mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 02:50:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pomoč za agresivne pse
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč za agresivne pse  (Prebrano 20568 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zidar
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : četrtek, 18.11.2010 : 17:20:26 »

Pozdravljeni,

Imam skoraj 3 leta starega mešanca med nemškim ovčarjem in huskijem. Z njim doma ni nobenih problemov, in vsi ki pridejo in ga spoznajo, so prav navdušeni kako pridnega in vzgojenega psa imam. Na sprehodih pa je malo drugačna zgodba. Dobil sem ga eno leto starega iz zavetišča in na začetku je besno lajal in skakal v vsako žival ki je videl na cesti. Do ljudi ni bil nikoli napadalen. Do danes smo njegovo obnašanje že zelo popravili, na sprehodih hodi lepo poleg, in skače naokoli ko ga sprostim.
Moja težava pa je sledeča, meni se zdi da je moj pes izjemno dominanten. Nekaj dni nazaj, sem ga peljal v pasji park kjer sem ga spustil iz povodca, in malo za nama pa sta v park prišla še dva samca ki živita skupaj. Par sekund kasneje so se te trije psi stepli med sabo in sem komaj spravil mojega psa stran, ko je drugega z gobcom držal za vrat.
Do sedaj se kaj takega še ni zgodilo, saj je pes vedno na povodcu, in če grem v park pogledam da notri ni kakšnih psov s katerimi bi lahko bil kakšen konflikt. Vendar zadnič tistih psov nisem opazil in nastal je pravi spektakel ko smo pse vlekli narazen.

Torej do sedaj je moj pes le kazal dominantnost in nikoli se ni nič zgodilo, ta dogodek pa me je streznil, in sprašujem VAS za pomoč. Zanima me če me lahko napotite k kinlošekmu drušvu, trenerju ali komurkoli, ki bi imel veliko izkušenj z takimi psi. Nasveti iz interneta, oddaj in forumov so sicer vredu, vendar neučinkoviti ko se jih ne uporablja pravilno, kar je pogosti problem pri lastnikih psov.
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #1 : četrtek, 18.11.2010 : 23:37:52 »

   Jaz to ne bi imenovala agresiven pes - samci se med seboj stepejo - predvsem taki , ki jih vodniki nimajo pod kontrolo, tudi psice, da ne bo pomote. Imeti psa na povodcu in ga potem kar spustiti brez znanja odpoklica in ostalih osnovnih komand je pač malo nepremisljena stvar. Tudi take stvari se ne nauči tako hitro. V prav vsakem Kinološkem društvu vaju bodo vključili v tak ali drugačen tečaj - osnovno šolanje itd. Čim preje tem bolje - veliko uspeha želim
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #2 : petek, 19.11.2010 : 00:24:31 »

Meni se zdi namen šolanja zelo dobra ideja. Sicer malo tečajev "laufa" pozimi, ampak se ne pozabit prijavit za spomladi Smiley


Škoda, da nista šla že prej, ampak nikoli ni prepozno.

Iz katerega konca slo pa ste? (pač iz Maribora je nekoga brezveze napotiti v Ljubljano in nekoga iz Celja v Koper) Wink
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #3 : petek, 19.11.2010 : 08:47:57 »

Niso vsi psi zdruzljivi z vsemi, zato se jih ne spusca kar tako skupaj v upanju, da nic ne bo. Pa tako kot mi recemo zdravo, je zazeljeno, da se psi med sabo najprej pozdravijo, povohajo na povodcu in nikoli jih kar ne spustis, pa potem cakas, kaj se bo zgodilo. Lahko da tvojega psa nikoli ne bos mogel spustiti z drugimi, lahko pa, da mu tista dva nista bila vsec in se bo pa s kom drugim razumel.
Pravis, da do zdaj ni bilo tezav. Ce pes zdaj tolerira druge in hodi poleg, to se ne pomeni, da jih ima rad, da bi jih prenasal, ko bi bili vsi skupaj spusceni. Zato tudi ne mores pricakovati, da se bo v prvem izpustu razumel z drugimi. Mogoce je res najbolje, da se posvetujes s kaksnim strokovnjakom, da mogoce skupaj ocenita, kaksnega psa imas, taksnega, ki sploh ni zdruzljiv, ali pa je mogoce zdruzljiv z nekaterimi. Vsekakor pa, mu nic ne bo manjkalo, tudi ce se z drugimi ne bo nikoli igral, sej ima tebe   Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #4 : petek, 19.11.2010 : 14:16:39 »

 Sej ni treba da se mora veselit vseh psov, da se ne bo stepel. Nekatere je treba pač imeti pod komando, če je ta želja po merjenju moči tako velika. Čeprav se da veliko popravit z učenjem spoštljive pasje govorice ali pa zahtevat umik in ignoriranje drugih psov.

Vsekakor pa psa do nadaljnega na povodcu ali pa vsaj z nagobčnikom, kjer lahko pride do ugriza. Kako je pa z oglaševanjem raznih pasjih šol na tem portalu je pa druga zgodba. Reklamiranje nečlanov mislim, da ni dovoljeno.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : petek, 19.11.2010 : 16:00:26 »

Je dovoljeno, v temu namenjeni rubriki Aktualni tečaji in pasje šole.
Logiran

sončica1a
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #6 : sobota, 22.01.2011 : 17:33:15 »

Imam Nemško bokserko staro 6 let. Je zlata sončica do ljudi, do drugih psov, pa je zelo popadljiva. Grozna je !!!!!!!! v URBANEM NASELJU, KJER IMAJO LASTNIKI LE MALE PSE, še nekako gre, a če sreča velikega psa se ji utrga. Če je spuščena, se takoj podredi večjemu psu, a takih stiacij je izredno malo. Kako z njo???
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #7 : sobota, 22.01.2011 : 18:04:08 »

Ona je grozna?
Zakaj je pa spuščena, če trdiš, da je agresivna?
Logiran

Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #8 : sobota, 22.01.2011 : 19:50:01 »

Dokler nisi popolnoma prepričana, da psa, ko je spuščena NE BO napadla, je enostavno ne spuščaj. Tako ali tako se bi mogli vsi psi, pa če so še ne vem kako prijazni najprej "pozdravit" na povodcu, da vidimo, kaj se bo razvilo, ker je lahko napadalen drugi pes, ali pa tudi naš. Potem pa, ko vidimo, da se psa razumeta, jih lahko seveda tudi spustimo. Vsak pes, še tako socializiran, kdaj katerega pač ne mara in ko mu prekipi, pokaže tudi svoje zobe, to je normalno, tako kot ti ne maraš vseh ljudi, ki si jih v življenju spoznala. Naša naloga pa je, da psa popravimo in mu "povemo", da je storil napako, da se to ne ponavlja več, ali zelo redko ali ne brez dobrega razloga (ki mora biti reees dober, npr. poziv in morbiden napad tujega psa na našega).

Kaj narediti? Zelo površno si opisala, kako odreagira na določene pse, do majhnih je torej prijazna, kaj pa samec / samica, ima to vpliv na agresivnost, je zaradi spola kaj bolj agresivna, ali je do samcev tudi kdaj prijazna, do samic pa sploh nikoli ne, ali se podredi tudi večji samici ali ne itd. ... Še veliko informacij bi lahko napisala.
Poskušaj ugotoviti tudi morebitni vzrok, zakaj je psička taka, če veš, da je psa v preteklosti npr. napadel drug pes, boš težavo najverjetneje začela reševati na način, da boš psu najprej predstavljala mirne pse, ki se za tvojo psičko ne bodo brigali, če jih bo nalajala, ali, celo napadla, čeprav so taki psi, ki se ne bi branili (ob napadu) redkost, kar je pa seveda čisto logično; tudi žival se mora branit; sploh, če se stepeta psici je tako, da nobena ne želi odnehati, tudi, če je druga močnejša - ne poznajo fair playa tako kot samci.

In na koncu še ja, zakaj je pa spuščena, če je napadalna??
Zato ker se zanašaš na nekaj tistih situacij, ko se, ker je bila spuščena, ni zgodilo nič ?!?
S prevzgojo lahko začneš (oz. je bolje, da začneš) kar takoj, najdi ji družbo mirnega psa, ki ima visok prag potrpežljivosti in, ki jo bo ignoriral, če bo nanj lajala. Nagrajuj jo za drobne pozitivne korake, kot je npr. NE lajanje ali pa, da gresta mimo drugega psa z gnoriranjem ali nelajanjem. Poprvljaj in na NE FIZIČEN način kaznuj negativne odzive, kot je lajanje, napadanje, agresivnost. Za nagrado j daj nekaj, kar ji je res naj, za kazen pa ji to odvzemi.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #9 : sobota, 22.01.2011 : 19:58:28 »

Imam Nemško bokserko staro 6 let. Je zlata sončica do ljudi, do drugih psov, pa je zelo popadljiva. Grozna je !!!!!!!! v URBANEM NASELJU, KJER IMAJO LASTNIKI LE MALE PSE, še nekako gre, a če sreča velikega psa se ji utrga. Če je spuščena, se takoj podredi večjemu psu, a takih stiacij je izredno malo. Kako z njo???

Takšni popadljivi, spuščeni psi so v nevarnosti, če jih jaz srečam in napadejo mojega psa. Pa niso v nevarnosti zaradi mojega psa, ampak mene, ker jih utegnem napast nazaj in bohve kaj še vse narest. Tko da upam, da ne živita blizu nas. Svašta! Avtu tudi ročno zategneš, preden ga zapustiš, da ne bi kakšne škode delal, ko bi se samo od sebe peljal kam po hribu navzdol, ane!
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #10 : sobota, 22.01.2011 : 20:11:58 »

Takšni popadljivi, spuščeni psi so v nevarnosti, če jih jaz srečam in napadejo mojega psa. Pa niso v nevarnosti zaradi mojega psa, ampak mene, ker jih utegnem napast nazaj in bohve kaj še vse narest. Tko da upam, da ne živita blizu nas. Svašta! Avtu tudi ročno zategneš, preden ga zapustiš, da ne bi kakšne škode delal, ko bi se samo od sebe peljal kam po hribu navzdol, ane!

 Cheesy haha, pod to se pa podpišem.
sončica1a, res, ne zanašaj se na nekaj tistih bogih situacij, ko pač ni napadla; niti ni nujno, da je to bilo zato, ker je bila spuščen (čeprav, psi se vedejo drugače, ko so spuščeni, pogostokrat bolj vzorno, tega ne smemo pozabit), mogočr jr bil karakter tujega psa takšen, da ji je ustrezal. Zato bi bilo dobro tudi, da spremljaš, ali ima karakter kaj prste vmes, npr., če je bolj živčna ob divjih psih kot ob mirnih, če tolerira samo starejše mirne pse, če ji je bolj všeč, da tujega psa ne zanima itd. ... Res ti svetujem, da začneš OPAZOVAT.
Logiran
sončica1a
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #11 : sobota, 22.01.2011 : 20:38:33 »

Moja psička je bila v šoli in jo je naredila z 9. Končala je tudi nadaljevanje šolanja napad in obramba ter sledenje. Do tu je vse O.K.. vse komande uboga, dokler ni drugega psa. O.K. torej mora bit skoz na povodcu. Neverjetno, kako ma ps dva karakterja. Enga do lastnika, je prava mucka, spi z menoj že vsa leta, zunaj pa se ji ob prisotnosti velikega psa, kr strga:
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #12 : sobota, 22.01.2011 : 21:16:42 »

Torej, kako je s psi; ali renči in napade vse, ali je do samcev tudi prijazna, kaj sproži napad in agresijo in  še veliko podatkov nam manjka, da bi sploh kar koli lahko (kolikor pač lahko) analizirali ... Bo treba malo boljše opisat stanje; pa s temi nasveti je tako, zagotovo jo najbolje poznaš ti sama in veš, kakšna prevzgoja bi vama ustrezala in kakšna ne ter kakšen nasvet bi bil morda res učinkovit in kateri niti ne tako. Psi so si različniin zato so si tudi nasveti; pri vseh ne "vžge" isto...
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #13 : petek, 28.01.2011 : 17:42:23 »

No, mene pa zanima, kaj bi naredili v primeru, da bi vašega psa napadel nek tuji. Zanima me predvsem, kako bi ravnali, ko bi na naslednjem sprehodu srečali kakšnega psa (npr. napaden pes se lahko drugih boji, ali se do njih vede bolj agresivno). Prav to se mi je namreč zgodilo pred kratkim, sicer vem, kako je treba, pa me vseeno zanimajo vaši nasveti, da vidim, katera "metoda" bi bila najboljša in, če bi bilo dobro moji še kaj dodati  Tongue.

Aja, od napada še nisva srečali tujega psa  Wink.

Hvala za nasvete.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #14 : petek, 28.01.2011 : 21:00:18 »

Če je bokserka agresivna do drugih psov samo, ko je privezana, ko je pa spuščena pa ne, je problem v vodenju. Bodisi da se lastnica boji psov in jo bokserka hoče braniti, bodisi da se boji psica, a je privezana korajžna, ker ima lastnico za potuho.

kako se vesti po napadu na psa? Če ni šlo za resnično hudo zadevo, pri kateri bi bil resno razmesarjen, potem se preprosto vedemo, kot da se ni zgodilo nič.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pomoč za agresivne pse
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines