mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 03:16:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: starejši in mlajši pes?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: starejši in mlajši pes?  (Prebrano 5489 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
whatever22
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : torek, 24.08.2010 : 09:52:27 »

Pozdravljeni!

Imam psičko, bernsko planšarko(Lajko), ki bo februarja stara 9 let. In z družino razmišljamo, da bi kupili še enega psa, novofundlandca. Zanima me če bi se Lajka ob nakupu mlajšega psa počutila manj pomembno in nekdo mi je rekel da bi starejši pes(torej Lajka) začutila da bi morala umreti, ker je pač k hiši prišel mlajši pes. Če bi kupili še enega psa ji nebi posvečal nič manj pozornosti kot novemu psu. In če se nebi počutila manj vredno in vse to, kakšnega psa naj kupim- psičko ali psa? Ker baje da se psa nasprotnega spola dobro razumeta, psa istega spola pa ne. In če bi kupili npr. psa, kdaj bi ga lahko dali kastrirati? In zanima me kako bi se razumela starejši in mlajši pes?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1 : torek, 24.08.2010 : 10:20:27 »

Če kupiš rodovniškega samca, potem itak ni nujno da ga daš kastrirat. Če nima rogovnika je pa mešanec od šteparja.
Kako se bosta razumela s psom ali s psico pa se ne da v naprej predvideti. Če je tvoja psica že itak ok in sprejema druge, bi jo lahko mladič ali pomladil, ali ji šel na živce, bi ti pa prihranila psica nekaj dela, ker bi ga že ona malo vzgajala.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #2 : torek, 24.08.2010 : 16:29:38 »

Bi se priključila z vprašanjem, če je kateri imel npr. mlajšega psa, potem pa v zavetišču posvojil starejšega? Kako je potem z hierarhijo in sprejemanjem drug drugega?
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #3 : torek, 24.08.2010 : 21:41:01 »

Nobena kombinacija naceloma ni problematicna (ne glede na spol ali starost), ce tudi sicer tvoj pes sprejema druge pse. To pa ves, preden dobis drugega, kajne? Smiley Ce tvoj starejsi/odrasel pes ni prevec navdusen nad drugimi psi, se z mladicem se vedno da urediti z malo potrpezljivosti in previdnosti, s starejsim prislekom pa tezje, ce sploh. Pri posvajanju odraslega iz zavetisca se pac pozanimas, kako se vede do drugih psov.

V vsakem primeru pa velja pravilo, da ostane tisti pes, ki je bil 1. pri hisi, vedno na 1. mestu (1. dobi hrano, prvi gre skozi vrata itd.). Med sabo pa psi zelo hitro postimajo hierarhijo ...
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #4 : torek, 24.08.2010 : 22:05:28 »

Samo, glede na to, da starejši psi vzgajajo tamale, a je potem če imaš najprej mladiča, pa potem posvojiš starejšega psa težko  ohranit prednost malega oz. majšega?


Če gre pa seveda le za razliko v letih dveh odraslih psov, je pa seveda nič drugače kot če je obratno.


Bi pa rekla, da morate pred nakupom novega psa vedeti, kako se tisti, ki je že z vami odziva na mladiče, druge pse, ali morebiti ne mara samcev ali samic ...  šele potem je možno razmišljati o ostalem.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #5 : torek, 24.08.2010 : 22:37:09 »

Samo, glede na to, da starejši psi vzgajajo tamale, a je potem če imaš najprej mladiča, pa potem posvojiš starejšega psa težko  ohranit prednost malega oz. majšega?
Jaz ne vidim problema, ti ravnas kot se odlocis, tudi ce je hierarhija med njima drugacna. Pri nas recimo je bil starejsi prvi in mlajsa druga, prisla je ca. 7 mesecev stara, ko je imel on tri leta. Zame je on se vedno sef in bo tako ostalo, ceprav ga ona rada komandira in ji on to tudi priznava (po drugi strani se pa zelo rada slepa nanj). In za namecek zdajsnja zacasnica, ki je najmlajsa od vseh, komadira oba. Pa prejsnja ju je tudi, ceprav je bila po starosti recimo nekje med obema. Roll Eyes Grin
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: starejši in mlajši pes?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines