mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:32:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Muca lula po stanovanju!
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Muca lula po stanovanju!  (Prebrano 13678 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #15 : torek, 05.10.2010 : 17:46:28 »

 Cheesy Super!
Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #16 : sreda, 06.10.2010 : 21:48:59 »

No, da sporočim - naša Inajka je danes normalno opravljala potrebo v wcju.  Ji sproti čistiva in jo poskušava zaposliti z raznimi igračkami in priboljški. Danes naju nekaj ur ni bilo doma in sem vse pretipala - ni bilo nobene lužice nikjer. Posteljnina je oprana, edino jogi ima zdaj vonj po kisu, ker sem ga čistila s kisom in sodo bikarbono.  Upava, da se lulanje izven wcja več ne bo ponovilo Smiley Pa še enkrat hvala vsem za nasvete in pomoč! Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #17 : sreda, 06.10.2010 : 22:20:03 »

Super novice! Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #18 : sreda, 06.10.2010 : 23:09:00 »

Jaz bi ji za vsak slučaj namestila še en wc, še zlasti, če vaju dlje časa ni. Pri nas je to bistveno bolj pomembno od količine peska, prav tako ni pomembna kvaliteta.  Pač muca ne gre v onesnaženega in pika, mačku - tipičen dec - je itak vseeno. Jaz čistim tudi po 5x dnevno, peska mi gre 30 kg mesečno za dva, ampak ok, če so s tem zadovoljni. Tudi zato ne kupujem dragega.
Če je muca bolna, seč tudi izjemno smrdi, sem enkrat to izkusila in je za  bruham bruham
To res ni bil običajen vonj po seču.
Logiran
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 07.10.2010 : 00:45:00 »

Ce razlogi niso zdravstveni ponavadi pomagajo kaksni dodatki za pomiritev, recimo feromoni, kot je Feliway , ali pa zeliscne tablete za pomiritev, kot je navadna celadnica in baldrijan .

Pri nas ni na Feliway nobene reakcije, dobro, bomo poskusili baldrijan...  Smiley
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
LooNee
odvisnež
*****
Sporočil: 916


« Odgovor #20 : četrtek, 07.10.2010 : 08:24:54 »

Super, samo da je bolje. Verjetno je bil res le stres zaradi vajine odsotnosti Smiley


Ce razlogi niso zdravstveni ponavadi pomagajo kaksni dodatki za pomiritev, recimo feromoni, kot je Feliway , ali pa zeliscne tablete za pomiritev, kot je navadna celadnica in baldrijan .
Pri nas ni na Feliway nobene reakcije, dobro, bomo poskusili baldrijan... Smiley


Feliway itak da ne pomaga vedno...pri nas tudi ni. So pa veliko bolj te tablete, ki jih uporabljamo veckrat, tudi v drugih primerih. Mi smo pri nanem polulancku tudi na homeopatskih zravilih in mislim da so bila ravno ta prelomnica, da se je zadeva popravila Smiley
Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 07.10.2010 : 10:44:24 »

Ampak a te pripravki so res čisto nenevarni? Ne bi rada, da deluje kot kakšna droga/mamilo... Da bi imela potem odvisno mačko.  sram LooNee v kakšnih primerih se pa tvoj muc polula? Če vaju več dni ni ali tudi če sta doma?
Naša se je včeraj v kuhinjo splazila in iz lonca izmaknila kos hrustanca, ki je ostal od kosila. Ji sicer ne dajemo čisto nobene človeške hrane, ker nočem, da bi se naučila prosjačit, ampak je res tako uživala v glodanju in igri, da ji ga kar nisem mogla vzeti. Se je včeraj do poznih ur s tem igrala in danes tudi že od zgodnjih ur. Kolikor lahko, jo rajši zaposlim s kakšno igro kot pa da jo mirim s tableti. Razen če bo res skrajna sila.  Smiley
Logiran
LooNee
odvisnež
*****
Sporočil: 916


« Odgovor #22 : četrtek, 07.10.2010 : 11:53:06 »

Od Dorwesta zadeve so zeliscne in ni panike, da bi bili problematicni. Recimo tablete navadne čeladnice in baldrijana imajo v sestavo samo baldrijan, omelo, navadno celadnico in encijan.

Opis: Zeliščna kombinacija navadne čeladnice in baldrijana (ki je znan tudi kot zdravilna špajka) je neprecenljiv dodatek za pomiritev in sprostitev psov in mačk. Namenjena je različnim dogodkom in situacijam, ki bi lahko povzročile bojazen, fobijo, hiperaktivnost ali razdraženost.
Ne povzroča zaspanosti in ne oškoduje normalnega vedenja, zato je primerna za pomiritev pred potovanjem, treningom, nastopom ali pri učenju poslušnosti, za lažje prilagajanje na novo okolje, za vadbo z mladim psičkom na poligonu, ob nevihtah in grmenju, ognjemetih ter obiskih pri veterinarju.
Učinkovito kontrolira označevanja teritorija pri mačkah, ki je pogosto problem kastriranih samcev.



Drugace je bil pri nas problem sploh ugotoviti kdo lula, ker je toliko mack. Polulano le bilo le v spalnici, na postelji in tepihu, drugje nikoli nic. Na koncu smo le ugotovili krivca (v ozjem izboru sta bila dva, lahko pa bi bilo kdorkoli, prepricana sva bila sele, ko sva ga zasacila pri dejanju). Pri nas je bil glavni stres...v tistem casu se je zamenjalo ogromno zacasnikov (takrat se je zacelo tudi lulanje)potem pa je prisel se dopust (on je bil sicer z nami na dopustu)...

Delali smo ogromno na tem, da ne bo pod stresom, mu posvecali res ogromni pozornosti, cimveckrat na dan, jaz ga se vedno ogovarjam non-stop in da pobozam vsakoc ko grem mimo, ali pa gre on mimo, ves cas je bil vklopljen Feliway, pucali smo z urin-off, da smo vonj res odstranili, dobival je te tablete....in zelo opazna je razlika v njegovem obnasanju zdaj in prej. Sicer zdaj splanico zapisarmo in ga ne spuscamo notri, razen za kratek cas, da ga opazujem, kaj bo delal in kako se obnasa. Proces se ni zakljucen, a mislim da smo na dobro poti, da se to ne bo vec ponavljalo.

Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #23 : četrtek, 07.10.2010 : 12:11:57 »

Super, da je tak napredek  Smiley
Midva imava v bistvu spalnico in dnevno sobo v enem prostoru, ni pregradne stene, ampak samo velika omara, ki prostora na videz ločuje. Ko sva doma, nama paše, da muca ponoči spi pri nama v postelji. Ko naju pa ni, zato ne moreva zapret spalnice in tako ona tam kraljuje in razgraja porednica mala Evil
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Muca lula po stanovanju!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines