mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 15:08:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup še enega psa
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nakup še enega psa  (Prebrano 32078 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #45 : četrtek, 23.04.2015 : 19:37:33 »

Hehe, a se pri vas enmal pogajate?  Tongue
A so "otroc" rekli, da bodo vse storili za kuŠka?  Grin Grin Grin
Vsebinsko bo cucl od tistega, kjer bo preživel največ časa - torej tvoj
Občasni lastniki imajo prej ali slej "glih ta vikend NUJNE opravke" itd
Daleč od oči = daleč od srca
Zdele ste vsi skegljani, pa zatreskani pa tko naprej, samo fascinacija je minljiva zadeva
Če je pa froc alergičen je pa tudi vprašanje, kolk smisla ima, da mu bildaš dodatne alergene
Kokr razumem, ne gre za življenje, da cucl ne bi mogel dobiti drugega doma, ampak za zatreskanost, ki je čez par mesecev ne bo več
Če pa ti na vsak način hočeš drugega cuckota, je pa dost Horjulcev, ki rabijo dom
In če se do zdaj nisi odločila za še drugega Horjulca, se nisi z razlogom, torej je tole čisti impulz, ki bo minil
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #46 : četrtek, 23.04.2015 : 21:35:51 »

Hvala za odgovore  objem.
Impulz gor ali dol. Mene ni prijelo. Je pa enega drugega, odraslega člana naše hiše. Pa sestro. Jaz sem tista, ki bo težila in morila prej, preden se psa kupi. Ker mi je kljub vsemu precej jasno, kdo v tej hiši bo imel večino časa psa. Pa ne mislim jamrat. Sedanje stanje je enkratno. Zjutraj sem jaz zadolžena za sprehod- pri drugih pes tudi glave na dvigne. Popoldan mi psa ugrabijo otroci- odvisno od stresa v šoli- za uro, dve. Pridejo nazaj eni kot rožice, pes pa na pol mrtev. In z drugim psom bi to ravnovesje krepko porušila.
Priznam, sanje o drugem psu so, čez leto, dve, tri. Pa če je to tvoj pes, si boš sam kriv, če ni odpoklica, če pa to ni tvoj pes, pa zna bit drugače.

Alergija je seveda stvar, na katero nisem niti malo pomislila. sram Hvala Kocka. Stanje je pri otroku že toliko bolje, da kar pozabim na to težavo. Saj, če cel teden ne naredim generalne po stanovanju, mi on pove, ko začne kašljat in smrkat. Z mački je pa veliko bolje. Tudi boža jih lahko. Pa sedaj že sam ve, da se mora potem umiti. In ker težav ni več, potem tudi problema ni?

Mislim, da iz te moke ne bo kruha. Mene je strah. Mi je dva dni nazaj rekel sosed, ki je kar konkreten poznavalec psov, če se zavedam, da je tak pes, kot ga imamo, samo eden na milijon. Sem lahko samo pritrdila. Noben pasji mladič, ki bo prišel k hiši, ne bo tako priden. Če pa dodaš še pasemske značilnosti, potem pa samo jao, jao.

Mislim, da bo bolje prva zamera kot pa zadnja. predaja
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #47 : četrtek, 23.04.2015 : 21:45:58 »

Mislim, da bo odlocitev proti temu psu povsem pravilna.  objem

P.S.: O kateri pasmi pa je govora?
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #48 : četrtek, 23.04.2015 : 22:24:31 »

Mislim, da bo bolje prva zamera kot pa zadnja. predaja

To  Afro Afro Afro bravo bravo bravo
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #49 : petek, 24.04.2015 : 00:44:21 »

Ce ni nujno potrebno, si ne komplicirat zivljenja, na kocko postavljat odnosa s sestro in "dusevnega miru" psov. Razumem, da se je sestra zaljubila v enega od mladicev in ima sedaj obcutek, da si jo je mladicek izbral. Ampak, brez skrbi, ko bo prisel v roke novega lastnika, bo pri le tem uzival in ga sprejel za svojega. Sestra trenutno ocitno ni sposobna biti lastnica psa, ce cez teden ne bo imela casa zanj, torej nikar z glavo cez zid. Brez skrbi, ko enkrat bo imela moznost biti lastnica in vodnica psa, se bo prav tako nasel mladicek, ki ji bo osvojil srce oziroma si jo bo prilastninil.

Glede na to, da tu ne gre za kaksno izredno situacijo (bolezen, delo v tujini, ... ) ampak za nakup/posvojitev psa, bi jaz s trezo glavo odlocila, da za nakup/posvojitev trenutno ocitno ni pravi cas in bi sla naprej, psa pa bi vzela, ko bodo za to izpolnjeni pogoji.
Niti slučajno nimam prav nobenih izkušenj  z dvema psoma, ampak tole, kar je napisala No Jinx je pa po moje najboljši možni nasvet, kar jih je Afro

Ni najbolj "prijazen" za trenutno pretreseno srce tvoje sestrice, je dejansko v resnici najbolj pametna in prijazna opcija za vse - za tega psa, za vašega psa, za vašo družino, sploh pa za sestro. Pa čeprav zdaj tega ona verjetno ne bi hotela slišati in ne vrejame ... a naj zaupa modrejšim.

No Jinx objem
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #50 : petek, 24.04.2015 : 00:50:00 »

Ups, vidim, da je bilo še kar nekaj odgovorov v to smer.

Kakorkoli, Bamfel, verjamem, da boš kot izkušena mati človeških otrok in poznavalka "otroških" želja in obljub itak naredila, kot je trenutno najbolj prav Wink Uživajte z Najpridnejšim Fredom v svojem miru in svojem ritmu.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #51 : petek, 24.04.2015 : 07:06:09 »

Nihče ti ne more dati točnega scenarija, kaj vse gre lahko narobe ali pa ne. Vedno je lahko še kaj, na kar ni nihče pomislil. Koneckoncev se lahko tudi pri vas pogoji čez noč drastično spremenijo.

Kot pravi No Jinx - ne si komplicirat življenja, zdaj si s Fredom točno tam, kjer moraš biti in to je dovolj. Ne potrebuješ še dodatne odgovornosti, razen seveda, če/ko bi novega psa jemala zase.

S tem da tudi mene firbec matra, za katero pasmo gre. predaja
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #52 : petek, 24.04.2015 : 07:42:35 »

Kot študentka si je delila sobo z psičko, mamico tega legla. Ve, kakšna pasma je. Sedaj hodi k leglu, pa jo je eden izmed njih popolnoma polastninil.
Če se odloči za, ji bo lahko žal, če se odloči za "ne", ji bo pa prav tako lahko žal. Čarobne palčke za pogled v prihodnost pa nimava Undecided.

Jaz lahko rečem, da jo iskreno razumem.  predaja Večkrat doživela podobno poglavje, morda ne tako zelo intenzivno, pa vendar ... z mladički recimo vsaj trikrat v zadnjih par letih. Enega sem imela celo v začasnem skrbništvu dva meseca in mi je bil totalno na kožo pisan. Lips Sealed AMPAK dokler se pogoji niso poklopili, sem ohranila absolutno trezno glavo in sem rekla NE. Občasno je bilo prekleto težko, čustva so me komandirala po svoje, razum je vlekel kontra, pa zraven kup enih scenarijev, kako bi mogoče vseeno lahko, pa obup, pa prepričanje, da takega psa res ne bom več našla, pa ... svašta Roll Eyes. Ampak halo, če sama ne morem poskrbeti za tega psa tako, kot je treba, pač ne morem. Pika. Ni fer ne do drugih ne do psa. In sem pač čakala. Pa je bila spet "ena in edina priložnost", ki sem jo morala izpustiti. Tako da ja, se absolutno podpišem pod NoJinx.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #53 : petek, 24.04.2015 : 08:27:04 »

Če si psa želiš ti in nekako veš, da bo shodilo. Potem ja. Ampak ta pes bo tvoj, ne od sestre. Sicer pa ne. Ko bo imela pogoje, bo imela psa (upam), prej pač ne gre.

Se je prepogosto zgodilo, da so takole dali psa v varstvo, samo za nekaj časa, da pridejo z dopusta, pa da bo partner imel rojstni dan in ga presenetijo. No, pes je lepo ostal tam, kamor je bil v prvo nameščen, na stroške skrbnikov seveda.

Jo pa razumem, da je zatrapana, ampak če bi bilo namenjeno, bi lahko sama skrbela. Z izjemo vmesnega wc sprehoda pri mladičku recimo. Žal, bo morala izpustiti to življensko priložnost.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #54 : petek, 24.04.2015 : 12:13:12 »

S tem da tudi mene firbec matra, za katero pasmo gre. predaja

Doga argentino. Saj če bi bil neki kao zlati prinašalec ali kuker špinel, nebi veliko razmišljala. Za to pasmo sem pa močno v dvomih, da sem se sposobna spopasti z njo. In to je resnično srž problema- zahtevni karakter.

Mi je pa NoJinx dobro obrazložila: Jaz bi bila psu "mama", ki bi ga vzgajala. Sestra pa "babica", ki bi ga razvajala. To se potem najbrž ne bi dobro končalo. Pes bi bil zmeden ko bi ga sestra prevzela v trajno oskrbo.
Bomo mi rajši svojega izbrali, ko bo čas za to. Wink
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #55 : petek, 24.04.2015 : 12:52:35 »

Doga argentino. Saj če bi bil neki kao zlati prinašalec ali kuker špinel, nebi veliko razmišljala.

Ja, pa kaj nisi tega takoj povedala, ženska?!  Roll Eyes Bi dobila precej krajše odgovore, bi rekla.... Tongue
Sicer pa tudi zlatkoti in kukršpineli niso glih pojem "lahkih" pasem.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #56 : petek, 24.04.2015 : 13:37:21 »

Lej Bamfel, glede na to, da sama točno veš, kaj pomeni to, da otroci navijajo za žival in da so strašno zagreti, ko gre za druženje z njo tistih nekaj uric, ko si sam vzamejo čas za to in kdo je v resnici 100% zadolžen za žival 24/7, lahko sestri dopoveš tudi:

Če je tako zelo prepričana v "namenjenost" točno tega psa točno njej v točno tem trenutku
- da ni nobenih ovir, da pes živi 24/7 pri njej, če se za to resno odloči in je pripravljena temu prilagoditi življenje
- da, če že načrtuje nakup in to ni situacija, ko bi morala zaradi neke izredne zadeve (smrt lastnika itd.) ravno ona poskrbeti za nekega psa, prilagodi svoj življenjski stil tako, da si najde bivališče, kjer bo žival lahko bivala z njo
- si čas organizira tako, da bo, kljub študiju, enako kot vse zaposlene osebe, ki same skrbijo za svojega psa, dejansko ona in samo ona prva skrbnica svojemu psu (ostali, če pristanete, pa ste še vedno lahko občasne varuške ob izrednih dogodkih kot je potovanje ...)
- da med drugim obstaja ogromno študentov staršev, ki morajo kljub študijskim obveznostim in po možnosti še dodatnemu delu, hendlati 24/7 "obveznost" v obliki svojega otroka in da večina njih to izvrstno obvlada, ker so resni, odgovorni in ker so se primorani dobro in resno organizirati in marsikateri "fraj" urici s kolegi tudi odreči in se zavedajo, da svoje odgovornosti ne morejo odložiti na svoje najbližje zgolj zato, ker so pač familija ... vendar to pomeni nič kaj romantično "študentsko življenje"

Hočem reči, da je edino prav, da se človek zaveda, da mora SAM najprej poskrbeti za izpolnitev svojih želja.
Na občasno pomoč lahko sicer vedno računa, vendar je treba v štartu delovati tako, kot da je ne rabiš. Skratka samostojno.

Če pa že v štartu "trenutno ni pogojev", jih pač ni. Pika.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #57 : petek, 24.04.2015 : 14:44:48 »

No, tudi jaz se ne bi odločila za to verzijo skrbništva psa, za kar je več (mojih) subjektivnih razlogov.

- eno leto je dolgo in se lahko zgodi marsikaj.
- velika možnost je, da ti bo ostal za vedno.
- v vsakem primeru moraš in boš (kolikor te poznam Wink ) ravnala, kot da je tvoj. kako boš potem lahko dala svojega psa od sebe drugemu ne vem, jaz ne bi zmogla.
- zdaj ste prav fajn usklajen team, sistem deluje, prihod novega vam bo po vsej verjetnosti porušil večino ali vsega.
- za Freda bi lahko prihod novega psa spremenil življenje na bolje kot tudi na slabše. Spremenilo ga bo vsekakor.
- pri mladiču bo itak treba računati, na ogromno vloženega časa in posledično manj za Freda, a tudi potem ni zagotovljeno, da boš lahko oba istočasno peljala na sprehod oz. je tudi priporočljivo vsakega zase peljati vsaj občasno, torej je treba računati na večjo potrebo časa.
- sicer je pasma krasna, a meni osebno sploh ne sede. sicer sem to tudi za pitbule trdila, dokler nisem živela par mesecev z Luckyco in me je očarala, ampak bi vseeno trdila, da si ga ne bi izbrala zase. Če nimaš filinga, da ti sede,... a je treba?  In tudi če bo pravi neproblematični cuker,... ga boš dala otrokom, da ga peljejo na sprehod? Pa ne, da bo problem z otroci, pač pa morebiti z mimoidočimi psi itn.

Moj lajf z enim psom je bil čist simpl. Neproblematičen in vse in niti ni bilo neke nujne želje ali potrebe po drugim psom... Pa se je pač zgodilo, da sem srečala Neliko in je bila mal gužva v Horjulu itn in sem začela razmišljat v to smer. Par mesecev. Pa sem jo posvojila tak, brez pričakovanj, za doma, za družbo celi družini, ker jim Majeka nikoli nisem pustila imeti, ker je šel vedno in povsod z mano... da imajo enega za doma Smiley
Pa sem imela srečo in nesrečo. Srečo zato, ker se je takoj in vklopila med nas in zelo navezala nanj, nikoli nobenih težav, ljubosumja, nestrinjanja, nič. Učila od njega, da ni treba imeti strahu, da je življenje prav fajn. Nesrečo pa zato, ker se je izkazalo, da "plašna" Neli pa vendar rada hodi v svet , rada dela in se uči, nasploh vse rada počne tako kot Maj. In evo, imam še enega psa, ki ga jemljem s sabo in ga ni nič doma Grin

Tretjega si sploh ne bi umislila, če se ne bi zgodil (ne-) srečni Smiley splet okoliščin. In če se ne bi Mici tako zelo ujela z obema dvema starima in vsem nam. V bistvu imam srečo, ker delujejo trije kot eno in niso problematični. Si ne predstavljam kako bi bilo v nasprotnem primeru, da bi jih morala ločevati ali skoz neki kontrolirat , nadzorovati,...  Shocked Pomagalo je tudi, da sem jo lahko prej sprobala, saj bi jo tako kot sestrici vsekakor oddala v nov boljši dom, če se z nami ne bi tako ujela.

In ker se število ur na dan ni povečalo sorazmerno z številom psov Tongue , se je vložen čas v vsakega psa temu primerno porazdelil. Pač ni in ne more biti isto strežit potrebam trem psom, sicer podobnim a vseeno različnim, kot enemu samemu. Majek bi sigurno trdil, da je bil lajf kot razvajen edinec boljši, čeprav je prav spretno izkoristil mojo zmanjšano pozornost, ko se je bilo treba ob prihodu Nelike bolj njej posvetiti, in postal khm malo bolj selektivno poslušen Tongue

Kakorkoli. Lajf z enim psom super, z dvema ni več tako, kot z enim Wink je pa lahko prav fajn Kiss Dva tudi lahko še peljem prav na komot na sprehod, s tremi pa raje poiščem mirno okolje, da se zdivjamo oz. peljem posebej 2+1.

Toliko iz našega brloga, kakorkoli se boš pa odločila,... te podpiramo Smiley

Logiran

vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #58 : petek, 24.04.2015 : 18:33:30 »

 
Ja, pa kaj nisi tega takoj povedala, ženska?!  Roll Eyes Bi dobila precej krajše odgovore, bi rekla.... Tongue

 Afro Afro

V prvi vrsti se meni zdi to ena cela zmeda za psa.. to podajanje.. že v tem ne vidim smisla, razen skrajno sebičnega (človeškega) seveda..
Pol pa seveda vse ostalo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #59 : petek, 24.04.2015 : 22:34:23 »

Sej imamo vsi pse iz sebičnosti. Tongue Če ga nebi hotela, ga nebi imela Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup še enega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines