ker ga imam rada. Dala bi ga morda komu, ki je veliko doma, ki ima hišo, da bi bil lahko pes zunaj, ko lastnika ni doma... Kaj naj naredim?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines