mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:52:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pasja svoboda in prometne nesreče
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasja svoboda in prometne nesreče  (Prebrano 22409 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : sreda, 16.06.2010 : 09:45:33 »

Citat
zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe pa bodo napisali tudi kazensko ovadbo

Edino pravilno!
Upam, da poleg nevarnosti, ki prezijo na pse, njihove lastnike osvescate tudi o nevarnostih, ki prezijo zaradi njihovih spuscenih psov na vse ostale in tudi na posledice, ki iz tega izhajajo. Velikokrat pomaga stavek o odskodninah. Upam, da bosta ta dva (starsi) zahtevala in dobila ustrezno odskodnino od lastnice psa.
Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #31 : sreda, 16.06.2010 : 10:01:31 »

Jaz samo še to plozam naokoli - kako jih lahko kak voznik toži in kake odškodnine bodo plačevali. Če imajo majhne otroke pa še to, da lahko otrok steče za psom direkt pod avto. In jim povem zgodbo o znancu, kolegu, tretjem kolenu..., ko je otrok zletel za psom, ki je tekel za mačkom, in je pes varno prečkal cesto, otroka je pa avto zbil...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : sreda, 16.06.2010 : 10:11:04 »

Je hecno, kako nikakor ne pomaga, ko serem, kaj se lahko naredi psu, pa da bodo bolecine, sitnosti in stroski z veterinarjem, ko pa zinem, kaj se lahko zgodi nekomu drugemu, ko mu pes skoci pred avto in lahko nekdo zleti s ceste ter postane invalid in bomo dali vse premozenje za odskodnine, pa vecina zine in priveze psa. Hm ... denarnica ucinek.

Vcasih je bil sistem, da je zavarovalnica pokrila skodo, sam "povzrocitelj" (lastnik psa) pa je le prekrskovno ali kazensko odgovarjal. Zdaj se je treba zavedati, da zavarovalnica sicer krije skodo, vendar terja vracilo do gat od nas za vse, za kar smo krivi. Tako, da sta tista kazenska ovadba, ki se je/bo zgodila tej lastnici in morebitna kazen, se najbolj zanemarljivi. Vecji problem predstavljajo odskodnine, ki jih bosta morda zahtevala poskodovana in jih bodo zavarovalnice placale, vendar zelo hitro do zadnjega centa izterjale od lastnice. Potem pa pes ne stane vec le nekaj evrov na mesec, temvec kar naenkrat nekaj 1.000 € (ce je zadost).
Logiran

Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #33 : nedelja, 04.07.2010 : 10:37:03 »

Groza kaj se vse dogaja. Med tem ko imajo psa na vrtu, seveda brez nadzora, poleg tega pa je še nekastriran in se goni, pobegne od doma in ga povozi avto Shocked

Ravno to se je vščeraj zgodilo. Zvečer sem šla z Nalo na zelo dolg sprehod. Prehodili sva celi gozd, par krat in travnik, imela sem jo na povodcu, saj jo spuščam samo pod Pohorjem, kjer ni možnosti, da bi se česa prestrašila. Ne spuščam je, ker je plašna in ne bi rada, da konča pod avtomobilom.


Tam sem srečala gospo, ki jo poznam in ima mešanko Žano, skupaj sva klepetali nič hudega sluteči. Nato sva šli proti cesti. Ob cesti sva hodili, ko pa sem naenkrat na drugi strani ceste zagledala čivavo, ki jo lastniki nonstop pustijo da luta na okrog. Zgodilo se je že, da je celi dan čakal pred našo stolpnico, ker se je neka psička gonila.

Točno sem vedela kaj se bo zgodilo. Še preden se je zgodilo sem zakričala " Avto ga bo povozil" gospa je pa mislila, da mislim njeno Žano, jaz pa sem cela panična gledala v Čivavo, avti so pa z vso hitrostjo drveli mimo. Naenkrat pa se je zgodilo. Psiček je obležal na tleh. Voznik pa se je odpeljal. Ne znam opisati občutka, bila sem šokirana in jezna hkrati. Seveda na lastnike. Takoj sem rekla gospe, da morava pozvoniti lastnikov, saj vem kjer živijo. Psiček je vstal s ceste in ves omotičen odšepal pred gospodarjevo hišo. Nisem imela niti možnosti, da bi mu pomagala, ker se je takoj umaknil.

In že sva stali pred hišo. Poznovila sem, nato pa je prišel ven gospod. Vsa panična sem mu povedala, da je psa povozil avto. On se mi je zahvalil in ves paničen odnesel psa v hišo. Nisem ga več videla. Zdaj mi je žal, da ga nisem nadrla. Ampak nisem imela moči, ker mi je šlo na jok in bi se stoodstotno razjokala.


Zato vas prosim! Psi naj bodo VEDNO na povodcu! In vedno jih imejte pod nadzorrom!

Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #34 : sreda, 28.07.2010 : 21:01:53 »

Ne vem, kam naj tole vtaknem. Voznik je verjetno mislil, da lepo skrbi za psa al kaj je mislil, res ne vem?  Sad  Ker če jaz to sliko prav razumem, potem avto ni parkiran, ampak lepo vozi po cesti! Potencialna prometna nesreča pa ni prav daleč: Sad

http://24ur.com/cestni_pripetljaji/cestni-pripetljaji-psi-v-prtljazniku.html
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #35 : četrtek, 29.07.2010 : 08:31:57 »

Sem že mislila, da je mene kdo slikal.  Roll Eyes

Psa včasih peljem na podoben način,  Cool vendar so moji amortizerji na zadnjih vratih tako močni, da jih nimam podprte s kolom.  Huh Sem preiskusila (takrat ko ni bilo v prtljažniku psa) in se ne zaprejo niti pri večjih luknjah in hitrost. Pes je pripet na varnostni oprsnici za zadnje sedeže, tako, da lahko sedi ali stoji, ne more pa skočiti čez rob in tudi če bi se vrata slučajno zaprla, ga nebi udarilo, ker ne more potisniti glave do roba prtljažnika. Tak prevoz mi pride prav, če slučajno ne morem dovolj ohladiti avta v najbolj vročih poletnih dneh.  Pa še tako ali tako uporabim tak prevoz zgolj na razdalji nekaj 100-200 m, na neprometni, a asfaltirani cesti na kateri poznam vsako luknjo in vsako potencialno nevarnost. Se pa marsikdo obrne za mano, pa tudi mahali so mi že, da sem pozabila zapret zadnja vrata.  Grin

lp
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #36 : četrtek, 29.07.2010 : 08:39:32 »

Zakaj pa je treba psa pelati z avtom nekaj 100 m?
Ni provokacija, vprašam čist iz firbca, ker res nimam idej... razen če zraven pelješ še ful ene robe, pa bi tako mora iti dvakrat - najprej roba z avtom, potem še psi peš.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #37 : četrtek, 29.07.2010 : 08:45:01 »

Zakaj pa je treba psa pelati z avtom nekaj 100 m?
Ni provokacija, vprašam čist iz firbca, ker res nimam idej... razen če zraven pelješ še ful ene robe, pa bi tako mora iti dvakrat - najprej roba z avtom, potem še psi peš.
mi smo prejsnjega psa zato, ker je sam skocil v prtljaznik in ni hotel iti ven, ce se ni vsaj malo peljal (pa ceprav samo 100 m).
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #38 : četrtek, 29.07.2010 : 08:48:27 »

Hehe, vozači.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #39 : četrtek, 29.07.2010 : 09:32:09 »

Ker tam, kjer poberem psa (ni pri meni doma) ne morem pustiti avta. Pa še tistih 100 - 200 m je sonce tudi pozno popoldne ter travnik, kjer je so večkrat spuščeni psi, ki se jim raje izognem in zato raje zapeljem do sence, kjer pustim avto in tudi sprehod opravimo po senci.
Ali pa ga popoldne tako zapeljem do bljižne vode, da zaplava in se ohladi. Sonce in vročina ne pašeta ne njemu in ne meni.

Pa še to je kot pravi bina; na krajše razdalje se zelo rad vozi in je v prtlažniku takoj ko ga odprem.  Je pa isti tip prtlljažnika kot na sliki- ima dvignjeno zadnjo
 stranico (Opel Corsa).

Če pa nebi bil zavarovan si tega nebi privoščila. Varnost je na prvem mestu.


Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #40 : ponedeljek, 23.04.2012 : 10:39:34 »

Sicer ne gre za psa, vendar je efekt enak:

Kolesar padel in umrl zaradi mačke
Murska Sobota, 23.04.2012, 07:18 | S.S.
V naselju Mota v okolici Murske Sobote je v nesreči umrl 71-letni kolesar. Na cesto je pritekla mačka in se ujela v prednje kolo. Zato je kolesar padel, pri tem je dobil tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.


Ko bo kateri od lastnikov živali, ki na cestah povzročajo poškodbe in smrt, v celoti nosil odgovornost za nenadzor nad svojo živaljo in odsedel kakšno popoldne na Dobu, bo vendarle mogoče vse drugače ...
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #41 : ponedeljek, 23.04.2012 : 11:18:17 »

Groza!  Cry
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #42 : ponedeljek, 12.08.2013 : 16:17:48 »

Trčil v zadnjega v koloni, ki je nastala zaradi psov na avtocesti
Maribor, 11.08.2013, 13:55 | G.G.
Zaradi zadrževanja dveh psov na avtocesti v bližini Maribora so vozniki ustavili vozila in nastala je kolona. Zadnji v koloni je vklopil vse štiri smernike, kar pa je 65-letni voznik spregledal in brez zaviranja trčil vanj.
Zanemarimo posledice za pločevino in omenimo, da je sopotnik v povzročiteljevem vozilu, 19-letni državljan Kosova, utrpel hude telesne poškodbe, voznik pa lahke.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/trcil-v-zadnjega-v-koloni-ki-je-nastala-zaradi-psov-na-avtocesti.html
Logiran

SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #43 : torek, 13.08.2013 : 06:02:39 »

 Sad
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #44 : torek, 13.08.2013 : 10:08:38 »

Bi rekla, da na avtocesto vaški potepuhi redko zaidejo. Večinoma se tam psi ne znajdejo povsem prostovoljno.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pasja svoboda in prometne nesreče
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines