mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 08.06.2024 : 21:04:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 88154 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #300 : četrtek, 10.06.2010 : 15:34:49 »

Res ne vem, kje si našla tole, vsaj od mene ne. Napisala sem:

zala, nisi tega ti pisala. Pisali so drugi (na ful lep zs sem tudi dobila na to temo, kako "se hvalisamo"). Ah ja...
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #301 : četrtek, 10.06.2010 : 15:38:48 »

Da bi se kdaj o nečem 100% strinjali vsi živalovarstveniki, VURS, stranke, vlada in parlament... Ej, pol smo pa res v slepi ulici. In ja, folk to bere in si misli ''Mater, sej je res brezveze'' in ''Sej se še med sabo ne znajo zmenit'' in zato nas je samo peščica takih bedakov, ki se nam očitno da ''kregati zaradi kreganja ali prepricevati zaradi prepricevanja'' in ''trositi energijo tja, kjer je uspeh pičel ali ga sploh ne bo''. Pa si upam trdit, da kljub nepopolnemu konsenzu in občasnemu nestrinjanju naredimo veliko v pravo smer, počasi, pa vendar. Pa da bi s kakšnim človekom več, ki bi se nam pridružil, naredili še več. Mene pa to ful moti.

Zala, ne da se o "necem" strinjamo, ampak vsaj o poglavitnih stvareh, se ti ne zdi? Meni je tole resevanje psov iz zavetisc oz. javni zagovor tega tule priblizno enako kot ce bi ljudjem zdajle razlagali, da naj gredo resiti psa od Matose.
In pravzaprav se ne rabimo vsi/drustva strinjati, ker nimamo enakih smernic. Lahko pa sodelujemo, kar smo ze veckrat uspesno dokazali.

Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #302 : četrtek, 10.06.2010 : 15:42:34 »

Zala, ne da se o "necem" strinjamo, ampak vsaj o poglavitnih stvareh, se ti ne zdi? Meni je tole resevanje psov iz zavetisc oz. javni zagovor tega tule priblizno enako kot ce bi ljudjem zdajle razlagali, da naj gredo resiti psa od Matose.
In pravzaprav se ne rabimo vsi/drustva strinjati, ker nimamo enakih smernic. Lahko pa sodelujemo, kar smo ze veckrat uspesno dokazali.



In ne pozabi, da govorimo o Hajdinjaku Smiley ki tole najbrz bere. In ki z veseljem prijavlja drustva, ki mu skacejo po glavi, VURSu, samo ce se mu v najmanjsi meri zazdi, da se mu "hodi v zelje".
Logiran
nazgul
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #303 : četrtek, 10.06.2010 : 15:47:26 »

Evo mene, sedaj pa razumem!
Torej:
-posvajanje in oddajanje dalje romskih psov je okej, ker gre za specifično situacijo, se Rome izobražuje, zadeva pa je podprta z akcijo foruma - je hvalevredno
-posvajanje in oddajanje dalje psov iz tujih zavetišč/šinterajev je okej oz. se smatra za neškodljivo, ker je to pač izven naših meja in zato izven naše jurisdikcije - se odobrava
-posvajanje in oddajanje dalje z blagoslovom društva tudi iz zavetišč je okej zaradi specifičnih razlogov, znanih društvu
-posvajanje in oddajanje dalje lastniških psov je okej, "ker se lastnik in država ne zganeta" - se odobrava
-posvajanje in oddajanje dalje iz zavetišč fizičnim osebam - izničuje delo na problematiki ter pozornost z gozda usmeri na drevo - se močno močno obsoja.
 
Teja, nisem zato vsakokrat ponavljala besednih zvez posvajanje, oddajanje dalje, reševanje riti... ker bi imela preveč časa in bi se mi dalo tipkati. V vseh zgornjih primerih je to skupni imenovalec. Pa če se ga še tako zavija v vato ter opravičuje s specifičnostjo situacije. Imenovalec je še zmeraj isti.

Aja, pa zakaj to spet pišem. Ne zato, ker bi bila tako retardirana, da bi mi bilo potrebno pojasnjevati v več monologih na več straneh, pač pa zato, ker, če me spomin ne vara, je preden so se v to temo vsuli taki in različni osebni ter žaljivi komentarji, ni bila zaklenjena, ker naj bi bila namenjena debati o posvajanju in oddajanju dalje.
Ne zase, pač pa za vse fizične osebe, ki bi slučajno prišle na isto idejo. Naj se stvar naredi transparentno ter se vidi,  v kakšnih razmerah je stvar dopustna/se odobrava/je hvalevredna ali pa nasprotno - se jo obsoja z ognjem in mečem.
Logiran
nazgul
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #304 : četrtek, 10.06.2010 : 15:48:08 »

 predaja
Pozabila dodati k zgornjemu sporočilu.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #305 : četrtek, 10.06.2010 : 15:50:33 »

Tole je bilo zelo obširno povedano, zakaj ne obsojam akterjev te melodrame (kot jim tudi ne dajem absolutne podpore). Oglasila sem se (in se še oglašam) pa zato, ker je bil tu navaden poziv k lovu na čarovnice, usmerjen predvsem na koga drugega, kot na tiste tri, ki naj bi sprožile ta napad. In ker je napad postal vsesplošen, namenjen temu, da se potolče vsakogar, ki ne tuli v isti rog, me je to zelo zmotilo. Kar sem tudi povedala.

Zame je debata pravzaprav bila zaključena, saj sem dobila odgovore na moja vprašanja, ki so mi potrdili dvoličnost. Še vedno pa me moti čistunstvo, ki se ga gredo nekateri. In ker nisem obremenjena s servilnostjo, svoje mnenje tudi izrazim. Ker mi je precej vseeno za morebitne žolčne reakcije na moje stališče. Mi je pa žal, da se je odprla ta Pandorina skrinjica starih zamer in sovraštev.


Ampak:
1) helena se je sama izpostavila, ko je začela odgovarjat na vprašanja/poste o zadevi, v katero niti naj ne bi bila vpletena. Sem seveda pričakovala še odgovor koga drugega.

Me pa še vedno zanimajo odgovori na postavljena vprašanja v tej temi. Valda zna še kdo kaj konstruktivnega povedat, razen helene? Valda ima kdo kak argument? Al kako?

2) torej argumentirano nasprotovanje delovanju nekoga je lov na čarovnice? Bi rekla, da je v tejle temi ravno obratno. Vsaj zase bi rekla, da se trudim ostat na nivoju pogovora o problemu, ki se mi zdi pomemben za živalovarstveno sceno pri nas. Za tiste, ki trdite, da branite napadenega (še vedno nisem ziher, ampak mislim, da naj bi bila to helena), ne morem ravno rečt, da se me lotevate z argumenti. Označevanje nasprotnika za pobesnelega psa ni ravno argument. Sploh, če se niti ne trudiš vzpostavit komunikacije.

Kot da bi nevidna roka spustila pobesnele pse na vsakega forumaša, ki je sposoben lastnega kritičnega razmišljanja in ne zgolj lajanja v tropu.

3) ker sem te jst (imam občutek) spodbudila k temu odgovoru, bi me zelo zanimala pojasnitev naslednjih obtožb (drugega ne morem rečt):
Oglasila sem se (in se še oglašam) pa zato, ker je bil tu navaden poziv k lovu na čarovnice, usmerjen predvsem na koga drugega, kot na tiste tri, ki naj bi sprožile ta napad.

Zame je debata pravzaprav bila zaključena, saj sem dobila odgovore na moja vprašanja, ki so mi potrdili dvoličnost. Še vedno pa me moti čistunstvo, ki se ga gredo nekateri.

In prosim bodi konkretna (če nočeš drugih izpostavljat, lahko samo mene). Menda sem te to že v točno tejle temi prosila. Sicer mislim, da ne samo tebe. Takole na pavšalno malo je čisto vseeno, če čisto nič več ne napišeš.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #306 : četrtek, 10.06.2010 : 15:58:32 »

  nazgul, kaj tebi ni jasno? Kje te čevelj žuli? A češ bit samo nesramna? A misliš, da si edina, ki zna elegantno j****?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #307 : četrtek, 10.06.2010 : 16:06:24 »

Gargamel, lej, Jano jaz berem tako, da piše da se ji ne da zgubljat živcev, če nismo enotni, da rajši dela sama (oziroma občasno z manjšo skupino ljudi), da bi se ''boju'' priključila šele, ko bomo enotni na tem področju vsi, od prostovoljcev prek strokovnjakov do politikov. Če se je že kdaj kateri od zakonov spremenil tako, da bi bili VSI na določeni sceni enotni, še nisem slišala, pa se je marsikateri zakon že spremenil.

In ker jo bere in se z njo verjetno strinja mnogo ljudi, sem tudi jaz njej napisala, da me moti - če že pazimo kaj pišemo, ker nas bere marsikdo in si na podlagi tega ustvarja svoje mnenje. Ja, res, če ni v nobenem društvu (že obstoječem ali na novo ustanovljenem) nas ni zato nič manj, žal nas pa tudi ni nič več. In ker je verjetno mnogo ljudi (tudi tistih, ki so tule redno, pa niso priključeni nobeni organizaciji na področju zaščite živali in ne pomagajo aktivno) podobnega mnenja kot ona mi je žal, ker bi nas več lahko naredilo dosti več in dosti hitreje.

Saj ni treba veliko. Se dol usedejo trije ljudje, ki se vsaj v osnovah strinjajo kam hočejo stvar zgurat, in začnejo sistematično (ne samo občasno) težit občinam, da se denar porablja ker so psi nečipirani, pišejo medijem in v lokalne časopise, da vsem Janezom in Mickam dopovejo, da gre njihov denar zato, ker je sosedov pes nedokazljivo od soseda in zato biva na njihove (občinske) stroške,... Pomaga osveščat in dosegat kritično maso. Že to bi bilo ogromno. Ne čakat na to, da bo cela vesoljna Slovenija enotna, ker potem lahko čakamo v nedogled.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #308 : četrtek, 10.06.2010 : 16:08:52 »

se jo obsoja z ognjem in mečem.

hm ja. Tule, ki mecemo ogenj in vihtimo mec...pa o konjenici je tudi nekdo pisal, "nas" je skupaj...ne vem stirje max?
A sem kateri od domnenvih tistih fizicnih oseb napisala, da je zlodej slucajno? Nekaj jih mislm  da tudi poznam in vem, da so na sceni ze dolgo in da delajo in se trudijo. "Ocitala" sem zavedanje, da so resile smo tega psa (ali tri ali koliko ze). Upam, da se. ubistvu sem prepricana, da nekatere se (in se tudi zato ne oglasajo). In potem sem zacela brat o hladokrvnih obracanjih stran od drevesck, o hvalisanju, trkanju po prsih (ampak to me se vedno zanima, kje se tolcem po prsih), zacela sem dobivat zs-je (neverjetno res kaj natolce cloveski ego)....

Ne vem, octino je sedaj poanta te teme, da nekdo lahko rece da je gozdickar, drug bo drevesckar, tretji pa ne vedo kako je lahko ta tematika sploh tako zelo pomembna, da smo se "razdelili" (in tega mi je ubistvu najbolj zal)
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #309 : četrtek, 10.06.2010 : 16:10:32 »

Tudi nikjer nisem pisala da je reševanje psa iz zavetišča kaj dobrega za širšo sliko, sem samo želela povedat da na nek način razumem punce, da kdaj delajo bolj s srcem, čeprav tak način na dolgi rok ne pomaga gozdu.

Joj, Zala_, lej, na res najbolj prijazen možen način: daj nehaj lajnat o srcu, o težki odločitvi, ki jo imaš pred sabo, ko gledaš garjavega mačka na svojem pragu, o neobstoječih zavetiščih, o občinah, ki nimajo pogodbe in podobnih stvarih, ki tule nimajo veze. Govori se o dogovoru z zavetiščem Meli, ki po mojem vedenju do sedaj (nisem pa na tekočem, zato sem spraševala, če se je kaj spremenilo) ni delovalo niti po zakonskem minimumu, o posvojitvi psov iz taistega zavetišča z namenom nadaljnega oddajanja. Psov, s katerimi po heleninih besedah ni bilo nič narobe in jim ni grozila evtanazija (no, z mojega vidika tole zadnje ne bi bilo opravičilo za posvojitev, ampak recimo, da lahko v tem primeru govoriš o srcu). A se lahko prosim premaknemo iz teh srce parajočih zgodb in delovanju po vesti in višjemu cilju, proooooosiiiiim. A lahko? A lahko, no?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #310 : četrtek, 10.06.2010 : 16:12:59 »

Gargamel, nimam pojma kaj bi ti rada od mene? Res ne. V Zonzani sem prišla čist zelena in naredila marsikaj v tistem času. Kaj bi ti rada zdej z Zonzanijem pa ne vem.
A povedala, da ti preko Študentskega servisa pa že ves čas delaš za odlično zavetišče in si boljša od mene?
Sem naivno mislila, da se trudijo za marsikaj in to ni bila moja edina naivnost, kar se zavetišč in njihovih vodij tiče, pa ne bi o tem.
Tista prilimana izjava je od zdajle, sem vesela za vse živali, ki so se ognile skrinji.
Še vedno ne vem, kje sta navedeni izjavi napisani?
sama ne posredno na neposredno nimam s temi posvojitvami nič, se pa pogovarjamo in vem določene stvari, če ne vem, pa vprašam.
Druge se ne oglašajo, ker so bolj pametne in skulirane od mene. In imajo popolnoma prav.
In če boste drezale, lahko začnemo poimensko od primera do primera pisat o reševanjih, pa da vidimo, koliko vas bo dol padlo od presenečenja kdo rešuje. Se hecam, nisem p.... in ne bom svetnikov namakala v drek.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #311 : četrtek, 10.06.2010 : 16:13:32 »

Gargamel, lej, Jano jaz berem tako, da piše da se ji ne da zgubljat živcev, če nismo enotni, da rajši dela sama (oziroma občasno z manjšo skupino ljudi), da bi se ''boju'' priključila šele, ko bomo enotni na tem področju vsi, od prostovoljcev prek strokovnjakov do politikov. Če se je že kdaj kateri od zakonov spremenil tako, da bi bili VSI na določeni sceni enotni, še nisem slišala, pa se je marsikateri zakon že spremenil.

In ker jo bere in se z njo verjetno strinja mnogo ljudi, sem tudi jaz njej napisala, da me moti - če že pazimo kaj pišemo, ker nas bere marsikdo in si na podlagi tega ustvarja svoje mnenje. Ja, res, če ni v nobenem društvu (že obstoječem ali na novo ustanovljenem) nas ni zato nič manj, žal nas pa tudi ni nič več. In ker je verjetno mnogo ljudi (tudi tistih, ki so tule redno, pa niso priključeni nobeni organizaciji na področju zaščite živali in ne pomagajo aktivno) podobnega mnenja kot ona mi je žal, ker bi nas več lahko naredilo dosti več in dosti hitreje.

Saj ni treba veliko. Se dol usedejo trije ljudje, ki se vsaj v osnovah strinjajo kam hočejo stvar zgurat, in začnejo sistematično (ne samo občasno) težit občinam, da se denar porablja ker so psi nečipirani, pišejo medijem in v lokalne časopise, da vsem Janezom in Mickam dopovejo, da gre njihov denar zato, ker je sosedov pes nedokazljivo od soseda in zato biva na njihove (občinske) stroške,... Pomaga osveščat in dosegat kritično maso. Že to bi bilo ogromno. Ne čakat na to, da bo cela vesoljna Slovenija enotna, ker potem lahko čakamo v nedogled.

Zala, jst res razumem kaj pises, ker mi je kristalno jasno in vem tudi sama, da nas ni kaj prevec vec na tej sceni (ce pa ze so, hitro gredo), sem pa prepricana, da sve s enekje vmes sfalile, ker jst zagotovo ne cakam na to, da bomo enotni Wink
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #312 : četrtek, 10.06.2010 : 16:13:52 »

Saj ni treba veliko. Se dol usedejo trije ljudje, ki se vsaj v osnovah strinjajo kam hočejo stvar zgurat, in začnejo sistematično (ne samo občasno) težit občinam, da se denar porablja ker so psi nečipirani, pišejo medijem in v lokalne časopise, da vsem Janezom in Mickam dopovejo, da gre njihov denar zato, ker je sosedov pes nedokazljivo od soseda in zato biva na njihove (občinske) stroške,... Pomaga osveščat in dosegat kritično maso. Že to bi bilo ogromno. Ne čakat na to, da bo cela vesoljna Slovenija enotna, ker potem lahko čakamo v nedogled.

Tole sem vzela kot povabilo. Zelo kmalu se ti bom javila, pa da vidimo, če se lahko uskladimo pri eni od (po mojem mnenju) zelo pomembnih akcij. Prav?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #313 : četrtek, 10.06.2010 : 16:18:21 »

Gargamel, nimam pojma kaj bi ti rada od mene? Res ne. V Zonzani sem prišla čist zelena in naredila marsikaj v tistem času. Kaj bi ti rada zdej z Zonzanijem pa ne vem.
A povedala, da ti preko Študentskega servisa pa že ves čas delaš za odlično zavetišče in si boljša od mene?
Sem naivno mislila, da se trudijo za marsikaj in to ni bila moja edina naivnost, kar se zavetišč in njihovih vodij tiče, pa ne bi o tem.
Tista prilimana izjava je od zdajle, sem vesela za vse živali, ki so se ognile skrinji.
Še vedno ne vem, kje sta navedeni izjavi napisani?
sama ne posredno na neposredno nimam s temi posvojitvami nič, se pa pogovarjamo in vem določene stvari, če ne vem, pa vprašam.
Druge se ne oglašajo, ker so bolj pametne in skulirane od mene. In imajo popolnoma prav.
In če boste drezale, lahko začnemo poimensko od primera do primera pisat o reševanjih, pa da vidimo, koliko vas bo dol padlo od presenečenja kdo rešuje. Se hecam, nisem p.... in ne bom svetnikov namakala v drek.

kakko kaj bi jaz od tebe, ce ti mene sprasujes? Lej, sem ti nalimala, sedaj pa ne vem kaj ti spet ni jasno. In med tistim, kar sem nalimala je vprasanje, na katerega se vedno cakam(o) odgovor. In s tem Zonzanijem sem ti zelela povedati, to, da nisem vedezevalka, ko si me sprasevala ce sem. Ja?

Ne, nisem boljša od tebe helena, ne trdim tega, niti mislim ne tega. In ne gre se zate in ne zame, ampak za zivali. Ja?
In mimogrede - ne delam za zavetisce Horjul preko studentskega servisa. Ne sedaj in ne 4 leta nazaj. Tako, da pazi kaj pises.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #314 : četrtek, 10.06.2010 : 16:20:11 »

Gargamel, nimam pojma kaj bi ti rada od mene? Res ne. V Zonzani sem prišla čist zelena in naredila marsikaj v tistem času. Kaj bi ti rada zdej z Zonzanijem pa ne vem.

Tega mislim, da ti nihče ne očita. Vem, da je bilo namenjeno Gargamel, pa bom vseeno komentirala. Jst sem na podlagi tvoje izkušnje pričakovala, da boš imela na to tematiko drugačen pogled. Pa ga očitno nimaš. In to je vse, kar imam jst v tej temi osbno s tabo opravit. Mislim, da ti to veš, pišem pa tudi za druge, ki se jim očitno tako zelo smiliš, ker se ti dogaja napad pobesnelih psov (čeprav ne vem zakaj, ker se mi zdi, da imaš čist dovolj oster jezik).
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines