mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 05:53:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Neodgovornost pada že na otroke
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Neodgovornost pada že na otroke  (Prebrano 20190 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« : sobota, 28.08.2010 : 13:11:47 »

Res nisem vedela kam naj dam tole Undecided Takšne probleme imam z VSEMI mojimi sovrstniki. Vglavnem začelo se je tako, da sem eni sošolki preko Facebooka svetovala, da naj ima mačke pod nadzorom, zato, ker ji je avto povozil mačko. In kaj dobim od tega? NAPAD TREH LJUDI. Oz. otrok. Vsi so se spravili na mene. Tako dolgo je potekalo, da smo na koncu prišli do tega, da ti niti psov ne cepijo! In na koncu sem jaz fukjena in prizadeta in otročja pa ne vem kaj še vse. In enako sem svetovala na enem forumu o skupini glasbeni, VSI napad na mene. Zato ker sem svetovala za rodovniške pse ter da naj imajo živali pod nadzorom Cry Cry Cry  In zdaj jaz nimam pojma o živalih. Vzela sem dve uspavalni tableti pa še vedno nisem mogla zaspati, zdaj pa se cela obupana jočem za računalnikom. Vglavnem vsi, ki so mi nekaj pomenili me zdaj imajo za fukjeno.... eh...
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 28.08.2010 : 13:18:51 »

Jaz sem se odločila, da prekinem! Nikoli več, res nikoli več be mislim otrokom svetovati, ker je potem živo s**** niti odraslim ljudem. Ne mislim si potem glave razbijati. In na koncu JAZ mučim živali, ker imam mačko v stanovanju! GROZA. In jaz sem mučitelj živali, ker imam Samojeda v bloku sram Cry Cry Cry Ne zdržim več. Preveč se ubadam z temi živalmi, vsega mi je dovolj.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2 : sobota, 28.08.2010 : 13:19:38 »

Samoyed lover, nikar se ne sekiraj, prosim. Ti si za svoja leta izredno zrela in pametna punca, ostali vrstniki ti pač ne sežejo niti do kolen. Zavedaj se tega, čeprav je v takih trenutkih mogoče težko in te kakšna izjava tudi prizadane. Ampak, ali se sploh želiš družiti z ljudmi, ki tako nazadnjaško razmišljajo in uporabljajo čisto neprimerne izraze?
Vem, da gre tebi v prvi vrsti za živali, ki jim želiš samo najboljše. Ampak proces ozaveščanja ljudi je žal zelo dolgotrajen in na poti je veliko ovir. To sama dostikrat vidiš tudi na tem forumu, ker pa smo vsi navdušeni nad tabo.

Nikar ne bodi žalostna. Počasi se daleč pride - pa čeprav so to zdajle, ko to bereš, samo besede - verjemi, da je res!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #3 : sobota, 28.08.2010 : 13:21:03 »

ker pa smo vsi navdušeni nad tabo.

ker = kjer
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 28.08.2010 : 13:26:18 »

Hvala sram

Ampak zdaj bo v šoli živo s**** zdaj se bodo vsi spravli na mene, ko bodo te tri punce povedale, kar sem jim rekla. Mogli bi videti njihove komentarje Cry  Zdaj bodo vsem rekle, da mučim živali in da sem jim rekla, da boljše, da mačko navadi na povodec, kot  pa, da jo avto povozi. Eh sploh ne upam v šolo.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #5 : sobota, 28.08.2010 : 13:32:20 »

Ne se pustit. Veš, da imaš prav, zato vztrajaj pri svojem in ne pokaži, da te je prizadelo. Mogoče lahko prosiš za pomoč katero od učiteljic, ki ima prav tako rada živali, pa se pri kakšni uri o tem pogovarjate? Lahko jim poveš za mojpes.net, jim pošlješ kakšen link - npr. tegale "Ko kamni jočejo":

http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193

- pa še kaj boš zagotovo našla. Kaj bodo rekle sošolke, ko bodo to prebrale?
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #6 : sobota, 28.08.2010 : 13:33:43 »

Hm veš živalovarvarstveniki morajo biti ljudje z kilometer debelo kožo in si karnaprej ponavljat, da je to kar delajo prav in da drugi nimajo glasu pri tem kaj delajo oni z svojim življenjem. Bodi vztrajna in ne obupaj, nasvete pa deli tistim, ki si le tega želijo. Pomojem so vsi člani tega foruma že kdaj slišali kaj v smislu ja kašna budala mučiteljska pa si ti da maš mačka v stanovanju oz da bi imela mačka v stanovanju.
Res NE SEKIRAJ SE KER NI VREDNO SE OBREMENJEVAT S TAKIMI LJUDMI!!
Mi te mamo radi Cheesy
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #7 : sobota, 28.08.2010 : 13:35:43 »

Joj, glavo pokonci punca! Ti si pokazala, da razmišljaš s svojo glavo, da veš, kaj je prav.
Une tablete kar stran zabriši, jih ne rabiš.
Zlomimo/jo se pa včasih vsi in ja, včasih je zelo težko.
Kar tako naprej. Tebe nima bit kaj sram.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #8 : sobota, 28.08.2010 : 13:39:34 »

Samoyed lover, verjamem, da ti je hudo, ob takih dogodkih je vsem. Ampak ti se pa res nimaš za kaj sekirat. Sama veš, da si super punca in da veš o živalih mnogo, mnogo več kot marskdo od precej starejših od tebe, da o otrocih sploh ne govorim. Bodi samozavestna in vztrajaj, ko si prepričana, da delaš prav. Ne oziraj se na grde besede 'prijateljev'. Jaz mislim, da sploh še ne vedo, kako dragoceno kolegico bodo izgubili s takim odnosom. Res, ne se sekirat, tega bo v življenju še precej. Svoje mnenje in svoj pogled si jim predstavila in verjetno tudi utemeljila, kaj več pa niti ne vem, če lahko narediš (morda kaj takega kot pravi Pepsi). Ne pusti se jim in ne oziraj se na njihove žaljivke - čez eno uho notri, čez drugega takoj ven. Zdajle sem se spomnila ene misli (avtorja se žal ne spomnim), približno takole gre: ''Pusti ljudi, naj govorijo, kar hočejo in hodi po svoji poti.''. Skrbno ohranjaj prijateljstvo s tistimi, ki te sprejemajo takšno, kot si.
(p.s.: nikoli nisem uporabljala uspavalnih tablet in niti ne poznam njihovega delovanja, bi se jim pa sama izogibala - se strinjam z Yo, ne potrebuješ jih)
Logiran
marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #9 : sobota, 28.08.2010 : 13:51:49 »

Le ponosno korakaj po šoli, saj so tvoja dejanja in besede plemenite. Pri svoji rani starosti se že lahko pohavliš s svojimi aktivnostmi za dobrobit živali in spoštovanje zakonodaje, kaj pa oni?  Wink
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #10 : sobota, 28.08.2010 : 14:10:20 »

Samoyed lover, nič nisi naredila narobe. Ko boš naslednjič šla v mb zavetišče sprehajati pse, lahko rečeš na recepciji, da bi imela nekaj tistih modrih knjižic z naslovom O odgovornem lastništvu psa (izdal jih je Vurs). Pa jih malo razdeli, da si bodo lahko prebrali, iz uradnega vira, kaj je to mučenje živali. Wink
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #11 : sobota, 28.08.2010 : 14:18:33 »

So ti že vse že punce pred mano napisale!  Wink

Tudi jaz sem ena od tistih "ta čudnih", ki ima mačke ('boge revčke  Wink) zaprte v stanovanju, pa psa na povodcu. Ne sekiraj se! Vsaj probaj...  Smiley
(in še vedno se - po ne-vem-koliko-letih - zaradi tega "kregam" s svojimi starši!)  Lips Sealed

Ti pa moram tole napisat: uspavalne tablete v smeti! Tako mlada nimaš z njimi nič za početi!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #12 : sobota, 28.08.2010 : 15:46:22 »

Ej, veš kaj punca, napadajo te, ker niti približno niso tako odgovorni kot si ti! Odgovornost pa je ena od lastnosti odraslih (vsaj naj bi bila  Undecided) torej samo dokazujejo kako prekleto so nedorasli in neumni.
Ne se pustit, ne se prilagoditi njihovi volji. Kaj boš potem? Gledala kako njihove mačke končajo pod kolesi avtomobilov, psi zbolevajo ker niso cepljeni? Boš lahko to prenesla? Boš lahko tiho? Morda zdaj sama še dvomiš v odgovor, pa ti jaz povem kakšen je ;NE! Ker nisi taka, ker je v tebi ljubezen do živali.
Naj te potolažim, tudi ko boš odrasla ne bo dosti lažje. Ja, zmešana baba ki teži, boš in še kaj drugega. Vendar boš točno vedela, da je to edino pravilno in tudi to, da nisi edina, nisi sama.
To zadnje si ponavljaj - nisem sama!
Bodi še naprej taka kot si, edino taka si lahko zadovoljna s seboj in posledično srečna.
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #13 : sobota, 28.08.2010 : 16:31:07 »

Najlepša za vse vaše vspodbudne poste in lepe besede (in pohvale), moram reči, da ste mi dali nekaj upanja, čeprav sem še zmerom slabe volje, ampak se še naprej trudim tem ljudem vbiti v glavo ( otrokom iz foruma) kaj je prav in kaj ne, pa mi ne verjamejo in še naprej trdijo svoje... Bi bila vesela če bi bil iz tistega foruma vsaj en, ki bi držal z menoj Angry
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #14 : sobota, 28.08.2010 : 16:47:21 »

Se ne bi res mogla obrniti na kakšno učiteljico, biologinjo ali kakšno drugo, dovolj izobraženo in skrbno  ljubiteljico živali na šoli, če se  biologinja  z njimi ukvarja samo teoretično in jih gleda od daleč, se  pogovoriti o tej problematiki in ji predlagati tematsko izobraževanje (debate, govorni nastopi s temo Kako skrbim za svojo domačo žival, predstavitev lastne živali,  seminarske naloge, obiski bližnjega zavetišča, predavanje  kakšnega člana iz bližnjega društva za zaščito žival)? Z odraslim/i bi skupaj dosegla bistveno več in hitreje. Morda bi na koncu še dojeli pomembnost tvoje odgovornosti, čeprav ti  tega takoj ne bi hoteli pokazati. Če trije začnejo razmišljati drugače, je veliko.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Neodgovornost pada že na otroke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines