mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:16:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: pekinezer ne mara dojenčka
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: pekinezer ne mara dojenčka  (Prebrano 14735 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« : sreda, 01.12.2010 : 10:53:10 »

Moj Pako je star 3,5 leta in je pekinezar... totalno razvajen... prej je imel vso pozornost on sedaj pa je moja sestra dobila dojenčka in tu je težava ker živimo skupaj in vsakič ko z mamo čuvama otroka pako laja nanj in skače po osebi katera ima dojenčka. Bojim se da ga bom morala dati proč ker se močno bojimo da ga bo napal. Ne odrivlemo ga vstran in ne zapiramo ga razen če so kaki gosti in laja na njih. naš dojenček pa je star že mesec dni in smo mislili da se mora le privat na dojenčka sedaj bi se že moral. Da ne govorim kako je zunaj na sprehodu laja na vse pse in bi jih kar napal. Res več nevem kaj naj storim prosim pomagajte mi.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #1 : sreda, 01.12.2010 : 11:08:16 »

Da laja na vse pse na sprehodu, verjetno ni stvar od včeraj ali od rojstva otroka? Razvajen tudi ni postal iz lufta, ampak ste v to "vložili" kar nekaj vaše "energije", ko ste mu doslej vse dovolili. Torej bo treba začet spet od začetka in prinesti not z zamujeno vzgojo.

V tejle rubriki foruma je veliko tem, kjer lahko najdete nasvete. Med drugim mogoče:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,308.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,23323.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2087.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35078.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5085.0.html

In še in še je tega. Pa kaka knjiga in mogoče inštruktor z izkušnjami z vzgajanjem problematičnih psov in lastnikov bi bil verjetno za vas tudi dobra zadeva.

Omislili ste si psa in vaša odgovornost je, da je postal tak, kot je, da je on šef. Skrajno neodgovorno je, da ga zdaj, ko je vaša vzgoja postala problem, oddate. Probleme se da rešiti, samo volja mora biti. Mogoče vam bo res lažje se tega lotiti, če si za začetek poiščete pomoč kakega pasjega inštruktorja.
Logiran
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 01.12.2010 : 11:18:34 »

miskica:

Vem da sem jaz kriva tega se zavedam na začetku sem bila pripravljena iti v pesjo šolo ko sem klicala so me zavrnila češ da se pekinezarjev ne da nič naučit sedaj pa je zadeva neznosna... bom si pogledala ja. Hvala mi še mogoče lahko kakšno knjigo priporočaš???
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #3 : sreda, 01.12.2010 : 11:36:50 »

V pasji šoli so vam to rekli? O bohpomagaj! Pravilno sklepam, da ste nekje s Štajerskega konca? Dajte še enkrat pregledat ponudbo pasjih šol v vaši okolici, če v vašem kraju ni, pa kaj v bližini (v pasjo šolo, karmor mi hodimo, se npr. vozijo ljudje tudi po 50 km), mogoče je še kje kakšna. Probajte se dogovoriti s kakim inštruktorjem tudi (za začetek) mogoče za individualno uro, da vidi, kako in v katerih situacijah se pes tako obnaša, da vam bo lahko bolj konkretno svetoval.

Knjige: Psi za telebane ali Težave s psom (Celinna Del Amo) in še kaka je.

Če v najdi.si vpišeš geslo "odpravljanje neželenega obnašanja pri psu" ali pa "težave s psom", ti bo že na prvi strani ponudilo uporabne zadetke, od pasjih šol, kjer pravijo, da se ukvarjajo tudi s tem, do različnih prispevkov na to temo.
Logiran
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 01.12.2010 : 11:47:34 »

Ja s Ptuja sem, ja najhuje je to da sem tedaj imela privarčevani denar za šolo sedaj pa sem izredna študentka in nimam denarja niti za sproti. Tak da so edina rešitev knjige.
Drogač pa sem ti zelo hvaležna za pomoč.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #5 : četrtek, 02.12.2010 : 12:21:18 »

Sem član KD Ptuj... Prosim ne prelagat težav svojega psa na kinološko društvo na katerem se niste nikoli fizično prikazali. Razumem kaj ljudi moti... stvari se razvijajo, tudi načini šolanja, vsak ima izbiro, da se vključi z psom v tečaj, ki mu najbolj ustreza (priporočam metodo šolanja z klikerjem). Tudi glede plačila tečaja se da uredit skrbniku prijazno  Smiley
Logiran
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #6 : četrtek, 02.12.2010 : 14:24:20 »

Nisem prelagala težav z psom na vas le povedala sem da ste mi rekli naj ga ne vozim tja da se ne bi nič naučil ter da bi motil le druge pse. Ne prelagam težav na vas če pa sem vas s tem užalila pa oprostite to ni bil moj namen. Za moje težave s mojim pesom sem popolnoma sama kriva. denarne težave? takrat sem imela na razpolago dovol denarja za šolnino pravim pa da ga sedaj nimam, za kar je tako ali tako prepozno da ga vključim v program.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #7 : četrtek, 02.12.2010 : 14:36:36 »

za kar je tako ali tako prepozno da ga vključim v program.

Nikoli ni prepozno.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #8 : četrtek, 02.12.2010 : 14:38:52 »

Doris, za pasjo šolo nikoli ni prepozno, tudi odrasli (in tudi problematični in nevzgojeni) psi lahko napredujejo. Za plačilo šolnine pa se da - razumni z razumnimi - vedno dogovoriti. Če najdete pasjo šolo, kjer bi vam bili pripravljeni in bi vam tudi znali pomagati, se splača vprašati in poskušati dogovoriti  tudi glede plačila.
Pesjan bo namreč z vami še dolgo let in če boste težave uspešno odpravili, bo to življenje z njim veliko lažje in prijetjejše.
Logiran
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #9 : petek, 03.12.2010 : 11:19:36 »

Joj danes me je tako rajezil namreč on zelo rad pobegne Undecided. Že od malega vem pa da ima tudi rad sneg in jaz sem ga spustila da bo polek mene medtem ko bom kidala sneg en čas (5 minut) še je bil priden in se igral v snegu potem pa je pobegnil in če ga kličeš samo še dalje leti. Nekaj bom morala storiti, ker ga imam preveč rada da bi ga dala vstran. Polek tega ni on kriv da sem ga jaz tako razvadla.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #10 : petek, 03.12.2010 : 11:32:41 »

Oprosti, ampak pišeš neumnosti. raje začni delat s psom.  Undecided
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #11 : petek, 03.12.2010 : 11:36:07 »

Zdaj bi bila pa že čas, da nehaš jokat in stokat in začneš vzgajat psa. Tkole na boš nikamor prišla. Išči rešitve in ne jokat zaradi težav. Tudi jaz sem imela nevzgojenega psa, ko sem ga pripeljala domov, pa marsikdo drug tudi in je to v roku parih mesecev spremenil. Bereš, klikaš, sprašuješ in vzgajaš. Si namreč v napačni temi. Najbolje, da prešaltaš na teme o vzgoji in socializaciji ali ti je pa pes res odveč in se ti ne da vzgajat. To je pa potem problem. Noben pes se ne vzgoji sam od sebe. Pojdi v knjižnico po par knjig, odpri si youtube in poišči kakšen film o vzgoji psa, če že za šolo trenutno nimaš in akcija. Če mu ti ne boš pomagala, kdo mu pa potem bo. Očitno imaš dostop do interneta in včasih je to dovolj, če znaš to izkoristiti, če ti je seveda mar. Lahko pa vsakokrat prideš sem in jokaš kako je naredil to ali ono, ampak ne boš nič dosegla. Predlagam, da začneš brati še katero drugo temo o vzgoji. Pa še nekaj, vzgojen pes se ne zgodi čez noč. So stvari za katere se boš morala truditi teden ali pa mesece, ampak rezultati bodo, če boš vztrajna.  
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #12 : petek, 03.12.2010 : 11:38:48 »

in še en p.s. k vsemu že napisanemu: psa, za katerega veš, da je begosumen, ne spuščaš. Ker tvoje pobožne in optimistične želje so eno, DEJSTVA, ki so očitno večkrat potrjena, pa drugo.
Tvoj pes jo rad kidne, torej ga ne moreš spuščati. Nabavi si 20, 30-metrski štrik (sledni povodec ali preprosto vrv za plezalce s karabinom) in medtem ko kidaš ali kar koli počneš zunaj, pripneš psa na to. Tako je sicer kar "gibljiv", ne more pa kidniti po svoje.
Kristusove gate, če si že pogruntala, da delaš stvari narobe, jih že NEHAJ počet. Skrajni čas.
Logiran
doris_pako
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #13 : petek, 03.12.2010 : 13:51:10 »

O tem da nisem začela delat se motite... ampak veste da vsi psi se ne dajo vzgojit... če ste kaki poznavalci bi lahko tudi to vedeli so knjige in tv oddaje da se vseh pasem ne da vzgajat in pekinez je eden izmed teh. Delam z njim vaje že od ke sem ga domov dobila... uboga samo za mizo kjer je 100% da bo za to nekaj dobil pa še to moreš 100 krat rečti... in trnutno ve samo sedi. In nič drugega. Ni sem pa tudi popolnoma vsega jaz kriva, lansko leto sem kidala sneg in on ni pobegnil upala sem da letos bo tudi tako, ne poznate ga in tudi če bi keri inštruktor ga videl bi ga imel kako leto pa bi zagotovo rekel da je pes pretrmast za učenje... En družinski prijatel je hodil v šolo... zvečer je prišel k nam da bi z njim vaje ponovil vsakič po šoli in še vmes njegov pes ve vse naš ničesar.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #14 : petek, 03.12.2010 : 13:56:10 »

doris_pako, to pa zdaj kvasiš neumnosti, vsakega psa se da naučit neke osnove, samo enega pač hitreje, drugega poačsneje, enega z eno metodo, drugega pač s katero drugo, ampak osnove pa se da popolnoma vsakega, v kaj drugega me ne bo nihče prepričal. Pa to, da ti poskuša miskica povedat, da si kupi sledni povodec 10m dolg, pa ga ne spuščaj, ni nobeno učenje, to je samo ukrep osnovni.

Je pa res, da je pekinez pasma, ki sigurno ne bo delala na enak način kot nemški ovčar, z njim moraš delat motivacijo, on mora dobit interes in verjetno mu bo večji interes hrana, kot pa npr. kakšna igrača, ampak zavraga začni delat. Pa ne pomeni to, da delaj z njim šolske vaje, delaj z njim osnove za vsakdanje življenje. Najprej pa mu ukini vse privilegije, da te bo respektiral za vodjo - to pomeni, hrana samo od tebe iz tvojih rok, vsako hrano si mora zaslužit, prepoved vseh višjih položajev (kavč, postelja, itd.), nikoli ne hodi prvi čez vrata in podobno...pa preberi si malo teme na vzgoji.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: pekinezer ne mara dojenčka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines