mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:24:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Neodgovornost pada že na otroke
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Neodgovornost pada že na otroke  (Prebrano 20159 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bvovk
rad pišem
****
Sporočil: 410


« Odgovor #45 : ponedeljek, 30.08.2010 : 10:23:34 »

samoyedka, veš kaj se je pa meni zgodilo v začetku meseca. tudi jaz imam tri muce in jih imam samo notri. če so bolne, se odpeljemo v ljubljano na dobro kliniko. v začetku avgusta pa smo se šli cepit in smo šli k lokalnemu veterinarju. no in me je šla veterinarka prepričevat, da so mačke za ven in da naj jih obvezno začnem spuščat ven. prijazno sem ji povedala, da moje mačke že ne bojo zunaj brez nadzora skakale pod avto in razkopavale sosedin zelenjavni vrt, ona je pa zavijala z očmi zraven. samo upam, da tako zagreto kot proste izhode zagovarja tudi sterilizacijo/kastracijo.   Roll Eyes

se pravi res ni nič nenavadnega, da tako razmišljajo otroci, če pa še nekateri veterinarji takole streljajo kozle. ostani ponosna, širi svoje znanje in osveščaj še naprej. tudi če se bo 10 sošolcev norčevalo iz tebe, en sam bo pa zaradi tvojih informacij začel boljše skrbeti za svojo žival, boš s tem dosegla ogromno!  super
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #46 : torek, 31.08.2010 : 16:15:08 »

Hvala lepa vsem, ki ste mi pomagali, zdaj je moja samozavest že spet na " vrhuncu"  Grin Ste mi dali upanje Smiley Tudi sekiram se nič več ne Smiley Hvala vsem! Cheesy
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #47 : torek, 31.08.2010 : 21:12:56 »

Bravo. Le tako naprej! bravo Afro
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
BeLePu
novinec
*
Sporočil: 13


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 01.09.2010 : 14:04:46 »

Sama se strinjam z vsemi odgovori tukaj..

Tudi sama sem v najstniških letih opozarjala prijateljice, sošolke glede ravnanja z živalmi.. Od vseh dobila hladen tuš, mogoče od 2-4 punc ne.. Na začetku sem se oh in sploh sekirala, potem sem se pa nehala..
Kako? Rekla sem si, dokler sem na svetu bom opozarjala na to, pa če ostanem brez prijateljev. Le tako sem videla kdo so resnično moji prijatelji in kdo ne!
Zdaj si v teh letih, ko si kolegice menjavate, si nekaj zaupate, pa sčvekate naprej, itd... ampak ko bo čas, boš spoznala prave prijatelje, katerim boš lahko rekla : "ne ravnaj tako z živaljo" in oni te bodo upoštevali in te poslušali..

Vidim, da imaš do 14 let tu nekje.. Punca, kaj ti počneš z uspavalnimi tabletami? Proč z njimi!

No.. kot si rekla neodgovornost pada že na otroke.. Tukaj je en link, prosim zavedajte se da je ogled na lastno odgovornost!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/okrutnost-u-hrvatskoj-ili-bih-prepoznajete-li-djevojku-kojoj-je-smijesno-zive-psice-bacati-u-rijeku/509829.aspx

Linka ne znam skrajšati, tako da se opravičujem.

Kaj pa pravite na to temo? Mene je ta punca tako razžalostila, razjezila.. Nimam besed.. v glavi imam miljon psovk za njo, miljon možnih scenarijev... Sad Cry Cry
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #49 : sreda, 01.09.2010 : 15:20:44 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/okrutnost-u-hrvatskoj-ili-bih-prepoznajete-li-djevojku-kojoj-je-smijesno-zive-psice-bacati-u-rijeku/509829.aspx

Linka ne znam skrajšati, tako da se opravičujem.

Kaj pa pravite na to temo? Mene je ta punca tako razžalostila, razjezila.. Nimam besed.. v glavi imam miljon psovk za njo, miljon možnih scenarijev... Sad Cry Cry
Ah, grozno, nedopustno, ... so (po moje) veliko preblagi izrazi za posneto dogajanje... Ob vsem tem (in še čem, kar se dandanes dogaja) pa se sprašujem, kakšna 'gnila' družba smo postali (ali pa ostali?), da se kaj takega sploh dogaja... Nimam pravih besed, res ne.
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #50 : ponedeljek, 20.09.2010 : 17:00:28 »

Enkrat sem gledala posnetek, ko je mlad fant vrgel psa iz mostu Angry Pes si je seveda polomil kosti in na žalost poginil Sad Takšne stvari me zares razjezijo!
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #51 : ponedeljek, 20.09.2010 : 19:56:18 »

Najbolj žalostno je, da je emocionalnih kripljev svet poln...  Cry
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #52 : sobota, 22.01.2011 : 16:06:17 »

Jaz se tudi med mlajšimi (11 let) in se trudim pomagati živalim. Tudi jaz sem zaradi ljubezni do živali izgubila prijateljice. Eni nisem več dobra, ker pametujem, skrbim za brezdomne muce in mislim, da ne skrbi dobro za hrčka in zajčka. Dobila ju je za presenečenje, saj si je želela psa, ki ji ga niso hoteli kupiti. Povedala sem ji, da menim, da bi morala malo bolj paziti na svojo hrčico, saj se ji je že skoraj utopila, večkrat se ji je zgubila, že dvakrat so ji zlomili nogo, stopili nanjo, padla jim je v barvo... Pa s tem nisem milila nič slabega.
Drugi nisem dobra, ker ne verjamem, da obstajajo čistokrvni brez rodovnika, ker se ne vdam kar tako in pomagam vsaki bogi živali, tudi če mi mogoče ne bo uspelo in ker pazim na svoje muce, namesto da bi jih vzgajala (raje nismo postavili smrečice, zamrežili smo balkon...seveda pa jih vzgajam, saj jih vedno okaram, ko gresta na prepovedan kraj). Ona je na začetku z mano skrbela za brezdomne muce, nato pa je nehala, ker misli, da bo zbolela in bodo itak vse pomrle.
Je pa še veliko takih prijateljic.
Se pa ne čupim, da so otroci taki, če jih učitelji tako vzgajajo. Če učitelji utapljajo svoje mačke, se z učenci pogovarjajo, kako je najbolje da mačko navadiš na hranjenje z ostanki, jim delijo piščančke in zajčke za domov...se sploh ne čudim, da raje dajo prav učiteljici, kot eni nori punčki, ki pretirava z živalmi.

Logiran
blanci
novinec
*
Sporočil: 37


WWW
« Odgovor #53 : sreda, 02.02.2011 : 17:26:03 »

airedale bodi to kar si in ne spreminjaj mišlenja zaradi drugih. V teh letih sem opazila, da smo tudi mlajši včasih bolj spoštljivi kot so odrasli. Ko sem bila jaz toliko stara kot ti, se tudi sama nisem upala nobenmu nič reči, posebi ne učiteljem, sedaj pa, če me kaj zmoti kar povem.
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #54 : četrtek, 31.03.2011 : 13:53:17 »

Saj tudi jaz sem tej učiteljici vse povedala kar si mislim. Na koncu sem počakala da so vsi šli in ji rekla, da če se ji ne zdi zelo neodgovorno dajati piščance kar tako otrokom čeprav lahko le rečejo da jim starši pustijo in na koncu so cele dni zaprti v majhni ˝kištici˝...rekla je da imam prav ter da bo letos naredila soglasja. Tudi pri veterinarjih naletiš na takšen odpor, če si mlajši. Jaz sem našla 2 bolni muci (tresli sta se, imeli čisto zlepljene oči, slinili sta se, sploh nista nič mogli, res sta bili bolni) sem klicala dežurnega veterinarja (pravega). Rekel je da je na terenu ter pride ko bo lahko. Klicali smo še nekajkrat in končno je vsa razburjen prišel. Nataknil si je debeli rokavici in ju ni niti poskušal prijeti. Rekel je, naj ju ignoriramo, saj so itak brez lastnika in bodo umrle ter naj se ne brigamo zanje. Mene je to tako šokiralo. Tudi v zavetišče Horjul sem klicala ko sem našla 4 dudarje. Prijateljica jih je našla za hišo in jih je vzela noter. Imela jih je noter čez dan in čez noč. Mamo jim je povozilo, njen oče pa jih ni hotel več videti. Dale so jih na ulico in šle. Potem sem jih vzela jaz in klicala horjul, kjer so potrebovali potrditev odrasle osebe. Ko so to dobili so po precej časa (prostovoljka se je zmotila pot) prišli in odpeljali dudarje. Sicer ni ˝ne duha ne sluha˝ o njih a upam da so v redu. Jaz pa sem pač taka in se ne mislim spremenit.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Neodgovornost pada že na otroke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines