mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 21:07:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah pred petardami
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Strah pred petardami  (Prebrano 25410 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #15 : sobota, 11.12.2010 : 11:45:48 »

Nikoli brez veterinarja! Načeloma pa je doza za psa višja od doze za ljudi preračunano na kilograme. Moja 18kg psica je dobila 1-2 10mg tablete na dan, vendar samo par dni okrog novega leta.
Logiran
Luna95
rad pišem
****
Sporočil: 379


WWW
« Odgovor #16 : sobota, 11.12.2010 : 11:59:25 »

Aha, ok se bom še pri veterinarju pozanimala. Hvala Smiley
Logiran
MancaD
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #17 : ponedeljek, 13.12.2010 : 19:38:13 »

Samoyed lover, jaz sem v trgovini za živali kupila tablete Serene - UM Calm, so mi jih priporočile punce ki delajo tam in imajo tudi same kužke. Mi jih sicer še nismo probali (bomo ko bo res treba), ampak naj bi pomirjale in preprečevale stres, lahko jih uporabljaš tudi dlje časa. Lahko sporočim kako se bodo obnesle, ko bo začelo bolj pokati.
Logiran
spelcy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 102


« Odgovor #18 : torek, 14.12.2010 : 19:32:22 »

Imam neko vprašanje glede premagovanja strahu pred pokanjem. Bi bila opcija, da bi psičko med časom pokanja združili s kakšnim psom, ki je na pokanje imun in da bi psička nekako videla, da to ni nek bav bav? Sicer kandidata za ta poskus še nimam  Grin Me pa najprej seveda zanima, ali je možno na ta način vsaj malo premagati strah?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #19 : torek, 14.12.2010 : 19:47:18 »

Teoretično mislim, da ja. Vendar se lahko obrne tudi v drugo smer in se še pes, ki se pokanja ne boji, tega naleze. 

Pri nas doma je tako, da dve psički pokanja sploh ne šljivita. Mirno ležita na hrbtu in sanjata. Tretja je pa čisto iz sebe in se trese, skriva za WC-jem itd. in je tudi ni mogoče z ničemer animirati, da bi malo pozabila. Ni šans - rešitev je samo tableta, potem je malo bolje. Ampak to dobi izključno 31. decembra, ne vsak dan v obdobju pokanja.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #20 : torek, 14.12.2010 : 20:05:56 »

Pozdravljeni!

Lepo prosim, tudi jaz bi nujno rabila pomoč! Cry Ker tako ne morem več shajati s psičko, ne morem...

Probali smo že apaurin in dorwest pa NIČ ne pomaga Cry Zdaj ko še sploh ne pokajo tako je ona vsa živčna, doma se peni, hodi v vse smeri, cvili, se skriva....

Če zunaj pokne se mi strga iz oprsnice, tako, da zdaj nosi revčika pol zatezno ovratnico Undecided Vščeraj mi je 2x pobegnila domov Undecided Zvečer sploh ne grem preko ceste, da če se mi strga, da ne rabi preko ceste ampak pobegne direkt domov Undecided Nikdar mi ne bi pobegnila kam drugam kot domov.

Vsega se  boji! Boji se žerjavov, balonov, rahlih pokov, čudnih dreves, čudnih ljudi.... VSEGA  Undecided 3 leta se že trudim, pa ni učinka Undecided Jaz res ne morem shajati s njo, čeprav je to edini problem, ki ga imava.

Preko cest sploh ne upam iti, sploh pa ne poleti, ker če slučajno kaj zaropota se že želi strgati s povodca... Tako, da jo pri cesti nesem, pa čeprav je samojedka. Včasih sem jo prisiljena nositi. Zadnjič sma stali pri cesti in so ljudje hišo popravljali, kakor hitro jih je videla, se mi je želela strgati....

Vglavnem sprehodi so prava muka Cry Lepo prosim za pomoč. Cry

Bučko se prav tako boji vseh strel, neviht, pokov petard, (joj, kako sem jezna na ljudi, ki jih mečejo - čeprav je letos mnogo bolje od prejšnjih let). Jaz ga dam takrat obvezno noter, da je nekje blizu nas, in se počuti v redu. Je zadovoljen, lepo zaspi, in ni nobenega problema več z njim. Ob takšnem postopku nismo še nikoli potrebovali kakršnih koli pomirjeval.

Samoyed lover, kot zgleda, je tvoja Nala še vedno veliko bolj boječa od mojega Bučka. Vem, da jo imaš notri, in da jo skušaš na vse načine pomiriti, ampak nimam prav pametnega nasveta zate.  Undecided  Shajati z njo pa boš morala vseeno. Upam, da najdeš pravi način.


Logiran
spelcy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 102


« Odgovor #21 : torek, 14.12.2010 : 20:07:19 »

No pri nas je podobno stanje glede tresenja. Je pa zanimivo, da kakšen trenutek poči pa se dela kot da ni nič, spet drugič (večinoma) je pa vsa iz sebe, že samo da se naredi tema. Trenutno je pa obdobje ko gre po 3 uri ven iz hiše samo v primeru, da gre takoj v avto in potem z avtom nadaljujemo pot in iščemo prostorčke, kjer si sploh upa narediti korak stran od avta.
Kakšno tableto pa ji date (če se sme sploh to tukaj omenjati)? Zadnje čase iščem po internetu vse različne variante, vendar jih je toliko, da sploh ne vem za kaj bi se odločila...
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #22 : torek, 14.12.2010 : 21:12:36 »

Petarde so hudič, res. Tudi naša Tajga je vsa trda od groze in to rata v momentu. Lahko še tako trdo spi, petardo bo slišala. In potem jo postane strah. V bistvu že groza. Postane vsa poklapana (mi rečemo "pritlehna"), rep se ji vleče po tleh med nogami in se splazi pod posteljo v njeno "najgloblje"skrivališče... Žalostna slika. S tabletami ali kaplicami na raznih umetnih in naravnih bazah še nismo poskusili, zato ne vem, kako bi se obneslo. Tudi letos ne bomo poskusili, ker bo Tajga vsak čas skotila svoje prvo leglo. In potem bo teh strahcev še več pri hiši.... Strašno. (Kaj, če "izgubi mleko" od strahu?)

Samoyed lover, še ena misel zate: to, kar razlagaš o svoji psički, se mi zdi kar malo preveč, da bi bilo normalno. Popolnoma te razumem, da težko shajaš z njo. Ker je problem vsaj po opisu sodeč videti dokaj obširen, bi morda bilo pametno vprašati za nasvet pasjega psihologa. Kolikor vem, je pred kratkim odprla vrata specializirana posvetovalnica, oglas zanjo je tudi na mojpes.netu. Jaz se na to sicer čisto nič ne spoznam, a strah je čustvo in čustva so seveda del psihe, ki lahko včasih deluje vse drugače kot normalno in tako otežuje vsakodnevno življenje (če res hudo poenostavim). Petarde in strah pred njimi so eno, nekaj drugega pa je, če se psička "do škode" prestraši tudi na vsakem sprehodu... Tisto je pa res moteče. In kako hudo mora biti šele psički! Strah je strašna stvar, res ni luštno biti ves čas prestrašen. Kakor koli, razmisli in ukrepaj, kakor se ti zdi prav. Upam, da ti bo uspelo.  Smiley
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #23 : torek, 14.12.2010 : 21:57:40 »

Imam neko vprašanje glede premagovanja strahu pred pokanjem. Bi bila opcija, da bi psičko med časom pokanja združili s kakšnim psom, ki je na pokanje imun in da bi psička nekako videla, da to ni nek bav bav? Sicer kandidata za ta poskus še nimam  Grin Me pa najprej seveda zanima, ali je možno na ta način vsaj malo premagati strah?

Mi imamo doma dve psici - eno uibr prestrašeno in eno, ki se pokanja ne boji, še več, prav glasno nahruli "presnete pokajoče barabe".

Situaicija pri prvi psici se ni popolnoma nič spremenila v plus - lahko ima ob sebi trumo psov, ki jih obožuje in se ne bojijo, pa bo ob prvem poku panika. Edina zadeva, ki jo opažam odkar imamo drugo psico je ta, da ko druga nalaja pok, prva pride iz skrivališča pogledat, vendar gre takoj nazaj.

Ti je pa že Pepsi odgovorila, pa nekaj postov nazaj je tudi Siva Lara omenila da se je njihova psica začela bati šele ko so jo za par ur pustili samo s streloplahim psom. Če poznaš kakšnega stabilnega psa, potem lahko poskusiš.  Lahko ti "ponudim" mojo neboječko. Smiley
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #24 : sreda, 15.12.2010 : 11:58:07 »

Spelcy: ne pomaga popolnoma nič. Malo pomaga, če se lastnik zaradi petard ne razburja in ostane mrtvo laden. Naši tamladi, ki se sicer ne boji pokov, ji  je pa nekako začelo postajati ne ravno všeč, sem ob vsakem poku dala priboljšek ali pa jo pohvalila, če priboljška ni bilo - nekako tako, kot da bi bil pok klik -  pa se pokanja prav razveseli. če je psa že enkrat strah, to seveda ne deluje popolnoma nič - ker pes, ki ga je strah priboljškov niti ne vzame.

Spelamg: psica s tako slabimi živci ni primerna za vzrejo, ne glede na to, kakšne pasme je. Sploh pa ne bi smela imeti legla v času pred novim letom, ko je pokanja največ. Namreč: hud stres na nosečnost in dojenje zelo slabo vpliva, izguba mleka je še najmanj. Poleg tega pa bo psica zganjala histerijo zaradi pokanja ravno v času vtisnjenja - kar pomeni, da bi tudi mladički z dobrimi živci postali plašni, prav kot da bi zadevo podedovali.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #25 : sreda, 15.12.2010 : 12:41:14 »

Pri nas pa je psica tudi od starejšega psa pobrala, da petarde niso nič hudega. Je bil pa to njen prvi stik.
Prvi pok petarde, ona v kopalnico se trest, tadrugi pa na balkon ves vesel lajat, ker je pričakoval, da bo šel na lov  Roll Eyes Tongue
Prvič je bila dobro uro v kopalnici preden se je prikazala. Po nekaj takih bežanj se je pa ustavila in pogledala kaj počne drugi pes in če ni malo čez les... Takrat sem šla še jaz na balkon in se veselo pogovarjala z našim "upokojenim lovcem"... Po nekaj pokih, ki so bili prve dni bolj redki je pa še sama pogledala ven in se malo sprostila.

Nisem imela večjih problemov kasneje, ampak sem zelo pazla, da nebi imela slabih izkušenj, ker bi verjetno zadeve zapečatlo na slabše. In imela sem srečo, ker se nikoli ni zgodilo, da bi nam petardo pod nos vrgli. Pol pa še navajanje na strel pod nagonom in zadeva je bila pod nadzorom.

Tako, da moje mišljenje je, pes ki je skuliran ali se celo veseli pomaga, ampak se mora tudi vodnik malo potrudit. Ne gre vse z ignoriranjem, ne sme se pa potrjevat nezaželejnega vedenja.
Vse dokler ni panike se da marsikaj. Ko je panika pa je res kriza.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #26 : sreda, 15.12.2010 : 13:03:37 »

Lanabela, strinjam se. Tajming je težaven. Zato v času glavne sezone pokanja planiramo umik - v okolje, kjer je tega bistveno manj oz. nič, ker pač imamo to možnost. Na ta način ne v obdobju vtisnenja ne pred tem obdobjem mladiči ne bodo deležni negativnega zgleda njihove mame. Kar se značaja tiče - ta psica ni bojazljiva, glede petard pa vzrejna komisija na vzrejnem pregledu ni imela posebnih pripomb, čeprav sem to omenila. Zato pač sklepam - petarde so eno, splošen strah pa drugo. Splošnega strahu kljub petardam vsako leto naša do zdaj ni razvila. Upam, da ga tudi ne bo.

AngSeter, krasna izkušnja!  Smiley Najraje bi tudi sama tako poskusila, a kaj ko pri nas ni lovskega nagona, ampak bolj nagon za crkljanje...  Roll Eyes
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #27 : sreda, 15.12.2010 : 14:33:24 »

En moj preblisk, ki bi mogoče prišel prav za navajanje na pok za mladce, ki bodo letos prvič doživeli te "radosti". Ravnokar sem na youtube-u našla par posnetkov pokov petard - kaj če to psičkom tu pa tam predvajate, da se navadijo na ta zvok, dokler se ne začne zares? Naša tamala (na srečo) do sedaj ni kazala kake plahosti do nenavadnih zvokov, pa tudi sedaj, ko sem spustila en rafal petard skozi zvočnike je samo našpičila ušesa, pogledala kaj dogaja in zaspala dalje. Upam samo, da ne bova kdaj doživele kako petardo direkt pod noge - to se je meni par let nazaj zgodilo...me je skoraj kap, pa še nekaj časa nisem slišala na eno uho. Si ne predstavljam kakšen šok mora biti to šele za psa!
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #28 : sreda, 15.12.2010 : 14:37:37 »

Aja, pa še nekaj Tongue. Zasledila sem, da se na spletu dobijo pasje protihrupne slušalke - če sem prav razumela, so jih ustvarili američani za "letalske" pse - so prav slikice kako se peščki vsi srečni s helikopterjem vozijo, pa jih hrup nič ne moti. Mogoče bi tudi to bila ena izmed rešitev za bolj plahe Wink
Logiran
spelcy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 102


« Odgovor #29 : sreda, 15.12.2010 : 15:47:01 »

Se pravi lahko za paničnega psa naredim zgolj to, da probam ostati čimbolj mirna... Še enkrat bi samo vprašala (sicer sem videla, da je bilo omenjenih kar nekaj stvari) kaj najbolje deluje pri res paničnem in prestrašenem psu, da bi mu vsaj novo leto malce olajšala? Bi bila vesela, če bi imel kakšen predlog kdo, ki ima doma podobno situacijo in ve da stvar deluje, tako da ne bi na slepo probavala raznih preparatov na škodo psičke.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah pred petardami
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines