mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 00:39:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: čuvanje čevljev in plaščev v predsobi in nervoza
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: čuvanje čevljev in plaščev v predsobi in nervoza  (Prebrano 4827 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lexis
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : ponedeljek, 07.06.2010 : 08:39:10 »

Pozdravljeni!
Prijavila sem se na forum, saj imam en velik problem z mojo psičko Lexi.
Stara bo 11 mesecev, je pasme kavalir španjel. Zadnje tri tedne se je začela čudno vesti, namreč, naenkrat je začela nekako čuvati naše čevlje in jakne, in seveda tudi njeno hrano v predsobi, kjer ima svoj prostor tudi ko nas ni doma. Naj povem, da je psička od začetka skupaj z nami v isti hiši in je od začetka vajena biti tudi sama doma po par ur in ni bilo nikoli nobenih težav. Imamo pa tudi mačke in tudi z njimi je od začetka zelo dobra in prijazna, to so tudi značilnosti te pasme, da je zelo družaben, prijazen in najmanj napadalen pes. Vendar se je začela obnašati nekako napadalno, nervozno, ko nekdo stopi v tisti prostor in renči na nas domače, na vsakega brez izjeme, kaže zobe, laja in se stiska v kot ter gleda gor plašče. Ne pusti se dotaknit, in še huje laja in renči, da se je kar bojiš. Včasih je sploh ne moreš zvabit ven in lahko presedi (brez da bi spala) tudi več ur. Zelo smo zaskrbljeni, zakaj ima takšne motnje in ne vem, kam naj se obrnem. Takšna je že več kot 3 tedne in ni nič boljše, čeprav jo kaznujemo ali pa ignoriramo. Se mi zdi, kot da jo je nečesa strah, včasih se zraven nervozno trese, podobno je tudi ko gre za hrano, čeprav ji daš za jest ti ne pusti blizu, sploh ne upa včasih jest in samo straži posodo in renči.
Je pa bila psička dober mesec nazaj sterilizirana. Morda je to kaj povezano s spremembmo karakterja? Hvala za nasvete.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #1 : ponedeljek, 07.06.2010 : 09:34:56 »

Takšna je že več kot 3 tedne in ni nič boljše, čeprav jo kaznujemo ali pa ignoriramo.

Kako pa jo kaznujete?

katarina
Logiran
lexis
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 07.06.2010 : 10:26:30 »

postavimo se pred njo in jo kregamo, da ne sme tega delat, jaz sem jo parkrat že tudi stresla, pa me je potem začela lizat, ampak se ni umaknila od tam. Se mi zdi, da izsiljuje, da ne bi bila sama, čeprav to dela tudi, ko smo ves dan vsi doma.
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 09.06.2010 : 19:06:42 »

Nočem te strašit, vendar vem za psa (ne vem pasme), domač, vedno v hiši, prijazen, nikoli nič problemov.... ki so ga morali zaradi podobnega vedenja uspavati. Kar naenkrat je začel renčat na ljudi, postavil se je pred vrata in niso mogli nikamor - ne ven ne noter. Aja, bil je en ogromen pes. Tudi par ur je sedel pred vrati in renčal ter grdo gledal. So se ga kar bali. Pol pa kot en fleš, spet vse ok. To se je ponavljalo vsake toliko dni, ne non-stop.
Pol so ga peljali k veterinarju in je ugotovil nekaj na možganih. Ni bilo rešitve, ker niso mogli operirat. Pa je bil mlad, z vsemi papirji, kastriran,....
Pejdi k veterinarju ali pa vsaj pokliči in opiši kaj se dogaja z vašo Lexi.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 09.06.2010 : 19:25:09 »

Preden začnemo govorit o uspavanju in tako naprej, bi bilo mogoče najprej dobro psički kako mejo postavit.  Zakaj je preprosto takrat, ko se tole vedenje pojavi ne odstranite iz tega prostora proč od stvari, ki jih čuva. Takrat naj tudi izgubi različne privilegije (kavč, igro z vami ...) Jasno in odločno ji dajte vedeti, da niste zadovoljni, če ve kaj pomeni "ne" bo to čisto dovolj. Kričanje, tresenje itd ... se mi zdijo odveč sploh če gre res za nervozo ali strah, bo samo se slabše. Namesto ignoriranja mogoče poizkusite s preusmeritvijo njene pozornosti na kaj drugega.
Odstranite tudi predmete, ki jih čuva. Saj ni treba, da je njena posoda vedno nekje, kjer jo lahko doseže. Dobi naj jo, ko je, potem pa jo odstranite. Tudi njene igrače in sklede so vaše in tega se mora tudi ona naučiti.
Poskusite tudi ugotoviti, če je kaka posebna stvar, ki sproži to  obnašanje (prihod ali odhod katerega določenega člana družine, srečanje s kom na sprehodu, zvok, dejanje...).
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: čuvanje čevljev in plaščev v predsobi in nervoza
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines