mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 23:51:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija  (Prebrano 65307 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vidka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 155


« Odgovor #15 : četrtek, 29.07.2010 : 08:00:00 »

Naš Poldi (tako kličemo to malo scrklano rit)je OK.Spal celo noč,jedel,kakal lulal,šibal malo okoli.
Takega suhca sploh ne moreš božat,se ti roka zatika ob kosti.Ampak,ko daš roko v boks ne ve kako bi se bolj navil okrog nje,pa gnete pa predilec je tudi.
Tehta 800gr.
LP.
Logiran
tark
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #16 : četrtek, 29.07.2010 : 11:19:47 »

No, na to temo bo to moj zadnji prispevek, ker imamo vsi dovolj ostalega dela.
Ostržek zelo dobro se zavedam okolja kjer živim. Dobršen del občin ne skrbi in ne plačuje stroškov K/S prav tako ne poravna stroškom zavetišč. VURS je povsem kontraproduktiven. O sodnem sistemu ni vredno pisati. Kršitelji nikoli ne doživijo sankcij. Pojem »odgovornost« je postal neznanka. V medijih ni nobenega interesa za izobraževanje v vezi živalovarstva ali o zapisih na to temo. Izjema so »grozljivi« pitbuli. Načelo »vrzi stran pa kupi novega« prebivalci te države večinoma uporabljajo tudi za živali. Zato je vedno več živali na cesti. Ker se ne rešuje vir težav jih bo še več. Primerov s srečnim koncem bo vedno manj. Tisti, ki ste aktivni na živalovarstveni sceni pokasirate popolnoma vse posledice neumnosti in nesposobnosti. Kdaj bo bolje? Spominjam se časov, ko je bilo slabše. Torej, na nek (balkanski) način se stanje izboljšuje.
In še zaključek. Ostržek, zapisal sem "Zapis na forumu, ki je namenjen pomoči živalim, o sestradanem, bolanem mačjem mladiču, ki bo vrnjen v okolje ne sledi temu cilju (ne glede na trenutno situacijo). To me je zbodlo in namen mojega pisanja je bil izključno le opozoriti na bistvo delovanja t.j. pomoč živalim." Kaj v tem zapisu nima povsem nobene veze z realnostjo? Če se odločiš za aktivno delovanje pomoči v skladu z nekimi načeli, se tega tudi držiš! Sestradanega in bolanega mačjega mladiča, ki si ga našel ne moreš vrniti v okolje, kjer nima osnovnih pogojev preživetja. Ponavljam, to je bilo bistvo mojega pisanja! Če bi namesto »…bil vrnjen v okolje…« bilo napisano »…bo evtanaziran…« se sploh ne bi oglasil. Nisem apriori nasprotnik evtanazije. Če zares ne uspeš najti kakršnekoli namestitve je evtanazija vsaj hiter konec. Vendar je to zadnje kar bi naredil.
Tako, toliko o tem. Veliko uspeha vsem v prihodnje...
...predvsem pa Poldku.

Logiran
vidka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 155


« Odgovor #17 : četrtek, 29.07.2010 : 11:40:28 »

Hvala tark za dobre želje.
Kako je to vse res ,kar si napisal.Dokler bo zakon dovoljeval mučenje živali,bo tako.
LP.
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #18 : četrtek, 29.07.2010 : 13:59:29 »

tark razumem namen tvojega pisanja in na prvi pogled je tudi zelo logičen. Ampak! Zakaj za vraga že ves čas tako ti, kot ljudje ki kličejo na dežurne telefone različnih društev, prelagate preveliko breme na posameznike, ki poskušajo pomagati po svojih močeh. Vztrajanje, podobno temu, da bi nekdo od nas MORAL vzeti tega mucka domov se nam dogaja nekajkrat dnevno. Ker ima najditelj doma že enega mucka, ker mož ne mara živali, ker ima enega psa, ker oni res niso zavetišče… Kaj za vraga pa smo mi – prostovoljci? Zakaj se raje na ta isti način ne lotite tistih, ki gredo mimo… zakaj ne osveščate tam? Ne vem če smo ravno mi tisti, ki potrebujemo moraliziranje. Če bi vsak od nas pomagal samo temu, ki mu prekriža pot, potem teh zapisov danes ne bi bilo!
Mi delamo s preveliko koncentracijo živalim škodo, ti pa s takšnim vztrajanjem neposredno nam… Tako kot je rekla Maja: odgovoren si za tisto kar si našel… v teoriji seveda… kdorkoli od nas, ne samo 10 norih posameznikov v vsaki občini.
Tudi vračanja v okolje se bomo morali počasi navaditi. Tudi to se je meni še nedavno zdelo povsem nesprejemljivo… Nič več! Novih domov je premalo, mačk pa preveč! In v zadnjih petih letih se stanje na področju mačk ni premaknilo niti za milimeter na bolje!
Pa smo spet pri teoriji: Ko imaš mucka pred sabo in veš da rabi samo kak teden antibiotika… in z njim nimaš kam! Mali Poldi ni niti slučajno v stanju za evtanazijo. Daj poskušaj razumet da so to grozljive stiske in da bo enostavno najprej treba spremeniti mišljenje ljudi, da smo prostovoljci v društvih samo zato, da namestimo vsako žival, ki jo ljudje najdejo. Zakaj ne pritiskate na zavetišča, da bi sprejemala mačke in zanje seveda tudi ustrezno poskrbela? Kaj ni to njihova naloga?

lp ostržka

p.s. Jana ali lahko prosim tole debato prestaviš kam drugam, saj res ne bi rada uničila teme malemu Poldiju. Njemu pa lahko odprem novo temo, če se strinjate.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #19 : četrtek, 29.07.2010 : 14:10:48 »

Ja, vračanje  v okolje, če maček ni sestradan in smrkav. Smrkav maček pomeni vnetje dihalnih poti, kar pri mačkih pomeni konec prehranjevanja. Tako lahko na pogled najbolj nedolžen prehlad pelje v smrt. Takega mačka se raje takoj evtanazira, če zanj ni namestitve kjerkoli. In to je vse, kar je tark po mojem razumevanju hotel/a povedat. O tistem prelaganju odgovornosti na druge se lahko pogovarjamo tudi drugače - WA bi preložila odgovornost na nekoga drugega, ker 1) sama nima prostora (ga noče/ne more imet) in 2) se ne more/noče odločit za evtanazijo.

S tem, da je poskusila najt začasnega namestitelja (seveda v dogovoru z zavetiščem) ni nič narobe, je pa narobe vračanje bolnega mačka na cesto. In to nima veze s tem ali se moramo navadit na vračanje ali ne, še manj pa ima veze s tem kdo komu želi kaj naprtit.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
tark
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #20 : četrtek, 29.07.2010 : 14:17:02 »

Pridna, najlepša hvala. Točno tako kot si zapisala.  Smiley
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #21 : četrtek, 29.07.2010 : 17:24:41 »

pridna, da se muc ne evtanazira sem se odločila jaz. Zaenkrat si še toliko zaupam, da vem zakaj sem se tako odločila in v kakšno okolje in pod kakšen nadzor bi vrnili mucka.

Vse bolj na jetra pa mi gredo komentarji v stilu takšnega nabijanja slabe vesti tistim ki se trudijo:
Ob sprehodu naletite na žival. Droben muc. Že na pogled zelo sestradan. Pa še vnetje ima. Zelo je prijazen! Pobožate ga ter pogledate naokoli ali je kdo, ki bi ga vzel. Na žalost ni nikogar. Vaše "kapacitete" so zasedene. Še zadnjič pobožate prijaznega, sestradanega muca in greste dalje.     
Ja? No, kar se mene tiče - enostavno nemogoče! Zato bomo pri nas vedno ali imeli še kakšno prosto »kapacitetko« ali pa bomo ustrezno poskrbeli za najdenčka. Pa, če ga nosim s seboj v službo ali pa ponujam od vrat do vrat. 

Še vedno namreč čakam na odgovor na vprašanje, ki se mu tarek tako elegantno izmika: Kje je meja nameščanja?
lp ostržka
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #22 : četrtek, 29.07.2010 : 17:31:32 »

tark ne vzemi vsega tega osebno prosim, vse kar hočem je opozoriti na to, da se mi ne lotevanje težave na prvem koncu, če poskušaš "osveščati" tiste, ki se trudijo pomagati, medtem pa na ostalih 99% populacije povsem pozabljaš. Tam se lotite osveščanja, če želite kaj spremeniti.
Konec koncev nihče od nas nima ustreznih pogojev za nameščanje, da bi lahko tudi temu mucku zagotovil varno bivanje ali ne ogrozil svojih živali. Dejstvo je, da prostovoljci sploh ne bi smeli nameščati, pa naj se sliši še tako absurdno...

lp ostržka   
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #23 : četrtek, 29.07.2010 : 18:49:14 »

pridna, da se muc ne evtanazira sem se odločila jaz. Zaenkrat si še toliko zaupam, da vem zakaj sem se tako odločila in v kakšno okolje in pod kakšen nadzor bi vrnili mucka.

Berem lahko samo tisto, kar je napisano. Bo treba malo več truda vložit v pisanje na forumu, če ne želite vprašanj. Sicer ne vem zakaj naj bi bilo pomembno, koliko ti sebi zaupaš, vsekakor pa ne vidim razloga, zakaj tega nisi napisala po tarkovem prvem postu, ampak šele na tretji strani. Čeprav si vmes napisala tudi, da se strinjaš, da bi bila evtanazija bolj humana od vrnitve.

Tole pa ni res:
Dejstvo je, da prostovoljci sploh ne bi smeli nameščati, pa naj se sliši še tako absurdno...

Absurdno ali ne, zakon dopušča nameščanje pri prostovoljcih.

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #24 : četrtek, 29.07.2010 : 18:52:38 »

Absurdno ali ne, me pa dejansko zanima, kaj zakon pravi o tem (torej nameščanju živali pri prostovoljcih)?
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #25 : četrtek, 29.07.2010 : 19:05:40 »

Še vedno namreč čakam na odgovor na vprašanje, ki se mu tarek tako elegantno izmika: Kje je meja nameščanja?
lp ostržka
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #26 : četrtek, 29.07.2010 : 19:20:17 »

Da ne smeš. Samo mene pa še vedno zanima, kako to, da imam doma še vedno 2, neprimerni za vračanje v okolje in to po nasvetu inšpektorice iz VURS-a.
Aja, pa enega novega, prek Gmajnic. In če bi se lani zgodil odvzem, so na VURS-u predlagali, da pridejo sesni mladiči k meni.
Meni osebno nič popolnoma jasno...
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #27 : četrtek, 29.07.2010 : 19:29:48 »

Saj jaz imam tudi enega zavetiščnega začasnika doma, zato pa me zanima.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #28 : četrtek, 29.07.2010 : 19:30:08 »

Absurdno ali ne, me pa dejansko zanima, kaj zakon pravi o tem (torej nameščanju živali pri prostovoljcih)?

En post pred tabo:
Absurdno ali ne, zakon dopušča nameščanje pri prostovoljcih.

Zgleda, da nisem dovolj jasno napisala.

Da ne smeš.

Zakon dopušča namestitev pri prostovoljcih, če je v dogovoru z zavetiščem. Torej - lahko.

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #29 : četrtek, 29.07.2010 : 19:32:52 »

Če se da komu brskat smo imeli nedolgo nazaj točno to debato, kjer sem na dolgo in široko točno to razlagala. Sodelovali sta tako Yo kot tudi Vixen.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines