mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 11:26:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Poostren nadzor s področja ZZŽiv v Mariboru, 28.6.2010
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Poostren nadzor s področja ZZŽiv v Mariboru, 28.6.2010  (Prebrano 17751 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : nedelja, 27.06.2010 : 18:39:50 »

Poostren nadzor s področja ZZŽiv v Mariboru, 28.6.2010

Policisti policijskih postaj PP Maribor I in PP Maribor II ter inšpektor Veterinarske uprave Republike Slovenije bodo v ponedeljek, 28. junija izvedli poostren nadzor s področja Zakona o zaščiti živali v Mariboru (Mestni park, Betnavski gozd, vznožje Pohorja, Stražun...). Posebno pozornost bodo namenili problematiki sprehajalcev s psmi brez vodenja na povodcu, ali so psi cepljeni proti steklini in ali lastniki nevarnih psov upoštevajo zakonske omejitve pri vodenju nevarnih psov.

Med nadzorom bodo na kraju samem z odčitalcem čipov preverjali identifikacijo psov in preverjali, ali so nevarni psi vnešeni v register nevarnih psov.

Lep pozdrav!

Bartolo Lampret
Tiskovni predstavnik
Policijske uprave Maribor
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #1 : nedelja, 27.06.2010 : 19:58:18 »

Pohvalno, res! Bravo Maribor.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #2 : nedelja, 27.06.2010 : 20:12:46 »

Pohvalno bo, ko bodo to delali brez, da bi prej vse obvestili o tem.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #3 : nedelja, 27.06.2010 : 20:15:02 »

Pohvalno bo, ko bodo to delali brez, da bi prej vse obvestili o tem.

Simi, se strinjam, ampak mislim, da take akcije morajo vnaprej napovedati. Saj vedno objavijo tudi poostreno kontrolo vožnje pod vplivom alkohola, uporabo varnostnih pasov ipd. - namesto, da bi bil to enostavno standard.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 27.06.2010 : 21:26:43 »

Ja saj take akcije lahko počnejo, me ne moti
KAJ PA ME MOTI; DA V MARIBORU NI PASJEGA PARKA OZ VSAJ KAKEGA OGRAJENEGA PROSTORA KJER PA BI LAHKO SPUSTIL PSA
Takšnega kot je v Ljubljani http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36951.0.html

Kaj takega bi v Mariboru tud imeli, pa ni posluha, vsi samo mečejo nas lastnike psov v isti koš, pa če imaš prijaznega psa, al pa onega "nevarnega", nihče pa se ne vpraša, kaj pa če je kak pes takšen zaradi tega, ker ne more potrošit svoje energije z tekom in igro z drugimi psi. Saj psi so nekoč prosto živeli v krdelih in niso bili na vrvicah
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #5 : ponedeljek, 28.06.2010 : 00:04:52 »

In vendar se premika! Sicer moram reči, da se mi zdi predel Tabor - Betnava - Ledina kar v redu urejen. Vsaj bolj, kot je bilo leta nazaj. Vseeno pa mislim, da je nadzor potreben in dobrodošel - tako dolgo, dokler ne bo imela večina v glavi urejeno. Ja, enako kot na cesti.

Za varno zletat psa nekih ekstra dosti možnosti res ni. Pa saj tudi pasjo šolo imamo samo eno in pol in posledično takšno gnečo, da bi lahko uvedli še nočno izmeno. Se pač znajde vsak po svoje. Recimo, vzameš sledni povodec in greš na katerega od večjih travnikov na obrobju. Ali pa se "švercaš" na kakem igrišču in upaš, da te ne dobijo.  pevka (pssst, tega nisem rekla... je pa kar pogosto videna praksa)
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #6 : ponedeljek, 28.06.2010 : 07:12:46 »

Se zelo strinjam z omenjenim nadzorom in pozdravljam takšne akcije.
Sploh, če gledam pri nas v Celju, kjer na nekaterih travnikih in javnem parku ne moreš normalno s psom na povodcu mimo horde psov, ki prosto tekajo naokoli (nekateri med njimi so zelo dominantni in so že napadli tudi druge pse), lastniki pa v enem svojem kotu veselo čvekajo in niti ne vedo kaj njihov pes počne. Najbolj me pa razkuri, če se nekdo že od daleč dere, da njegov pes nič ne naredi, da bo moje psice samo povohal. Jaz potem takšne ponavadi nahrulim, ker moje v nobenem primeru ne marata, da bi jih nekdo vohal po riti (hm, le zakaj? Roll Eyes). Ne vem zakaj nekaterim to ni jasno, da to pač ni fajn in, da to psicam ne paše ... Lips Sealed
Mi se v takšnih primerih temu raje izognemo in gremo raje po drugi poti.

Bi pa občine res lahko razmislile in naredile ograjene parke, kjer bi bili dobrodošli naši psi, da bi se lahko v miru razlaufali. Morajo namreč vzeti v zakup, da so nekatere pasme pač takšne, da nujno potrebujejo tek za normalno funkcioniranje telesa (npr. hrt) in ne morejo biti celo življenje na povodcu. Mi imamo to srečo, da smo včlanjeni v KD, kjer nam z veseljem dovolijo se nateči do mile volje, pa še varno ograjen prostor je s pokošeno ravno travo ...idila. Wink Smiley

Ampak
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 28.06.2010 : 07:19:59 »

Podencica, kako imate sreco, da ste vkljuceni v KD in imate dostop do poligona? A drugih v KD ne sprejemajo za clane? Wink
Zakaj pa bi morale obcine vzeti v zakup, da nekatere pasme nujno potrebujejo razlaufanje? A ni to domena lastnika?

Vsak ima sanso biti clan kaksnega KD-ja, ki ima poligon, ce le to hoce. Zal bi vecina imela parke in vse, kar zraven spada, zastonj, v KD pa je treba dat za clanarino, vcasih morda celo uporabo poligona se kaj malega doplacat. Imajo pa to moznost prav vsi. Ce v najbljizjem drustvu ne, pa v katerem drugem. Se strinjam s parki, vendar vsi prevec cakamo nanje, ne koristimo pa tistega, kar je ze na voljo.
Logiran

Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #8 : ponedeljek, 28.06.2010 : 08:15:07 »

Podencica, kako imate sreco, da ste vkljuceni v KD in imate dostop do poligona? A drugih v KD ne sprejemajo za clane? Wink

Joj, res sem butasto napisala Grin ...ampak ...
Smo doživeli, da nam v nekaterih KD (smo se želeli ravno s tem namenom včlaniti) ne dovolijo prostega tekanja po njihovi trati, zato smo poiskali KD, ki je sicer malo bolj oddaljen od nas, ampak nam to brez skrbi dovolijo. Razlaga je takrat bila, da si lahko na vadbišču le takrat, ko poteka šolanje ... Lips Sealed
Niti nimajo vsa KD v celoti ograjene poligone, ki bi onemogočile to, da bi pes pobegnil (nekateri pač imamo tudi kakšne "pobeguše", če tam daleč nekje nekaj zamiglja). Torej več dejavnikov je, da tvojemu psu KD res omogoči točno to kar potrebuje posameznik in njegov pes, predvsem pa varnost, da lahko v miru zadihaš, ko je tvoj pes spuščen.
Je pa res tudi to, da npr. v KD ne moreš vedno dostopati in se po mili volji nateči, ker ponavadi med tednom (zjutraj in popoldan) potekajo šolanja, pa ob vikendih prireditve (zdaj med počitnicami bo to malo bolje in mi se že veselimo Smiley). Temu so pač v vprvi vrsti namenjena KD in prav je tako.
Pač dostopaš, ko je vadbišče prosto, zato se nemalokrat tudi obrnemo in gremo nazaj domov.
Še vedno menim, da bi takšni parki, ki bi jih naredila občina morali biti. Se pa strinjam tudi s tem, da bi se potem plačevala npr. letna uporabnina (verjamem, da bi ljudje radi plačali, če bi vedeli, da imajo kam iti s svojim psom), saj bi moral park nekdo vzdrževati in skrbeti zanj (saj vemo, da vsi lastniki psov niso enako redoljubni). Dostop do takšnega parka pa bi lahko bil npr. s čip kartico, ki bi delovala, če imaš plačano uporabnino.

Je pa tudi res, da je domena vsakega posameznika kakšnega psa si umisli, ampak vseeno bi lahko na tem področju imeli bolj urejeno, predvsem pa se zgledovali po tujini, kjer je to nekaj povsem normalnega, da obstajajo tudi takšni parki. Tudi v Avstriji obstajajo tovrstni parki in to celo čudovito urejeni, veliki ...In v tem primeru so posledično ljudje tudi bolj disciplinirani in imajo pse v urbanem okolju in izven teh parkov vsi na povodcih in jim niti na pamet ne pride, da bi jih spuščali izven teh parkov (seveda, razen kakšnih svetlih izjem, ki verjetno tudi tam obstajajo). Wink
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 28.06.2010 : 08:29:14 »

No ja, ni glih tko, tudi v Avstriji ne Wink

Ne pozabit, da se je ponekod treba voziti eno uro ali več, da prideš do takšnega placa (že zaradi velikosti mest recimo, in tudi tako številčni taki parki tudi v A/D niso), kar tistim, ki že itak nimajo veliko časa, potem znese samo za vikende. Itak, da sem absolutno za takšne prostorčke, ampak nikoli ne bo vedno vsem prav, zato se na njih ne gre za zanašat. Pa tudi financiranje bo vedno problem, drugje imajo davek na vsakega psa, kateri bi pri nas marsikomu omejil možnosti lastnišvo psa (Stuttgart: 1. pes 108€, 2. in vsaki naslednji pes 216€, nevarni pes oz. nevarne pasme 612€ - na leto).
Logiran

Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #10 : ponedeljek, 28.06.2010 : 09:20:53 »

Pa saj tudi pasjo šolo imamo samo eno in pol in posledično takšno gnečo, da bi lahko uvedli še nočno izmeno.
Kako samo eno? Kaj KD Tabor ne deluje več? Pa v Miklavžu je tudi ena, sicer je par km iz Mb, ampak ni to neka kilimetrina.

Drugače je pa fajn ta akcija. Mogoče bodo še celo kaj pokasirali Grin. So javljali tudi po lokalnih radijskih postajah, da se bo danes izvajal poostren nadzor.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #11 : ponedeljek, 28.06.2010 : 09:22:01 »

kilimetrina=kilometrina
Logiran
bonny
rad pišem
****
Sporočil: 440


« Odgovor #12 : ponedeljek, 28.06.2010 : 14:04:47 »

Po mojih informacijah KD Tabor še deluje...
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #13 : ponedeljek, 28.06.2010 : 17:31:07 »

Mogoče KD Tabor res deluje, sam jaz tam že dolgo nisem vidla nikogar
Glede parka pa je tako, lahko bi določli nek prostor in ogromno lastnikov, bi s svojim delom in sredstvi taki park uredila, samo da bi ga lahko imeli.
Ni problem članarina v KD, problem je, da je v Mariboru samo eno dobro KD-ga namenoma ne bom imenovala in če hočeš svojemu psu dobro, ga pelješ tja, a kaj ko je to KD ful polno in namenjeno  šolanju in agilityu, za kakšna družabna srečanja-proste urice psov, pa ni terminov, ker imajo polno.
Ja in res je nekateri imamo pasme, ki jim ni dovolj sprehod na povodcu, pa čeprav lahko to traja tud 3 ure, rabijo plac da se dobesedno zlaufajo
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #14 : ponedeljek, 28.06.2010 : 17:38:19 »

Če ni nikogar na poligonu je toliko večja šansa, da bi kdo od članov imel možnost psa spustit in se s psom igrat na ograjenem, ker tako ne more motit druge. Če so tečaji nonstop pozabite na spuščene pse in če bi/bo poligon uporabljal kot pasji WC verjetno tudi.  Tongue
Vsaj pri nas bi bil tak obisk v hipu zaključen.

Vsekakor se splača poklicat in vprašat.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Poostren nadzor s področja ZZŽiv v Mariboru, 28.6.2010
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines