mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 07:14:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 87276 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #405 : sobota, 19.06.2010 : 07:53:31 »

"da bom v bodoce za vse tukaj objavljene pse, ne glede na to, kdo ali v imenu koga jih bo objavljal, vprasala za razlog in ozadje, zaradi cesa nek pes isce dom"

Smem vprašati zakaj si se tako odločila?

Mar ni najpomembnejši podatek, da je pes s/k, veterinarsko pregledan in tako ali drugače zdrav?
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #406 : sobota, 19.06.2010 : 08:00:14 »

missysb sorry, ma si ti prebrala celo temo? Huh Ker je jasno in glasno Janino stalisce in zakaj se je odlocila za to..

Zato, ker ne podpira "resevanja" iz zavetisc!
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #407 : sobota, 19.06.2010 : 08:08:26 »

OK... ne, nisem brala vsega... hvala, alexy.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #408 : sobota, 19.06.2010 : 08:21:38 »

Aha ok Smiley

Mi je blo res cudno, kako ti ni jasno zakaj Wink

Ni za kej..
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #409 : sobota, 19.06.2010 : 08:22:13 »

Hvala alexy.

Dodajam, da tale forum ni oglasnik. Ce kdo zeli brez vprasanj in pojasnil oddajati psa, ga lahko po celotnem spletu v oglasnikih, na mojpes.netu pa v rubriki pomagajmo. Kdor pa zeli oglasevati oddajo psov na tem forumu v rubriki "psi iscejo dom" , bo treba na kaksno vprasanje odgovoriti. Glede na to, da ne podpiram resevanj (ne samo iz zavetisc) samo zaradi resevanj, temvec naj bi resevanje spremljalo se kaj zraven - kaksen konkreten cilj spremeniti kaj na bolje se za koga drugega in ne samo za psa, ki ga v nekem trenutku nekdo zagleda in zeli resiti, me bo za vsakega psa zanimalo, od kje je "resen" in kaj se bo ob tem se dodatnega zgodilo. Sem mnenja, da nikomur nic ne skodi, ce razmislja tudi o takih stvareh.

Vsekakor pa nima nobene moje podpore resevanje iz slovenskih zavetisc zaradi resevanja in oddajanja naprej, svercanje, kraje psov, pretveze ali podobne zadeve. Da taksne objave na mojpesForumu preprecim in omogocim pomoc tistim, ki vidijo kaj sirse od enega psa ali sebe, bom sprasevala in predalckala teme tja, kamor spadajo. Ce je treba, bo pac sla kaksna tema v arhiv. Ena je sla pravkar, ker se oglasevalcu ne zdi vredno odgovoriti niti na osnovna vprasanja.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #410 : ponedeljek, 21.06.2010 : 11:17:43 »

Tole se imenuje debata in ker smo med ostalim debatirali tudi o zavetiskih evtanazijah, me resnicno zanima mnenje vas vseh o tem, kar sprasuje Gargamel v filmcku in kar sporoca Zavetisce Horjul:

ZAVETIŠČE HORJUL POTREBUJE POSVOJITELJE

Niso posvojeni...ker so preveč navadni? Ker niso več mladiči? Ker niso posebni?
http://www.youtube.com/watch?v=bjQp3uC0NPk

Očitno.


ZH je popolnoma poln. Nimamo niti enega karantenskega prostora trenutno, niti kakršne koli možnosti za združevanje po pesjakih več.

Rex, Luki, Čips, Stevo, Adamsova, Fifi, Ajda, Lars, Burja, Lian, Gal, Hepičop, Giovanni.... bodo uspavani, v kolikor ne bo posvojiteljev za njih ali za druge naše.

Dajmo si nalit cistega vina o izborih, kaj kdo lahko, cesa ne sme, kdo je svinja in kdo malo manjsa svinja. Kdo je lep in kdo malo manj lep. Kdo ima pravico odlocit in kdo ne. Kdo je kaj dolzan in kdo ne ...

Mimogrede, preden zacnete tulit (ali samo oci obracat za ekranom), predlagam branje enega od mojih prejsnjih sporocil o nesrecnih zavetiskih evtanazijah KLIK.

Poleg tega vas zelim seznaniti s citatom iz diplomske (mimogrede - ste jo prebrali, pa nimate pripomb, saj je tema o omenjeni diplomski prazna?):

"V primeru, da republiški inšpektor pri pregledu zavetišča ugotovi, da je zavetišče polno, izbere nekaj živali, ki bivajo v zavetišču nad 30 dni, pri pregledu prisoten veterinar pa jih takoj usmrti."
Tement Tina, Pravno varstvo živali pred mučenjem: Primerjalni pregled ureditve v drugih državah in rešitve primerne za izboljšanje slovenske zakonodaje, Maribor, februar 2010, url: http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=13726

Niti v sanjah si ne morem predstavljati bolecin lastnice zavetisca ob prvi (izbere zavetisce) ali drugi varianti (izbere inspektor).

Torej? Kaj boste rekli, kako resiti prostorsko stisko v konkretnem ali kateremkoli drugem zavetiscu?
Seveda tisti, ki sploh opazimo, da je v kaksnem zavetiscu prostorska stiska.

A morda vidi zdaj kdo gozd in nujnost njegovega resevanja, ali je res vse, kar vidimo, posamezno drevo? Menite, da je to trenutna situacija in se zadeva ne vlece ze nekaj let in se ne bo ponovila cez nekaj mesecev, ne glede na to, ce evtanazirajo ta trenutek vse pse, ki so pri njih nad 30 dni? Ali mislite, da je resitev v "blank" posvojitvah in resevanjih posameznih zivljenj? Ali morda v gradnji vedno novih in novih zavetisc in v vedno vecjem financiranju (mimogrede, vsi psi z zgornjega spiska imajo nekje tiste prave lastnike)? Morda v ...
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #411 : ponedeljek, 21.06.2010 : 11:31:16 »

Prepričana sem tudi, da bi se z vodjo zavetišča dalo dogovoriti, če bi kdo imel kakšno željo po namestitvi katerega od zgornjih psov do oddaje v nov dom. Vsi so namreč zelo prisrčni, vsak po svoje, s svojim karakterjem in s svojo zgodbo. Večina jih ima seveda več kot naprimer 5 kg, ampak zato niso čisto nič manj posebni, a ne,...

In potem vse tiho je bilo ...
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #412 : ponedeljek, 21.06.2010 : 11:33:43 »

Jaz rešitve ne vidim. Mi pade vsake toliko na misel možnost množičnih evtanazij in obelodanjenje vsega skupaj v medijih. Morda bo potem komu kliknilo. Namestitve živali sploh nimajo več smisla, ker so pravi posvojitelji zabasani, začasni namestitelji tudi, živali, ki bi rabile dom, je pa vedno več. Žal, sem pesimist.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #413 : ponedeljek, 21.06.2010 : 12:02:25 »

Jst pa. Izobraževanje javnosti. Izobraževanje o odgovornem skrbništvu, izobraževanje o potrebah živali, izobraževanje o sterilizaciji in kastraciji, dvigovanje javne zavesti o odgovornosti do tistega, kar smo si vzeli za svoje torej. In ne za svoje v svojem stanovanju, pač pa za vse, kar si je človek tekom svojega obstoja podredil in prisvojil. To sicer ne bo rešilo Čipsa in Stevota, niti ne bo prihranilo bolečine ob njuni evtanaziji, bo pa preprečilo naslednje Čipse in Stevote. Poleg izobraževanja prijavljanje. Prijavljanje tistih, ki jim je vseeno, ki pustijo in dopustijo čudeže narave ali si jih celo želijo, brez da bi bili pripravljeni prevzeti odgovornost za taiste čudeže. In to pomeni tvojega soseda, tvojega prijatelja,... In vse to z uporabo vseh znanj, ki jih imamo.

Vse to je seveda za malo peščico živalovarstvenikov, ki so obremenjeni z reševanjem konkretnih živali, četudi je treba ponje daleč na drugi konec, preveč. Čipsi in Stevoti se bodo dogajali in ponavljali, dokler bomo videli samo enega konkretnega psa. Dokler nam ne bo jasno...
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #414 : ponedeljek, 21.06.2010 : 12:10:55 »

Niti v sanjah si ne morem predstavljati bolecin lastnice zavetisca ob prvi (izbere zavetisce) ali drugi varianti (izbere inspektor).

 sram sram sram
Logiran

bonny
rad pišem
****
Sporočil: 440


« Odgovor #415 : ponedeljek, 21.06.2010 : 12:27:43 »

Najlažje je pač vreči puško v koruzo. Posvojiteljev ni, začasnih namestiteljev ni, in folk je tup. Torej prinesite T-61.

Pa ni čisto tako. Posvojitelji so. Dokler bo naval klicev za male šprudlane pse in kvazi siamke ali karkoli pač, posvojitelji so. Kakšni, to je drugo vprašanje. Zagotovo so neizobraženi,...  Ampak, saj neizobraženost sama po sebi ni greh, ali pač?

Izobraževanje se mora nadaljevati, saj pušča posledice, samo preveč časa in življenj mora preteči, da so spremembe vidne.
Ta forum je velik pokazatelj rezultatov izobraževanja. Samo spomnimo se, s kakšnimi nameni smo zašli sem, kaj smo takrat vedeli o živalovarstveni sceni in kdaj smo odprli oči. Vsak od nas ima na dosegu roke ljudi, ki potrebujejo izobraževanje. Če so nevedni, jih seznanimo. Če kršijo zakon jih prijavimo. Tako preprosto je to. Kako dolgo? Dokler smo živi,.... Mogoče ne za čas našega življenja, ampak enkrat nekje v prihodnosti, bodo zagotovo vidne drastične posledice naših dejanj.

Vse zgoraj napisano pravzaprav ne spremeni življenja Čipsa in ne pomaga pri življenju ohraniti Rexa. Ne moremo pa kar obupati. Za njih je treba vztrajati. Ves dan, vsak dan.

Reševanja na lastno pest v stilu en po en, so le kaplja v morje. In prinesejo posledice, kot so različne diskusije, ki se na žalost zaradi neprofesionalnosti nekaterih prevelikokrat končajo na osebni ravni. Kar morda odvrne kakšnega, da bi posvajal. In škoda je seveda v prvi vrsti povzročena živali sami.

Če bi lahko pozabili na svoje osebne cilje in prepričanja in se združili v tistem kar nam je skupno-v borbi za NJIHOV boljši jutri, bi bili morda tudi rezultati vidni prej in bolj,...
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #416 : ponedeljek, 21.06.2010 : 12:30:27 »

Ma saj v bistvu imaš prav, ja...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #417 : ponedeljek, 21.06.2010 : 13:00:03 »

Kot pravi Yo, rešitve ne vidim - za pse "na spisku" namreč. Na vseh možnih spiskih. Razen v primeru, da si večina prebivalstva te države, ki si omisli psa, slednjega ne zagotovi pri vzreditelju ali šteparju, pač pa v zavetišču. Za spremembo.  
In istočasno, kot pravi pridna, rešitev vidim točno v temu kar pravi - izobraževanju, osveščanju. In strožjih kazni, ki se jih izvaja, bi dodala. Gre pa za tek na hudo dolgo progo, to vemo vsi.

Jana, nisem prepričana, da "in potem vse tiho je bilo". Meni osebno je zmanjkalo besed in misli, ker res ne vem več kako lahko še pomagam, ker v tem momentu bi najraje šla gor, ali pa v lokalno zavetišče, pobasala dva in ju pripeljala domov. Pa vem, da to ni in ne more biti rešitev.
Pa ni čisto tako. Posvojitelji so. Dokler bo naval klicev za male šprudlane pse in kvazi siamke ali karkoli pač, posvojitelji so. Kakšni, to je drugo vprašanje. Zagotovo so neizobraženi,...  Ampak, saj neizobraženost sama po sebi ni greh, ali pač?
Ja, je greh. V današnjih časih je pač tako, ker imamo ogromno informacij na dosegu roke, samo roko je potrebno iztegniti, nič drugega.
Jaz pa mislim, da dokler je naval klicev za takopatako žival, potem posvojiteljev ni.

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #418 : ponedeljek, 21.06.2010 : 13:11:03 »

Odvisno kaj zate pomeni tek na hudo dolgo progo in kako se te hudo dolge proge lotevamo. Če tako kot sedaj... Ja, po polžje, seveda, bomo rabili še xy generacij, da se bomo premaknili kam. Kamorkoli. Trenutno imam bolj občutek, da se množica sama izobražuje... Zato pa pravim - potrebno je nastopit z vsemi nam znanimi načini in uporabit vse primere dobre prakse, ki jih že imamo. Jih že imamo in poznamo in vemo, da delujejo! Ampak za to bi morali nekateri (ker tako veliko nas pač ni, da bi lahko upali, da bo nekdo drug to naredil namesto nas, ki itak nismo nič dolžni nikomur) pogledat malo dlje kot samo pred svoj nos in iskat ob kaj (če kaj) se bodo spotaknili. In to v vseh mogočih pomenih, ki si jih lahko zamisliš.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
bonny
rad pišem
****
Sporočil: 440


« Odgovor #419 : ponedeljek, 21.06.2010 : 13:19:55 »


Ja, je greh. V današnjih časih je pač tako, ker imamo ogromno informacij na dosegu roke, samo roko je potrebno iztegniti, nič drugega.
Jaz pa mislim, da dokler je naval klicev za takopatako žival, potem posvojiteljev ni.



Je torej greh, ker si ne znam popraviti avta, in tudi z googlanjem ne zvem nič uporabnega? Je greh, ker otrok misli, da se mačje mladiče ubija, ker tako delata dedek in babica? Primer seveda, pač.
Me sploh v zadnjem času kliče, kar nekaj ljudi, ki jih zanima kaj v zvezi z dotično živaljo. In jih je treba ločit (ljudi namreč). Se strinjam da so nekateri nemogoči in kršijo zakon za zaščito živali vsak dan. Obstajajo pa tudi tisti neizobraženi, ko te vprašajo, ker ne vejo. In ko dobijo odgovor se vdarijo po "buči" misleč, kako nisem tega že prej vedel,... Niso vsi za v isti koš,... Sama nimam nikakršnega problema ljudem v drugi skupini odgovarjati na kakršnokoli vprašanje. Pa še oblutek je dober.
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines