mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:38:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Okoljevarstveni kotiček  |  Tema: Čisto resno vprašanje: Kaj storite z iztrebki vaših ljubljenčkov? - "Eko" tema
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čisto resno vprašanje: Kaj storite z iztrebki vaših ljubljenčkov? - "Eko" tema  (Prebrano 22911 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #30 : sobota, 26.04.2008 : 17:46:15 »

Amaja, fižolova župca, zala in ostale, super vas je brat! In res je fin občutek, da nas je veliko podobno-mislečih Wink!

Glede 4 košev - mate to posamezno, al tak "loèevalni koš" s štirimi prekati ? Baje se pri nas še ne dobijo taki koši, k bi imeli veè prekatov za loèevanje. Èe kdo sluèajno ve, kje se jih da dobit, naj prosim pove. Vem pa (to še iz reklam sram Grin da bojo jutri v akciji v eni trgovini koši z dvema prekatoma za loèevanje).

mi imamo take smeti (zdaj bo spet na dan prišel moj neizmirni dar za razlaganje - upam, da me bo kdo razumel), ki se jih "potegne ven" - vse skupaj je veliko kot pomivalni stroj (v obliki predala) - in za ročaj to potegneš ven, notri je pa več različnih "štirioglatih veder" za ločevanje odpadkov! kje se je kupilo, ve mama in jo bom vprašala, ko se vrne s počitnic (javim). zadeva je zelo praktična, ker ni druge (tudi za fotra), kot da loči zadeve, kajti dobro se vidi kam kaj spada! Smiley papir in embalažo imamo pa posebej... skratka bajta polna košev za smeti... in ko je to videla moja 92-letna babica, si je za rojstni dan zaželela tudi take koše - in sedaj še bolj pridno reciklira! Cheesy Cheesy

glede reklam imaš zeloooo prav! samo problem je, ker ti ne glede na nalepke potem še vedno vse živo v nabiralnik mečejo - vedno besnim! Angry

pa še eno "pravilo" je meni ful pomagalo pri ne-nakupovalnih metodah (oz. kako ne nabirati ton nepotrebne krame), pa ga z veseljem delim z vami: če je kaj zelooooo poceni/v akciji/ipd., tega ne smeš kupiti (razen, če nimaš na spisku) isti dan; po zadevo se moraš (če se še spomniš) vrniti naslednji dan... in v veliki večini na stvari pozabiš in tako omare ostajajo preglednejše in denarnice polnejše! Smiley

in ena pozitivna iz trgovin - včasih so me čudno gledali (v trgovinah z oblekami, kozmetiko), ko sem rekla, da ne rabim vrečke in bom dala kar v to, ki jo imam sabo - zadnjič pa mi je prodajalka rekla: "lepo, vedno več vas je takih!" sem bila res vesela Smiley

evo, tudi jaz sem se razpisala!

lp, maja
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #31 : sobota, 26.04.2008 : 17:47:32 »

Pri nas je že možno dobiti razne posode za ločevanje  Smiley



http://www.ekoplus.biz/vsebina.asp?id=47

Logiran
Amaja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 190


« Odgovor #32 : sobota, 26.04.2008 : 20:19:02 »

zadeva je zelo praktièna, ker ni druge (tudi za fotra)
  Grin Grin
Ja fajn se sliš - to je najbrž taka zadeva, kot jo je Rossy nalepla, ane? Zgleda dobr.  Smiley

Majas, obrni se na pošto, saj te reklame poštarji notr dajejo (v večini) in kolikor vem, je to prekršek, če imaš to nalepko.

Rossy, hvala za info, dobr link!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #33 : sobota, 26.04.2008 : 22:29:51 »

Jaz imam pa eno res resno vprasanje glede azbestnih kritin - salonitke. Lips Sealed

Mi lahko kdo pove ali so strupene le za vdihavanje ali so nevarne se kako drugace. Zanima me kaj je z zemljo v kateri so postavljene salonitke - se pravi v zemljo so na pol zakopane salonitke ... je ta zemlja nevarna, skodi zdravju, ... ? Ali je vse v redu, ce se te salonitke primerno odstrani ali bo zemlja ostala zdravju skodljiva. Upam, da ima kdo zame kaksno dobro informacijo.

Sem si prebrala tole ... azbestni odpadki ... glede na prebrano sem razumela, da so skodljive samo kar se vdihovanja tice. sram

Kar se pa tice reklam ... jaz vedno vse pregledam - na zalost al pa na sreco, ampak sem tip, ki vedno caka na akcije ... sem pa hotla to rect ... pri nas vse reklame koncajo v vrtcevskem kontejnetju, ki ga imajo postavljenega vsaka 2 meseca, na racun tega pa otroci dobivajo nova igrala ... v letovsnjem letu so na racun zbiranja starega papirja pridobili 2 nova igrala. Smiley

Lp, Ursa
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #34 : nedelja, 27.04.2008 : 09:53:13 »

Tudi pri nas smo pridni z ločevanjem. Sicer je trajalo, da sem svojega dragega naučila (pomagali so mi napisi na kanti in vrečkah in grožnja, da če ne bo ok, bo sam sortiral vse Cheesy Grin), zdaj pa deluje 100 na uro. Sicer se mi otroka še kdaj zmotita, pa ni sile.
V trgovinah in vrečkah se gremo pa tako. Načeloma imam za šoping vedno sabo nahrbtnik in vrečo iz blaga, če pa zmanjka prostora pa vzamem papirnato vrečko (ni povsod te opcije), ki jo potem uporabim za "koš za papir". Se mi zdi manj škodljivo kot plastične vrečke. Ni sicer čisto brez škode (drevesa),...
Recikliramo pa tudi drugače. Vsa oblačila, ki jih ne nosimo več in so še ok podarim komu, ki so mu prav ali pa (če zanje ni kandidata) jih vržem v Humana zabojnik. Nekatere zadeve se da tudi fino "predelati", če se mi le utrne ideja in imam čas sedeti za šivalnim strojem. Tiste ki niso več uporabne, pa se porabijo za cunje za pomivanje tal, brisanje prahu in podobno.
Za čistejšo vodo uporabim manj pralnega praška in dodam alkoholni kis, prav tako ga dodam mehčalcu (žal se mu še ne znam čisto odpovedati sram), kar se seveda pozna tudi pri financh Wink. S tem pa odpade tudi Calgon. Veliko čistil se lahko nadomesti s kisom&vodo (sploh za stekla), je pa res, da tega pozimi ne prakticiram, ker ne morem toliko zračit. Takrat pa uporabljamo Frosch čistila. Kupujem jih v Mullerju, če katera ne ve kje jih imajo. No če le lahko, trenutno mi ne znese, ker je precej oddaljen, sem zbolela in kupim kar pač imajo v "naši" trgovini.
Perem itak samo čez vikend in ponoči (cenejša energija), če pa ima kdo ideja kako ne sesati prav vsak ljubi dan (to ponoči nekako ne gre) in ne imeti dlak po celi hiši bom pa blazno vesela.
Posode ne pomivam pod tekočo vodo. V lijak nalijem vodo & čistilo namočim in potem samo splahnem pod tekočo. No ja itak je treba vmes še gobo v roke itd (bi bila pa vesela, če bi se dalo brez tega Grin).
Aha in za vse ljubitelje osvežilcev zraka... To sem odkrila komaj kakšen teden nazaj, namreč sem kadilka, imam psa in mačka in seveda je treba odišavljat stanovanje. Po naklučju sem dobila eno lilijo, ki tako zelo diši, da mi odišavi celo dnevno sobo. Odločitev: lilije namesto osvežilcev zraka (malo manj praktično zaradi mačka, pa bo že...). Aha pa na filter sesalca ponavadi kapnem kapljico eteričnega olja Wink.
Tole z nalepko in reklamami se mi zdi zelo uporabno (itak ima vsaka trgovina tudi spletno stran in lahko pogledaš, če že kaj iščeš), če imate idejo kako zmanjšati količino računov (sploh finančno) pa prosim tudi tega bi bila vesela Wink Grin Cheesy
To je za zdaj to, bom še kaj dopisala, zdaj moram pa pesko peljat ven, ker mi že spušča poglede v smislu: "zamujava no" Wink
lp
T.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #35 : nedelja, 27.04.2008 : 11:22:21 »

Ja, novejše kuhinje imajo povečini te ločevalne koše za odpadke, čeprav so precej majhni prekati.
Kar se tiče Amerike, imajo pa to precej bolje urejeno, kot pri nas. Namreč pri njih pobirajo ločene odpadke. Se pravi, vsaka hiša pred hišo v škatle postavi že ločene odpadke in prav tako jih smetarji tudi poberejo. Je pa pri njih to ločevanje že bolj ozaveščeno. Po mojih izkušnjah pa to z vrečkami in trgovinami ni ravno tako, ampak tam samo dobijo na blagajni tiste papirnate vreče in ne plastičnih.

Pa še nekaj v zvezi z ekonomično porabo energije - pomivajte posodo v pomivalnem stroju! Porabi veliko manj vode, kot ročno pomivanje in tudi manj električne energije.

Mi imamo za hišo dva velika plastična zabojnika za plastiko in steklo in ko se napolnita, ju oči odpelje v za to ustrezne kontejnerje.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #36 : nedelja, 27.04.2008 : 14:27:23 »

Konec koncev je denar še vedno najučinkovitejša metoda stimulacije za večino ljudi, pa čeprav gre za drobiž.

To imajo na hrvaškem dobro poštimano, ker dobijo pol kune za vsako plastenko/piksno, ki jo vrnejo v trgovino. Mislim da bi tudi pri nas moral uvest kaj takega, ker bi le to prepričalo dovolj ljudi, da reciklirajo.

Zala_, prakticiram to z milom Smiley Glede 4 košev - mate to posamezno, al tak "ločevalni koš" s štirimi prekati ? Baje se pri nas še ne dobijo taki koši, k bi imeli več prekatov za ločevanje. Če kdo slučajno ve, kje se jih da dobit, naj prosim pove. Vem pa (to še iz reklam sram Grin da bojo jutri v akciji v eni trgovini koši z dvema prekatoma za ločevanje).

Imam en večji koš z dvema predaloma (če se prav spomnim je iz Merkurja), v en del mečem ''mešano'' (pač to kamor drugam ne gre), v drugega bio odpadke, pol mam še dodaten koš za embalažo, papir pa dajem v papirnato vrečo od kruha, ki služi kot koš Smiley Časopise pa pač nesem dol ko se jih nabere dovolj (traja nekaj časa ker si samo občasno prinesem kakšen Žurnal24 iz faksa Smiley).
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #37 : nedelja, 27.04.2008 : 16:16:30 »

Na Hrvaškem imajo to s plastenkami dobro urejeno, ja. Sploh poleti, če greš na morje, se hitro nabere precej plastenk in pločevink, v trgovinah pa sploh ne komplicirajo, samo poveš koliko si jih vrgel v poseben koš in ti dajo toliko denarja.

Drugače pa Amaja te ločevalne koše, ki so v kuhinjah se ponavadi kupi zraven kuhinje, da pašejo točno v določeno omarico. Se pravi npr. zraven Sveine kuhinje, Dan kuchnove, ... ne pa v trgovinah kot so Merkur, Obi..no vsaj jaz jih tam še nisem videla.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #38 : nedelja, 27.04.2008 : 16:24:15 »

Ker sem ravno iz pasjega sprehoda... Vrečke od sadja/zelenjave. V prvi vrsti ne vzamem za vsako sadje svoje vrečke, temveč jih tehtam brez in potem dam v eno vrečko na katero nalepim vse etikete. Če ostane cela, ko zadeve zložim ven jo uporabim še za pasje iztrebke. Torej uporabimo jih do zadnjega Wink
lp
T.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #39 : nedelja, 27.04.2008 : 18:46:19 »

Še najboljši za pobiranje pasjih kakcev so po mojih izkušnjah časopisi - počakaš da se pes "namontira", potem mu podstaviš časopis v več slojih - na koncu ga samo še prepogneš, da skriješ vsebino in odvržeš. Moraš pa res najprej psa "prepričat", da se med početjem ne premika naokrog (nekateri to res radi počnejo). Ampak pri nas deluje. Prednosti - neekoloških vrečk sploh ne rabiš, nič prijemanja kakcev, iztrebek se tal sploh ne dotakne,  tako da na njih ni res nobenih sledi, pa še deluje tudi v primeru drisk in podobnega. Sem morda malo zašla s teme... 
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #40 : nedelja, 27.04.2008 : 20:08:13 »

Moja se ponavadi ne premika samo, če pomislim na količino papirja, ki bi jo morala nosit okoli  Cheesy... Bi se morala naročit na Delo. Pri nas to nekako odpade Wink. Drugače pa dobra ideja za tiste, ki nimajo xxl kakcev Smiley
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #41 : nedelja, 27.04.2008 : 20:27:04 »

Pri nas to nekako odpade Wink. Drugaèe pa dobra ideja za tiste, ki nimajo xxl kakcev Smiley

pri nas tudi odpade - imamo strastnega zakopovalca kakcev, že pobrati z vrečko je ekstremni šport, kot dodgeball in samo upaš da te kak kamen ne zadane Cheesy Cheesy



Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #42 : ponedeljek, 28.04.2008 : 07:53:28 »

Na Hrvaškem imajo to s plastenkami dobro urejeno, ja. Sploh poleti, če greš na morje, se hitro nabere precej plastenk in pločevink, v trgovinah pa sploh ne komplicirajo, samo poveš koliko si jih vrgel v poseben koš in ti dajo toliko denarja.
Mi smo lani na morju nesli vse zadnji dan (in so nam vzeli vse, čeprav je omejitev 10/dan/osebo) - smo imeli toliko piksen piva da smo zaslužili za kosilo Tongue

pri nas tudi odpade - imamo strastnega zakopovalca kakcev, že pobrati z vrečko je ekstremni šport, kot dodgeball in samo upaš da te kak kamen ne zadane Cheesy Cheesy
Haha, mi tud Cool Čeprav včasih se obrne čisto v drugo smer in zakopava vse drugo kot kakec Smiley Ampak bom probala, da vidim če se obnese Smiley
Logiran
Amaja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 190


« Odgovor #43 : ponedeljek, 28.04.2008 : 16:24:29 »

Hehehe, kolk ste me nasmejale s temi dodgeballi...  Grin No in končno smo dobili tudi nekaj odgovorov, ki se nanašajo na dejanski naslov teme, tko da sploh ni offtopic, kvečjemu backtothetopic, fižolova župca  Wink

Glede vrečk za sadje in zelenjavo pa samo nekaj - dobila sem informacijo, da naj bi pa te bile razgradljive (pri the best sosedu). A bi lahko še kdo to preveril? Baje naj bi jih morali zamenjat, samo to ni uradna informacija.

Tečka, ta časopis je res uporaben, ja  Grin

WildeAngel, hvala tudi tebi za dodatne informacije. Sploh ta ideja, da si sam nastaviš malo večje zaprte zaboje za ločevanje, če živiš v hiši, se mi zdi super. Veliko ljudi, ki živi v hišah pač ne ločuje ravno zato, ker jim "je predaleč" do ekoloških otokov.

Kar se pa Hrvaške tiče... so se pa to res dobro spomnili, ja. Sem dostikrat videla tudi ljudi v socialni stiski, ki brskajo po smeteh, iščejo plastenke in izvajajo "sekundarno ločevanje". Žalostno, ampak vsaj koristno za obe strani.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #44 : torek, 29.04.2008 : 09:36:51 »

Glede vrečk za sadje in zelenjavo pa samo nekaj - dobila sem informacijo, da naj bi pa te bile razgradljive (pri the best sosedu). A bi lahko še kdo to preveril? Baje naj bi jih morali zamenjat, samo to ni uradna informacija.

Samo se jih vseeno ne sme metati v bio smetnjake, ne???

Vem, da sem sla jaz cist iz teme, ampak podnaslov teme je tudi eko tema ... tako da me vprasanja o azbestu se vedno zanimajo ... ce kdo kaj ve. sram

Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Okoljevarstveni kotiček  |  Tema: Čisto resno vprašanje: Kaj storite z iztrebki vaših ljubljenčkov? - "Eko" tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines