mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:24:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Pes in stanovanje - nov zakon
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes in stanovanje - nov zakon  (Prebrano 16190 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« : sreda, 07.07.2010 : 08:30:01 »

Saj ne vem, ali je res ali ne - meni osebno se zdi nemogoce in absurdno, a vseeno...

Zivim v bloku in na zalost imamo v nasi soseski ocitno polno sovraznikov psov. Ena zenska je itak cist premaknjena, ne sovrazi le psov, ampak tudi vse ljudi. Krega se z vsemi, ne napada le svoje snahe in vnukinje ter nekaterih lastnikov psov, ki se jih boji. Te sem ze navajena, da me natuli ali pa vsaj grdo gleda cim se prikazem iz bloka s psi.

Potem pa vceraj ena druga. Njena prijateljica zatezi, ce lahko vzame enega mladicka, tako za eno uro. Pa potem izjavi, da ima le stanovanje, in da za psa ni prostora v njem. Sem zacela, da malo pretirava, pa me prekine soseda z besedami, da bo z januarjem itak sprejet nov zakon, da PSI NE BODO SMELI ZIVETI V BLOKIH. Itak sem ven padla, da to itak ni mogoce, kako si to sploh kdo predstavlja. Sem bila itak cist nasrsena ze zaradi parih drugih stvari in sem samo odsla, da se ne bi skregala.

Ali je to res?

In ce je, kaj bodo potem storili z vsemi tisoci in tisoci psov, ki zivijo po stanovanjih v blokih? Najboljse, da nas kar vse skupaj s psi evtanizirajo..  trmoglavka Ze v nasem naselju napolnimo po moje en cel blok z ljudmi, ki imajo pse.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #1 : sreda, 07.07.2010 : 08:39:12 »

Eh dej no, psihiči in pacienti flancajo vse živo. Slišijo o tem, da je nekdo sanjal, da hruška leži sredi pločnika, in naslednji dan že razlagajo, da se je sredi glavne prometnice s kamiona usulo pet ton hrušk...

Ni takega zakona (vsaj za zdaj ne).
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« Odgovor #2 : sreda, 07.07.2010 : 08:42:29 »

Vem, da tezijo...
Samo lani mi je ta nora soseda morila s tem, da bo nov zakon, v katerem pise, da pes ne bo smel na otrosko igrisce.. Sicer je ona to se malo povecala, ampak vseeno zdaj to je v zakonu...
In zdaj nas baba slika, ce imamo pse na dvoriscu. Se pocutim kot kriminalec v lastnem domu...
In zdaj se po tem vceraj sem ugotovila, zakaj sem se pred leti tako zelo zelela preseliti v hiso... Zdaj imam isto zeljo.. :S
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 07.07.2010 : 08:51:48 »

Tocno to - flancanje Smiley

Je pa KZS imel idejo o omejitvi dopuscenega stevila psov s 5 (ne gled ena velikost) na 3 majhe (pod 40 cm plecne) ali 2 velika (nad 40 cm plecne). Ti bi bila kot vzrediteljica sicer "posebna" kategorija in bi lahko imela zeljeno stevilo psov. Navedeno naj bi veljalo za "navadne" lastnike psov. Ocitno s KZS na MKGP prodana pomladanska ideja je najprej sicer povzrocila veliko hude krvi, zdaj pa je o njej vse tiho. Se pa v "ilegali" menda pripravlja Zakon o kinologiji. Glede na to, da so pripravljalci isti in so ze prisle v javnost ideje o obcinski taksi na pse, lahko pricakujemo se vec neumnosti. Upam pa, da bo dovolj "jajc" med ljudmi, da kaj takega ne bomo dopustili. Vsekakor pa ne bo kaksna taka sprememba ze kar 1.1.2011, saj je za sprejetje zakona potrebnega malo vec casa. Hm ..., ali pa tudi. V Sloveniji ocitno prav nic ni nemogoce. Smiley

Na otroska igrisca pa psi ze dolgo ne smejo - po obcinah odvisno od obcinskih odlokov o javnem redu in miru.
Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #4 : sreda, 07.07.2010 : 09:02:09 »

Če te pa ženska slika in nadleguje, prijavi policiji. Brez zadržkov in ne pusti se odpraviti. To je nadlegovanje.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« Odgovor #5 : sreda, 07.07.2010 : 09:12:38 »

Jana, upam, da se res ne bomo pustili! Ker tole je pa ze visek. Vem da obstajajo ljudje, ki imajo radi pse in tisti, ki jih sovrazijo, ampak da se pa vsi na kupu zberejo na kupu in pisejo neke glupe zakone.. Alooo...
Bomo sli pa s psi pred parlament pa mal postavkal.. Wink In bodo vidli, kako pridni bomo in bomo vse za sabo pospravili..Tongue

Miskica, saj ona non stop baje NAS prijavlja.. Tongue

Jana, a ce imam pse spuscene (ko ni gor nobenega otroka - zvecer recimo) na travniku, na katerem je tudi otrosko igrisce, a jim tja ne dovolim, je to ok, ali tudi ne?
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #6 : sreda, 07.07.2010 : 09:23:12 »

Zlatolasska, sej veš, da psov po zakonu ne smeš spuščati s povodca? V takih razmerah, ko imaš psihiča za vratom, bi ti jaz spuščanje odsvetovala.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : sreda, 07.07.2010 : 09:32:23 »

Tocno tako, kot pise miskica - ze po zakonu ne smejo biti spusceni, sploh pa ne, ce imas okrog ljudi, ki tezijo, saj se s tem samo ustvarja se vecji prepad med lastniki psov in tistimi, ki psov ne marajo.

zlatolasska, ne vem zdajle, v katerem koncu zivis in kateri obcinski odlok ti zapoveduje ravnanje s psom na urbanih povrsinah, sem pa prepricana, da v njem pise, da ne smes na obmocja sol in otroskih igrisc. Prepricana sem tudi, da je malo stran od travnika, kamor vodis pse, se kaksen travnik, ki ni v blizini otroskega igrisca in lahko gres s psi tja.

Da ne bo kdo rekel, da se samo za predpise zavzemam. Ne. Zame je pac otrosko igrisce namenjeno izkljucno otrokom in njihovim starsem, "pasje igrisce" pa psom in njihovim lastnikom. Cetudi to ne bi pisalo v predpisih, je to to. Na povrsinah, kjer se vsi ze itak srecujemo, torej na ulicah, v parkih ... pa pse na povodce in dajati cim manj podlag za kakrsnokoli izvajanje tezenja ostalih. Seveda se kretenizmom upremo, vendar to lahko pocnemo samo takrat, ko ne delamo nic narobe (ne spuscamo psov, nasi psi ne tezijo drugim, pobiramo dreke ...) in se gibljemo tam, kjer je dovoljeno. Vsekakor se lahko s psom na povodcu gibljemo okrog blokov. Tega nam ne more nihce prepovedati.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : sreda, 07.07.2010 : 09:33:56 »

Kot gobe po dežju se pojavljajo raznorazni občinski "pasji" odloki, ki kar tekmujejo v tem kateri bo bolj butast. Čeprav ne bi vzdržali nobene resne presoje, jih ljudje očitno mirno požirajo. Prav tako se sprejemajo vse sorte hišni redi po blokih, tudi taki, v katerih piše, da moraš imeti za lastništvo več od enega psa soglasje vseh sostanovalcev. Koliko so tovrstne zadeve lahko veljavne inkoliko ne ne vem, vem pa, da lahko lastnikom pošteno zagrenijo življenje.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #9 : sreda, 07.07.2010 : 10:11:34 »

Pri nas so se po večstanovanjskih hišah tudi kar naenkrat pojavila neka nova pravila, da lahko imaš enega psa, za več pa morajo dati dovoljenje vsi stanovalci objekta. Jaz sem prejšnji mesec dobila tretjega in ko me je soseda opozorila na ˝nova pravila˝in bila zelo v skrbeh zame, sem se le nasmejala in ji rekla, da naj samo kdo poskusi priti mi na vrata in rečt da moram dati 2 stran. Dokler vem kakšen je zakon, so moji psi čisto na varnem. In hvalabogu (toktok) so se sosedje sprijaznili da imam še enega. Konec koncev sem tako edina v nasem naselju, ki redno sproti pobiram kakce, še kakšnega drugega, če slučajno naletim nanj. Tudi vzgojeni so moji psi najbolj ( se ne derejo, ne napadajo, so poslušni) v primerjavi z drugimi in vlagam ves trud v to, da sem odgovorna lastnica.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« Odgovor #10 : sreda, 07.07.2010 : 12:40:26 »

No, saj problem je v bistvu tudi pri tem, da ce pridem s privezanimi psi v blizino zelenice ze zacne tezit. Spustim jih le takrat, ko vem, da ne bo nikjer nobenega otroka... Zvecer recimo. In itak jih prej na sprehod odpeljem, tako da kakajo pa lulajo drugje. Dreke pa itak zmeraj vse poberem, ce ze slucajno kdaj kaj naredijo tam kje.

Zaenkrat pa mamo sreco v tem, da ne tezijo, s kaksnimi podpisi za pse... Se najbrz... :S
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #11 : sreda, 07.07.2010 : 12:53:43 »

No, še enkrat... zavedaj se, da vsakokrat, ko spustiš psa s povodca, kršiš zakon. In če imaš že tako težavne ljudi v okolici, je to zelo neumno početje.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« Odgovor #12 : sreda, 07.07.2010 : 13:11:46 »

V redu.. Spuscam pse samo se stran od blokov.. Wink
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 07.07.2010 : 17:07:24 »

Hah me zanima, če bi tak zakon bil, kaj bi se zgodilo z nami, ki imamo 2 ali več psov-kaj bi jih uspavali, zavetišča, bi tak bila prenatrpana, ljudi, ki imajo radi pse in bi jih vzeli bi zmanjkalo. Samo še malo pa bodo začeli kolko otrok lahko imaš, kdaj lahko greš na wc in kdaj spat.
Hec je to bil.
Je pa res, kaj vse eni spravijo ven, pol pa pride še do tega "baba čula, baba rekla"
Zadnjič je ena fina gospa zatežila moji hčeri, ko je bila veni na sprehodu z obema in je eden pač opravljo ta veliko potrebo-KAJ ZDAJ PA ŽE PSI LAHKO SERJEJO POVSOD- in da si kdo ne bi mislil, ja pobiramo za njima, in sploh še ni končala, hči je že imela pripravljeno vrečko in čakala da opravi do konca. Kaj je slučajno kje kakšno pravilo, kje se lahko pes vserje in kje se ne sme-kljub temu, da poberemo za njim.
Smo ljudje res ena čudna bitja
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #14 : četrtek, 08.07.2010 : 19:45:33 »

Jaz bom prej uspavala koga drugega kot katerega od svojih psov, pa če sprejmejo nevemkakšen zakon, biliv-ju-mi.  To je samo prilivanje na ogenj, da imajo ljudje kaj govorit in se kregat med sabo.
V lastniškem stanovanju lahko delam, kar hočem. Samo, naj mi kdo kaj reče,pa bom začela gojit kakšne smrdjive rastline. A ma kdo kakšno idejo, kaj najboj smrdi čez tri štuke? Evil
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Pes in stanovanje - nov zakon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines