mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 14:08:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Sramežljivka, Mr. Muscolo, Važič in retrorita Dita
Strani: 1 ... 171 172 173 174 175 [176] 177 178 179 180 181 ... 245   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sramežljivka, Mr. Muscolo, Važič in retrorita Dita  (Prebrano 430380 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2625 : četrtek, 02.05.2013 : 18:26:28 »

Pretiravanje v nobeno smer ni dobro. Kot sem že prej napisala - imunski sistem mora biti zaposlen, če ne ga začne srat. Veliko bolj kot omejevanje na asfalt se splača krepit imunski sistem, ker psu potem tudi kakšen okužen klop ne pride do živega. Mislim da ni slučaj, da je od vseh naših psic lepto fasala ravno mamina, ki je bila omejena na vrt in stanovanje. In ni prihajala ne v stik z glodalci, ne z lužami, ne z drugimi psi. Ko je bil okužen domač ribnik, je takoj zbolela. Ostale psice, ki so bile verjetno stokrat prekužene (lovile miši, voluharje, občasno celo stisnile kakšno podgano, pile iz luž) so pile iz istega ribnika in ostale zdrave.
In tisto pomlad, ko smo med iskanjem po gozdu s psi pobrali okužene klope, sta erlihijo fasali samo psici z oslabljenim imunskim sistemom - ena po mladičih in druga po cepljenju - ostali pa ne, čeprav so tudi imeli klope.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #2626 : četrtek, 02.05.2013 : 18:33:14 »

No ja, verjetnost sranja je z zmanjševanjem števila dejavnikov sranja zagotovo manjša, kot pa v primerih izpostavljanja.

Po moje je pri psih podobno kot pri ljudeh - na enga se kar limajo insekti, na drugega ne. Jaz sem vedno popikana in razpraskana cela poletja, ker sem za žužke zelo slastna. Prav tako različno prenašamo enake bolezni - nekateri gripo prebolijo v enem tednu, nekateri pa celo umrejo.

Ljudje smo zelo nagnjeni k temu, da kar nekako mislimo, da se nekatere slabe stvari dogajajo samo drugim, da smo sami na določene stvari imuni. V našem okolju je pa vse preveč "biće nekako" miselnosti, kar se v končni fazi odraža tudi v stanju, v katerem se je našla država. Kar se živali tiče, ne mine dan, da se ne bi kdo kje na kakem forumu cmeril, kako je imel kao rad mačka/psa, pa ga je povozil avto ali zastrupil sosed, pa takooooooo zelooooo so ga imeli radi. Mislm .... f***k off, če ne bi mislili z ritjo, bi bila živalca še vedno živa. Ogromno ljudi ne misli 6 minut vnaprej.

Če je zadeva, ki jo je fasala Ditka dejansko klopastega izvora, je precej umestno vprašanje: ali je bil tisti sprehod vreden prizora na pol crkjenega psa, ki ga imaš rad kot sebe? Mi je nismo videli, kljub temu, da smo mislili nanjo. Še ne vem kolk globoko sočutje ni enako izkušnji, ki sta ju dali čez Ditka in njena človeška mat.
Tlele pač ne moremo sodit, ker je taka izkušnja zelo osebna, poleg tega pa imamo ljudje izredno različne tolerance na take stvari.

Osebno sem pri teh štosih izredno konzervativna in menim, da je preventiva vedno boljša kot kurativa.
O kakem patološkem psihotičnem varovanju pred zunanjim svetom v temle primeru seveda ni govora.
Saj tle smo itak mal premaknjeni s skrbjo za kosmatince, ampak tolk pa spet ne, da bi se zabarikadirali v bunkerje Wink

V konkretnem primeru pa sploh ne dvomim, da bo naša Sančulja, ki je brihtna in trezna babnica s stopali trdno na tleh, našla en zadovoljiv kompromis med preračunanim tveganjem ter s tem povezanimi omejitvami in tem, da bodo njeni kosmatinci še vedno dobili svoj kos razgibavanja in veselja na kakem travniku ipd.  Afro
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #2627 : četrtek, 02.05.2013 : 18:43:34 »

O, rava objem, brez skrbi ga bodo dobili, Diti je bilo v bistvu lepše na kakšnem travniku, ko je divjala s psi, kot v gozdu. Gozd je bil v resnici bolj  balzam zame kot zanjo.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #2628 : četrtek, 02.05.2013 : 18:45:52 »

no evo, sej sm vedla  objem
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2629 : četrtek, 02.05.2013 : 19:10:09 »


Če je zadeva, ki jo je fasala Ditka dejansko klopastega izvora, je precej umestno vprašanje: ali je bil tisti sprehod vreden prizora na pol crkjenega psa, ki ga imaš rad kot sebe? Mi je nismo videli, kljub temu, da smo mislili nanjo. Še ne vem kolk globoko sočutje ni enako izkušnji, ki sta ju dali čez Ditka in njena človeška mat.
Tlele pač ne moremo sodit, ker je taka izkušnja zelo osebna, poleg tega pa imamo ljudje izredno različne tolerance na take stvari.
Kar se tega tiče, sama zelo razumem Sančotovo Šefico, saj je že pred leti doživljala podobno grozljivko zaradi klopov pri Sančotu in nam je že neštetokrat povedala, da so klopi njena nočna mora. Valjda je človek šokiran, če samo posumi, da bi se tudi tokrat lahko ponovil enak scenarij, kljub vsem preventivnim ukrepom.

Moje "doktoriranje" okoli možnosti pojavljanja kloparije, njihovega razvoja, zaščite itd. je v bistvu bolj namenjeno temu, da se ne zanašamo na slepo, da se na domačem vrtu ali šolskem igrišču ali pokošenem parku kaj takega pa ne more zgodit. Ker ni res, nas ima dosti izkušnje prilimanih klopov od košenja domače žive meje ali spravila drvi v lopo pred hišo, brez da bi v gozd sploh stopili - teh beštij je pač veliko, na žalost Undecided Poglejte samo pri Bamflovi doma - okoli domače hiše jih našteje nebroj, pa so štirje otroci pa pes, pa mački, ima da se ti zrola Undecided
Hvala bogu, če človek ima možnost čimbolj ugodne izbire - za svoje zdravje in dušni mir in za psa, seveda Smiley

Ditka, oprosti, da smo ti s to golaznijo grdo tako zapackali temo  Kiss Kiss
Pridno papaj, pa naj bo vsako minuto boljše in boljše! In pri nas še vedno trdno držimo pesti, da bodo jitrišnje preiskava b.p., ponedeljkovi izvidi pa tudi čimbolj ugodni!
Natisovci zmagate, mi vedno pravi mama natis Afro

Sančotova, tebi pa en velik objem, upam, da si v tem času kaj pojedla, se kaj naspala - drži se, moraš bit močna in spočita, da boš lahko lovila Ditko ritko, ko bo sper tipično en meter v luft skakala in lupčke talala ljubezen
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #2630 : četrtek, 02.05.2013 : 20:10:28 »

Fuuul vesela, da vam gre na bolje Kiss!
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #2631 : četrtek, 02.05.2013 : 20:10:47 »

Bravo, punci! Le tako naprej! Cheesy
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #2632 : četrtek, 02.05.2013 : 20:58:03 »

Držimo šapke in (mišičaste Wink) rokce, da bo šlo še naprej samo navzgor Cheesy!
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #2633 : četrtek, 02.05.2013 : 21:11:48 »

Rava, ti si moj glas razuma  objem

Mislila sem na to, da mi ni treba rinit v gozd in ne vem še kam, če MENI  ni do tega. Če grem tja, kjer je MENI fino, bo tudi tamalemu fino. Potem so mi klopi tak priročen izgovor  Evil.

Gozda pa enostavno ne maram preveč, sem kot otrok prevečkrat "morala" na butaste izlete, ki so vsebovali dve uri hoje po hosti bogu iza nogu, kjer si srečal močerade, bambije  Kiss in medvede... in so me učili, da moram biti v gozdu fajn glasna, da prepodim medije in kačice...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2634 : četrtek, 02.05.2013 : 21:24:47 »

Hja, meni se pa to, da ne grem v gmajno nekako ne zdi... Namreč, nekaj let (med tem ko smo imeli tavelike pse zunaj in še nekaj let po tem), smo imeli tudi vrt plon klopov, tako da po tej teoriji tudi na lastno travo ne bi smeli. Seveda je po izkušnji, ki sta jo dali čez Sančotova in Dita logično, da se vprašata, ali je smiselno še iti v gozd, ampak klopi so tudi po travnikih in tudi z okoliškega grmovja mrtvoladno prežijo in padajo na morebitne žrtve. Skratka, zares pride v poštev samo še center z asfaltom, ostalo pa odpade.
Tukaj sem bolj na strani razmišljanja Lanabele, je pa res, da ko se ti enkrat kaj takega zgodi, rabiš fejst veliko časa, da si opomoreš - pač po reklu; kogar enkrat piči kača....
Me pa veseli, da ste bolje Kiss Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2635 : četrtek, 02.05.2013 : 21:27:54 »

Ditka!  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy  Kiss Kiss Kiss Sančotova, te popolnoma razumem! In se strinjam z lanabelo, imunski sistem mora delat. 
O teorijah zarote glede novodobnih bolezni pa ne bomo, ane...  Tongue Wink
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #2636 : četrtek, 02.05.2013 : 21:28:02 »

Punce, jaz sem klopa dobila v lastni kuhinji, je prišel ven iz borovnic, ki sem jih kupila na trgu - trinajst let sem delala v objektu, ki se nahaja v gozdu, veliko hodila peš v službo in na sprehode po okolici in nikoli nič. Loterija, kaj drugega Wink
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #2637 : četrtek, 02.05.2013 : 21:35:50 »

In se strinjam z lanabelo, imunski sistem mora delat. 

Ja, ampak imunski sistem vsakega psa in vsakega izmed nas pač ne dela najbolj optimalno. In to je Darwin nekoč poimenoval naravna selekcija  Wink

Pa smo, ko se dotakne nas, ZA?  Roll Eyes
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #2638 : četrtek, 02.05.2013 : 21:39:17 »

Natisovi zmeraj zmagajo in tole je tavečjo BOB in Šampionat, kar jih je kdaj bilo, a ne, mama natis Wink

Bravo, Ditka, še tako naprej bravo veselje

Mama natis na morju pospravlja bajto in je komaj prisla do neta.


Zjutraj, ko je klicala sancotova nisem vedela al naj jokam al naj se smejem. Ga ni sampionata za tako novico.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2639 : četrtek, 02.05.2013 : 21:57:28 »

Sam da ne bi kdo mislil, da v strogem centru Ljubljane ne moreš dobiti okuženega klopa. Se še spomnim primera, ko je otrok dobil klopa na igrišču v bližini KC in staknil borelijo. Jaz pa  sem nazadnje dobila klopa, ko smo se med vajo skrivali v koruzi.
Vsak se sam odloči, kaj se mu zdi še sprejemljivo tveganje in kaj ne, vendar v tem primeru sploh ni rečeno, da je kriv klop. Pravzaprav bi se čudila, če bi se izkazalo, da je bil.
Logiran
Strani: 1 ... 171 172 173 174 175 [176] 177 178 179 180 181 ... 245   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Sramežljivka, Mr. Muscolo, Važič in retrorita Dita
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines