mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 08:27:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: težave z lulanjem v stanovanju  (Prebrano 61194 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moni que
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #225 : torek, 16.10.2012 : 15:07:05 »

Ne ne, zgodilo se je 3x v 14ih dneh, s tem da enkrat dva dni zapored. Zato nam je že malo dvignila pritisk Smiley
Aktivna ni prav veliko, ima več krajših sprehodov čez dan med tednom, ko sem jaz doma za vikende je malo bolj aktivna- dolgotrajnejši sprehodi, igranje, učenje itd.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #226 : torek, 16.10.2012 : 15:14:46 »

Ne ne, zgodilo se je 3x v 14ih dneh, s tem da enkrat dva dni zapored. Zato nam je že malo dvignila pritisk Smiley
Aktivna ni prav veliko, ima več krajših sprehodov čez dan med tednom, ko sem jaz doma za vikende je malo bolj aktivna- dolgotrajnejši sprehodi, igranje, učenje itd.

križana gora ...  Lips Sealed

Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #227 : torek, 16.10.2012 : 20:39:20 »

Mogoce ji pa nova hrana ne ustreza najbolj, morda je vec balasta in posledicno vec blata ... Samo ugibam, seveda. Dejstvo pa je, da po enih briketih psi veliko vec kakajo kot po drugih. Ste tudi sicer opazili veckratno odvajanje blata kot prej?

Za hujsanje verjetno ne bo zadostovala samo light hrana, ampak je treba povecati tudi aktivnost. Skoraj ne verjamem, da bi bila labradorka len pes. Prej 'ulenjen' zaradi neaktivnosti, sploh ce je pretezka.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #228 : torek, 16.10.2012 : 20:44:28 »

No ja natis, meni tudi ne bi bilo všeč, če bi mi čist in odrasel pes kar naenkrat začel sračkati po hiši  Smiley Se mi sicer ne bi glih utrgalo  Roll Eyes, bi pa se vsekakor spraševala, kaj se dogaja... pa čeprav na forumu. Komot je spremenjena prehrana kriva za povečano odvajanje blata.
Logiran
VivikaChilly
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #229 : torek, 23.10.2012 : 17:53:40 »

Zivjo vsem!

Z veseljem sem celo temo prebrala in se pofockam s prvim postom na tem forumu.
Smo lastniki takega malega smesnega jorkija, ki je karakterno glede na dimenzije pravi teriercek;)
Resnicno je ze zdaj veliko, kar jim karakterno pripisujejo;)
Star je 9 tednov, samcek Chilly. Imamo ga komaj par dni in seveda smo se ze prej zanimali kako in kaj bo z mladickom+ registracija na forumu, da cim vec uporabnih informCij dobimo, preden bomo rabili Cesar Milana;))

No, kot berem na tej temi od takega malcka ne moremo pricakovati ravno cudezev pri tej starosti ampak moznost, da kaj osvoji prej zaradi pravega pristopa pa vseeno ne bomo zamudili;)
Je pa tako. Trenuno nismo vedeli kam vse bi nastlali te podlage za lulanje, ker smo v dvonadstropnem stanovanju, v tretjem nadstropju in tako mu zacnem prigo arjat ko se zbudi- a greva ven? Greva lulat? Pa me zvedavo pogleda in hop, ze pocepne;) tako da tukaj vidim da sem delala narobe- primem in potem mu lahko prigovarjam te 'svete' besede!;)
Sicer je tale nas mali misek takoo mini( komaj 700g ima) da sem tudi jaz mislila da ga zebe zunaj ko pride ven in ko gre po rosni travici je takoj ves moker in tudi jaz se vedno mislim da se zato tako z veseljem polula na podlogo ko prideva na toplo? Upam da se res motim, ker kake oblekice se zanj sploh ne dobijo( premicen) in ker prihaja zima;)!
No se vedno pa ne vem, za ponoci... Kako bi tocno izvajala. Namrec ob 22h se mu se zadnjic konkretno 'odpelje' in se znori. Tkrt se sigurno se enkrat pokaka( kaka tusi do 4xdnevno, poje pa manj kot so rekli da bi moral-60dag) in polula in potem gremo spat-'spat'Wink
Zbuja se kot malo dete- na dve uri. Tkrt bi se on igral ko se polula. Tudi ko ga zjutraj prvic peljemo ven ob 5 bi se on igral?:s pa nori in skace . No to nam kar uspe da ga veckrat vrnem na njegovo posteljico pa se potem uleze in zaspancka. Se joka ne.
Hvalezna bom za kak nasvet 'blokovcev'.
Sem pa nekako se odlocla da mogoce damo plenico cisto stran cez dan, ampak samo ponoci na njegov omejen prostorcek.

Hvala vsem!
Lustni so!!
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #230 : torek, 23.10.2012 : 18:03:54 »

Od 9-tedenskega mladička še ne morete pričakovati, da bo zdržal več kot nekaj ur skupaj. Če ste prebrali celo temo, ste se že veliko naučili in prav je tako. Wink
Osnovna pravila glede lulanja pri mladičkih so:
- takoj, ko se zbudi:  je treba kar takoj spustit, kar tisti trenutek delamo, pograbit psa, ki se je ravno zbudil,  in tečt ven. Lužica bo zagotovo, temu naj sledi pohvala in bolj kot boste pri tem dosledni, prej bo dojel, da dela prav;
- precej kmalu hranjenju, npr. čez kakšnih 15 minut.

Tudi ponoči se je treba žrtvovati in teči po stopnicah ven. - No, treba ni, pomaga pa. Sama sem celo življenje stanovala po blokih in sem vedno v zelo kratkem času naučila mladiče, da se  v stanovanju ne lula. Sem pa v času tega učenja hodila naokrog s podočnjaki, pošteno priznam. Ampak se je splačalo. Vztajnost se vam bo obrestovala in če vas je v družini več, vam bo lažje malo razdeliti dolžnosti. Postopno lahko podaljšujete čas, ko psičku ni treba ven. Kakšnih 6 ur ponoči bi moral zdržati nekje pri štirih mesecih, pri pol leta pa brez težav osem ur. Seveda to ni neko napisano pravilo, ampak se od psa do psa razlikuje.

Veliko zabave vam želim! Wink
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #231 : torek, 23.10.2012 : 18:15:35 »

Mogoče malo neumesen komentar, ampak ob vseh zgodbicah blokarjev, sem prekleto hvaležna ne vem komu, da imamo vrt čeprav smo v 1. nadstropju)! Če že lulanje pri odraslih funkcionira, te kakšna nočna driska vedno lahko preseneti.  Tongue Tako da svaka vam čast!  Afro
Logiran
VivikaChilly
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #232 : torek, 23.10.2012 : 18:26:56 »

Ja na drisko res ne racunamo!;) se bomo dosleno drzali navodil kaj sme jestinin v kkaterem obdobju!
Za ponoci pa ocitno bo treba biti bolj pozoren kdaj se mali zvedavcek zbudi, ker zaenkrst se ne dane glasnih znamenj, da je pripravljen za akcijo!;)
Logiran
D.Roze
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95


WWW
« Odgovor #233 : torek, 23.10.2012 : 22:00:41 »

kot si sama ugotovila,da razna vprasanja postavljat psu ravno ni najboljse..a greva ven? te lulat? si lacen? jaz sem tudi v bloku doma in moja psicka 3,5 mesece vec ne kaka noter, le kaksno luzico spusti ko se igra s nečaki in je nato ne peljemo ven..

kako sem se jaz tega lotil: vsaki 2 uri ven in ko začne lulat ven sem rekel " lulaj" in glasno pohvalil, pobozal, priboljsek..
ce je spustila luzo noter, ce sem jo dobil "zraven" sem jo okaral "ne sme", "fuj" in enostavno obrisal luzo in jo trenutek ignoriral..
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #234 : sreda, 24.10.2012 : 10:31:25 »

Ja, mi ponoči nismo čakali, da se zbudi. Smo ga kar sami zbudili. Potem smo čas daljšali. Res pa nismo imeli težav s tem, da bi se ponoči igral. Nam je delova bolj v stilu, "kuj bom lulal, samo pusti me spati, prosim."
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #235 : petek, 22.02.2013 : 17:44:53 »

Živjo, jaz pa imam nekaj vprašanj glede teh pleničnih predlog, ki se jih povsod omenja  Wink. Brskam in pregledujem, a imam še vedno nekaj vprašanj.
1. Je te predloge mogoče prilepiti na podlago, ali se jih samo položi in jih je treba s čim obtežiti, da se ne dvigujejo preveč?
2. Je za mladička smiselno kupovati pralne predloge? Nisem čisto sigurna, ali se vonj spere v stroju, a saj če so mišljene za opravljanje potrebe, morda to ni največji problem  Huh.
3. Obstaja kakšna večja varianta papirnatih pleničnih predlog? Največje, ki sem jih našla, na roli merijo 16x33 cm. Če bi hotela zagrajen prostor oblepiti, je to kar precej rolanja Cool. Sem kaj spregledala?
4. Nočem škrtariti, a rabim realno računico: če menjate predlge na zamejenem prostoru, je mogoče tiste, ki so ostale čiste (če niso niti potackane ipd.), uporabiti čez kak dan še enkrat?

Za vsak slučaj: razumem, da je to samo za izredne razmere, ko ne gre drugače in mladička nekaj ur pustiš samega. Da moraš doživljati ekstaze, ko opravi potrebo zunaj, mi je povsem jasno  Cheesy
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #236 : petek, 22.02.2013 : 17:49:32 »

Plenične podloge komot zalepiš kamor češ, ampak seveda niso samolepilne Wink

Zmanjšaj prostor gibanja in imela boš manj dela. Pa večkrat ven, ampak to verjetno že veš...
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #237 : petek, 22.02.2013 : 17:52:26 »


plenične podloge so največje v velikosti postelje 180 na 90. jaz uporabljam 60 na 90. kupim jih v eni trgovini kjer prodajajo sanitetni material.

to se nič ne lepi oz. obtežuje. najbolj fino je, da so mladiči že navajeni na plenice in jih ne trgajo. drugače se dobi v pasjih štacunah pasje plenice (ki so precej dražje) in tudi neko plastično držalo za njih.

jaz uporabljam plenične predloge pri mladičih od kotitve dalje. mladiče imam navajene na njih in ko gredo k novim lastnikom so navajeni lulanja na njih. jasno pa že poskušamo "uneztavestpadat" pri lulalnju zunaj  Grin Grin Grin

aja teh podlog se nič ne pere. ko je "polna" jo pač zabrišeš stran in daš novo. to je lahko v parih urah, lahko pa drži kakšen dan. potem je že nuja zamenjat zaradi vonja. jaz ponavadi dam vsak dan novo. pri leglu me pa ne vprašaj koliko jih gre. bolje, da ne štejem  Grin Grin Grin
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #238 : petek, 22.02.2013 : 19:04:39 »

Odličen pripomoček za držanje plenic na mestu ne neka gumijasta nedrsna podloga, še najboljše tista za tuš kabino, na ketero pritrdiš plenico s kljukicami za perilo.
Najboljše so majhne, ker ti velike za večkratno uporabo fuul zasmrdijo. Najcenejše so v Kosovirju, 60 kom za 12 evrčkov.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #239 : petek, 22.02.2013 : 19:23:31 »

jaz sem za naše mladiče mela plenično podlogo, čez njo pa umetno travo Wink
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines