mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:42:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Predlog sprememb Zakona o varstvu in proti mučenju živali (2010)
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: Predlog sprememb Zakona o varstvu in proti mučenju živali (2010)  (Prebrano 124624 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #330 : ponedeljek, 30.05.2011 : 15:21:11 »

Točno tako, ker smo lastniki (označenih) psov za stroške z  zavetišči  krivi prav toliko kot nelastniki psov. Če se pa zbira od lastniških, naj se porabi za ureditev pasjih sprehajalnih poti (ne kletk, ki jih imenujejo pasji parki), košev in vrečk za dreke, tudi kakšen varen privez na kakšni strateški točki bi se prilegel, pa še kaj drugega tudi. Lahko bi šlo nekaj tudi za subvencije kastracij lastniških živali, da bi bile te cenejše in dostopnejše tistim, ki si zares ne morejo privoščiti. V takem primeru pa nimam nič proti davku.

mislim, da tisti, ki si ne more privoščiti s/k, ne bi smel imeti živali.
če ne zmore tistih 50 evrov ali koliko to že košta, kako ji bo pa zagotavljal osnovno veterinarsko oskrbo v primeru bolezni, ko gredo cifre takoj v par sto evrov.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #331 : ponedeljek, 30.05.2011 : 15:48:59 »

Ja pa ja de. Revežem so že tako vse pobrali, zdaj bi jim pa še živali prepovedali. Za najosnovnejšo veterinarsko pomoč že napraskajo, nikjer pa ne piše, da ne bi smeli živali evtanazirati, če ne zmorejo dragega zdravljenja.
Iz polne riti je lahko srat.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #332 : ponedeljek, 30.05.2011 : 16:01:02 »

hehe, žal ta rit niti slučajno ni tako polna kot bi si želela biti oz. kakor je morda zvenelo Cheesy
grem pa stavit, da večina živali tistih, ki so v nezavidljivi finančni situaciji, nikoli ne vidi veterinarja.
dejstvo je, da je za dostojno oskrbo živali treba imeti precej več denarja kot pa tistih 50 evrov za s/k, ki so v primerjavi z nadaljnjimi stroški oskrbe, res minimalen strošek.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #333 : ponedeljek, 30.05.2011 : 16:27:15 »

Jaz se pa še enkrat strinjam z Lanabelo. Marsikateri nonci ni problem mačke futrat, sterilizacija pa ji predstavlja 1/4 mesečne penzije. Pa z majhnim psom je precej podobno.

dejstvo je, da je za dostojno oskrbo živali treba imeti precej veè denarja kot pa tistih 50 evrov za s/k, ki so v primerjavi z nadaljnjimi stroški oskrbe, res minimalen strošek.
Huh huh kje se pa to dobi?  Huh

Za čisto dostojno oskrbo živali ni treba imeti precej več kot tistih 50 €, je pa fajn, če se jih ma.


Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #334 : ponedeljek, 30.05.2011 : 16:39:00 »

Kvalitetna 150 gr konzerva mokre pasje hrane stane od cca 1,50 € navzgor x 30 dni = 45,00 / mesec, če imaš majhnega psa. Moja 20-kg psica ima mešano prehrano, kar v njenem primeru pomeni 80 % kuhano doma, ostalo so briketi in kakšna pasja juha vmes. O 50,00 evrih na mesec lahko samo sanjam.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #335 : ponedeljek, 30.05.2011 : 16:47:08 »

Mojih 6 srednjevelikih psov in tri stare mačke me na mesec (futr in osnovna oprema, ki jo je treba nadomestiti) ne koštajo več kot 150€. In živali prav lepo živijo tudi od nekoliko cenejše hrane. Klavnični odpadki so odlična hrana in so od 0 - 1€/kg.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #336 : ponedeljek, 30.05.2011 : 17:13:31 »

malo sem preračunala.
v 8 mesecih, odkar je pri hiši žival, je šlo v povprečju cca 320 evrov mesečno.
od oktobra do januarja je bil en maček, od februarja naprej dva.
znatni izdatki so bili na začetku - oprema za novega družinskega člana, veterinarska oskrba bolnega najdenega mačka, ... s tem, da je druga muca k hiši prišla od Polone - torej v dobri formi, cepljena in sterilizirana.
tekoči stroški so seveda krepko nižji od navedene cifre, vsekakor pa presegajo 100 €, ampak če bomo bolni, bo pa spet hojladrijadrom v kasi.

prijatelj ima na vikendu na podeželju sosede z mizernimi penzijami oz. socialno pomočjo, kljub temu pa so si privoščili 6 mačk. ker je bilo frenda groza tega, da se masovno pobijajo mladiči, jim je ponudil, da mačkam plača s/k, pa jih je komaj prepričal.
na podlagi mojega priporočila je kontaktiral lokalno društvo za zaščito živali. punce iz društva so bile super, mu zrihtale maksimalen popust, posodile živolovko ... sam je 4 dni lovil mačke in plačal 5 sterilizacij in 1 kastracijo, stalo pa ga je 150 evrov.
med vikendi jih futra on, občasno s kakim mojim skromnim prispevkom v obliki hrane, ampul ...

in lastniki? fajn se jim zdi, da so mačke na kmetiji, ker pač morajo biti, da lovijo miši, dobivajo ostanke človeške hrane, ko pa bo katera od mačk bolna, bo verjetno dobila šus v glavo, če se je bo kdo slučajno usmilil.
dve muci sta od spomladi že umrli (avto).

in takih primerov je na podeželju malo morje, sosedov kakršen je moj frend je pa malo.

razumem ljudi, da pri tistih 400 evrov mesečnih prihodkov kolikor jih ima cela familija, ne morejo mačkam vtakniti vsega v rit. samo potem ni treba imeti 6 mačk, ane. v bistvu tudi ene ne.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #337 : ponedeljek, 30.05.2011 : 17:28:24 »

Mojih 6 srednjevelikih psov in tri stare mačke me na mesec (futr in osnovna oprema, ki jo je treba nadomestiti) ne koštajo več kot 150€.

že samo cepljenje proti steklini, te košta dodatnih 17 evrov (preračunano na mesec).
glede na stanje tvojega krdelca pa mi zadeva od daleč izgleda tako, kot da imajo tvoje zverine še vse kaj drugačen veterinarski support kot samo golo predpisano cepljenje proti steklini.

stroške se verjetno da optimizirati, če imaš veterinarja doma, ampak jaz pri skoku v koruzo nisem mislila na to Smiley
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #338 : ponedeljek, 30.05.2011 : 18:30:53 »

Ampak za VSE pse, tudi za lastniške, mar ne? Oziroma PREDVSEM za lastniške. To bi bilo edino logično. Če plačujem davek, naj bo obvezno cepljenje proti steklini zastonj. Ali pač kaj drugega.

V glavnem za lastniske, seveda. CE bi kaj ostalo, bi slo lahko za zapuscene. Ce pa zelijo od folka denar za zapuscene zivali, naj pa poberejo od vseh (ce se ze mislijo spravit pobirat).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #339 : ponedeljek, 30.05.2011 : 18:50:48 »

Rava: pomoč pri kastracijah bi bila potrebna predvsem pri mačkah ( na psice znajo dovolj dobro paziti tudi reveži, samo če hočejo). Niso vsi revni hkrati tudi malomarni.
In ne boš verjela, za veterino razen za preventivo (cepljenje, zaščita proti parazitom) tam nekje do 12, 13 leta pri psicah ne zapravim skoraj nič. Potem se sicer začnejo stroški, ampak če jih ne bi zmogla, bi šle psice pač kakšno leto prej v večna lovišča. Pri mačkah pa v 22 letih nisem imela prav nobenih stroškov, razen enkrat en FRC. Pa malo se je treba znajti. Pravzaprav se samo pri cepljenju proti steklini ne da nič zglihat, za vse drugo (tudi za hrano) imam precejšnje popuste na količino. Ko sem še uporabljala frontline, smo pač kupili dve ampuli za xxl pse in jih razdelili na vse.
Pa če nimaš denarja kot toče, moraš paziti kakšno žival si omisliš, kje jo kupiš (posvojiš), bolehne si pač ne moreš privoščiti.  in tudi  na splošno moraš nanjo bolj paziti - ker veš, da si recimo drage operacije po prometni nesreči ne boš mogel privoščiti.

In mimogrede, ko sem še imela kakšne mladiče za prodat, je bilo materialno stanje družine povsem zadnji problem. v bistvu so se tisti blizu roba celo bolje obnesli od dobrosituiranih.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #340 : ponedeljek, 30.05.2011 : 18:56:16 »

Nov davek za lastnike živali?
Na veterinarski upravi se je pojavil predlog po novem komunalnem prispevku za lastništvo živali

Predlog novi davek utemeljuje s skrbjo za živali, ker bi z novim zakonom radi izboljšali skrb za zapuščene živali.

http://www.finance.si/313745/Nov-davek-za-lastnike-%BEivali

Torej, če ponovno prav razumem, bodo dali denar od taks za oskrbo zapuščenih živali v zavetiščih (ne za pobiranje drekov namesto lastnikov, kot pišejo nekateri na Financah Tongue in ne za subvencioniranje s/k). Bo pa, seveda vojna slej kot prej tudi glede drekov, vendar ne med lastniki in ostalimi, temveč med občino in vsemi ostalimi. Za pobran denar bodo ljudje smatrali, da je dolžna občina porihtat zadeve - tako pobrat dreke, kot jim nehat težit glede problematike zapuščenih živali.

In koliko bo manj zapuščenih neoznačenih živali čez eno leto ali čez 8 let (kot čipiranje)?
Al se bo že čez leto ali dve ugotovilo, da je treba še več taks, ali popolnoma spremeniti sistem, ali pa celo izseliti iz države vse lastnike psov in mačk? Pa še vedno se bodo znebili lahko samo tistih, za katere vedo, kje jih iskat. Vsi ostali bodo tam, kjer so bili do sedaj, le nedotakljivi bodo še bolj, saj si bodo sistemi vrstili en za drugim, dotaknil pa se jih ne bo nobeden.

Pa, da ne bo pomote, sem takoj za uvedbo vseh mogočih taks in vseh mogočih pravil, tudi za subvencije za s/k, pa za učinkovitejši sistem financiranja zavetišč, pa ..., vendar v tistem trenutku, ko bodo povedali, da želijo zmanjšati število zapuščenih živali in bo to razvidno tudi iz načrtov ter bo veljalo za vse občine in za vse lastnike psov, mačk in drugih živali, ko bo uveden CRP na način, da bodo not res podatki od vseh, ki se potrebujejo, ko bo evidenca vseh novih živali (mladičev, kupljenih čez meje in po štacunah ...). Tega sranja pač ne nameravam podpreti ne tako in ne drugače. Ker s tem, kar napovedujejo, trdim, da ne bo nobene neoznačene (in tako občinske) živali manj po slovenskih zavetiščih.
Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #341 : ponedeljek, 30.05.2011 : 19:18:14 »

http://www.slovenskenovice.si/clanek/155214
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #342 : ponedeljek, 30.05.2011 : 19:20:27 »

Bomo pasji davek plačevali vsi?
http://24ur.com/novice/slovenija/bomo-pasji-davek-placevali-vsi.html

Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #343 : ponedeljek, 30.05.2011 : 19:56:56 »

Pa, da ne bo pomote, sem takoj za uvedbo vseh mogočih taks in vseh mogočih pravil, tudi za subvencije za s/k, pa za učinkovitejši sistem financiranja zavetišč, pa ..., vendar v tistem trenutku, ko bodo povedali, da želijo zmanjšati število zapuščenih živali in bo to razvidno tudi iz načrtov ter bo veljalo za vse občine in za vse lastnike psov, mačk in drugih živali, ko bo uveden CRP na način, da bodo not res podatki od vseh, ki se potrebujejo, ko bo evidenca vseh novih živali (mladičev, kupljenih čez meje in po štacunah ...). Tega sranja pač ne nameravam podpreti ne tako in ne drugače. Ker s tem, kar napovedujejo, trdim, da ne bo nobene neoznačene (in tako občinske) živali manj po slovenskih zavetiščih.
Dobro povedano.
Ne morem pa mimo dejstva, da je trenutno največji kamen spotike v naših medijih taksa. Iz celega predloga nam je uspelo izluščiti to: keš. Money rules. Torej bi bilo res smotrno razmisliti o tem, da se kazni za neoznačevanje, maltretiranje in druge "kršitve" krepko zvišajo in predvsem, da jih predpisujejo Tongue. Mogoče bi to zaleglo, pa bi folk začel označevat živali, mogoče bi celo poskrbeli za s/k, pa za dobrobit živali nasploh. Ampak najprej je potrebno inšpektorje nagnati na teren, tisti ta pravi teren, ne pa na šnjofanje za nekom,  ki je s cepljenjem proti steklini zamudil dva meseca. Sanjam, ne Tongue ?
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #344 : ponedeljek, 30.05.2011 : 20:03:24 »

Money makes the world go arround. In Slovence še vedno najbolj boli takuin Wink
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Predlog sprememb Zakona o varstvu in proti mučenju živali (2010)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines