mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:04:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: PASTEURELLA MULTOCIDA
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: PASTEURELLA MULTOCIDA  (Prebrano 13331 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #15 : torek, 13.07.2010 : 09:40:02 »

Petra,mislim,da malo pretiravaš.V vsakem primeru bi lahko šla k drugemu veterinarju po novo mnenje.Tudi veti niso vsevedi.Pa da ne boš mislila-pred 14 dnevi sem izgubila svojo psico zaradi zapletov po operaciji,pa zaradi tega ne krivim veterinarja,ki jo je operiral.Če je že mogla iti je umrla vsaj v mojem naročju in ne na mrzli kovinski mizi.
Tjaša
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #16 : torek, 13.07.2010 : 10:09:29 »

Citat
Zakaj so jo zdravili z antibiotiki???
Tiste naše psice, pri katerih so našli takšne ali drugačne tumorje, so dobile synulox (ali kaj podobnega). Preventivno, verjetno zato, da ne bi oslabljene podlegle kakšnim banalnim infekcijam. Škodilo ni nobeni, tumor pa seveda od antibiotika tudi ni izginil.

In ja, tumor na možganih zgleda točno tako kot je opisano. Pri naši je od prvih znakov do smrti trajalo dva meseca in pol. CT glave ne bi spremenil nič, samo psica bi morala za brez veze pod  narkozo.

Sicer pa: veterinarjev je dosti. Če z odnosom enega (in mislim da je bil v konkretnem primeru problem odnos in ne strokovnost) nisi zadovoljen greš drugam. Če imaš kakšen zagoneten primer, ki mu s svojim veterinarjem ne prideta do živega, pa greš k specialistu.
Logiran
petra-naja
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #17 : torek, 13.07.2010 : 11:01:45 »

 Smiley Pretiravanje.... Ja. Gor ali dol, mi je popolnoma vseeno. sicer pa, če se pri ljudjeh ne potrudijo, kaj sploh pričakujem, da bi se pri živalih. Komentar, ki ga je zapisal nazadnje v kartoteko, pove vse o človeku, in lahko rečete kar koli želite. Tudi pluvanje po drugih veterinarjih (ko smo šli po drugo mnenje, vendar žal prepozno) pove vse o jakem strokovnjaku, tako samozvanem. In to je narobe. Veterinar naj bi imel neko poslanstvo, ali? In tudi izgovori, da veterinarji niso vsevedi, so brezpredmetni in neplodni. Oni so za to tam, da ugotovijo oz. preučijo vse možnosti, zakaj se je neka bolezen pojavila. Sicer pa, težko si je priznati stvari, ki si jih zafural. Pa s tem ne mislim sebe, ampak one druge, saj sem naredila vse, kar je bilo v moji moči in še več. Očitam si edino to, ker sem zaupala. To je vse.

Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #18 : torek, 13.07.2010 : 11:41:13 »

Res,pri takšnemu razmišljanju je resnično vse brezplodno.
Tjaša
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #19 : torek, 13.07.2010 : 12:37:34 »

Jaz tako razmišljanje razumem. Ker je petra-naja v šoku, sredi žalovanja, išče krivce.

Ampak v resnici imaš pa seveda prav, lunca.
Logiran
petra-naja
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #20 : torek, 13.07.2010 : 12:52:42 »

Še kakšen psihološki profil???
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #21 : torek, 13.07.2010 : 12:58:16 »

petra-naja, jaz sem tudi sredi (do zdaj ne preveč uspešnega) zdravljenja mojega mačka, dala sem v zadnjem mesecu že 300€ (več kot pol plače), pa zadnjih treh obiskov še nimam plačanih. In sem na trenutke tudi v fazi, ko razmišljam, kaj bi morala vztrajat, da se naredi, pa nisem... Pa kaj bi še lahko, pa nismo....
In v resnici po mesecu zdravljenja nimam kakšnega posebnega upanja, da bo preživel.

Tako da res me ne narobe jemat.

Sem pa študirala veterino in mi je tudi jasno, da celo veterinarji niso bogovi in da večina od njih dela najboljše, kar lahko.

Če si naletela na kakšnega, ki ni naredil vsega, kar bi po svojih močeh lahko, mi je žal.

Nisem se pa hotela it amaterskega psihologa, žal mi je, če si tako vzela - hotela sem samo povedat, da te razumem.

Lp, 5ra
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #22 : torek, 13.07.2010 : 17:43:11 »

Oprosti, ampak zakaj nisi šla drugam? Kolegica je bila v enem tednu pri treh veterinarjih zaradi navadnega šepanja, ker pri prejšnjem ni bila zadovoljna.
Jaz imam tudi več vetov, hkaterim peljem. Odvisno kaj kam.

Se stinjam s Tečko, niso bogovi...

Žal je prepozno za karkoli razen za to, da se kaj naučiš iz te žalostne zgodbe. Tudi sama sem šla čez marsikatero veterinarsko neumnost in prekladanje megle, da sem potegnila črto.  Undecided

Lahko pa si kaj prebereš o telih boleznih, ki so bile navedene in mogoče celo pošlješ po mailu tvejemu vetu. Če je v redu, si bo prebral z veseljem, če ne ga zamenjaj.
Logiran
petra-naja
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #23 : torek, 14.09.2010 : 12:53:52 »

šla drugam, žal prepozno. in ugotovitve glede na najine izvide in slike: ne malo povečano srce, ampak vsaj 3 x povečano; preveč za tako majhnega psa. in komentar drugega veterinarja (citiram): kaj bi govoril, nima smisla, saj bi potem spet rekle, da sem najbolj pameten. konec citata. ni povedal vse?  Wink no, toliko da veste vsi tisti, ki ste mi govorili, da se ne morem ali noče sprijazniti s smrtjo naše male pudlice. pa če si želite dobro svojim živalim, se izogibajte Klinike za male živali na Pobrežju v Mariboru.

Lep pozdrav,
Petra
Logiran
nastka
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #24 : četrtek, 21.10.2010 : 18:16:38 »

Zdravo,

petra-naja jaz bi te prosila, če lahko malo bolj opišeš simptome pri psički preden je ornk zbolela. Jaz namreč že skoraj dve leti tekam z našo pisičko okoli veterinarjev. Naša 5 letna kužika je že predlani pozimi začela kihati, pri tem se ji pojavi tudi tak svetel smrkelj, kot pri človeku pri prehladu, včasih je tudi malo temnejši. Predvsem je odvisno od letnega časa poleti manj kiha, zdaj na jesen se stanje poslabša. Takrat ima občasno tudi povečano temperaturo.
Najprej so ji sicer zdravili prehlad, potem je bila možnost alergije na cvetni prah, ker pa po pol let ni bilo izboljšanja in narejenih nobenih preiskav sva odšle drugam.  Sad
Tam smo slikali pljuča, kjer so vidne lise. Tujka v nosni votlini nima. Ugotovljena je bila v brisu nosnega izcedka pasteurella canis, ki pa po mnenju drugih veterinarjev naj nebi povzročala takih simptomov. Pa psičko tako približno na dva mesca kak dan, parkrat zanese, se vrti v krogu čisto pri tleh. Ušesa vsaj kolikor se je dalo videt z ušesno lučko nima vnetega (možnost bi blo srednje uho, samo potem bi verjetno ves čas nosila nagnjeno glavico, se praskala itd.).
Sicer je izcedek običajno le iz desne nosnice, ampak samo ob kihanju. Zaradi lis na pljučih se bojim, da bi lahko šlo za to obliko bakterije, ki jo omenjša in me zanima, kako so jo pri vaši psički odkrili, da vem kakšne teste zahtevati. Zelo bom hvaležna za kakršnakoli pojasnila in pomoč. Zdaj ob vsakem poslabšanju jemlje antibiotike. Undecided
Sicer je psička normalno ješča (še preveč), živahna, normalno hodiva na sprehode.

P.S. Zelo mi je žal za tvojo izgubo, pa tudi sama ne vem več kaj naj si mislim o nekaterih veterinarjih sram svetle izjeme seveda izvzete.
Logiran
petra-naja
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #25 : četrtek, 28.10.2010 : 19:16:27 »

Pozdravljena Nastka,

pri naši psici je bilo takole: najprej je bila pozitivna na testu erlihije in zaćeli so jo zdraviti z antibiotiki. Sicer je kazalo, da gre na bolje. Vsaj tako se je zdelo. Kasneje ji je iz nosa začel teči rjav izcedek. Veterinar ji je takrat vzel bris in analiza je pokazala, da je prisotna bakterija pasteurella multocida, ki naj je bi ogrožala zdravja živali, katere imunski sistem je ok. Naša psička je bila že 2 meseca na antibiotikih zaradi erlihije. Nenehno so se pojavljala razna vnetja (oči, ušesa...). Imela je tipične znake erlihije in morda tudi burelije. Njeno zdravstveno stanje je šlo strmo navzdol. Na koncu tudi antibiotiki niso pomagali pri vnetjih. No, pravili so, da ne izključujejo možnosti, da ima tumor na možganih - na to naj bi kazal izcedek. Čeprav je meni s kmečko pametjo skregano to, da če ti teče iz nosu, imaš tumor na možganih (Huh?) Nihče od strokovnjakov mi ni razložil. Njen imunski sistem je bil čisto na psu. Telo se več ni moglo braniti.

Ne vem, kaj naj rečem oz. kaj naj napišem. Menim, da ni dobro, če je žival dlje časa na antibiotikih. Mogoče bi poskusila krepiti imunski sistem z nutralogic - prah, ki vsebuje ogromno snovi, ki krepijo imunski sistem. Na internetu poglejte pod imenom Ventil. Tukaj ga boste našli. Moj maček se je malce prehladil zunaj, je kihal, prišlo je tudi do izpada tretje veke oz. žmurke. Po enem tednu nutralogica je vekica šla nazaj. Poskusite še s kakšno alternativo - glino. Mi smo jo nabavali za našo psičko, vendar žal prepozno. Tako da ne vem, kakšni so rezultati po alternativi. Zagotovo, če bo potrebno, bom pri naslednjih mojih živalcah zadevo preizkusila.

Vse dobro vam želim!

Petra in Rudi
Logiran
nastka
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #26 : ponedeljek, 01.11.2010 : 12:35:44 »

Hvala za odgovor Smiley,

ja tudi sama že razmišljala o ponovnem pregledu brisa, za prisotnost te bakterije. Sicer izcedek je pri naši prozorne barve, kot pri prehladu. Sem jo pa tudi sama "odstavla" z antibiotikov, ko po ne vem kolikih različnih ni bilo nič boljše, razen, da je začela  bruhat.  sram
Bom poskusila še s tem praškom, sicer ji dajem hillsove brikete (tisto bio varianto), pa ribe in zelenjavo ji dodajam. Tako, da zaenkrat je razen kihanja, kar v dobri kondiciji: aktivna, dlaka svetleča, očke čiste... 
Sem pa zdaj na novo opazla tudi smrkanje, kot da bi smrkelj "vlekla" v sebe in kot berem je to lahko tudi znak za alergije...

Te zadeve še preverim, pol pa se resno nagibam, da bom probala čimmanj hodit okrog veterinarjev. Ker se mi zdi, da sem že bolj kot ne, samo jaz zmešana od vsega tega.  Shocked Psička je namreč drugače OK, tako da je z nekimi tabletami, ne mislim več filat.
Probala bom še bolj na splošni odpornosti in kondiciji delat, pa upat na čimveč lepih skupnih let  Roll Eyes

Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: PASTEURELLA MULTOCIDA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines